- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Legendwomen
-
100 kez beslediğin köpek 101. De sana sal dı ra bi lir.Yoksa kopek sal dir maz!
Bence öldüreyim zehirleyeyim manasında sormamış. Yasal prosedür anlamında sormuş. Şimdi diyeceksiniz ki onun sonu barınağa kapatmaya gidiyor. Hayır. Benim bulunduğum üniversite saldıran köpeği alıp rehabilite edip geri bırakıyor aldığı yereYeterli değil desek ne yapacaksin ki ?
bu hayvanların insana saldırmasının sebebi ne sizce ? hayvanlar aç aç çocuk için çok çok çok üzgünüm ama hem hayvanları çiğ et ile besleyenler suçlu hayvanların çiğ et yememesi gerekiyor sonraki hedefi bizi yemek oluyor böyle valla evde köpek besleyen biri olarak köpekler kadar muhteşem bir canlı yokSizi benim iş yerim üzerindeki köpekleri uzmanlaşmaya davet edeyim madem. Bir çocuğun 2 parmağını koparmışlardı. Sürü içinde kaldığı için maalesef kimse de kurtaramadı. Çaresiz köpeklerin bırakmasını bekledik. Evet hayvanlar zulüm görmesin, her canlının yaşam hakkı var ama lütfen bu tarz olaylar altında "mama taşıyın, oyun oynayın" diye yorum yapıp insanları hem hayvan düşmanı hemde suçlu durumuna düşürmeye çalışmayın
sen beslerken baska birileri de havyani itip kakiyor , tekmeliyor demekki Nau100 kez beslediğin köpek 101. De sana sal dı ra bi lir.
Kampüste örneğini çok gördüm.
tek problem o değil ya çiğ et atanlar var önüne hayvanların çiğ et yiyen köpekte saldırır insanasimdiye kadar yetkililer bu hayvanlari toplayip iskence edip oldurmekten baska ne yapmis. Hala anlamadiniz mi oldurmek disinda bir cozumu yok bu isin (onlara gore)
Ayrica cevrenizde kopekler saldirgan ise siz de dikkatli olun. Demekki o cevrede kotu insanlar yasiyor ve kopeklere tas, tekme atiyorlar demektir. Yoksa kopek sal dir maz!
Keşke daha fazla bilgi sahibi olsanız.evde köpek besleyen biri olarak
Benim çevremde yaşanmadı haberlerde duyuyoruz bu tarz olayları bunun çözümü öldürmek değil hayvanlara daha iyi şartlarda yaşama alanı yaratılabilir ama haklısınız şu anki sistem bu şekilde sorunda bu zaten ama şu da bir gerçek konu sahibi hakkını aramalı ölebilirdi de kafasına koluna bacagina bir zarar gelebilirdi nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama bulunmalisimdiye kadar yetkililer bu hayvanlari toplayip iskence edip oldurmekten baska ne yapmis. Hala anlamadiniz mi oldurmek disinda bir cozumu yok bu isin (onlara gore)
Ayrica cevrenizde kopekler saldirgan ise siz de dikkatli olun. Demekki o cevrede kotu insanlar yasiyor ve kopeklere tas, tekme atiyorlar demektir. Yoksa kopek sal dir maz!
Sadece ama sadece alanını korumak için de saldırabiliyor Mavi.sen beslerken baska birileri de havyani itip kakiyor , tekmeliyor demekki Nau
keşke sizde biraz bilgi sahibi olsanız . kendi bölgelerini savunsalar kampüsten bahsediyorsunuz binlerce insanın girip çıktığı bir yerden köpekler kendi bölgelerini diğer köpeklerden savunurlar insanlardan değil hele kampüs gibi binlerce insanın var olduğu bir yerKeşke daha fazla bilgi sahibi olsanız.
