Pandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
(sözde) samimi oldugumuz bir kuzenim var bize 5 dk mesafede oturuyor.ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ? Bir de gelip de "iftara gelebilir miyim" diye sormasını tuhaf bulmakta haksız mıyım sizce ? Pandemi olmasa zaten ben direk çagırıyordum ama geçen yıl cagırmadım hic.bu yıl gelmis kendini davet ettirmek istiyor ilginc.
Yok farkı anlatmanıza hic gerek yok, zira bu virüsün olacağı 2014 dn beri fısıltı gazetesi niteliğinde kulaktan kulağa yayılmaktadır, üzerine filmler bilimsel makaleler daha salgın öncesi yazıldı çizildi... şimdi ası başladı etrafımda onlarca ası vurulduktan sonra yogun bakıma alınan yada ölen yaşlıya tanık oldum, biliyorsunuz ki yayılma hızı pick yaptı hız arrtıkca virüsün dolulugu aynı oranda düsüyor, yani en aptalın bile bileceği cok basit bir temel bilgidir, bu yüzden eve misafir alınmayabilir kisisel seçimdir, sizin dediğiniz iyi yönte mutasyonun mümkün olmadığıda varyant 2 nin bulas ve hız oranının varyant 1 den daha güclü oldugu deyim yerindeyse gümbür gümbür gelen bir mutant virüs var, yani iyi mutasyon yok.. hayalci olmamaya gönülden davet ediyorum sizi...Tedavisine gelince biliyorsunuz bir cok insan kullanılan ilaclardan daha da cok hastalandı.. Bizim icin baskalarından kacmak mı çözümümüz ? Yoksa doğal bağışıklığımızı arttırmak mı? Bakın bunu 1 kez olup resmiyette verilmis ilacları kullanmamıs biri olarak yazıyorum.. cünkü doğal bağısıklığı savunuyorum, ve türk toplumu olarak 2/3 sene misafir almadan gitmeden devam edebileceğimize zaten inanan yoktur. Ama pandemi neden ilan edildi, tüm ülke nüfüsü gecirecek, misafirlikten kaçmak gecici çözüm bağışıklığımızı arttırmalıyız.Virüsü ilacı ve kesin tedavisi yokken kapmak ile ilacı tedavisi bulunduktan sonra kapmak arasındaki farkı anlatmak istemiyorum.
İnsanların şu anda kapmak istememesinin sebebi mutasyon, sağlık hizmeti alamama endişesi vs.
2 yıl daha bizimle. Ben belki 1 yıl sonra ilacı bulunmuşken veya iyi yönde mutasyon geçirmişken kapacağım.
Nasılsa herkes kapacak diyip fink atmak da ne bileyim...
Fahrettin koca bunu begenmedi...Yok farkı anlatmanıza hic gerek yok, zira bu virüsün olacağı 2014 dn beri fısıltı gazetesi niteliğinde kulaktan kulağa yayılmaktadır, üzerine filmler bilimsel makaleler daha salgın öncesi yazıldı çizildi... şimdi ası başladı etrafımda onlarca ası vurulduktan sonra yogun bakıma alınan yada ölen yaşlıya tanık oldum, biliyorsunuz ki yayılma hızı pick yaptı hız arrtıkca virüsün dolulugu aynı oranda düsüyor, yani en aptalın bile bileceği cok basit bir temel bilgidir, bu yüzden eve misafir alınmayabilir kisisel seçimdir, sizin dediğiniz iyi yönte mutasyonun mümkün olmadığıda varyant 2 nin bulas ve hız oranının varyant 1 den daha güclü oldugu deyim yerindeyse gümbür gümbür gelen bir mutant virüs var, yani iyi mutasyon yok.. hayalci olmamaya gönülden davet ediyorum sizi...Tedavisine gelince biliyorsunuz bir cok insan kullanılan ilaclardan daha da cok hastalandı.. Bizim icin baskalarından kacmak mı çözümümüz ? Yoksa doğal bağışıklığımızı arttırmak mı? Bakın bunu 1 kez olup resmiyette verilmis ilacları kullanmamıs biri olarak yazıyorum.. cünkü doğal bağısıklığı savunuyorum, ve türk toplumu olarak 2/3 sene misafir almadan gitmeden devam edebileceğimize zaten inanan yoktur. Ama pandemi neden ilan edildi, tüm ülke nüfüsü gecirecek, misafirlikten kaçmak gecici çözüm bağışıklığımızı arttırmalıyız.
