Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sunu yapamazsin, edemeZsin bir tutamazsin dedikce tehditvari oluyor. Zira o dediklerinin hepsini yaparim cunku benim sahsi gorusum.bana ne yapip yapamayacagimi soyleyemazsin. Zira elinden gelen birsey begenmiyorsan yorumu okuma yorumumu.

Her iki tarafın adetleri farklı olduğunda, çözüm yolu ortaklaşa bir karar vermektir. Bence oturup konuşulmalı bu konu, konuşulmadan hiç bir işe kalkışılmamalı. Sizin adetlere göre beyaz eşyaları kız tarafı alır demişsiniz, bence bu da doğru değil. Aslında genel bi şey vardır, çoğu yerde en uygun olarak bu böyle bilinir. Kız tarafı yatak odasını, mutfak eşyalarını alır. Geri kalan şeyleri erkek tarafı yapar. Ama artık herşey ortak yapılıyor, her iki tarafın maddi durumuna göre. Mesela kınayı kız yapar ama, kuruyemiş, kına vs. gibi şeyleri erkek tarafı hazırlayıp getirir.

iyi de kız zaten kendini satılık mal yerine koyup karşı tarafa kendimi ne kadar daha pahalıya satarım derdinde..

Kızın kendine ne değer biçtiği beni alakadar etmiyor, oğluma alacak olan ben değilim.

Ama bu zihniyete karşıysam kalkıp da o zihniyet dahilinde insanlara değer biçmem. Kız güzelse değerli de çirkinse mi değersiz, ev hanımıysa değersiz de çalışıyor ve iyi işi varsa mı değerli, vs vs. Ben böyle kıyaslamalara tahammül edemiyorum, evet şurası doğru ki insan kendi değerini kendisi belirler. Kendini satılığa çıkaracaksa kendi bilir, ama bana hem kendisi hem bu zihniyet uzak olsun.

canım ben konyalıyım hiçte öyle adetlerimiz yok uydurmasınlar akıllarınca bedava getirecekler adet diyede yutturuyorlar anlayacağın
nişan kına filan kız tarafı yapar bizde. altınıda ne takarlarsa kabuldür asla şu kadar takacaksınız filna denmez

Heryerde olduğu gibi yani... Biz de ankaralıyız aynen sizin dediğiniz gibi yaptık.

Konu sahibi, aileler orta yolu bulmazsa işiniz zor. Hadi herşey oldu diyelim evlendiler kız sonradan kuzeninin başının etini yemesin

Canim yuzuk olayi icin hemen kotu dusunme bazi isyerleri evlenmeme yada evlenirse bilmem kac sene cocuk yapmama sarti getiriyorlar.

Adet falan değil bunun adı karşı tarafı enayi yerine koymak, bencillik...

Ev kızı falan denmiş. Ben kızı öğretmen olduğu halde ev alıp kızının üzerine yapılmadan, bilmem kaç kilo altın alınmadan evlendirmeyen baba duydum. Nişanlılar ve çocuk canı çıkasıca çalışıyor k.pederin dediklerini yerine getirmek için kız babasına söz geçiremiyor. Neymiş adam kızını garantiye alıyormuş...

ama işin içinde oğlan ve kız önceden bir beraberlik yaşamadıysa ve aileler araya girip isteme olduysa,bu istekler fizikti,işti,vb özellikler ,arayışlar hemen ortaya çıkıyor.
aileler , kıstaslar koyuyor ortaya. görücü usulünde bunlara bakılıyor. vasıflar ortaya çıkıyor.
ama kızla erkek sevmiş,görüşmüş,sonuçta aileler en son gerekeni yapmak için harekete geçmişse;isteme vs. geneld,e bunlar geri planda kalıyor. çünkü kız ve oğlan birbiri sevdiği için,aileler bunu istese de ,baskıyla direterek bunlardan vazgeçiriyorlar. öbüründe, maalesef ön planda olan ,o kıstaslar

bence aşktan çok daha önemli şeyler var evlilik için.sevdiler evlendiler yetmez ki gemiyi yürütmeye..

armut dibine düşmüş işte ne olacak ki..bunlar ailece tekinsizler.sadece kızla oğlan değil ailelerde evlenecek.

hiç kuzen ve ailesi kimdir necidir bunlar diye sorup soruşturmadılar mı bu kadar hayati önem arz eden durum için.

şüphe uyandıran o kadar çok şey varken..

eninde sorunda kuzenin lanet olsun nerden sardırdım başıma da diyebilir evlendikten sonra maddi manevi göçer..

en iyisi baştan bazı şeylerin önünü kesmek.belki üzülürsün ama en nihayetinde oh be dersin.

ablamın eşi konyalı.nişanda damada takılanlar damatta,geline takılanlar gelinde kaldı(biz hiç böyle bişey görmemiştik) düğündede kabala eşyaları aldılar.kayınvalidesi kendi kullandığı 2 3 tane tencere tabak falan verdi(kullanılmış,yanmış tavalar)tek 1 tabak vermediler.nasıl bi adet bilemedik biz.sen anlarsan pes vallahi :)))))...

