Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
haklısınız zaten kuduz teşhisi konan hayvanın bana göre uyutulması gerekiyor kendi çocuğumu düşününce kendi sitemizde beslediğimiz bir golden cinsi köpek var onu besliyoruz aşıları filan tam sadece onu sevmesine izin veriyorum. benim aslında demek istediğim hayvanların boş havlamaları vardır saldırmazlar havlarlar ama ciddi ciddi saldırıp öldürmeye kadar giden hayvanların zaten uyutulması gerekiyor her bireyin yaşama hakkı olduğu gibi hayvanların da yaşama hakkı var ama öncelik insanların olmalı o yüzden belediyelerin her bir köpek için tüm aşıları yapması gerekiyor nasıl oluyorda sokaktaki başı boş bir köpek kuduz oluyor ? burada suç belediyelerin işte bende çocukluğumda 3 kez ısırıldım köpek tarafından ve aynı köpek tarafından komşunun köpeğiydi komşunun evine oynamaya giderdim çocuğuyla her seferinde bağlı köpek bağını koparıp ısırdı beni o yüzden bu derece saldırgan hayvanların zaten uyutulması gerekiyor

Bizim işyerinin orada 6 adet köpek var.

Semt sakinleri bakıyor uysal hayvanlar.

Ancak başınızda şapka ,gözünüzde gözlük varsa eğer yanlarından geçerken hiç af etmezler.

Hemen etrafınızı sarıp havlamaya başlarlar.

Bir kere bu duruma mağruz kaldım ve hiç tanımadığım park etmek üzere olan birinin arabasına bindim.

Artık yanlarından geçerken şapka ve gözlük takmıyorum.

Uslu uslu oturuyorlar . Hatta ara sıra seviyorum bile.

Bu durumdan anladığım gariplerin şapkalı ve gözlüklü kişiler tarafından şiddet gördükleri

Tüm hata biz insanoğlunun maalesef.

1 kap yem,1 kap su verip başını okşasak bunlar olmayacak.

Dünya sadece bizim değil

Orion Hanım, henüz çocuğunuz küçük sanırım, Allah bağışlasın. Ama az daha büyüyünce tek başına bir yerlere gidecektir.
Çocuğunuz sevmeye yanaşmasa bile yolda bir yerde aniden karşısına çıkabilir, saldırabilir.
Benim iş yerimin orada da çok olurdu bir arada. Sevgilimle gidip geliyordum, kocaman kadın olarak korkuyordum ya.
İnsandan değil de köpekten korktuğum oluyor bazen akşamları sokakta yürürken. Pembe Unal nun dediği gibi çeteleşmiş olanlar var maalesef.

Ya gerçekten ben sorumlu kişileri şikayet ettim köpeği şikayet edecek kadar manyak değilim herhalde
Ben köpeği şikayet ettiğinizi düşünmedim ki.
Demek istediğim;" istediğiniz zaman şikayetçi olabiliyorsunuz. Diğer konunuz içinde yalnız başınıza mücadele etmeyin".
Gerçekten üzüldüm size, Allah şifa versin.

Geldi yine hayvan dusmanlari, bi bitseniz de kurtulsak.
Cidden boyle mi dusunuyorsun hayvan dusmani degilim mesela ama durup dururken bir kopek saldirirsa dusman olabiliriz o kopekle haliyle bir travma olusabilir bende… cocukla hayvanin ne yapacagi belli olmaz…bunun hayvan dusmanligiyla ilgisi yok

Çok haklısınız evet bu şekilde önlemler genişletilebilir sinek isirigindan bahsedilmiyor burda o yüzden dalga geçilecek bir konu değil hiç bir canlıya düşmanda değiliz buradaki ayrımın iyi yapılması gerekir

evet daha 21 aylık her çocuğu rabbim tüm kötülüklerden korusun iş yerimin yolu üzerinde çeteleşmiş köpek grubu bende de var izmirin gıda çarşısı köpek bakımından meşhurdur Ama genelde buradaki çeteleşen köpekler diğer köpeklere saldırıyorlar hatta bir gün 3 tanesi koştur koştur üzerime doğru geliyor dedim aha ısırıldıldık direk savunma mekanizması çantayı çıkardım elime gelene vurucam ama bana gelmiyorlarmış arkamdaki köpeğe gidiyorlarmış

O "bir çocuk" öldü diyenlerin kendi çocukları ya da sevdiği birinin çocuğu olsaydı ne yapacaklardı acaba?
El alemin çocuğu ölünce canları yanmıyor tabi. Bana göre de bu insan düşmanlığı. Ya ne olursa olsun küçücük çocuk ölmüş, nasıl bunu insan umursamaz? O çocuğun bir hayatı olmayacak, büyüyemeyecek, okula gidemeyecek ya bir düşünsenize.