Yok farkı anlatmanıza hic gerek yok, zira bu virüsün olacağı 2014 dn beri fısıltı gazetesi niteliğinde kulaktan kulağa yayılmaktadır, üzerine filmler bilimsel makaleler daha salgın öncesi yazıldı çizildi... şimdi ası başladı etrafımda onlarca ası vurulduktan sonra yogun bakıma alınan yada ölen yaşlıya tanık oldum, biliyorsunuz ki yayılma hızı pick yaptı hız arrtıkca virüsün dolulugu aynı oranda düsüyor, yani en aptalın bile bileceği cok basit bir temel bilgidir, bu yüzden eve misafir alınmayabilir kisisel seçimdir, sizin dediğiniz iyi yönte mutasyonun mümkün olmadığıda varyant 2 nin bulas ve hız oranının varyant 1 den daha güclü oldugu deyim yerindeyse gümbür gümbür gelen bir mutant virüs var, yani iyi mutasyon yok.. hayalci olmamaya gönülden davet ediyorum sizi...Tedavisine gelince biliyorsunuz bir cok insan kullanılan ilaclardan daha da cok hastalandı.. Bizim icin baskalarından kacmak mı çözümümüz ? Yoksa doğal bağışıklığımızı arttırmak mı? Bakın bunu 1 kez olup resmiyette verilmis ilacları kullanmamıs biri olarak yazıyorum.. cünkü doğal bağısıklığı savunuyorum, ve türk toplumu olarak 2/3 sene misafir almadan gitmeden devam edebileceğimize zaten inanan yoktur. Ama pandemi neden ilan edildi, tüm ülke nüfüsü gecirecek, misafirlikten kaçmak gecici çözüm bağışıklığımızı arttırmalıyız.
Fahrettin koca bunu begenmedi...
Pandemi gecse de bu gelip gitmeler yasaklanmaya devam etsin bence, gerek yokAy ne misafirlikmiş arkadaş. Evde eşiyle mutsuz olan, ailesiyle sıkıntı yaşayan, kendine hobi edinemeyen misafirlik diye tutturuyor. 1 yıldır kimse evime gelmedi. Çok şükür misafirsizlikten ölmedik daha. Online çay saatleri yapıyoruz zoom üzerinden :) o bize yetiyor.
Bu mesajım geneldir.
Anladım canım demediniz belki dediniz belki demenize istinaden cevabu verdim bende, bu arada bağısıklıgı arttırmanın yolu virüs kapmak gibi bir beyanım yok siz sanıyorum okudugunuzu anlayamamıssınız, bir daha dönüp okumanızı ivedilikle tavsiye ederim! Düşüncelerimden ötürü cevremdeki herhangi biri kırılmamak icin görüsmek? Siz cevremi bilmeden konusmussunuz lakin cevrem inanın cok büyük farkındalıklarla ilerliyor cok okuyup cok arastırıyor, bu sebepten belki de cok gerek dsö verileri gerek ise otoriteleri cevirip okurken yapacağımız en iyi yatırımın kendimize olacağının farkındayız hu yüzden hic birimiz ağır gecirmedik bu yüzden de calısmalarımıza isimize ara vermedik ama bu bizim secimimiz kimse böyle olsun/ olmasın demiyorum, misafirlikten ziyade kendi bağışıklığımıza odaklanmalıyız dedim. Tüm bu net cevabım toplandıgımda bir daha cevrem ile alakalı fikir beyan etmemeniz hususunda sizi net sekilde uyarıyorum. Bunu asla tekrarlamayınız bu sizi ilgilendirmez cünkü, ok?Mesajımın herhangi bir yerinde iyi yönde mutasyon var dememişim halbuki ama :) belki olursa demişim. Çünkü virüslerin doğası budur. Tam olarak okuduğunuzu anlamamışsınız ama bir daha açıklayayım. Sizin bahsettiğiniz ilaçlar direkt corona tedavisi için geliştirilen ilaçlar değil. Zira mesajımda benim kastettiklerim de onlar değil. Ben direkt corona için etkili olan ve yan etkisi daha az bir ilacın keşfinden bahsetmiştim mesajımda :)
Bağışıklığı arttırmanın tek yolu virüsü kapmak değildir.
