Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

O saatte orada ne işleri varmış?
Pardon bu o değildi.

Köpekler saldırır arkadaşlar, hatta kediler de. Hayvanlar evet akıllıdır ama her şeyi de mantık çerçevesinde yapmazlar. Saldırgan hayvan var diye cebimde ödül maması ile gezemem kusura bakmayın.

İyi yapmışsın konu sahibi. Geçmiş olsun.

Küpeli hayvanları belediye toplamıyor zaten. Ben Ayvalık ta yaşıyorum. Burada da köpek çok fazla. Kısırlaştırıp geri bırakıyorlar. Besleyip bakımını yapanda çok olduğu için çok ender tatsız olaylar yaşanıyor.Bu hayvanlarla beraber yaşamamız bizim atalarimizin seçimi.

Ya ben o yorumda hayvan düşmanlığı yapmadım zaten. Bir tarafı önemsizleştirmedim. Ama sistematik bir şekilde bazı kişiler artık bilinçli olarak önemsizleştirme yapıyorlar.
"O "bir çocuk" öldü diyenlerin kendi çocukları ya da sevdiği birinin çocuğu olsaydı ne yapacaklardı acaba?
El alemin çocuğu ölünce canları yanmıyor tabi. Bana göre de bu insan düşmanlığı. Ya ne olursa olsun küçücük çocuk ölmüş, nasıl bunu insan umursamaz? O çocuğun bir hayatı olmayacak, büyüyemeyecek, okula gidemeyecek ya bir düşünsenize."
Yukarıdaki mesajım bu, niye üstüne alınmış acaba? Ben sağda solda bir çocuk öldüyse ne var diyenlere hitaben yazmıştım ki durduk yere de değil, bir üyeyle diyalog halindeydik.
O kuduz olup ölen çocuk için de sözlüklerde, haber sitelerinde kaç kişi öldüyse öldü dedi haberiniz var mı?

Yapmadin zaten ama iste gercekleri soyleyince hayvan dusmani ilan ediliyorsun. Isin asli hayvanlari gercekten sevenlere samimi
Olarak onlar icin birseyler yapanlara saygim cok.. ama bu isi gosterise doken cok insan var. Mesela bi unlu kadin var guyya her seferinde hayvan hakkini savunur vs. Cocugunun dugununde hayvan tuyleri olan bir elbise giymisti ve bunu ifsa etmislerdi. Bu iki yuzluluk bana gore, yapmacik.

Gecmis olsun. Gercekten toplumun kanayan yarasi oldu bu durum. Hayvanlari toplayip barinaklarda guzelce bakmalari lazim. Sehirde ac kalan hayvanlar ya da yerini korumak isteyen hayvanlar insanlara saldiriyor. Onlara mama veren güya hayvanseverler sayesinde ise iyice zivanadan cikiyorlar.
Hem kopeklere hem de onlarin saldirdigi insanlara, ozellikle cocuklara cok uzuluyorum.
Kafasina kurekle vurulan kopek icin nasil icimiz gitti, ama kopek isirdigi icin kuduz olup olen cocuk bu kadar konusulmadi.
Turkiye'de herseyin ici bos oldugu gibi hayvanseverlik kavraminin da ici bos.
Amerika'ya birkac kere gitme firsatim oldu. Cogunluk kopek sahibi ve cok guzel bakiyorlar. Ana sokakta asla kopek goremezsiniz. Bu hayvanlarin genetigi saldirmaya kodlu cunku. Sahipsiz bir kopegi asla barindirmazlar sokaklarda. Bizde ise tam tersi. Sokak hayvanina bir kap mama verince ona iyilik yapmis olmuyorsunuz. Asisi olmayan her hayvan toplum icin tehlikelidir.
Bir de senede o kadar cok yavruluyorlar ki sokak kopekleri. Yakin zamanda sayilari 10 kat artacak.
Devletin bir cozum bulmasi lazim. Derhal.
SIkayetlerinizden umarim bir sonuc cikar.

Bir çocuğun ölümünün önemsizleştirilmesi normal geldi herhalde hanımefendiye.
Bir çocuk öldüyse ne olmuş diyenlere soruyorum, kaç tane daha çocuk ölürse önemli olacak konu acaba?

Ben de size soruyorum kaç tane daha köpek asitle kulübesinde yakılarak, kafası kürekle ezilerek, tecavüz edip boğularak, kaç kedi patileri kesilerek, duvarlara kafası vurularak veya sırf keyfe keder ezilerek ölecek? Kusura bakmayın dünyada yaşam hakkı değerli olan tek tür insan değil.

Ee sokaktada yapiliyor bunlar.. yazik degil mi hayvanlara.. tecavuz eden var olduren var.. tek yasam hakki
Insanlarin demiyor kimse zaten.. ama koskoca saldirgan kopeklerin sokakta isi yok. Devlet onlem almali diyoruz

Ben tek tür mü dedim?
Ben bir çocuk öldüyse ne olmuş, bir kereden bir şey olmaz diyenlere eleştiri yaptım.
İnsan hele ki çocuk konularında da ben hassasım. 5-6 yaşlarında zarar verilmeye başlandı artık çocuklara, haberleri izliyorsanız haberdarsınızdır. Çocuklar da masum ve savunmasız canlılar. Bunu demek istedim. Bunun neyine kızdınız?

saldırdı 3 kez çocukluğumda
Havlayıp dibinize gelmesinden bahsetmiyorum ısırdı mı üstünüze atladı mı bir mücadele verdiniz mi? Travma yaşattı mı size korktunuz mu şimdi parçalanarak ölcem galiba diye? Öyle havadan mama verin demekle olmuyor. Ayı saldırsa daha iyi sürekli görmüyorum dersiniz ama köpek her yerde olan bir hayvan böyle bir saldırı yaşayan biri içinde sokağa cıkma fobisi oluşması demek. Çok şükür yaşamadım köpeklerin dibinden geçerim şuan korkmuyorum ama yaşayan insan haberlerini gördüğümde kendimi onların yerine ben koyamıyorum bile. Ama siz o haberleri izlediğinizde 'birdahakine mama taşırsın birşey olmaz tatlım' oluyor içinizden geçen demekki. Kolaydı.

