Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

3 5 kişiye açıklama yaptım yukarda. Ben bu isteğin kaynağını zorunluluk hissi buluyorum. Fikirlerimi yazdım.
çevre baskısı vs.kastediyorsanız bunları 20 li yaşlardaki kadınlarımızda yaşıyor maalesef.kadın evlat sahibi olmak aile kurmak istiyor yahuu nesi zorunluluk az buçuk kendine uyan her adayı da değerlendirecek tabiki

Geç yaşta evlilik yapan çok insan var. Bir tanıdığım 44 yaşında evlendi çok aşık olup başka ülkeye gitti üstelik 5 senedir evli çok mutlu. Bir başka tanıdığım iki kere nişan atmıştı 46 yaşında evlendi o da çok mutlu iyi ki beklemişim diyor. Kendinizi aşağılanmışta hissetmeyin görücü usulü neticede iki tarafta kendi kriterlerini öne sürebilir, normal bu. Karşı tarafta çocuk sahibi olmak isteyebilir kriteri bu olabilir. Neticede yüzünü bile görmediğiniz bir insan, dert etmeyin hiç

maddi manevi çocuğumda ben de rahat yaşayalım istiyorum tek çocuk yeterli bize :KK53: odasını yeniliyorum 9 yıl sonra 20 bine yaklaştı masrafım tek odaya içinde elektronik aletlerde yok daha napacağım 2. çocuğu :KK70:
İkinciler artıklardan yetişiyor zaten :KK70:

çevre baskısı vs.kastediyorsanız bunları 20 li yaşlardaki kadınlarımızda yaşıyor maalesef.kadın evlat sahibi olmak aile kurmak istiyor yahuu nesi zorunluluk az buçuk kendine uyan her adayı da değerlendirecek tabiki
Onu kastedmedim. Gerekli açıklamaları yaptım yukarda. Tekrar yazmayayım konuyu ben doldurdum. 🤦🏻‍♀️

Nasıl güzel bir noktaya değinmişsiniz yine (!) Öyle olabilir herkes için ama kadın evlenmek istiyor buraya da bir nevi içini dökmüş. Herkesin derdi kendine buyuk
O ne parantez içi? Rahatsız ediciyse yorumlarım gözardı ediniz. Kaçıncı kez yazıyorum bilmiyorum o isteğin kaynağını sorgulamışım. 3 5 mesaj yazmışım bunla ilgili. Tekrarlayamayacağım şimdi. Konu benle doldu.

İyi de görücü usulüyle ilerleniyosa bir gerekliliği yerine getirme çabası değil mi bu?
Bence bu tarz bir tanışma görücü usûlü değil. Herkesin bir tanışma hikayesi var. Kimi işyerinde, kimi arkadaş grubunda, kimi aile çevresin de vs. Görücü usûlünde daha çok aileler devreye giriyor. Adı üstünde kızı görmeye geliyorlar, en son kızın fikri soruluyor. Hatta sormayan bile var.
Gereklilik de değil ayrıca, yuvasını kurmak istediği hayat arkadaşını arıyor demek daha güzel duruyor.

L ladymera arkandan böyle bir konuşma geçmesi çok çirkin. Arkadaşının sana bunu olduğu gibi getirmesi daha da çirkin. Adama ağzının payını verip sana da "bir iki konuştum boş bir adam, sana layık görmedim" tarzı bir açıklama yapabilirdi. Patavatsız biri değilse ki sen tanırsın, kesinlikle bile isteye canını acıtmak istemiş.
Keşke adam için "ben menepozda değilim ama kendisi andropozda sanırım, çocuk için aceleciliğinden belli" deseydin. Arkadaşına da "benim özelimin dedikodusunu mu yaptınız" deyip kapasaydın telefonu. Hadsizlik başka bir şey değil.

Ben evlilik müessesesinin düşünebilmesi için birini tanımak,ısınmak, güvenmek, bağ kurmak gibi şeylerin sırayla olması gerektiğini düşünüyorum. Burda evlilik bu sıralamadan önce konuşuluyor.
Tanımaktan kastım da zaten tanıyor olmak. Gönül işlerine baştan niyetlenerek tanışmak değil.

Ben de gorucu usulu evlenmeyi kendim için uygun bulmadim.
Evlilik istedigim için biriyle tanismak yerine, tanistigim kişi için evliliği istemeliyim diye dusundum her zaman.

Ama 40 yaşinda olsam belki farkli dusunurdum bilmem ki. Konu sahibi evlilik zorunlu olduğu için evlenmeye calismiyor aslinda. İnsanlar yalniz kalmak, yalniz yaşlanmak istemez neticede.

her kadının evlenmek hakkı. ister görücü usulü tanışır evlenir ister flört eder isterse aynı evde yaşar ondan sonra evlenir bunu irdelemek kimsenin haddi değil.evlenmek istemezse de ömür boyu bekar ve mutlu yaşar kime ne bundan.biz kadınlar birbirimizi gereksiz yerersek iğnelersek zayıf noktalarından vurmaya kalkarsak erkeklerin bize yaptıkları az bile derim.zaten kadınlar erkek egemen dünyada eziliyorlar yahuuu bir de biz kadınlar aynını yapmayalımm

Bence bu tarz bir tanışma görücü usûlü değil. Herkesin bir tanışma hikayesi var. Kimi işyerinde, kimi arkadaş grubunda, kimi aile çevresin de vs. Görücü usûlünde daha çok aileler devreye giriyor. Adı üstünde kızı görmeye geliyorlar, en son kızın fikri soruluyor. Hatta sormayan bile var.
Gereklilik de değil ayrıca, yuvasını kurmak istediği hayat arkadaşını arıyor demek daha güzel duruyor.