Bende sizi mantığa davet ediyorum.
Yine mesajımda aslında belliydi ama yine de daha açık yazayım. Herkes bu virüsü kapacak. Bundan eminiz. Ama nr zaman kapacak? Asıl önemli nokta bu. Normal mevsimsel grip gibi hastanelerin boş olduğu dönemde mi kapmak istersiniz yoksa yoğun bakımda yer olmadığı için kaderinize terk edilme ihtimali olan dönemde mi? Bknz. İtalya daki doktorlar pik döneminde hasta seçmek ve kimin öleceğine karar vermek zorunda kaldık diye açıklama yapmıştı. Siz isterseniz bu dönemde kapabilirsiniz. Ailenize de bulaştırabilirsiniz. Ben ve ailem ve her mantıklı insan sağlık sektörü daha da rahatlamışken kapmayı tercih ediyoruz.
Size tek bir tavsiyem olabilir. Bu düşüncelerle evde oturan ve korunan insanları darlamayın. Herkes size hayır diyemeyebilir. Siz kırılmayın diye sizle görüşmek zorunda kalabilir.
İftar davetleri yasaklandığı için kimseyi davet etmeyeceğiz bu sene. Komşular şikayet ederse çok ceza yeriz diyebilirsin
Kırılan kırılsın. Virüs var de virüs. 14.gün önce bende kaptım okadar kollayıp kollayıp kv de den kaptık. Ve. Annem bana gelmiş ti hasta değildim bir hafa geçmeden ikimizde hasta olduk. Okadar dikkat et sonra böyle oluyo kimseyi alma evine kardeşim bu ne ya ben hayır diyemediğim için kaptım
Kendini iftara davet ettireni de ilk defa duyuyorum
Pandemi, sokağa çıkma yasağı ...!!! Kuzen uzayda yaşıyor herhalde. Mümkünse kırılsın zaten.
İyi de o sizsiniz. Herkes sizinle aynı düşünüp davranamaz. Samimi olduğum kuzenimle böyle ince hesapların peşine düşmem ben mesela. Çok normal size gelebilir miyim müsaitseniz cümlesi. Ben bunda bir gariplik göremedim.
Eğer gündelik hayatınızda pandemiyi hiçe sayıp gayet normal yaşıyor. Ev ziyaretlerine gidiyor, fellik fellik geziyorsanız misafirliğe gelmek isteyene pandemi var demeniz bahane gibi durur hatta bahanedir. Yok eğer kurallara dikkat ediyorsanız ben ev oturmasına pandemiden dolayı gidemiyorum kimseyi de ağırlayamıyorum demeniz gayet mantıklı
Aklınız varsa çağırmayın. İstanbul'a gitmek durumunda kalıp eve gelen yoğun misafirden covid kapıp döndük eveAsla kabul etmeyin, şu an covidle mücadele eden biri söylüyor size bunları.
Yasak var zaten farkında mısınız ne iftarı? Kırılan da kırılsın istediği kadar artık bıktık bu sorumsuz davranışlardan. Siz de sebebi olmayın kimsenin.
Herkese de önerim çevrenizde böyle ona buna gidip gelen kim varsa şikayet edin eş dost demeden.
Kendini iftara davet ettiren de ilk defa duydum. Ben pandemiden falan ziyade bu nezaketsizliğe takıldım.
Sadece evet hayır cevabı olan sıradan bir soru sormus.
Cevap ''hayır''..
cevap sadece 5 harf.. :) 1 saniye civarı sürmektedir yazım süresi..
Kibarca kabul etmeyin sonuçta ortada salgın var üsteler ise belirtiler var kusura bakma dersin.
Annemlerle iki aydır sadece açık alanda görüşme kararı aldık. İftara misafir kabul etmek nedir ?Çok uc bir nokta . Güzel bir şekilde kabul edemeyeceğinizi söyleyin .Kırılırsa da kendi bilir .