Buarada bence sokaktaki kopekler kediler hepsi devlet tarafindan toplanmali.. bu sekilde kimsenin can guvenligi yok.. ne insanlarin ne de o hayvanlarin.. onlara eziyet edende var tecavuz edende, yazik gunahtir hayvanciklara.. ama benim en cok kizdigim sey su bilincsiz hayvan besleyrn magandalar. Pitbull beslemek nedir birde tasma yok bisey yok gidip milletin colugunu cocugunu parcaliyor.. ve burda bu durumu normallestirenler kendi baslarina gelmeden bilmezler ne kadar agir sonuclari olabilrcegini

Geçmiş olsun umarım iyisinizdir. Ben de sokak hayvanlarını besleyip tedavilerini veteriner hekim tavsiyesi ile yapmaya çalışırım. Geçen bir tanesinin gözüne merhem sürerken ısırdı elimi dikiş atıldı elime.Tabii ben yine bakımlarını yapıyorum. Herkes sevmek zorunda degil.Buna sonsuz saygım var.Sağlık açısından gerekli tedbirleri almışsınız. Şikayet de etmişsiniz.Sanirim yeterli gormemissiniz. Mesela ne yapılmasını isterdiniz?

O kopeklerin ordan toplatilmasini mesela

Cidden bir parka girdim zeytinburnundaydi.. yeminle nasil bir kopek var.. sayamadim..resmen koskoca parkta koloni halinde geziyorlar insandan coklar ilk giriste bakinca.. ben sevdigim halde bana bile urkutucu geldi.. cunku hangisi ne yapacak bilemiyorsun..

Çok yakın zamanda toplatildiklari yerlerde nelere maruz kaldıklarını gördük. Sizi yadirgamiyorum emin olun kendi açınızdan haklı olduğunuzu da düşünüyorum. Ben korkmuyorum diye kimse korkmayacak diye birşey yok.Yine de farklı çözümler getirilmeli bence. Hayvanların yaşam alanları hiç kalmadı.

Sokaktaki kediler köpekler toplanıp nereye atılmalı hanımefendi sizce? O ölüm kampı barınaklara kapatıp öldürelim mi? Günümüz barınak şartlarında orda yaşamaları imkansız. Ve onların da insanlar kadar yaşam hakları var, sokakta doğmuşlar ne yapsın garipler.
Ben bir hayvansever olarak, dışarda hayvan görmemeyi daha çok isterim hayvan sevmeyen insana göre. Üzülüyorum çünkü, yarı aç yarı tok soğukta karda dışarda olmalarına. Bütün barınaklar güzelelleştirilmeli, gönüllü hayvanseverler çalışmalı barınaklarda.

Mesela avrupada cogu yerde hayvan yok sokakta, nedenini biliyor musun? Zaten genelde alip evde beslemek normali orda..Cunku zamaninda fazla(!) olan hayvanlari topluca uyuttuklari icin…

Bende anlamaya calisiyorum ama biri zarar gorunce cok kiziyorum devlet tarafindan hayvalara sahip cikilmadigi icin.

Yani sokakta olmalari onlarin yararina degil ki.. insanlar inanilmaz kotuluk yapiyolar onlara.. yazik gunah.. barinaklar yapilmali belkide kapasiteler arttirilmali ve sartlar iyilestirilmeli, yoksa barinaklarin cogu cok kotu.. bu bir kisir dongu maalesef..

Açıkçası ne öldürülmesi ne de zehirlenmesi geçmedi benim aklımdan.
Şikayet edilmiş zaten yapılacak başka bir şey var mı onu merak ettim ben.

nilmil hanim
Nesini begenmedin msjimin rosa nin msjinada atmissin begenmedin.. olen bir cocuktan bahsediyor oysa..gercekleri soyledigi icin mi begenmedin?
Bir çocuğun ölümünün önemsizleştirilmesi normal geldi herhalde hanımefendiye.
Bir çocuk öldüyse ne olmuş diyenlere soruyorum, kaç tane daha çocuk ölürse önemli olacak konu acaba?

Bir çocuğun ölümünün önemsizleştirilmesi normal geldi herhalde hanımefendiye.
Bir çocuk öldüyse ne olmuş diyenlere soruyorum, kaç tane daha çocuk ölürse önemli olacak konu acaba?
Bak bu sitede ayni sey var bizim ulkemizdede oyle genel olarak.. yani hayvanin hakki insandan cokmus gibi davraniliyor. Yaptigi sey sokakta mama vermek filan. Ok yaptiklari guzel birseyde bir cocuk kolay dunyaya gelmiyor kolay buyumuyor..bir can ya.. o kadar alismisiz ki insan olumune bizi etkilemiyor olum filan..ciddn basite indirgeyenler kebdi canlari yanmadi diye bu kadar rahatlat, empati yapniyolar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…