- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
Z
Hahaha senin neyini dovecem merak etme kendimi o dereceye getirmem... Her ev kizini aynı kesede tutamazsin.... Ev kizlarini asagilayamazsin.... Aç gozlulukle sucla görmemiş de ama ev kizlarini aynı keseye koyupta itam etme.... Malum önce ev kiziydim şimdide ev kadiniyim çocuklarımın yemeğini hazirlamam lazım.... Malum ise yaramaz ev kizlari kadınları anca para yeriz ortalığı toplarız....
iyi de kız zaten kendini satılık mal yerine koyup karşı tarafa kendimi ne kadar daha pahalıya satarım derdinde..
Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
ben konyalıyım arkadaşım ve 7 aylık evliyim...bu insanlar konyalı değil aç gözlüler bence..
bizde adet şudur...yatak odası tümü ile, bir beyaz eşya, pedeler ve halıların yarısı kız evine aitttir...kız evi sadece salon ve oturma odası koltuklarına ve mobilyalarına karışmaz o kadar..
kına kız tarafına aittir...ayriyeten nişan yapılcaksa genelde ortak yapılır...ama bizde kız evi yaptı güzelim...
aslında heşey karşılıklı anlayışa bakar güzelim..
amaaa iki kez sordum cevap vermedinizbu kıza aldığı tektaşı neden takmıyor ben bu işin içinden çıkamadım aslında çıktımda aklıma iyi şeyler gelmedi güya takarsa patron kısa süreli çalışacağını anlayıp işten çıkarırmış çünkü evlenirlerse kız kuzenin olduğu şehire yerleşecek bizde dedik konyada evleneceğini söyle bir sürü yalan atıyorsun bunumu söyleyemeyeceksin neymiş kızın babasıda demiş iş yerinde takma diye patron seni çıakrır diye böyle saçmalık olur mu ya millet nerden bilecek sözlü olduğunu 1500 tl para verdiler o yüzüğe madem takmıcan neden aldırdın..
ama işin içinde oğlan ve kız önceden bir beraberlik yaşamadıysa ve aileler araya girip isteme olduysa,bu istekler fizikti,işti,vb özellikler ,arayışlar hemen ortaya çıkıyor.Kızın kendine ne değer biçtiği beni alakadar etmiyor, oğluma alacak olan ben değilim.
Ama bu zihniyete karşıysam kalkıp da o zihniyet dahilinde insanlara değer biçmem. Kız güzelse değerli de çirkinse mi değersiz, ev hanımıysa değersiz de çalışıyor ve iyi işi varsa mı değerli, vs vs. Ben böyle kıyaslamalara tahammül edemiyorum, evet şurası doğru ki insan kendi değerini kendisi belirler. Kendini satılığa çıkaracaksa kendi bilir, ama bana hem kendisi hem bu zihniyet uzak olsun.
Paragoz ve acgoz bir aileymis. Konya'lilari da batirdi resmen. Bolgesel ayirman yanlis.
Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum
Sunu yapamazsin, edemeZsin bir tutamazsin dedikce tehditvari oluyor. Zira o dediklerinin hepsini yaparim cunku benim sahsi gorusum.bana ne yapip yapamayacagimi soyleyemazsin. Zira elinden gelen birsey begenmiyorsan yorumu okuma yorumumu.
Arkadaşlar şu ev kızı çalışan kız muhabbetini yapmayalım lütfen konu çok dağılmasın benim arkadaşımda ev kızı evlendirdik ailesi hiç bir şey istemedi ve babası elinden geldiğince yardımcı oldu kızım mağdur olmasın diye sonuçta kız veriyorum öyle gitmek olmaz dedi çalışıp çok paragöz olanlarda var bunlar tamamen karakter ve kişilik meselesi aile meselesi ayrıca yüzük konusunda kız normal mağazada çalışıyor patron neden sorun çıkarsın sonuçta konyadan biriyle evlenecem diyecek patron göz mü koymuş kızada evli olursan çıakrtırım diyor bende özelde çalıştım evlenen bir sürü arkadaşım oldu hatta patron bile evlenince avans verdi yardımcı oldu bana çok saçma geliyor hem bir şey yapmayıp hemde şart sunmaları çok saçma kız tutturmuş tek taş alacaksın olmazsa olmaz almazsan kazandığım apraların tamamını tektaşa yatırırım görürsün demiş şimdide sahte tamtur istiyor onuda almazsan ben alcam diyor ne bu ya resmen pazarlığa oturmuşlar mzüakre yapıyorlar.
Şu ilk yorumunu ev kızlarına hakaret olarak kabul ediyorum..bu hakaretine karşılık veririm tabiki... Ev kızı olduğum için kendime hakaret ettirmem....önce ev kiziydim şimdide ev kadını yinemi aç gözlü olduk senin gibi calismadigimiz için.....sizin cevredindeki ev kizlari kaç para ederim derdinde herhaldeki böyle bir yoruma gerek duydunuz....
aynen katılıyorum kankam, bi konyalı olarak aşırı can sıkıcı geldi banada...
ister istemez konyalı olanlara ithaf...
konyada böyle bi adet yok...bizde adet böyle diye kazıklamaya çalışıyorlar...oyuna gelmesinler konu sahibesi söylesin dayısına..gerekirse okutsun burdaki yorumları...
aynen katılıyorum kankam, bi konyalı olarak aşırı can sıkıcı geldi banada...
ister istemez konyalı olanlara ithaf...
konyada böyle bi adet yok...bizde adet böyle diye kazıklamaya çalışıyorlar...oyuna gelmesinler konu sahibesi söylesin dayısına..gerekirse okutsun burdaki yorumları...
evet ben de rahatsız oldum zaten baksana yapılan yorumlara yok konyalılar şöyle böyle,yok biz anlamadık bunların adetlerini falan demeye başlamışlar hemen...
bunu söyleyenler nereli ben de onu merak ediyorum .Her şehirin iyisi de var kötüsü de ,bunu söyleyenin memeleketinden çıkmış oldukça abuk bir insan da ben tanıyorsam ne olacak şimdi.Siz şöylesiniz biz böyleyiz kavgasına mı girişelim.Bir de bu tiplere sen birşey desen mangalda kül bırakmazlar ama kendilerine atış herzaman serbesttir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?