Bu beş harfi yazacak yürek herkeste olsaydı dünya daha iyi bir yer olurdu
Covid de bile insanın aklına acaba kapar ölür müyüm gelmiyor da karşımdaki kırılır mı geliyor. Şaka gibi
Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. Tedbirlere uymak bizim seçimimiz değil, insanlık görevimiz. 1 senedir bas bas bağırıyorlar. Biz taşıyıcı olabiliriz, hafif atlatabiliriz ama bulaştırdığımız insanın ölümüne sebep olabiliriz. 1 senedir değil misafirliğe gitmek kuaföre gitmedim, avm. Gitmedim. Herhangi bir düğün, cenazeye gitmedim. Bu bilinçte olmayan insanlarda değil bana kırılmak, hayatımda olmasınlar bir zahmet. Toplumca dikkat etmezsek daha uzun seneler bununla mücadele etmek zorunda kalırız.
Anladım canım demediniz belki dediniz belki demenize istinaden cevabu verdim bende, bu arada bağısıklıgı arttırmanın yolu virüs kapmak gibi bir beyanım yok siz sanıyorum okudugunuzu anlayamamıssınız, bir daha dönüp okumanızı ivedilikle tavsiye ederim! Düşüncelerimden ötürü cevremdeki herhangi biri kırılmamak icin görüsmek? Siz cevremi bilmeden konusmussunuz lakin cevrem inanın cok büyük farkındalıklarla ilerliyor cok okuyup cok arastırıyor, bu sebepten belki de cok gerek dsö verileri gerek ise otoriteleri cevirip okurken yapacağımız en iyi yatırımın kendimize olacağının farkındayız hu yüzden hic birimiz ağır gecirmedik bu yüzden de calısmalarımıza isimize ara vermedik ama bu bizim secimimiz kimse böyle olsun/ olmasın demiyorum, misafirlikten ziyade kendi bağışıklığımıza odaklanmalıyız dedim. Tüm bu net cevabım toplandıgımda bir daha cevrem ile alakalı fikir beyan etmemeniz hususunda sizi net sekilde uyarıyorum. Bunu asla tekrarlamayınız bu sizi ilgilendirmez cünkü, ok?
AynenFahrettin koca bunu begenmedi...
Kendini iftara davet ettireni de ilk defa duyuyorumPandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
bir kuzenim var bize yakın oturuyor.
ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ?
Güncelleme: Yasak saatlerini söyleyip ben de gelmeni çok isterim ama yasaklar kaldırıldıktan sonra gelsen senin icin daha iyi olur dedim.o da önce tamam dedi sonra da "normalde yasak saatlerinde birbirimize gidip geliyorduk biraz garip geldi ama önemli degil" dedi.
Oysaki gidip geldigimiz zamanlar kısıtlamaların bu kadar fazla olmadıgı zamanlardı.Allahım ya
Yasak saatlerini söyleyip (saat 7den sonra yasak olmasını) ben de gelmeni çok isterim ama yasaklar kaldırıldıktan sonra gelsen senin icin de daha iyi olur dedim.o da önce tamam dedi.
Sonra da "normalde geceleri bile gelip gidiyorduk dedigin garip geldi ama önemli degil" dedi.
o dedigi de bu kadar kısıtlama olmayan zamanlardı ve işine gelmeyince aksam yasak saatini bahane edip gelmedigi de oldu bir kez.Ben de dedim "yasak saati sebebiyle gidip gelemedigimiz zamanlar
da oldu"
Sonuç olarak gelmeyecek.
Insan ilişkileri de çok ilginc bu dönemde
Herkes işine geldigi gibi yaşıyor malesef
HahahajajajqUyarınızı dikkate almayarak ikinci mesajımdaki tavsiyemiz yeniliyorum.
Yasak saatlerini soylememin sebebi bazen canı isteyince kafasına göre yasak saatlerini bahane edebiliyor olmasıydıYasak saati yerine direk pandemiyi söyleseniz daha iyi olurmus bence. Sokak sokak polis beklemiyor kimse takmıyor zaten. Su zamanda kırılan kırılsın canınızdan önemli değil.
Hahahajajajqkendi kendine tavsiye yenile aynen kanks senin aklına muhtemelen muhtacız aman tanrım şimdi ucan süpürgene binip uzaklaşabilirsin güc sende yasasınnnn.
"Önceden sorun olmuyordu" ne demek yaa.Bu Pandemi bu sorumsuz ,düşüncesiz insanlar yüzünden bitmiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?