Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

İlk çocukla ikinci çocuk çok farkediyor ama. Yani ikinci çocuğa daha kolay hamile kalınabiliyor.
Valla düşünce yapınız bana hiç hoş gelmedi.
Tabi bana gelmedi size gelebilir.

(İlk çocuğa eğer rahim ve yumurtalığınızda sorun yoksa kolay bı şekilde hamile kalırsınız. İster doğal yol olur, ister tüp bebek olur fark etmez.
Eğer sorun varsa olmaz demiyorum işler zorlaşır sadece.
Bakın oyuncu Özge Özder 42 yaşında 5 aylık hamile, manken Didem Uzel 43 yaşında, Füsun Demirel 50 yaşında, demet Akalın 42 yaşında anne oldu.)

Peki siz böyle düşünürken, tanıştırılmak istediğiniz erkek yaşınızı sorun etti diye neden üzülüyorsunuz.

Ha ilk çocuğa zor gebe kalınır mantığı ha yaşı fazla çocuk olmaz mantığı... İkisi de aynı. Siz erkek olsanız aynı tanıştırılmak istediğiniz adam gibi yaşı sorun edersiniz.
Sizin düşünce yapınız da farklı değil ki...

Oğlumu da geçen sene, kızımı bu sene doğurdum.
40 yaşında da istersem 3 yü doğurucam.
Ki ben sağlık sorunları ile birlikte hamile kalıp doğum yapıyorum.

annemin bir arkadaşının kızı 40 yaşında ilk evliliğini yaptı. peşpeşe 2 çocuğu da oldu. üstelik adamın yaşı da 43 falandı yani aman 40ta evlendi adamın yaşı vardır kesin durumu olmadı. ki adamın ikinci evliliğiydi ancak kv'si oğlu ilk kez evleniyormuş gibi herşeyi tastamam yapmaya çalıştı takısına bilmemnesine kadar.
hala da gayet güzel ilerliyor evliliği.
diyeceğim o ki bu işler tamamen nasip. bir kişi böyle dangalak çıktı diye hayata küsmeyin. mutlaka sizi mutlu edecek insan bir yerde var.

Şimdi şöyle birşey var
Erkekler maalesef bebek konusunda kadinlara gore sansli
Kim ne derse desin
Bağnazlık hat safhada turkiyede
Ben 32de evlendim kaynanam yasi cokmus dedi arkamdan
Cocugu olurmu kafasindaydi ve bu sistemi degistiremiyorsun
Eskiden soyleydi simdi boyle istediğin kadar anlat karsindaki ne anlıyorsa
Arkadasim 35yaşında tanıştığı adam kadinalrin 30dansonra zorlasiyir bebek isi deyip arkadaş kalmayi teklif etmis
40da olanda var 45te olanda var cocuk isi nasıp işi
Ama kadinlari burdan maalesef vuruyorlar
Konu sahibi ben 40yasinda evlilik düşünüyor olsam cidden çocuğu olan yada çocuğu cok önemsemeyen adam düşünürdum
Çünkü bu konuda yipranan elestirilen hep kadin oluyor
Cevremde 40da evlenip cocugu olanda var olmayanda
Ve cogu hep cocuklu adamla evlendi
Allah nasip ederse sizinde olur
Ama enazindan hayat arkadaşınız olur ve dirdir çekmezsiniz

Yahu bu kacinci konununuz bununla ilgili , size defalarca yazdik askin , evliligin yasi yoktur diye

Siz boyle korkmaya devam ettikce korktugunuz hep başınıza gelecek cunku kendinize cekiyorsunuz bunu

Bir salin kendinizi , ise girin calismiyorsaniz , kurslara katilin ( korona yuzunden online egitimler alabilirsiniz udemy den )

Kendinize oyalanacak birseyler bulun , birseye ne kadar takarsaniz o kadar itersiniz kendinizden , azicik kişisel gelisim kitabi okuyun ( düzgün olanlarindan ) hayati akisina bırakmayı öğrenin yoksa daha cok reddedilirsinuz

Arkadasiniz cidden sizi uzmus. Herseyi soylemek zorunda degiliz ki. O arkadasinla iliskini gozden gecir. 45 yasinda kuzenim var gecen yil biriyle tanistirdilar ve cocugu olmayan kadin lanetli kadin diyen bir pislikti. Yani insani bir yerden vuruyorlsr umursama.

