Konuşmayı sevmiyorum...

Bu soru bana şey gibi geliyor... Neden nefes alıyorsun ? der gibi. Bir an afallayabiliyorsun haliyle. Böyle soranlara karşılık, sen neden konuşuyorsun diye sorabilirsiniz. Çok konuştuğumda olmuştur, az konuştuğumda, sustuğumda. Hayatımda bu kadar saçma, iletişim bilmez bir soru daha duymadım galiba. Yani eğer amaç gerçekten iletişim kurmaksa bu şekilde olmaz ki... Bide böyle sürekli sıkıştıran insanları sevmem. Fakat eşimle, sevdiklerimle konuşurum tabi ama bazen uzun olur bazen de kısa.

Son düzenleme:
Gerçekten her konuda böyle mısınız?
Mesela haklılığınızı anlatma adına bile konuşmak istemez mısınız?
Ya da çocuğunuzla uzun uzun tatlı sohbet etmek için?

Her konu için böyleyse benim için çok ilginç bir durum..

Eşinizi haklı buldum hatta sizin bir insanla evlenmiş olmanız şaşırdım. İnsan konuşamadığı, paylaşımda bulunup sağlıklı iletişim kuramadığı, uzun uzun sohbet edemediği biriyle neden evlenir ki? Yazınızı şimdi gördüm ilk başlarda da böyleymişsiniz ama son zamanlarda daha da artmış bu durum. Çözümü nedir bilmiyorum gerçi siz bir çözüm aramıyorsunuz, bu durumdan memnunsunuz.

Bende konuşmayı sevmiyorum. Söyleyeceğimi söylerim kısa ve net, fazlası gereksiz geliyor. Çok konuşan insanlara da tahammülüm yok, ortamdan uzaklaşıyorum. Çok konuşan boş konuşandır bana göre.

Hiç bişey konuşmuyoruz paylaşımımız yok demiyorumki yukardada örnek verdim mesela aynı iş yerinde çalışıyoruz iş çıkışı o anlatır bugün böyle oldu şunu yaptım diye bana da naptın der hiç aynı iş güç bu kadar detaya girmeyi sevmiyorum çok farklı bişey olmadıysa anlatma gereği duymuyorum.

Yok her konuda değil haklılığımı anlatma konusunda kendi fikrimi söylerim ama çok fazla açıklama gereği duymam ben böyle düşünüyorum derim geçerim. Oğlumla sohbet etmeyi severim her akşam yemekten sonra onu alır karşıma konuşurum.

Benim de eşim hiç konusmaz ben de aksine sürekli konuşsam doymam . Ben de çok kavga ediyorum eşimle napim ama sıkılıyorum konuşmak istiyorum bir iki net cevap bitti . O da haklı sevmiyor . Ben de haklıyım konuşmak istiyorum ne bileyim bence iki taraf da haklı yani
. Çozumu biraz olsun orta yolu bulmak iki taraf için de bence .

Evet aynı durum telefon konuşması içinde geçerli biri arayacakta uzun uzun konuşcak diye ödüm kopuyor

O zaman normal :)
Her konuda konuşmak kendini boşa yormak zaten hayat yeterince yorucu en iyisini yapiyorsunuz.

Belkide bilmiyorum ama çok boş geliyor burda konulara cevap yazmak istiyorum sanki konuşuyormuşum gibi oda beni yoruyor
Benim çevremde de hep bir şey anlatırken uzattıkça uzatanlar var, çocukluklarına kadar iniyorlar.
Ben de sizin gibiyim az konuşurum, cümlelerimi süslemem ama böyle olmak istemezdim
Hoş muhabbet insanlara -lafı aşırı uzatmayan- hayranımdır

Bu benim...cok kisa ve oz, net cumlelerle kendimi ifade ederim ama cogu insan icin bu yeterli degil onu fark ettim. Ister is irtami olsun istee baska bir topluluk, anlatacagi sey incir cekordegini doldurmayacak bsy olsa dahi insanlar uzstmayi, ballandira ballandira anlatmayi cok seviyorlar ve kabul goren de bu galiba. Arka arkaya sacma sorular gelit hep bma mesela...karsimdaki hemen.beni anlasin isterim. Esim de bebim gibidir mesela hatta o daha da sessizdir. Artik ortamin a gore davraniyorum.

Orasını anladım ama normal standart yaşayan insanlarız hepimiz yerli dizi karakteri değiliz ki her günümüz farklı, olaylı, anlatmaya değecek meselelerle geçsin.

Bende çok konuşmayı sevmem kısa ve öz cümlelerle kendinizi açıklayabilmeniz çok güzel ve bu sizin yapınız kolay kolay değişeceğini sanmıyorum. Ama hayat arkadaşınıza karşı biraz daha sıcakkanlı ve hoşsohbet olamaz mısınız? 10 yılı devirdiğinize göre o sizi böyle sevip kabullenmiş ama bir yanı da evde şöyle şen şakrak, uzun uzun sohbet edip fikir paylaşımında bulunabileceği bir ortam istiyor olamaz mı? Biraz fedakarlık ve kendinizi geliştirme iyi gelir diye düşünüyorum. Evde sanki sürekli mutsuzmuş gibi duran biri insana kendini sorgulatır. Dışarıya karşı tamam ama hayat arkadaşınıza karşı olmamalı bence bu kadar. Sürekli yoruluyorum demişsiniz bir kan değerlerinize de baktırın bence. Sevdiğim insana napıyorsun nasıl geçti günün desem ve o bana sürekli aynı yeaa dese üzülürdüm artık.

Adama yeterli gelmiyor ki tartisiyorsunuz. Kaliteli paylasim olmuyor demek ki sizin dusundugunuz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…