Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

çok haklısınız, burda kaç defa gördüm insanlar evlilikle ilgili konuları yazarken kendini '' yanlış anlamayın evlilik meraklısı değilim'' diye açıklama yapmak zorunda hissediyor bu yüzden, ama evlenmek istemek de çok normal istememek de çok normal, insan bir sürü isteğini gerçekleşmiştir iyi bir meslek sahibidir şehir şehir ülke ülke gezmiştir, bir de evlenmek istiyodur, veya bunların hiçbirini yapmamıştır yine de evlenmek isteyebilir size ne ama yook olur mu her şeyin altına yazcaklar bu hayattaki tek amacınız evlenmek mi diye, zevk alıyolar galibaa
Size katılıyorum. Bu yorumu yapanların arasında da hem evli ve mutlu olan insanlar var hem erkenden evlenen insanlar. Dönem dönem maalesef işimizle ilgili veya evlilikle ilgili karamsarlığa düşebiliyoruz. İlişkin yoksa hiç sevilmeyecek miyim, bu yolda ilerleyeceğim düzgün insanlar olmayacak mı diye düşünüyorsun. Paran olmayınca ya da işin yolunda gitmeyince bununla alakalı stres yapabiliyorsun. Bence bunlar hayat akışına göre çok doğal sorunlar, düşünceler ama dile getirince ya evlilik meraklısı oluyorsun ya da herkes evlenmek zorunda değil oluyor. 🤷‍♀️

Bence haksız olduğunun farkındasın ama laf ağızdan çıktı diye savunmaya devam ediyorsun. Herkes seninle benimle aynı düşünmek zorunda değil. Ben eşimle takılmak amacıyla görüşüyordum, baktık eğleniyoruz sevgili olduk sonrasında ilişkimiz ikimizinde birbiriyle görüşme niyeti evlilik olmamasına rağmen evliliğe taşındı.
görücü usulü sevmem o şekilde evlenmedim de ama benim reddetmem olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu şekilde gelip yakınabilir bunjn cevabı evlenmesen de olur değil. Belki sadece anne olmak icin evleniyordur. Olabilir.
Haksız olduğumu düşündüğümde gerçekten kabulleniyorum sorunsuz. Burda kendimi anlatamadım yetirince belki bir şeyler eksik kalıyordur. Konu sahibinin neden evlilik istediğine dair ben de bolca sebep bulabilirim anneliktir şudur budur. Ama benim derdim haklı sebeplerin olup olmaması değil. 🤷🏻‍♀️
Tabi ki değil ama istenen bir şeye zorunluluk değil yorumu yapmak da kibar bir yorum değil. Acıktım diyen birine aman bir gün de yeme ölmezsin demek gibi bir şey
Kibar olamıyorum genel olarak evet bu kabullendiğim bir şey. Beğenmediğinizde beğenmedim butonunu kullanabilirsiniz. Hiç kibar değilsin denildiğinde kendime çeki düzen verme ihtiyacı duymuyorum. Saygısızlık yapmadığım sürece istediğim düzende cümle kurabilirim.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Damızlık seçer gibi eş seçen birinden kurtulmuşsun işte dua et.
Çevremde 41 yaşında ve yakında evlenecek olan ve aradığı aşkı yeni bulmuş bir arkadaşım var.

Kibar olamıyorum genel olarak evet bu kabullendiğim bir şey. Beğenmediğinizde beğenmedim butonunu kullanabilirsiniz. Hiç kibar değilsin denildiğinde kendime çeki düzen verme ihtiyacı duymuyorum. Saygısızlık yapmadığım sürece istediğim düzende cümle kurabilirim.
Yok bunu size kendinize çeki düzen verin amacı güderek söylemedim ki haddime değil böyle bir şey söylemek. Neyi nasıl yapmam gerektiğini de biliyorum fikriniz için teşekkürler. Ortalık yere açık bir yorum yaptığınızda ben de üstüne yorum yapabilirim, bu platform bunun için var.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Arkadaşınızın size karşı çok hassas bir arkadaş olmadığı ortada. Karşı tarafın sizi uygun görmediğini söylemek için binbir türlü yol varken patavatsızca doğrucu davutluk yapmasına gerek yoktu. Şu anda arkadaşınızın değil karşı tarafın verdiği tepkiye içerliyorsunuz biliyorum ama o da endişesinde bildiğiniz üzere haklı. Bu işler hic belli olmaz. Bakarsınız evlenir ve çok kısa sürede de çocuğunuz olur. Olumlu olun, bunlara güzel kafanızı takıp moralinizi bozmayın.

