Korunmamam lazımmış :(

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
merhaba hanımlar..
Bugün doktora gittim genel bi muayene için önceden bildiğim gibi yumurtalık kistlerim var..
Doktor çok olmasa da kistlerin var dedi ilk evlendiğimde yine gitmiştim 4 ay sonra beni gördü kilo almışsın ilk önce zayıfla ve korunmayı bırak çünkü sorun olabilir ilerisinde hamilelik için dedi..
Kafam allak bullak oldu ben atanmaya uğraşıyorum henüz..
Üstelik daha 4 aylık evliyim böyle düşünmemiştim hiç evliliğimin tadını çıkarırım demiştim atanırım paramı kazanırım demiştim..
Ama bi yandan da korktum ya olmassa bebegım diye böyle seyler yaşayan oldu mu paylaşıp fikir almak istedim sizden ..

eşin korunsa olmaz mı
doğum kontrol hapının etkilerinden demiştir diye düşündüm ama yanlış anlamış olabilirim

kaç yaşındasınız
herşeyin hayırlısı olsun
süre ile mi alakalıymış bebeğinizin olma durumu

eşin korunsa olmaz mı
doğum kontrol hapının etkilerinden demiştir diye düşündüm ama yanlış anlamış olabilirim
Zaten eşim korunuyor ben bildiğim için kistlerimi evlenmeden kulaktan dolma aman ilaç kullanma vs demişlerdi ..
Zaten bi iki kere içtim o ilaçlar bana yaramıyor migrenim var iki gün bas agrısından öldüm bıraktım ..
Doktorun dediği bi taneyi hemen yap bi ispat et kendini diyor çünkü sorunda olabilirmiş sonra korunursun diyor .
Ama işte hayat şartlar duygusal bi şok geçiriyorum hazır mıyım diye.

kendiniz kime ispat edecekmişsiniz

23 yaşındayım henüz ..
Hayır öyle bişey demedi sorun olabilir bu tür hastalarda o yüzden sen bi taneyi yapmaya çalış hemen dedi .
gençmişsiniz henüz
inşallah en kısa sürede atanır sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız

başka bir hekime de görünün derim

bence 1-2 sene öyle aman aman bir kayıp değil. doktor polikistik overden mi bahsediyor? eğer öyle ise zaten ilerleyen bir hastalık değil. her daim sabit. ama endometriozis çikolata kisti falan mı? bence daha derin bir açıklama al. ilerleyecek birşey mi yoksa ihtimal hep sabit mi? 1 sene önce yada sonra çok mu farkeder? bunları detaylı görüş birkaç doktorla.

ha senin çocuğun doğal yolla olması çok çok düşük ihtimal denilip evlendiği gibi hamile kalan arkadaşım var, net hiçbir sorun olmayıp 4 senedir çocuk sahibi olamayan ben varım.

ama atama falan bekliyor olsaydım 1 sene ertelerdim çocuk işini yine de sanırım.. çünkü tüm hayatını etkileyecek bir karar olacak, hemen hamile kalırsan.. kalamazsan 1 sene ertelediğin için pişmanlık duymayacaksan ertele bence.

Baska bir doktora daha gidin.

Ispatlik bir durum yok ancak bazi kistik yapıların gitmesi icin doğum sart oluyor.
Arkadaşım daha 18 yasindayken doktor acil bebegin olmali gitmesi icin yoksa ileride hic olmayabilir demisti. Arkadasim ne cok aglamisti. Üniversite bitti, evlendi. Nasılsa olmayabilir diye de hic korunmadi. 3. Ayinda hamilelik haberini aldik.

Sanırım polikistik over.
Adetimin 3. Günü hormon testi için gidicem o zaman daha ayrıntılı sorarım bunları yine de .

Bu giden bişey değil bildiğim kadarıyla polikistik over var bende .
İşte bende sorun olmaz hemen kalırsam bi cok hayalimden geri kalıcak daha gencim .
Kafam çok karısık cocuk sahibi olmayı çok çok istiyorum tabi ama herseyinde hayırlısı.

Çok basit, eşiniz korunsun. Hiç bir hormona vs. ye zararı yok. Hemen çocuk yapmak zorunda değilsiniz, ki çok erken sizin için daha.

23 yaşındayım henüz ..
Hayır öyle bişey demedi sorun olabilir bu tür hastalarda o yüzden sen bi taneyi yapmaya çalış hemen dedi .
Pardon o zaman ben yanlış anlamışım prezervatifle çözülecek bir şey değil. Pko olan kadınlar da tedaviyle de olsa anne olabiliyorlar, çok korkma, içini ferah tut.
Hemen yapmak konusunda bilmiyorum ya, ben beklerdim yine de sanırım. Hazır olmadan çocuk yapak hemen yeni evliyken çok zor.

Evet akşam eşim gelsin konuşucam...
Hiç degılse bi sınava Giriyim ders calısıyım
Evliliğimizde bi yılı dolduralım ..
Sonrasında tamamen korunmayı bırakırım siye düşünüyorum hayırlısı olsun.

Öyle herseyin hayirlisi. Sizinki ilerleyen bir sey değil. Zaman gectikce her kadinin yumurta kalitesi düşer ama bu normal bir süreçtir. Henüz gencsiniz. Insallah bu yıl atanir ve gelecege daha huzurlu adim atarsiniz.
Nasip olacak olursa bu yil da olmaz. Nasip olacak olunca 50 yasinizda da bebeğiniz olabilir.
Allah hayirlisini kilsin.
Saglikli, mutlu günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…