Bence bu tarz bir tanışma görücü usûlü değil. Herkesin bir tanışma hikayesi var. Kimi işyerinde, kimi arkadaş grubunda, kimi aile çevresin de vs. Görücü usûlünde daha çok aileler devreye giriyor. Adı üstünde kızı görmeye geliyorlar, en son kızın fikri soruluyor. Hatta sormayan bile var.
Gereklilik de değil ayrıca, yuvasını kurmak istediği hayat arkadaşını arıyor demek daha güzel duruyor.
L
ladymera
arkandan böyle bir konuşma geçmesi çok çirkin. Arkadaşının sana bunu olduğu gibi getirmesi daha da çirkin. Adama ağzının payını verip sana da "bir iki konuştum boş bir adam, sana layık görmedim" tarzı bir açıklama yapabilirdi. Patavatsız biri değilse ki sen tanırsın, kesinlikle bile isteye canını acıtmak istemiş.
Keşke adam için "ben menepozda değilim ama kendisi andropozda sanırım, çocuk için aceleciliğinden belli" deseydin. Arkadaşına da "benim özelimin dedikodusunu mu yaptınız" deyip kapasaydın telefonu. Hadsizlik başka bir şey değil.