Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

Konuya son yazışım. Alıntılama yapıldıkça cevap vermezsem de ayıp olacak gibi hissediyorum. Durup dururken evlenmek istenmesini mantıklı bulmuyorum. Aa herkes evleniyor ben de evleneyim gibi bir zorunluluk hissediliyor gibi geliyor. Konu benle doldu. 🤦🏻‍♀️

@CiRiLLA siz beni anlamışsınız. İnsan aşk ister sevmek sevilmek ister. Evlilik peşindensgelebilir önemli görülen toplumlarda. Ben de herkes gibi düşüncelerimi söylüyorum. 🤷🏻‍♀️
1. "Durup dururken evlenmek istenmesini mantikli bulmuyorum" demek de ne demek yahu...
2. Konu sahibinin durup dururken evlenmek istedigini de nereden cikardin?
3. Evlenmek istemek icin sebep mi olmali? Insan sevmek, sevilmek, ilgi sefkat girmek icin evlenir. Sevgi, sefkat de insanin en dogal ihtiyacidir. Durup dururken ne demek yahu...

1. "Durup dururken evlenmek istenmesini mantikli bulmuyorum" demek de ne demek yahu...
2. Konu sahibinin durupdururken evlenmek istedini de nereden cikardin?
3. Evlenmek istemek icin sebep mi olmali? Insan sevmek, sevilmek, ilgi sefkat girmek icin evlenir. Sevgi, sefkat de insanin en dogal ihtiyacidir. Durup dururken ne demek yahu...
Mesajlarca açıkladım. 🤷🏻‍♀️

Alincak bişey yok. Erkek olan sen olsaydın bu soruyu sen de sorarsın. Bu açıdan bak. Kırk yaşında hemen hamile kalanda var. 24 yaşında tüp bebek yapanda. Nasip işi bunlar. Allah gönlüne göre versin
O adamın çocuğu olucağı ne malum
İyi bare bizde sperm testi isteyelim
Sorunlu bir sürü erkek var
Erkek olsam bunu sormazdım
Çünkü sağlık problemi olmayan bir kadın 40 yaşında tak diye kalır hamile
Menepoz yaşı değil 40 yaş
Kaldı ki tüp bebek yapılır
en kötü ihtimal

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
40 yaşında da evlat sahibi olan kadınlar var pekâlâ. Ayrıca diyelim ki çocuk sahibi olamayacağınızı öğrendiniz, bu durum evlenmenize engel oluşturmaz. Sizi reddeden insan evladının bahanesini hiç beğenmedim, bir de menapoz durumunuzu sormuş, ayıp ya! Ne malum onun çocuk sahibi olacağı?
Üzülmeyin lütfen. Dilerim kalbinize göre biriyle tanışırsınız.
Eklemeyi unuttum, arkadaşınızın sizin özeliniz hakkında bilgi vermiş olma ihtimaline de, konuşmayı size bire bir aktarmasına da çok kızdım.

ben merve merve 'nin biraz yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. bence '' sırf yaşının geçtiğini düşündüğün için, içine sinmeyen,kriterlerini karşılamayan veya karşına çıkan herkese yeşil ışık yakma. flört evresi,sevgililik,birlikte vakit geçirme.. tüm bunları sevdiğin adamla yap,sabret,illa ki böyle birisi çıkacak. gerçekten, sevdiğin,aşık olduğun için evlen,asla yaşına takılma,hiçbir şey için zorlama, kendi mutluluğuna göre hareket et'' minvalinde yorum yaptığını düşünüyorum. ben maalesef foruma eskisi kadar giremiyorum,hanımefendinin eski konularını bilmiyorum o yüzden. ancak Merve belki biliyordur ve bu yüzden böyle bir yorum yapmış olabilir.

ancak şu konuda da hak veriyorum,konu sahibi şu an oldukça duygusal bir evrede,Merve'nin yorumu şu aşamada biraz sert kaçmış olabilir :)

konu sahibi,üzülmeyin. tıp çok çok ilerledi,çok majör bir engeliniz olmadığı sürece çocuk sahibi olabileceğinizi düşünüyorum. söz konusu adama kızmayın, belli yaşa ulaştığında insanlar, duygularının yanına mantığını da,düşüncelerini de eklemeye meyleder. o kişi çocuk sahibi olmak istediğini belirtmiş. sizi tanımaz etmez... burada asıl suç arkadaşınızın. ''çok yakın'' arkadaşınız bunun zaten sizi inciten bir konu olduğunu bilmesine rağmen damdan düşer gibi söylemiş. günahını almak istemem ama belki de bilerek yapmış bile olabilir. insanoğluna güven olmuyor maalesef,ummadık çok fazla taş baş yarıyor...

lütfen bunun sizi düşürmesine izin vermeyin. yaşınız şu anda bir kadının en alımlı ve olgun olduğu yaş aralığında.