Mesela bizim kampüste düzenli besleme yapılıyor. Üniversitenin veterineri de var. Düzenli oyun oynayan vs gönüllüler de var. Barınakları da var. Yani aç açıkta soğukta değiller. Ama bölgelerini korumak için sürü halinde saldırdıkları çok olmuştur. Kaç öğrenci ısırıldı böyle. Yani aç olmasa bile ısırabiliyorlar
Muhakkak öyledir. Fakat kırsalda durum gerçekten farklı. Kırsal bölgede köpekler ne aşılı ne de sevecen. Defalarca belediyeyi aradım en azından aşı ve kısırlaştırma yapın diye. Köpek doğuruyor yavruları besliyoruz okula alıyoruz soğuk diye ama o yavru 6 ay sonra çetelere katılıp saldırgan hale geliyor. 4 sene önce gerçekten öleceğimi düşündüğüm bir an oldu. Köpek saldırısına uğramak kolay bir şey değil.bu hayvanların insana saldırmasının sebebi ne sizce ? hayvanlar aç aç çocuk için çok çok çok üzgünüm ama hem hayvanları çiğ et ile besleyenler suçlu hayvanların çiğ et yememesi gerekiyor sonraki hedefi bizi yemek oluyor böyle valla evde köpek besleyen biri olarak köpekler kadar muhteşem bir canlı yok
Tabi ki hakkını aramalı. Böyle deyince neden köpek düşmanı oluyoruz anlamadım. Bunun yolu hayvanların toplatılması veya zehirlenmesi değil. Benim kampüsüm de mesela içinden anayol geçiyor. Okul yönetimi öğrenci güvenliği için bariyer vs gibi bir sürü önlem almış. Çünkü zorunda. Aynısı köpek saldırıları içinde geçerli. Eski üniversitemde saldırgan köpekler rehabilitasyona gönderiliyordu. Sonra geri geliyorlardı. Bakın bu bir önlemdir. Şimdiki üniversitemde ise orman var. Ormanda barınan köpekler var. Orman ile öğrenci yerleşkesi arasına çit yaparak saldırıları azaltmak yine bir önlem. Ve okulun sorumluluğunda. Okul bana bunu sağlamıyorsa ben onları şikayet ederim. Bu önlemlerin hangisi hayvan düşmanlığıBenim çevremde yaşanmadı haberlerde duyuyoruz bu tarz olayları bunun çözümü öldürmek değil hayvanlara daha iyi şartlarda yaşama alanı yaratılabilir ama haklısınız şu anki sistem bu şekilde sorunda bu zaten ama şu da bir gerçek konu sahibi hakkını aramalı ölebilirdi de kafasına koluna bacagina bir zarar gelebilirdi nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama bulunmali
Yahu yaşadık diyoruz yaşadık. Sabah erken saatte kampüste koşu yaparken bölgelerine girdiği için ısırılan, gece kütüphaneden dönerken aynı bölgeden geçerken kovalanan arkadaşlarım uyduruyor heralde.keşke sizde biraz bilgi sahibi olsanız . kendi bölgelerini savunsalar kampüsten bahsediyorsunuz binlerce insanın girip çıktığı bir yerden köpekler kendi bölgelerini diğer köpeklerden savunurlar insanlardan değil hele kampüs gibi binlerce insanın var olduğu bir yer
yoo kimse hayvan düşmanı diye lanse etmem çünkü birini hayvan düşmanı diye lanse etmem için o hayvanı öldürmek istemesi hatta öldürmesi gerekiyor kırsal bölge ve şehir arasındaki fark da bu işte şehirde hayvanlar mama yada insanların yediği yemekler ile besleniyorMuhakkak öyledir. Fakat kırsalda durum gerçekten farklı. Kırsal bölgede köpekler ne aşılı ne de sevecen. Defalarca belediyeyi aradım en azından aşı ve kısırlaştırma yapın diye. Köpek doğuruyor yavruları besliyoruz okula alıyoruz soğuk diye ama o yavru 6 ay sonra çetelere katılıp saldırgan hale geliyor. 4 sene önce gerçekten öleceğimi düşündüğüm bir an oldu. Köpek saldırısına uğramak kolay bir şey değil.
Katılıyorum size insanlar suçlu, beslenmeleri yetersiz, insanlar vahşi davranıyor hayvan haliyle saldırgan oluyor. Fakat saldırıya uğramış insanın durumuna gelip mama taşıyın sevin vs yazınca gerçekten insanı hem hayvan düşmanı gibi lanse ediyorsunuz hem de gerçekten sinir bozucu oluyor.
çok üzüldüm yaşamanıza keşke yaşanmasaydı ama ne yapalım mesela bu hayvanlara barınaklarda onlara yapılanlar mağlum daha geçen haberlerde kafasına küreklerle vurulan köpekler vardıYahu yaşadık diyoruz yaşadık. Sabah erken saatte kampüste koşu yaparken bölgelerine girdiği için ısırılan, gece kütüphaneden dönerken aynı bölgeden geçerken kovalanan arkadaşlarım uyduruyor heralde.
İşte o sebeple okul yönetimi sorumlu. Hayvanların bir suçu yok. Doğası öyle. Konu sahibinin de suçu yok ama. Cebinde mama taşımamak, hayvan görünce bağırmamak, hoşt dememek veya panikle koşmak onu suçlu yapmıyor. Ama okul güvende olmamız gereken yer değil mi? Bulunduğum iki üniversitede de barınak vardı. Belediye barınağı gibi düşünmeyin. Yine ellerinden gelen önlemi alıyorlardı ama dışarıdan kampüse bırakılan köpekler her sorunu çıkarıyorduçok üzüldüm yaşamanıza keşke yaşanmasaydı ama ne yapalım mesela bu hayvanlara barınaklarda onlara yapılanlar mağlum daha geçen haberlerde kafasına küreklerle vurulan köpekler vardı
Orion Hanım ama kaç çocuk böyle saldırıya uğradı, bir kısmı öldü. Geçen bir çocuğun kafa derisini koparmışlar.çok üzüldüm yaşamanıza keşke yaşanmasaydı ama ne yapalım mesela bu hayvanlara barınaklarda onlara yapılanlar mağlum daha geçen haberlerde kafasına küreklerle vurulan köpekler vardı
Bunu gördüm. İçim cız etti. Kendi oğlumu düşündüm. Allah korusun cidden.Geçen bir çocuğun kafa derisini koparmışlar.
Herşeyin radikali en aşırı ucu zarar. Köpekseverlerin bir toplantısını dinledim. Akıllara zarar. İnsan ısırmayı savunan mı dersin, bir çocuk öldü diye ortalık ayağa kalktı diyen mi dersin... bu kadar uç tavırlar zaten insanları tetikliyor. İki tarafında yaşam hakkına saygı duymak zor olmasa gerekİnsan ya da insan yavrusunun da canı kıymetli. Bunu diyen herkese hayvan düşmanı denir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?