- 20 Mart 2014
- 5.712
- 6.135
- 448
- Konu Sahibi Nickimnick
-
Canım bizde suan gun aydınlandı turkiyedede ole degil mi?Yok ben sesten irkiliyorum, ses yoksa korku da yok
Yok aydınlatmadı henüz de korkmuyorumCanım bizde suan gun aydınlandı turkiyedede ole degil mi?
Sesler gitti .korkma bak ben artık korkuyormuyum...
Hee bizdesaat farkı var simdi burda6:17 inşallah hic korkmassın yani..Yok aydınlatmadı henüz de korkmuyorumsaat 05:10 az kalmış
Oynadıgını bilmm ama gulüyormuş.Ay ne enteresan adetler var ya. Komşunuz gülüp oynuyor mu yani simdi. Mezarda yokmuş zaten, cidden garip ya.
Program bitmiyor da 5. Cinayeti izliyorum valla. Artık yatmayım da kocama kahvaltı hazırlayım mutfağa gidebilirsem tabiAhuuuuuuu ucmussun kız sen ..
Ayy ev hanımıysan iyi hazrla evi topla yat iş kadınıysan allah yardımcın olsun...Program bitmiyor da 5. Cinayeti izliyorum valla. Artık yatmayım da kocama kahvaltı hazırlayım mutfağa gidebilirsem tabi
adamlar reklam da vermiyor yahu
Olm manyak mı bunlar biri ölünce niye gülüyolar?
Allah'a kavuştu yihhuuuuu falan mı diyolar nedir yani
Yok aslında çok korkak biriyimdir ama ev kalabalık olunca korkmaya fırsat kalmıyorHee bizdesaat farkı var simdi burda6:17 inşallah hic korkmassın yani..
Bu yas olayları karmaşık yaw, "ölüm senden korkmuyoruz bak gülerek karşılıyoruz, sen varsın diye hayat bitmiyor" gibi altmetni falan vardır..
Bu değişik adetlerden benim ilgincime giden şey vardı; orta asyada şamankene ölünün yakınları yanaklarına bıçakla çizik atıyorlarmış, kan aksın da ağlıyormuş gibi gözüksün diye.
Ne guzel canım..ne mutlu..Yok aslında çok korkak biriyimdir ama ev kalabalık olunca korkmaya fırsat kalmıyor
Ölünün yakınları kendi yanaklarına mı çizik atıyorlarmı, ölünün yakınları ölene mi çizik atıyolarmış?
Her ikisine de peşinen yorumum sabit gerçi.
Ya bak misal kimse "su" veya "ekmek" için bu kadar ağır edebiyat yapmaz. Bir gün barajdaki su bitince kimse bu gada kafa yormaz. Tüm tabiatın temeli halbuki su, hayatın bi parçası, ölümcül bi parçası yani.
İnsanoğlu bi ölüme bu kadar kafa yoruyor.
Alayı gereksiz kaygılar halbusem.
Var öyleleri evet. Sonuna güldüm bi de nedense.Kendi yanaklarına, ağlıyormuşum gibi çek olsun diye.
Ben de ölüm varsa ben yokum, ben varsam ölüm yok kafasındayım ama adet, gelenek, görenek dediğin de çeşit çeşit işte, değişik türlüsünü görünce şaşırıyor insan ilk anda, ben bir cenaze evine gitmiştim, millet iki dakka ağlıyordu sonra komik bir anısı anlatılıyordu rahmetlinin herkes gülmeye başlıyordu, ortamda kimse çıkıp da ne biçim insanlarsınız siz? demedi. Bildiğin acısıyla tatlısıyla yad ettiler.
Ya helva gibi muhteşem bir tat neden böyle hüzünlü bir olayın ardından kavrulurVar öyleleri evet. Sonuna güldüm bi de nedense.
Bazıları cenazeden sonra mevlüt okuturken lokum döktürüyor, bazıları pide ayran dağıtıyor, bazıları helva kavuruyor. Ağlayanlar da oluyor illa ki ama bir köşede tıkınmaya dalmış sohbet grupları da görmüyoz değil yani.
İnsan komple garip yaratık hacı nabıcan.
Var öyleleri evet. Sonuna güldüm bi de nedense.
Bazıları cenazeden sonra mevlüt okuturken lokum döktürüyor, bazıları pide ayran dağıtıyor, bazıları helva kavuruyor. Ağlayanlar da oluyor illa ki ama bir köşede tıkınmaya dalmış sohbet grupları da görmüyoz değil yani.
İnsan komple garip yaratık hacı nabıcan.
He ya.Dondurmalısını bile gördüm ben :) Çok seviyormuş ölen, biraz da deli dolu bir insanmış, vasiyet etmiş. Herkes önce şaşırıp sonra çok normal karşıladı durumu, bu topluluğun anında adapte olması da ayrı bir gariplik zaten. Ortamda herşeyi kendi kafasına göre yöneten biri olmayınca daha güzel yürüyor işler :)
Dünyada başka tatlılar da var olm ne bileyim bi höşmerim olsun asdasfYa helva gibi muhteşem bir tat neden böyle hüzünlü bir olayın ardından kavrulurBen her gün istiyorum mesela
Höşmerim daha hiç yemedimDünyada başka tatlılar da var olm ne bileyim bi höşmerim olsun asdasf
Nizim burda kuslar ötmeye basladı korkuda gitti.gün aydınlandı kız...Korkacak bişey yokken korkuyom şimdi ne ettin konu sahibi gece gece ayyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?