aşk sizi bir gün çok hoş ve beklenmedik bir şekilde bulacaktır,buna eminim , sevgiler :KK200:

ben merve merve 'nin biraz yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. bence '' sırf yaşının geçtiğini düşündüğün için, içine sinmeyen,kriterlerini karşılamayan veya karşına çıkan herkese yeşil ışık yakma. flört evresi,sevgililik,birlikte vakit geçirme.. tüm bunları sevdiğin adamla yap,sabret,illa ki böyle birisi çıkacak. gerçekten, sevdiğin,aşık olduğun için evlen,asla yaşına takılma,hiçbir şey için zorlama, kendi mutluluğuna göre hareket et'' minvalinde yorum yaptığını düşünüyorum. ben maalesef foruma eskisi kadar giremiyorum,hanımefendinin eski konularını bilmiyorum o yüzden. ancak Merve belki biliyordur ve bu yüzden böyle bir yorum yapmış olabilir.

ancak şu konuda da hak veriyorum,konu sahibi şu an oldukça duygusal bir evrede,Merve'nin yorumu şu aşamada biraz sert kaçmış olabilir :)

konu sahibi,üzülmeyin. tıp çok çok ilerledi,çok majör bir engeliniz olmadığı sürece çocuk sahibi olabileceğinizi düşünüyorum. söz konusu adama kızmayın, belli yaşa ulaştığında insanlar, duygularının yanına mantığını da,düşüncelerini de eklemeye meyleder. o kişi çocuk sahibi olmak istediğini belirtmiş. sizi tanımaz etmez... burada asıl suç arkadaşınızın. ''çok yakın'' arkadaşınız bunun zaten sizi inciten bir konu olduğunu bilmesine rağmen damdan düşer gibi söylemiş. günahını almak istemem ama belki de bilerek yapmış bile olabilir. insanoğluna güven olmuyor maalesef,ummadık çok fazla taş baş yarıyor...

lütfen bunun sizi düşürmesine izin vermeyin. yaşınız şu anda bir kadının en alımlı ve olgun olduğu yaş aralığında.

aşk sizi bir gün çok hoş ve beklenmedik bir şekilde bulacaktır,buna eminim , sevgiler :KK200:
Teşekkürler. Buna benzer bir şeyler söylemek istedim. Ayrıca arkadaş konusunda ben de herkes gibi düşünüyorum. Aşırı hadsiz.

O adamın çocuğu olucağı ne malum
İyi bare bizde sperm testi isteyelim
Sorunlu bir sürü erkek var
Erkek olsam bunu sormazdım
Çünkü sağlık problemi olmayan bir kadın 40 yaşında tak diye kalır hamile
Menepoz yaşı değil 40 yaş
Kaldı ki tüp bebek yapılır
en kötü ihtimal
Ondokuz yaşında evlendim hiç bı sorunumuz yoktu beş senede ancak anne oldum. Tak diye hamile kalan şanslı kucuk bı kesim var. Çoğunluk zor hamile kalıyor artk. Sperm testi istemek mantıklı.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
39 da anne oldum
Ayrıca bunu size açık açık söyleyen kişi de pek bir düşüncesizmiş

İki taraf var kimse birbirini tanımıyor. A kişisine adamla ilgili muhtemel bilgiler veriliyor (iş güç kimdir nedir yaş vs) ok diyor A kişisi.
B kişisine muhtemel bilgiler veriliyor (kimdir nedir vs vs)
Kimse birbirini tanımıyor kimsenin kimseye garezi yok.
Kişisel algılamayın lütfen, adam muhtemelen mühedindis doktor gibi mantıkla düşünen biri. İnsanların öncelikler olabilir. Kimi çocuk ister, kimi rahat geçinmek ister, kimi uzun olsun ister, kimi vizesi olsun ister... adam yüzdelere göre farazi bir şey söylemiş. Asıl sizin kırılabileceğinizi düşünüp bunu size dümdüz söylememelilerdi. Beklentiler doğrultusunda hareket etmekte sakınca yok.
adam sizle tanışıp iki ay sonra bunu söylese ayıp etmiş derdim. Sizin de kriterleriniz vardır eminim, onların dışına çıkmak istemezsiniz. Bunda yanlış bir şey yok.üzülmeyin.