Hindistan da sıradan bir gün. Bir de dalga geçilmiş. Yazık hayvancagiz oyun istemiş bir iki ısırsa ne olacakki bir de şikayet etmişsiniz yazık size. Çantanızda kuzu eti bulunsun her daim birdaha olursa kuzu eti atar kurtulursunuz. Sokaklari okullari guvenilir kilmak barinaklar yapmak ve kısırlaştırmak belediyelerin görevi. Zaten saldirgan hayvan sokakta başibos dolasamaz belediye gelir alir. Sizi bugun kovalayan kopek yarın bir cocugu parcalayabilir ya da kovalarken bir arac altinda kalmasına sebep olabilir oluyorda.

Konuyla alakasız ayvalıktan biriyle ne zaman denkleşicem diyordum geç olmadı

Şöyle konularda 50-60 kiloluk sürü halinde gezen ve doğası gereği avcı, saldırgan olan hayvanların “mama vermediniz ondan“ diye açıklanmasına güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. Arkadaşlar bu hayvanlar insanlar için, başta çocuklar için büyük bir tehdittir. Dışarı çıkamaz olduk artık. Yürüyüş yapmaya korkuyorum. 10 kilo mamayla da gezsem iri köpek sürülerinin saldıracağını biliyorum, sık sık haberler çıkıyor zaten. Bu konu çözüme ulaştırılması gereken bir konu. Bunu reddetmek de komik olmaktan öteye geçemiyor. Barınaklarda geçen de sahiplenmeler oldu. Sahiplenilen köpekler minicik hayvanlar. Bu bahsettiğim köpekleri evde bakmaya gönüllü insan yok denecek kadar az. Zaten yetişkin olana kadar sokakta tamamen saldırgan doğasıyla büyüyen hayvanlar bunlar. Gerçekleri görüp çözüm aransa ne güzel olurdu.

Geçmiş olsun konu sahibi.

yooo haberlerde gördüğümüz derece saldırgan olan köpekler zaten uyutulmalı özellikle kuduz köpekler uyutulmalı özellikle kuduz köpek ısırığı sonucu uyutulan bir çocuk beni çok etkilemişti çok çok üzülmüştüm. ama bu köpek neden kuduz? belediye aşılarını yapmadığı için çocukken köpek ısırığı sebebi ile bileğimden 7 tane dikiş atılmıştı o zaman çocuktum korularımı hatırlamıyorum ama ısırıldım köpek tarafından hayvanları çok seviyorum ama bu insanları ısırabilir hatta öldürebilir demek değil zaten bu derece saldırgan köpekler uyutulmalı haberlerde gördüğünüz köpekler uyutulmalıydı ama eminim hala sokaklardadır

Tamam ozaman az ısırılma veya cok ısırılma olarak kategorilendirmeden konu sahibinin şikayet etmiş olmasına gülmenizin bir anlamı yok. Neden uyuz? Neden saldırgan? Neden ısırıyor? Diye düşünüp ozaman tamam ısırabilir bunun suçlusu belediye yada insanlar diyip kendi canını kenara atacak değil. Hayvana şiddet uygulayan insanda en ağır cezayı alsın insana zarar veren hayvanda en geçerli yöntemle yaşasın. Herkesin canı kıymetli.

cimer her seyle ilgileniyor ama bu konuda faydasi yok maalesef. en fazla gostermelik isler yapiyor. kurekle dovulen kopegin bulundugu barinak icin olaydan bir sure once devlet yetkilileri "ulkemizin en iyi barinagi, en kaliteli bakim merkezi" vs diyordu. o barinak aciklamadan sonra bir gunde bozulmadigina gore isleri sirf oylesine konusmak.

barinaklarda gercekten hayvanseverler calismali ama iste nedense bu da yapilamiyor. ben gonullu bile calisirim mesela. kedi kopek sevmeyen insanlar sirf ise ihtiyac var diye giriyor sonuc olarak barinaklar da rezalet otesi hale geliyor.

ayrica kopek saldirilarinin inanilmaz arttigini dusunmuyorum, evet saldirilar var goruyoruz duyuyoruz ama kasitli sekilde yapilan haberler de var. adam gecen gun kamyonla giderken yoldaki kopekten dolayi iki kisiye carpti diye haber vardi, izleyen olduysa olayin kopekle alakasi olmadigina sahit olmustur. bilhassa pompalanan bir dusmanlik da var ortada. hepsi birlesince sorun iyice buyuyor.

Mimar komşumuz ,her gün mama verdiği köpek tarafından ,yine tabağına mama dökerken kafasından isirildi . Yani bazen işe yaramıyor ben mama verdim,bana dokunmaz anlayışı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…