- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Bende konuşmayı sevmiyorum. Söyleyeceğimi söylerim kısa ve net, fazlası gereksiz geliyor. Çok konuşan insanlara da tahammülüm yok, ortamdan uzaklaşıyorum. Çok konuşan boş konuşandır bana göre.Bir kadının konuşmayı sevmiyorum demesi ne ilginç değil mi. Ben gerçekten konuşmayı sevmiyorum neden bilmiyorum ama konuşmak beni çok yoruyor. Bunun sorun olan kısmı şu konuşmayı sevmediğim için hep dinleyen olan kısımdayım ve iş ortamında bir ortam oluştuğunda en az konuşan ben oluyorum. Sürekli insanların neden sessizsin neden konuşmuyorsun soruları bunaltıyor beni. Eşimde aynı şekilde sürekli niye konuşmuyon diyip duruyor ya be adam 10 yıldır tanıyorsun beni daha alışamadınmı. Yok sürekli o sorar noldu bişeyinmi var konuşmuyorsun bende sürekli açıklama yapmak zorunda kalırım. Son zamanlarda sorduğunda direk bağırdığımı farkettim sürekli sormasından sıkıldığım için haliyle olay tartışmaya dönüyor. Aslında olay konuşmamakta değil ben fikrimi kısa ve net söylüyorum uzatmıyorum ama bu sanırım insanlara yeterli gelmiyor. Son zamanlarda bu durum dahada arttı ve ben artık hiç insan görmek istemiyorum çevremde. Benim gibi olan varmı aranızda yada gerçekten bendeki bir sorun mu?
Hiç bişey konuşmuyoruz paylaşımımız yok demiyorumki yukardada örnek verdim mesela aynı iş yerinde çalışıyoruz iş çıkışı o anlatır bugün böyle oldu şunu yaptım diye bana da naptın der hiç aynı iş güç bu kadar detaya girmeyi sevmiyorum çok farklı bişey olmadıysa anlatma gereği duymuyorum.Eşinizi haklı buldum hatta sizin bir insanla evlenmiş olmanız şaşırdım. İnsan konuşamadığı, paylaşımda bulunup sağlıklı iletişim kuramadığı, uzun uzun sohbet edemediği biriyle neden evlenir ki? Yazınızı şimdi gördüm ilk başlarda da böyleymişsiniz ama son zamanlarda daha da artmış bu durum. Çözümü nedir bilmiyorum gerçi siz bir çözüm aramıyorsunuz, bu durumdan memnunsunuz.
Yok her konuda değil haklılığımı anlatma konusunda kendi fikrimi söylerim ama çok fazla açıklama gereği duymam ben böyle düşünüyorum derim geçerim. Oğlumla sohbet etmeyi severim her akşam yemekten sonra onu alır karşıma konuşurum.Gerçekten her konuda böyle mısınız?
Mesela haklılığınızı anlatma adına bile konuşmak istemez mısınız?
Ya da çocuğunuzla uzun uzun tatlı sohbet etmek için?
Her konu için böyleyse benim için çok ilginç bir durum..
Evet aynı durum telefon konuşması içinde geçerli biri arayacakta uzun uzun konuşcak diye ödüm kopuyorDinlemeyi daha çok severim ama karşımdaki bazen boş ve çok konuşunca hayal alemine dalıyorum garibim konuşuyo konuşuyo en sonunda aynen diyip kapatıyorumkısa ve öz konuşmak benim de tercihim hele ki telde konuşmayı hiiiç sevmem bu yüzden genelde çok kişi aramaz beni karşı tarafa iyi veriyorum o hissiyatı genelde msj atarlar. Bende bu ara hem konuşmadan hem kimseyle aynı ortamda olmadan günlerimi geçirebilirim insan göresim yok :/
Yok her konuda değil haklılığımı anlatma konusunda kendi fikrimi söylerim ama çok fazla açıklama gereği duymam ben böyle düşünüyorum derim geçerim. Oğlumla sohbet etmeyi severim her akşam yemekten sonra onu alır karşıma konuşurum.
Çoğu zaman yalnız zaman geçirmeye çalışıyom bide amaaannn ne konuşcam çenemi yorcam yaa boşver diyom zamanla bakmışsın alışmışsın bu durumakral nasıl başarıyorsun yA bazen konuşmaktan çenem ağrıyor
Boş konuşmaktan daha iyi diyorsun valla güzel bir Erdem tebrik ederimÇoğu zaman yalnız zaman geçirmeye çalışıyom bide amaaannn ne konuşcam çenemi yorcam yaa boşver diyom zamanla bakmışsın alışmışsın bu duruma
Valla coolmu bilmem ama soğuk nevale dedikleri çok olduKeşke bende sevmesem
Daha cool gözüküyor
Benim çevremde de hep bir şey anlatırken uzattıkça uzatanlar var, çocukluklarına kadar iniyorlar.Belkide bilmiyorum ama çok boş geliyor burda konulara cevap yazmak istiyorum sanki konuşuyormuşum gibi oda beni yoruyor
Hiç bişey konuşmuyoruz paylaşımımız yok demiyorumki yukardada örnek verdim mesela aynı iş yerinde çalışıyoruz iş çıkışı o anlatır bugün böyle oldu şunu yaptım diye bana da naptın der hiç aynı iş güç bu kadar detaya girmeyi sevmiyorum çok farklı bişey olmadıysa anlatma gereği duymuyorum.
İşte anlatmaya değmeyecek şeyler için konuşmayı sevmiyorum...Orasını anladım ama normal standart yaşayan insanlarız hepimiz yerli dizi karakteri değiliz ki her günümüz farklı, olaylı, anlatmaya değecek meselelerle geçsin.
Adama yeterli gelmiyor ki tartisiyorsunuz. Kaliteli paylasim olmuyor demek ki sizin dusundugunuz gibi.Hiç bişey konuşmuyoruz paylaşımımız yok demiyorumki yukardada örnek verdim mesela aynı iş yerinde çalışıyoruz iş çıkışı o anlatır bugün böyle oldu şunu yaptım diye bana da naptın der hiç aynı iş güç bu kadar detaya girmeyi sevmiyorum çok farklı bişey olmadıysa anlatma gereği duymuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?