Görücü usulü olduğu için adamın ilgilendiği tek şey çocuk olabilir normaldir. Demek ki doğru kişiyle tanışmanın daha zamanı var. Çocuk için vs değil de sizi siz olduğunuz için sevecek biriyle evlilik yaşamanız daha mutlu eder. Ayrıca kimin ne zaman çocuğu olacağını da Allah bilir

Zorunluluk ne alaka? Evlenmeyi istiyor olamaz mı? O eskidendi zorunluluktan evleniyordu bazı kadınlar. Şartlardan dolayı. Bu tarz yorumları yapıcı sanıyorsunuz ama hiç değil. Aksine yıkıcı geliyor bana.

Bu tarz konularin hepsinde ayni yorumlar yapiliyor. Sanki evlenmek ayipmis, eziklikmis gibi yorumlaniyor. Aklin varsa evlenme diye de ekleniyor. Biz evli olanlar manyakmiyiz o zaman ki evlendik :) insanlar evlenmek isteyebilir nasil ki bosanma tavsiyesi veriliyorsa evlenmek de bosanmak da gayet normal demek ki.

Adamı neden suçluyoruz ? Görücü usulü evlenmek istiyor, çocuk istiyor sanki körkütük aşık olmuş da çocuk yapamazsın diye ayrılmış. Kadınlar görücü usulü evlenirken zilyon tane kriter sunuyor çoğu da maddi , erkek sununca neden bu kadar nefret duyuldu ki ? 40 yaşında hayatınızın aşkıyla karşılaşabilirsiniz bence imkansız değil ama 2. evliliği olan erkekler çocuklu erkekler ile karşılaşma ihtimaliniz çok daha yüksek. Hayatın akışı bu şekilde.

Adamın üslubu hiç hoşuma gitmedi.
Çocuk yapacak kuluçka arıyormuş gibi hayret bir şey. Yaşınız gayet normal bir yaş, çocuk doğurma ihtimaliniz de sağlık durumunuza bağlı, yaşınıza değil.

İnsan nezaketen usulünce reddeder, bu ne ya. Çocuk istiyormuş da kadının yaşı sorun olabilirmiş de menopoz muymuş.
Rezil herif.

Çok affedersiniz arkadaşın biraz öküzmüş, haberimiz yokmuş başkasıyla görüşüyormuş dese ölür müydü ? kalp kırmadan söylemenin kırk türlü yolu var. Kaldı ki menopoz filan ne kadar çirkin bir üslup ya, iyi ki tanışmamışsın.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
İnsanlar işte bu kadarda terbiyesiz lafa bak çocuk istiyormuş 25 yaşındakiyle evlenirken peki çocuğu olacağinin garantisi varmiymiş hadsiz .Umarım adam insan karşınıza çıkar siz aşağılanmiş hissetmeyin zira kendisi aşağilık ay cok sinirlendim

herkesin hayattan beklentisi ve isteği farklı olabilir. karşınızdaki insan bir çocuk istiyorsa bunu düşünmüş olması normal, lütfen bunu kişisel algılamayın tamamen karşınızdaki insanın kendisiyle ilgili bir durum bu. herkes evlenmek veya anne olmak zorunda değil. menopoza girmek, anne olamamak veya anne olmamayı tercih etmek bir aşağılık hissetme durumu asla değildir. umarım kalbinize göre bir hayatı en kısa zamanda karşılarsınız :KK200:

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Yapılabilir de denk gelmiyor. Bizimde kuzenimiz var 44 yaşında. Oda misal yaşına uygun bir hanım arıyor. Bir türlü denk gelmedi. Evlilik sitesi vs de istemiyor. Dolandırıcı falan çıkarsa diye. Cokta ahlaklı iyi niyetli bir abi ama yok yani çevresinde. Birazcık çevreyi genişletmek lazım bence

Alla alla evlenmek istiyor kadın ne demek bu kadar çok istemeyin.
Aile kurmak cocuk sahibi olmak isteyen bir kadına da “bu kadar cok istemeyin evliliği” de denmez ya. Konu arkadasının patavatsızlığı konu sahibinin canı yanmış gelmiş paylaşmış. Evlilik istemeyin yazıyor insanlar. Bu işler öyle kolay oluyordu çünkü
yazan kişinin bi sürü evlilikle ilgili konusu var ama.demek ki evlenmek v evlenmeyi istemek gayet normal.3 kere de evlenir 5 kere de bir insan .önemli olan arkanda yıkıntı üzüntü bırakmamak.aa evlilik neymiş diyenlerde evlenmesin de hayat boyu ya da boşansın da kendini ispatlasın o zaman inanalım onlara :KK70:

Back
X