Korunmamam lazımmış :(

Doktor bir ihtimalden bahsetmiş. Ama kendini ispat et demesi hoş olmamış. Bende pkoluyum.
Senelerce ilaç kullandım.
Doktorumda bana çok bekleme istediğin zaman bebeğin olmayabilir dedi. Bu söylemi bende süreyi kısaltmadı açıkçası. Olmassa tedavi görürüm dünyanın sonu değil dedim.
Evlendikten 4 sene sonra anne oldum. Ve tedavi görmedim. Aksi de olabilirdi tabi.
Pko çok yaygın bir hastalık.

Bi cocuk yap kendini ispatla sonra korunursun dıyen doktora baska doktorada gorunup kımın daha ıyı doktor oldugunu kanıtladıkdan sonra bakarız der ordan cıkar bıdahada o gerızekalının yanına gıtmezdım

Kesınlıkle baska doktorla gorusmelısınız
Ayrıca tam bilgi vermemiş zaten

Bana da tesadüfen gittiğim dr polikistik over hastası olduğumu söylemişti.çocuğun olabilir de olmayabilir de dedi.dr gittiğim ay denemeye başladık 1 ay yumurta takibi yapıldı rahim filmi çekildi eşime spermiyogram yapıldı ki onda da sorun vardı.8 ay sonunda kendiliğinden oldu ama 2. Olur mu bilmiyorum...

hadi dr öyle dedi de siz demediniz mi zaten şu an çocuk düşünmüyoruz diye. kaldı ki ne sınavını düşünürseniz düşünün 1 yıl korunacağınız. 1 yıl herşey için çok geç olacak bir süre değil.
ve sorun sizin kilo almanızsa ilaç kullanarak, eşiniz korunsun.
atanmadan bence de düşünmeyin. evliyim çalışıyorum bir de çocuğum var Allah bağışlar inş. evliliğimde de inanın öyle önemli sorunlar yok bütün bunlara rağmen işim çok önemli yani. atanmadan çocuk işine girmeyin

Önce sizin ne gibi bir sıkıntınız var bunu net bir şekilde öğrenin. Sonra da başka bir uzmandan daha fikir alın. Korunma derlerle korunduğum her ay ihtimallerim mi azalıyor. En azından 1 yıl erteleyebilir miyim diyin. Korunma yönteminizin hap olmadığını biliyorlardır sanırım zaten.

Bende de vardı bana da korunma demişti ben zaten korunmuyordum 1,5 sene olmadı geçen ay hamile kaldım oda kimyasal gebelik olduğunda düşük yaptım. Eğer eşinde bir problem yoksa sorun olmaz korunmaya devam et

Aynisini bir arkadasima demiisti doktor
Ve adet gecikmesi yasardi surekli
Birakmadi korunmayi
O zamanlar istemiyordu
1 sene sonra cocuk yapmaya karar verdi

Subatta doguruyor

Siz zayif kalmaya bakin

Bende de var polikistik over evlendim 2.ay hamile kaldim. Sonrasinda 2 kez daha hamile kaldim dusuk oldu ama hamile kaldim yani. Pko hamilelik icin imkansiz bisey degilki. Bi cok akrabam ve arkadasim var pko oldugu halde cabucak hamile kalaan

Ha.....tir p ... diyemedin mi
Ah çok gençsin o yüzden
Başka bir doktora git lütfen, olur mu böyle saçmalık ya

Canım çocuğun olmaz demedi zaten kadın
Sadece korunmayı bırak sorun olabilir hiç degılse bi tane için başla dedi
daha yaşın genç canım
genelde k. doğum doktorlarına çocuk olmuyor diye gittikleri için
pkoda sıkıntı yaratabiliyor ama sen kafa olarak hazır değilsen yapma bence
pko tüp bebekte diğer hastalıklara göre daha fazla hamile olma olasılığı
bunlar aşılmayacak şeyler değil ama iyi bir doktara gitmeni öneririm

Madem pko var kiloda alıyosunuz neden doğum kontrol hapına başlatmıyo ?

Yanetki demişsiniz de başka markaya geçerdiniz yada söktürücü kullanırdınız .

Problem zaten yumurta sayınızın fazla olması oyüzden yaşınız arttıkça hamilelik şansınızda artar. Çünkü yumurtalar azaldıkça yumurtalıklar rahatlar .

Siz sadece kilo almayın kontrollü olun

yanlış tabir olmuş ispatla
ama şöyle anlamak gerekiyor korunmayı bırak da hamile kalıp kalamadığına bakalım denir genelde
ben artık doktorların ciğerini biliyorum

yanlış tabir olmuş ispatla
ama şöyle anlamak gerekiyor korunmayı bırak da hamile kalıp kalamadığına bakalım denir genelde
ben artık doktorların ciğerini biliyorum

Evet bende ilk duyduğumda böyle demek istediğini düşünüp ses etmedim zaten bi arkadasında dediği gibi acemi olduğumdan böyle şeylerde kalakaldım..

Herkese yorumları için teşekkürler ne kadar çok pko olup hamile kalan varmış yüreğimi ferahlattınız teşekkürler arkadaşlar.

