Korunmamam lazımmış :(

bence sen baska doktorada bir gorun. yasinda gencmis.30 olsan hadi tamam derim bir de suna takildim neyi ispat edecekmissin.

dr. mantıklı geldi nedense sonuçta bu kistler hamileliği geciktiriyor anne olmak isteyen birisi içinde bu çok zor
ayrıca doğum kontrol haplarıda uzun süre kullanımda yumurtalıkları tembelleştiriyor diye biliyorum yani nereden tutsan tedavi kokusu alıyorum
dr.un söylemesi saçma ama sanırım başka bi çareside yok gibi
bu büyüyüp küçülen kistler yüzünden 4 sene sonra hamile kalan bir ark.ım var doğumda düşüyomuş ama hamile kalmak mesele

Biz ispat et kendini ne demek yahu, nasıl bir jargon, itibar etmez başka doktora giderdim

Bende pko hastasiyim canim ilacsiz asla adet olamazdim 12yil dogum kontrol hapi kullandim hamile kalmayi dusundugum an da buraktim ve haplari buraktiktan 6ay sonra hamile kqldim hem de 36yasindayim yasin daha cokkk genc evliliginin tadini cikar Allahin izniyle vakti geldiginde cocugun olur kpssye hazirlan atan maasinin keyfini sür şimdi bunlari takma kafana

çok saçma ya şaka gibi,
ya ilerde olmazsa diye yeni evliyken çocuk mu yapılır?
doktorunuzu değiştirin.

Bir de bence de başka doktora görünün mutlaka hemen çocuk yapmaya falan karar vermeden önce. Bu doktorun tavrı pek hoş gelmedi bana. Kime ispatlıyorsan artık kendini...

Benim 19 yasindan berim cikolata kistlerim var surekli yeniliyor surekli yenisi cikiyor sagda solda bazen ikisinde ayni anda ve oyle basit kistler degil ca ( kanser markerlari) oranlarini tavan yaptiran hemen alinmasin gereken kistler 19 yasindan beri doktorlar cocugun olmaz hamile kalma oranin yuzde 2 tup bebek yapman gerekir hatta dogur hemen yumurtaliklarini alalim kanser adayisin diyip durdular hic sallamadim Allah vermezse olmaz cocugum napiyim 50 tane yontem cikti simdi dedim cunku okuyordum sonrada yeni evlenmistim biraz evliligime bakmak istiyordum falan filan 29 yasinda hic ugrasmadan 2. Denememde kizimi 32 yasindada yine 2. Denememde oglumu dogurdum 5 kere kist ameliyati oldum hala var kistlerim korunmam yasak diye oglumdan sonra tupleride baglattim kabullendim kistlerimi mutlu mesut yasiyoruz hic dusunme oyle cocugum olmaz falan diye olmazsa tup bebek yaparsin merak etme kafana takma cok dile getirme yoklarmis gibi davran hayatini onlara gore duzenleme hersey olacagina variyor

Doktor da bir tuhafmis yani, bisey mi gordu diyecem ama bu konuda doktorlar pat pat yuze soyluyolar herseyi..
Henuz 23 yasindasiniz bir de.. doktorun dedigine gore hayatini sekillendirme derim.. Tabi ki tedbiri elden birakmamak lazim ama Allah zamani geldiginde kucagini doldurur ins.yani alninda yaziliysa elbet olacak bebegin..
4 ay cok yeni bence gezin tozun biraz tadini cikar evliliginin.. bu arada da sinavina da calis.. Allah ol der olur..
Kafani kurcalamasin doktorun soyledikleri..

doktora bana bi anormal geldi. başka bi doktora daha gidin. hem yaşınız geç hem yeni evli sayılırsınız. anlamsız yani bu acele.

Amin Allah razı olsun .

hemen çocuk yapman lzım sonra olmaz hiç de profesyonel bir hekim yaklaşımı değil. bence durumu başka uzmanlarla görüşün.
Sonra olmaz demedi hemen yap da en azından sorun varsa da tedaviye hemen başlayalım tarzı anladım ben..
Başka bi doktora daha görünecem en temizi

bende de var o yumurtalık kistlerinden. 3 yıl korundu eşim. sonrasında çocuk oldu hemen. kistler çocuk yapmayı zorlastırabilir. ama doktor biraz dengesiz geldi bana. diyelim hemen hamile kaldın ne olacak?

Hap kullanıyosan onu kastetmiştir. Eşin korunsun madem. Çocuk yap demeyi kastetmemiştir bence..

Başka bi doktora daha görünüp ona göre karar vericem arkadaşlar cok teşekkür ederim yorumlar için hepinize evet yazdıklarınızdan sonra doktor bana da mantıklı gelmedi..

Tek doktorun yorumuyla olmaz bu işler. Başka bir doktora da gitmen de fayda var. Ona da hazirlikli gidersin sorularini sorarsin bolbol. Ilk doktordan farkli konusursa ilk doktorun yorumlarini anlatirsin. Neden farkli dusundugunu sorarsin vs.
Zeten benim bildiğim yumurtaliktaki kistleri hamile kalman için tedavi etmesi gerekiyor.

Evet belki ilerde hamile kalmamız zordur vs. riskler vardır mutlaka.
Ama siz şu anda hazır değilsiniz ki yani bu şekilde hazır olmadan çocuk sahibi olmak ne derece mantıklı üstelik de henüz 23 yaşındayken?
Ben olsam korunmaya devam ederdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…