Valla ben gecen bir tanidigimin 46 yasinda ikizlere hamile oldugunu ögrendim. Bu kadin daha önceki evliliginden iki tane de suan da yetiskin olan erkek evlada sahip. Icimden "Allah verdi mi veriyor iste, yasa basa bakmiyor" diye gecirmistim.

böyle düşününen sığ kafalı bir adamla evlenme bile.Hangi dönemde yaşıyoruz da 40yaşında menapoza gırılebılecegını sanıyor hem küstah hem cahil bence.Nitekim 20 yaşında bulsa bile onun bile dogurgan olacagının garantısı yokken ..benim iki arkadasım 40yaşında evlendi ilki ilk aydan hemde gebe kaldı diğeride 7veya 8.ayda gebe kaldı dogurdu karşılarındaki adam da tabı onlar ıcın dogru olab kişilermiş.Bu kişi senin için değil ama bence hiç bozmayın moralınızı kendinize olan güveni sakın kaybetmeyin 40yaş geç bir yaş asla değil.Genç evlenip pişman olup boşanma ihtimali varken ya da mutsuz bır evlılık doğru insanla şu yaşınızda yaşamanız çok daha güzel varsa nasibinizde evlilik çıkacaktır karşınıza elbet💐

Konuya son yazışım. Alıntılama yapıldıkça cevap vermezsem de ayıp olacak gibi hissediyorum. Durup dururken evlenmek istenmesini mantıklı bulmuyorum. Aa herkes evleniyor ben de evleneyim gibi bir zorunluluk hissediliyor gibi geliyor. Konu benle doldu. 🤦🏻‍♀️

@CiRiLLA siz beni anlamışsınız. İnsan aşk ister sevmek sevilmek ister. Evlilik peşinden gelebilir önemli görülen toplumlarda. Ben de herkes gibi düşüncelerimi söylüyorum. 🤷🏻‍♀️
Fikir alışverişi yapıyoruz, ben saygı çerçevesinde zıt görüşleri seviyorum. Bazen göremediğimiz bir bakış açısı kazandırabiliyor.
Daha genç yaşlarda aşk ve heyacan arıyor insan. İlişkileri evliliğe evrilirse evleniyorlar.
Ama yaş aldıkça daha duruluyor insanlar, mantık çerçevesinde hayatı paylaşacak insan aranıyor. Bu defa ciddi birliktelik yaşamak istediğin birinin arayışına giriyorsun.
Bazı kadınlar özgür ruhlu, kabuğunu kırabiliyor. Evlenmeden seks yapabiliyor, ailesinden ayrılıp tek başına yaşayabiliyor. Ama bunlar eğitim ve büyüdüğün çevre ile ilgili.
Arkadaş çevrenin geneli evli, programlarda 2.plana atılıyorsun, çünkü öncelik aileye veriliyor vs vs. Bir sürü etken var aslında, insan böyle düşününce hak vermiyor değil.

Alincak bişey yok. Erkek olan sen olsaydın bu soruyu sen de sorarsın. Bu açıdan bak. Kırk yaşında hemen hamile kalanda var. 24 yaşında tüp bebek yapanda. Nasip işi bunlar. Allah gönlüne göre versin

Haksız olduğumu düşündüğümde gerçekten kabulleniyorum sorunsuz. Burda kendimi anlatamadım yetirince belki bir şeyler eksik kalıyordur. Konu sahibinin neden evlilik istediğine dair ben de bolca sebep bulabilirim anneliktir şudur budur. Ama benim derdim haklı sebeplerin olup olmaması değil. 🤷🏻‍♀️

Saygısız değil ama kırıcı bir cümle olmuş
Arkadaş o yüzden söyledi
Sizde belki bekar olabilirdiniz belli bir yaşa gelmiş çocuk doğurmak isteyen aradığı gibi bir eş bulamamış birine aman herkes evlenmek zorunda değil demek bana iyi niyetli gelmiyor