L ladymera arkandan böyle bir konuşma geçmesi çok çirkin. Arkadaşının sana bunu olduğu gibi getirmesi daha da çirkin. Adama ağzının payını verip sana da "bir iki konuştum boş bir adam, sana layık görmedim" tarzı bir açıklama yapabilirdi. Patavatsız biri değilse ki sen tanırsın, kesinlikle bile isteye canını acıtmak istemiş.
Keşke adam için "ben menepozda değilim ama kendisi andropozda sanırım, çocuk için aceleciliğinden belli" deseydin. Arkadaşına da "benim özelimin dedikodusunu mu yaptınız" deyip kapasaydın telefonu. Hadsizlik başka bir şey değil.
Ben de gorucu usulu evlenmeyi kendim için uygun bulmadim.
Evlilik istedigim için biriyle tanismak yerine, tanistigim kişi için evliliği istemeliyim diye dusundum her zaman.

Ama 40 yaşinda olsam belki farkli dusunurdum bilmem ki. Konu sahibi evlilik zorunlu olduğu için evlenmeye calismiyor aslinda. İnsanlar yalniz kalmak, yalniz yaşlanmak istemez neticede.

Konuya son yazışım. Alıntılama yapıldıkça cevap vermezsem de ayıp olacak gibi hissediyorum. Durup dururken evlenmek istenmesini mantıklı bulmuyorum. Aa herkes evleniyor ben de evleneyim gibi bir zorunluluk hissediliyor gibi geliyor. Konu benle doldu. 🤦🏻‍♀️

CiRiLLA CiRiLLA siz beni anlamışsınız. İnsan aşk ister sevmek sevilmek ister. Evlilik peşinden gelebilir önemli görülen toplumlarda. Ben de herkes gibi düşüncelerimi söylüyorum. 🤷🏻‍♀️

Evlenmek durduk yere istenen bir şey mi? Toplumsal düzene paralel istemiyor mu? Yaş da ilerlediği düşünülüyor yine geleneksel bir şekilde ve zorunluluk hissediliyor.
Bence haksız olduğunun farkındasın ama laf ağızdan çıktı diye savunmaya devam ediyorsun. Herkes seninle benimle aynı düşünmek zorunda değil. Ben eşimle takılmak amacıyla görüşüyordum, baktık eğleniyoruz sevgili olduk sonrasında ilişkimiz ikimizinde birbiriyle görüşme niyeti evlilik olmamasına rağmen evliliğe taşındı.
görücü usulü sevmem o şekilde evlenmedim de ama benim reddetmem olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu şekilde gelip yakınabilir bunjn cevabı evlenmesen de olur değil. Belki sadece anne olmak icin evleniyordur. Olabilir.

İyi de görücü usulüyle ilerleniyosa bir gerekliliği yerine getirme çabası değil mi bu?
Aslında doğru bir yorum bu tarz tanışmalarda aracı yaşına boyuna posuna işine gücüne uygun görüp birazda şahısları tanıyorsa ne istediğindende biraz bilgisi varsa siz olabilirsiniz düşüncesine girip taraflara açılır. Bir taraf kabul etmiş diğer taraf aracının kafasındaki gibi olmamış. Yani burada karşı tarafın ne istediği bilinmiyor. Burada aşk söz konusu olmadığından adam çok çirkince ifade etmiş isteğini. Adamın amacı belli evleneyim çocuk yapayım. Muhtemelen tek bu davranışı sergilediği kişi konu sahibi de değil.O arkadaş birgün akşama kadar kadın doğum servisinde vakit geçirsin. Çocuk isteyenlerin profillerine bir baksın. Her yaş grubundan insan var bu bazıları için imtihandır. Konu sahibine gelince de evlilik yaşı ve çocuk sahibi olma yaşı çok ilerde. Bence endişelenmeyin hiçte üzülmeyin.

Bence haksız olduğunun farkındasın ama laf ağızdan çıktı diye savunmaya devam ediyorsun. Herkes seninle benimle aynı düşünmek zorunda değil. Ben eşimle takılmak amacıyla görüşüyordum, baktık eğleniyoruz sevgili olduk sonrasında ilişkimiz ikimizinde birbiriyle görüşme niyeti evlilik olmamasına rağmen evliliğe taşındı.
görücü usulü sevmem o şekilde evlenmedim de ama benim reddetmem olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu şekilde gelip yakınabilir bunjn cevabı evlenmesen de olur değil. Belki sadece anne olmak icin evleniyordur. Olabilir.
çok haklısın ben de görücü usulü evlenmedim ama her şekilde ve her amaç için evliliklere de saygılıyım.sanki tüm kadın erkekler aşk sevgi evliliğimi yapıyor .maaşım çift olsun diye evlenen var çocuk sahibi olmak için evlenen var ailesinden bıkıp evlenen var erkeğin işi iyi diye evlenen yüzlerce kadınla tanıştım yahuu.adam yakışıklı kız güzel diye evlenen var sadece var da var yanii.aşk evliliklerinde de 6 ayda boşanmalar gördüm sevgisiz evlenmek için evlenenlerde de .bu işler biraz da kader kısmet işi bana göre .her istediğimiz olmayabiliyor hayatta

Back
X