Şu hormon testinden sonra karar vericez ama büyük ihtimal yaz sonuna kadar korunacaz , hakkımızda hayırlısı..

korunmayı eşiniz yapsın canım çok fazla ağrı kesici içme ve kilo vermelisin
ilk kez doktora gidilince böyle olabiliyor psikoloji
tatilde çok iyi denilen bir doktora git güvenilir olsun
sonrada hemen hamile kal inşallah

Aynı durumu ben de yaşadım, adet düzensizliği için gittim doktora. Doğal yoldan hamile kalma ihtimalin %5, direkt tedaviye başlayalım istersen dedi...

Tam da 1 yıllık evliydim. O şokla tamam dedim, klomen verdi ilk bunu deneyelim diye. Başladım ama yarıda bıraktım, çocuk için daha erken diye düşündüm. Ama korunmayı da bıraktım, nasılsa olmaz diye. 1 ay sonra da hamile kaldım.

Çocuk sahibi olduğuma hiç pişman olmadım tabi ki ama biraz daha geç olsaydı daha iyi olurdu diyorum. Şimdiki aklım olsa 1 yıl daha beklerdim. Ama o anda insan sağlıklı düşünemiyor. Ya hiç olmazsa diye düşünüyor.

Bence tek doktorun fikrine bağlı kalmayın. Daha tecrübeli bir doktora gidip durumu tamamen aktarın. Hatta mümkünse kadın doktor olsun. Bu konudaki tereddütlerinizi daha iyi anlar. Erkek doktor sadece çocuk sahibi olmak olarak bakar olaya. Çocuğa hazır olup olmama duygusunu kadınlar daha iyi anlıyor.

Canim bu mesaji bir kac kez okuyup sindirmeni tavsiye ederim.

Uzun zamandir pco var bende, doktor 20 yasinda filandim hemen evlen cocuk yap yoksa hic olmayabilir diyerek korkutmustu beni. 27 yasinda evlendim. Sonrasinda 2 yil kadar korundum ve hadi su da olsun bu da olsun hayatimi kurayim filan derken cocuk asla ama asla dusunmuyordum onunuzdeki 3 yil daha. Ama sonrasinda birsey oldu, korundugum donemde hamile kaldim. Agladim zirladim hazir degildim nerden cikti dedim ama aldiracak halim yok tabiki dogurmaya karar verdim.

Hersey cok yolunda ben cok saglikliyim bebegim cok saglikli en ufak bir kanamam bile yok sahane gidiyordu hamileligim derken kontrolde bebegimin kalbinin durdugunu ogrendim. Buyuk bi travmaydi benim icin...

30 yasimdayim. 20 yasimdan beri belki hic bebegim olmaz asla hamile kalamam ya da cok tedavi gormek zorunda kalirim diye hep dusundum ama, hamile kalirim fakat kaybederim diye hic aklima gelmemisti...

Kurtaj, korunma suresi, tekrar gebelige hazirlik derken 1 seneye yakin kayip oldu. Hala hamile degilim ve su an korundugum donemler icin cok ama cok pismanim. Cunku kisacik hamileligimde o daglar kadar korktugum hamilelik konusu beni oyle bir anne yapmis ki ben meger hayatimda en cok anne olmayi istemisim haberim yokmus!

Simdi bebek istiyorum hemde ne istemek, ve tekrar bunu yasarmiyim, hamile kalirim ama ne kadar surede bebegimi kucagima alirim hic bir fikrim yok.

Pco hastalarinda, dusuk riskleri, sagliksiz yumurtlama sebebiyle kalp durmalari, sagliksiz bebekler cok yayginmis ne yazikki sonrasinda ogrendim. Ve ogrendim ki hamile kalmaktan cok o bebegi saglikli dunyaya getirmek zorlarmis insani.

Bu yuzden arkadasim, sana tavsiyem doktorunu dinle. Cocuk istediginde kavusman ne kadar zaman alacak bilmiyorsun, ha hersey yolunda gider ve kolayca hamile kalir ve saglikla dunyaya getirirsen onun bir mucize oldugunu sakin unutma ve hayatinin kalanini uc kisi olarak gecir. Bebekle de gezip tozar insan yeter ki istesin.

Ama riske atma demek isterim. yas ilerledikce annelik ihtimali daha da azaliyor insanin bu talihsiz olay basima gelince cok fazla didikledim konuyu. Bana da hep korunma dediler soylendim hatta size ne benim hayatim diye. Simdi diyorum ki keske biri beni karsisina alip bu yasayabilecegim ihtimaller konusunda uyarsaydi, bende ona gore tedbir alsaydim... bana korunma dediler ama, kimse yasayabilecegim olumsuzluklar ile ilgili uyarmadi, sadece cocuk guzel birsey kafasiyla korunma dediler. Keske uyarilmis olsaydim...

Başka doktora git bana da çok iltihap var kanalların tıkanıyor çocuğun olmaz dedi sadece bir kere de hamile kaldım başkasına git

Doktorun bi tane yap kendini ispatla falan demesi cok garip geldi bana.

Arkadaslar konuyu kaynatmak istemiyorum ama ilgili oldugu icin soruyorum. Ben de simdi 2 bucuk ay sonra evlenecegim için hapa baslamak icin doktora gittim ama kan testi icin regl olmana gerek yok dedi. Ben reglnin 3.gunu bakiliyo diye biliyodum yanlis miyim? Migren, karaciger vs sorunu varsa hap tetikliyomus ona bakacaklarmis bi'de ultrason istedi. Ee hormonlara bakilmayacak mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…