çok haklısınız, burda kaç defa gördüm insanlar evlilikle ilgili konuları yazarken kendini '' yanlış anlamayın evlilik meraklısı değilim'' diye açıklama yapmak zorunda hissediyor bu yüzden, ama evlenmek istemek de çok normal istememek de çok normal, insan bir sürü isteğini gerçekleşmiştir iyi bir meslek sahibidir şehir şehir ülke ülke gezmiştir, bir de evlenmek istiyodur, veya bunların hiçbirini yapmamıştır yine de evlenmek isteyebilir size ne ama yook olur mu her şeyin altına yazcaklar bu hayattaki tek amacınız evlenmek mi diye, zevk alıyolar galibaa
Aynen ben de o tarz yorumları görüyorum sürekli. Mesela birisi konu açıyor 25 yaşındayım evlenmek istiyorum diye. Hemen yorumlar geliyor "Bu yaşta ne bu acele, hayatta evlenmekten başka amacın yok mu" vs diye. Evlenmek istemeyenlere saygı duyulduğu gibi evlenmek isteyenlere de saygı duyulsa keşke.

çok çok yakın bir ablam 42 yaşında nasibi de 27 yaşında. çocuk elbette olgun değil şuan düşünemiyor bazı şeyleri ama ablamın arkasından koşuyor resmen. nasibin nereden geleceği belli olmaz. tek diyeceğim kendinizi ASLA kapamayın. yaş farkı olayına hiçbir zaman inanmadım bunlar sadece bahane. eminim ki aniden önünüze güzellikler düşecek. :dondurma:

çok çok yakın bir ablam 42 yaşında nasibi de 27 yaşında. çocuk elbette olgun değil şuan düşünemiyor bazı şeyleri ama ablamın arkasından koşuyor resmen. nasibin nereden geleceği belli olmaz. tek diyeceğim kendinizi ASLA kapamayın. yaş farkı olayına hiçbir zaman inanmadım bunlar sadece bahane. eminim ki aniden önünüze güzellikler düşecek. :dondurma:
Ay bu kadarı da çok ama ya.
Kadın yada erkek 15 yaş farkı da bana gerçekten tuhaf geliyor. Yaş farkı kolay kapanmaz yani.

Neden kirildiniz ki ben de onu anlamadım bu olaya.Karsidaki erkek gayet normal gorusunu belirtmis yani.Ben de bir kadinim ve evet kadinlarin doğurganlığı yas ile azaliyor bu bir gerçek.Belki siz de onu gobekli diye reddedecektiniz ya da elektrik alamayacaktiniz.Bunlari normal kabul edip önünüzdeki maclara bakacaksiniz.Elbet karsiniza denginiz biri cikacak merak etmeyin.O insan ile karsilasinca, digerlerinin neden olmadığını da anlayacaksiniz.Kismetiniz bir yerde ve o da sizi bekliyor.

yazan kişinin bi sürü evlilikle ilgili konusu var ama.demek ki evlenmek v evlenmeyi istemek gayet normal.3 kere de evlenir 5 kere de bir insan .önemli olan arkanda yıkıntı üzüntü bırakmamak.aa evlilik neymiş diyenlerde evlenmesin de hayat boyu ya da boşansın da kendini ispatlasın o zaman inanalım onlara :KK70:

Evlenmeyin cnm herkes evlenecek diye bir sey yok diyenin sosyal medyada canim kocişim paylasımı yaptıgına eminim ama ispatlayamam 😂😂

Evlenmeyin cnm herkes evlenecek diye bir sey yok diyenin sosyal medyada canim kocişim paylasımı yaptıgına eminim ama ispatlayamam 😂😂
bekarlara sakın evlenmeyin evlenip ne yapacaksınız yazarlar eşiyle ufak tefek sorunu olanlara da çekmeee boşannnn yazarlar alıştıkkk :KK70: :KK53:

Arkadaşım boşver böyle bir hödükle devam etmemen senin için daha iyi olmuş zira niyeti hayatını birleştirmek değil çocuk doğurtacağı bir araç arıyor sadece.

Bir tanıdığım da bu sebeple 3 ay görüştüğü bayandan ayrıldı. Bu saatten sonra hastane hastane gezemem dedi. Kızın ahi tuttu sanırım evlendikten sonra yıllarca bebek için uğraştı,başka şehirlerde çare aradı. Bunun yaş ile alakası yokki. 50 yaşında birisinin bile çocuğu olabilir. Ama arkadaşınız çok densizmis, başka bir bahane iletebilirdi

Back
X