İki taraf var kimse birbirini tanımıyor. A kişisine adamla ilgili muhtemel bilgiler veriliyor (iş güç kimdir nedir yaş vs) ok diyor A kişisi.
B kişisine muhtemel bilgiler veriliyor (kimdir nedir vs vs)
Kimse birbirini tanımıyor kimsenin kimseye garezi yok.
Kişisel algılamayın lütfen, adam muhtemelen mühedindis doktor gibi mantıkla düşünen biri. İnsanların öncelikler olabilir. Kimi çocuk ister, kimi rahat geçinmek ister, kimi uzun olsun ister, kimi vizesi olsun ister... adam yüzdelere göre farazi bir şey söylemiş. Asıl sizin kırılabileceğinizi düşünüp bunu size dümdüz söylememelilerdi. Beklentiler doğrultusunda hareket etmekte sakınca yok.
adam sizle tanışıp iki ay sonra bunu söylese ayıp etmiş derdim. Sizin de kriterleriniz vardır eminim, onların dışına çıkmak istemezsiniz. Bunda yanlış bir şey yok.üzülmeyin.
adam isteklerini söylemiş olabilir kabaca çünkü konu sahibiyle hiç tanışmıyor kırılıp kırılmamasını umursamaz o yüzden.asıl sıkıntı arkadaşında ben olsam arkadaşlıktan direkt silerdim adamın diliyle konuşarak aslında arkadaşı konu sahibini aşağılamak istemiş içinde söyleyemediklerini dile getirmiş.

Adamın bu meseleyi dillendirme şekli terbiyesizce olsa da özünde düşüncesinde hak verdim. Biz kadınlar olarak nasıl ki erkekler hakkında beklentilerimiz var belki onunda çocuk konusunda hassasiyeti vardır bu yüzden endişelenmiş olabilir. Buradaki sorun onun dillendiriş şeklinden çok bunu size taşıyan arkadaşınız. Ben olsam daha ılımlı sizi kırmadan bişey soylerdim sanırım. Sizin su an aşağılanmıs hissettiren o kişi değil arkadaşınız. Ayrıca asagılanmadınız lütfen üzülmeyin

Ben de 37e girdim, bekarim. Yas konusu birkac kez benimde karsima cikti. Malesef ki galiba belirli bir yastan sonra kacinilmaz oluyor bunlari duymak. Hadi tamam yas konusu sıkınti olabilir demis, bu konuda belki kafasinda bir yas araligi vardi. Ama 40 yasinda neyin menopozu? Bildigin sacmalamis. Belli ki gerizekalinin tekiymis, iyi ki hic tanismamissiniz.

Insan mutlu ve huzurlu bir yuvanin ozlemini cekiyor elbette. Cok zor bir yil gecirdim, acilarimi paylasabilecegim, icimi tam anlamiyla dokebilecegim bir insanin ozlemini agir hissettim. Hala da hissediyorum. Evet guclu bir kisiligim var, kendi kendime de yetebiliyorum ama insan boyle zamanlarda kendisini cok gucsuz yorgun hissedebiliyor. Evlilik delisi de degilim ama bu hissiyat baska bir hissiyat..

Artik biriyle karsilasir miyim, sever miyim, sevilir miyim bilmiyorum. Ama aklimda soyle birsey de var. Bir cocuk evlat edinmek gibi..Illa benim dogurmam gerekmiyor. Hayatima yeni bir anlam katarim. Tabi ne zaman bilmiyorum ama bu dusunce bir suredir aklimda..Hayirlisi:)

Çok samimi arkadaşım ondan söylemiş olabilir.
valla karşıdaki densizmiş. ben de 37 yaşındayım. çok ayıp yaptığı. buna incineceğinizi bile bile arkadaşınızın yetiştirmesi hiç hoş değil. biri varmış hayatında denilebilirdi. kendisine dense hoşuna gidermiydi yani. çalıştığım yerde 44 yaşında tanışıp 46 sında evlenen var. çocuğu da oldu sapasağlam. bunun yanında 29 yaşında evlenip çocuğu olmayan arkadaşım da var. çok büyük konuşmuş doğrusu. siz takılmayın. Rabbim nasip etcekse eder zaten.

Size acik yureklilikle soyluyorum ilk işiniz o arkadasinizi hayatinizdan cikarmak.ne hadsiz biriymis dusman olsa anca boyle yapar.diyelim adam gercekten boyle soyledi arkadasinizin illa soylemesi mi lazimdi.aklina yatmadi vazgecti deseydi bence bilincli caniniz acidi diye yapmis.eskiden olsa aa yok oyle biri degil derdim bende ama hayatta cok dost kazigi yedim.bu arkadasiniz cok kotu niyetli biri

Ondokuz yaşında evlendim hiç bı sorunumuz yoktu beş senede ancak anne oldum. Tak diye hamile kalan şanslı kucuk bı kesim var. Çoğunluk zor hamile kalıyor artk. Sperm testi istemek mantıklı.
Benim annem 38 yaşında tak diye hamile kaldı valla
40 yaş üstü hamile kalan bir sürü akrabam arkadasım oldu
Şans işte
Sizin gibi genç evlenip yıllarca çocuk için uğraşan da var
O yüzden bu konular şans işi
Ayrıca kader bence
Ben buna inanıyorum çünkü gördüğüm örnekler bunu bana gösteriyor
Tıbben tabiki yaş aldıkça risk doğuyor ama işte hayat
Sperm testi istemek gibi birşey yapmak istesek kimse buna yanaşmaz
Ama kadınların menapzuna kadar laf söylemek haddinde bulunuyor işte adamlar
Ne yaparsın erkek dünyası

Back