- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Onda kesin kararlıyım. Belki 14 gün olamaz ama en az10 gün kesinlikle eve giremezsin dedim. Minareyi çalan kılıfını hazırlar.Cocuk gormemenin de mi vebali oluyormuş yahu. Bebeginiz hasta olsa bu kendil eri bu vebali taşıyabilir miymis acaba. Esiniz giderse eger donuste 14 gun izole edebilecekse kendini gitsin. Ama hoop köy dönüşü eve almanızı önermem esiniz de bunun blöf olmadigini anlamali
Ben de aynı fikirdeyim ama işte televizyonda bir gün bebek ve çocuklarda belirti olmuyor dedi uzmanlardan biri. Eşimde hala onu söylüyor.Bebeğiniz daha çok küçük. Bu yıl ertelemeye çalışırsanız daha iyi olur
Tamam da o taşıyıcı oluyor size ya da KV kp geçirse ne olacakBen de aynı fikirdeyim ama işte televizyonda bir gün bebek ve çocuklarda belirti olmuyor dedi uzmanlardan biri. Eşimde hala onu söylüyor.
El kadar bebe anasız babasız kalırsa vebali kimindir kaynanacığım deseydin, gençlere birşey olmuyor diye düşünüyorlar akıllarınca, keşke bilseler yoğun bakımların halini...Aynı konuyu mayıs başında açmıştım, yaz ayı gelsin o zaman karar verirsin dediler. Geldi yaz ayı. 4 ay 5 günlük bebeğim var. Çocuğu hiç kimse korona dolayısıyla göremedi. Eşim ailesine götürmek istiyor. Ailesi doğu Karadenizde bir köyde oturuypor.Bilenler vardır belki şimdi yaylalara çıkıyorlar. Evler çok yakın, Kocaeli ve Bursada olup memleketine gelenler var. Hepsi fabrikada çalışıyor. Ben kimseyle gelip gitmem, ama eşimin ablası da var. O sosyaldir. Bebeği kesinlikle kucağına alır. Zaten aynı evde sosyal mesafe mümkün değil. Tuvalet vs aynı.Eşim yaz gelsin bakarız diyordu, şimdi günlerdir kavgasını yapıyoruz. Ben gitmek istemiyorum. Biliyorum ki kesinlikle maske takan yok, sosyal mesafe yok. Eşim, bebeği görmemelerinin günahı vebalı senin boynuna diyor. Bu arada eşimin ablasına da corona sebebiyle gelmek istemediğimi hatta kendi memleketime de gitmeyeceğimi belirttim. Bu defa eşimin annesi onlar kalsın sen gel 15-20 gün diyor eşime. Aynı şey. Eşim oraya gitse eve gelecek. Bulaşmışsa bize de geçecek. Eşim fazla abartıyorsun, millet gününü gün ediyor senin yüzünden koca yazı evde geçireceğiz diyor. Kafam alak bulak hala.
Bizden yada çocuktan onlara geçmesi çok zor bir ihtimal. Çünkü kucaklarına anne ve babası almaz. Eşimin ablası alır.Biz zaten evde maske takarız.Tamam da o taşıyıcı oluyor size ya da KV kp geçirse ne olacak
Eşimin annesinin suçu yok. Vebali diyen eşim. Kadının günahını almayayımEl kadar bebe anasız babasız kalırsa vebali kimindir kaynanacığım deseydin, gençlere birşey olmuyor diye düşünüyorlar akıllarınca, keşke bilseler yoğun bakımların halini...
Hayatımda hiç bu kadar kararsız kalmamıştım. Bazen bir şeyleri dert ederdim yaz ayları için ama hep bizden kaynaklı olurdu. Şimdi boşver gitsin diyemiyorumKaradenizin havasi bursadan da kocaeliden de daha iyidir bebeginiz icin.
Ama tabii ki karar vermek zor, o kadar bebekle belirsiz yollara dusmek de zor haklisiniz.
Biz de yaz tatili plani yapip yapip bozuyoruz, ki cocuklarim okul cocugu.
Biz zaten Karadeniz de başka bir şehirde oturuyoruz. Kocaeli ve Bursa eşimin memleketininn aşırı göç verdiği iki il. Buraya çalışmaya gidenler yaz aylarında memlekete izine geliyor.Karadenizin havasi bursadan da kocaeliden de daha iyidir bebeginiz icin.
Ama tabii ki karar vermek zor, o kadar bebekle belirsiz yollara dusmek de zor haklisiniz.
Biz de yaz tatili plani yapip yapip bozuyoruz, ki cocuklarim okul cocugu.
Doğduğundan beri kimsenin evine gitmedim, kimse gelmedi, kimseyle karşılıklı aynı masada oturmadım, çay, kahve içmedim. Sadece markete ve boş sokaklarda yürüyüşe çıkıyoruz. Tabii bulaşacaksa bi şekilde gelir bulur da. Oraya gitmek sanki bütün çabamı çöpe atmak gibi geliyorBeni kimse küçücük bebekle kalabalığa sokamaz.
O sebeple gayet haklısınız, görseler nolacak el kadar bebel zaten, tanımaz etmez kimseyi iki mıncıracaklar diye risk mi alacaksınız?
Kaldı ki iki küçük çocukla sadece piknik gibi aktivitelere gidiyoruz o da evlerinde olduğunu bildiğim ailelerle, gayet uzak mesafe ve temassız bir ilişki ile.
Bebekle yok yok, hiç bana göre değil.
Çok haklısınız, aynı hissiyatı ben de yaşıyorum.Doğduğundan beri kimsenin evine gitmedim, kimse gelmedi, kimseyle karşılıklı aynı masada oturmadım, çay, kahve içmedim. Sadece markete ve boş sokaklarda yürüyüşe çıkıyoruz. Tabii bulaşacaksa bi şekilde gelir bulur da. Oraya gitmek sanki bütün çabamı çöpe atmak gibi geliyor
Eşin çok meraklıysa kendi gitsin o zaman dönünce de 15 gün otelde kalsınEşimin annesinin suçu yok. Vebali diyen eşim. Kadının günahını almayayım
Eşim, bebeği görmemelerinin günahı vebalı senin boynuna diyor.
Bebeğim dışarı çıkarıp, dolaştırıyoruz. Eşim de burada daha fazla risk var, asıl köyde yok, hava tertemiz,köydekiler daha dikkatlidie diyor. Ama şu anda bebeği dışarıda dolaştırorken kimse ile temasımz yok.Iyyy dort aylık bebegı dısarı cikarmaktsn gocunmayan, ustelık Vırus varken bunu yapmak isteyen adamın utanmadan annem babam gormedı vebali boynuna demesı yuzsuzlugun kacıncı levelı acaba.
Oncacık havadan nem kapan bebek hasta olursa onun vebali kimin boynuna peki?
Allahtan korksun.
Bebegı sakın goturmeyın.
Asıl bunun vebaliden korkun, o bebek size allahın ematı. Milleti eglendırme oyuncağı degıl.
O da ayrı sıkıntı. Hem maddi olarak hem de çocuğa tek bakma açısındano nasıl bir vebal şekli yahu..
eşiniz gitsin gelince de evde ayrı şekilde takılsın 14 gün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?