Paragoz ve acgoz bir aileymis. Konya'lilari da batirdi resmen. Bolgesel ayirman yanlis.

aynen katılıyorum kankam, bi konyalı olarak aşırı can sıkıcı geldi banada...
ister istemez konyalı olanlara ithaf...
konyada böyle bi adet yok...bizde adet böyle diye kazıklamaya çalışıyorlar...oyuna gelmesinler konu sahibesi söylesin dayısına..gerekirse okutsun burdaki yorumları...

bu tarz olayların memleketle ilgisi yok. kişiler işlerine nasıl geliyorsa öyle istiyorlar işide bizim adetlerimiz böyleye getiriyorlar.kandırmaca....kendileri oğullarını evlendirirken napıyorlar acaba?

Sunu yapamazsin, edemeZsin bir tutamazsin dedikce tehditvari oluyor. Zira o dediklerinin hepsini yaparim cunku benim sahsi gorusum.bana ne yapip yapamayacagimi soyleyemazsin. Zira elinden gelen birsey begenmiyorsan yorumu okuma yorumumu.

Şu ilk yorumunu ev kızlarına hakaret olarak kabul ediyorum..bu hakaretine karşılık veririm tabiki... Ev kızı olduğum için kendime hakaret ettirmem....önce ev kiziydim şimdide ev kadını yinemi aç gözlü olduk senin gibi calismadigimiz için.....sizin cevredindeki ev kizlari kaç para ederim derdinde herhaldeki böyle bir yoruma gerek duydunuz....

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu ev kızı çalışan kız muhabbetini yapmayalım lütfen konu çok dağılmasın benim arkadaşımda ev kızı evlendirdik ailesi hiç bir şey istemedi ve babası elinden geldiğince yardımcı oldu kızım mağdur olmasın diye sonuçta kız veriyorum öyle gitmek olmaz dedi çalışıp çok paragöz olanlarda var bunlar tamamen karakter ve kişilik meselesi aile meselesi ayrıca yüzük konusunda kız normal mağazada çalışıyor patron neden sorun çıkarsın sonuçta konyadan biriyle evlenecem diyecek patron göz mü koymuş kızada evli olursan çıakrtırım diyor bende özelde çalıştım evlenen bir sürü arkadaşım oldu hatta patron bile evlenince avans verdi yardımcı oldu bana çok saçma geliyor hem bir şey yapmayıp hemde şart sunmaları çok saçma kız tutturmuş tek taş alacaksın olmazsa olmaz almazsan kazandığım apraların tamamını tektaşa yatırırım görürsün demiş şimdide sahte tamtur istiyor onuda almazsan ben alcam diyor ne bu ya resmen pazarlığa oturmuşlar mzüakre yapıyorlar.

arkadaşım konunu okudumda gözümün önüne bikaç kişi geldi.diğer arkadaşlarda yazmışlar bunun adı adet değil aç gözlülük;sonradan görmelik.şimdiden şunu istiyorum bunu istiyorum ilerde ev borcuna karışmam diyorsa kuzenin ilerde özür dilerim ama ya boşanır yada büyük borçların altına girer.işin içinden çikamaz.
evlenince birinde bişey görse ister olmadımı dırdırlanır.ooooooo.Allah kuzenine ve ailesinede sabır versin.hakkınızda hayırlısı olsun inşllh.

Konu sahibinin bahsettigi gibi biri degilsen niye ustune aliniyorsun? Artik aciklama yapmiycm sana yorumlarimi okumak mecburiyetin yok.

Burayi okuyan dayisi oglunu evlendirmekten vazgecer.

Bolgesel ayrimlari hic sevmem. O konya'li , bu erzincan'li , bu dogulu, bu alevi, şu sunni.... Aşmak lazim kendimizi. Bu daha cok kisilikle alakasi var.

Son düzenleme:
ben konyalı değilim batıda bulunan bir ildenim
bizim burda sadece yatak odasını kız yapar kına filan kız yapar...
geri kalanı erkek yapar.
hatta beyaz eşyayı bile erkekler alır.
eğer kızı seviyorsa yapıcak kız almak kolay değil...

evet ben de rahatsız oldum zaten baksana yapılan yorumlara yok konyalılar şöyle böyle,yok biz anlamadık bunların adetlerini falan demeye başlamışlar hemen...
bunu söyleyenler nereli ben de onu merak ediyorum .Her şehirin iyisi de var kötüsü de ,bunu söyleyenin memeleketinden çıkmış oldukça abuk bir insan da ben tanıyorsam ne olacak şimdi.Siz şöylesiniz biz böyleyiz kavgasına mı girişelim.Bir de bu tiplere sen birşey desen mangalda kül bırakmazlar ama kendilerine atış herzaman serbesttir.

Son düzenleme:

Güzel arkadaşlar konyalılara bir şey dediğimiz yok aslında diyenler var onlar ayrı her ilin iyisi kötüsü var ama biz hiç konalı tanımadığımzdan ve kız alıp vermediğimizden bilmiyoruz bize söylenen o dedilerki konyada böyle bende fikir olsun diye yazdım lütfen tartışmayalım güzel güzel konuşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…