Korunmamam lazımmış :(

canim muhtemelen polikistik over rahatsizligin var. bu durumda her ay düzenli yumurtlama olmadigi icin hamile kalma ihtimali azaliyor ama şans işi kimi bu rahatsizliga ragmen hemen hamile kaliveriyor kimi senelerce ugrasiyor. kimisi de klomen kullanarak kolayca hamile kaliyor. fsh degerine bakildi mi? eğer 10 dan yüksek ciktiysa hic korunma derim çünkü yumurtalik rezervinin azaldigina isaret ama ama fsh degerin küçükse ve kendini hazir hissetmiyorsan bi kac ay daha erteleyebilirsin cocuk işini ama fazla erteleme derim.
bir de endokrine gidip şeker ve insulin direncine baktirmani tavsiye ederim. insulin direncin varsa doktordan glifor tarzi bi ilac iste hem kilo vermeni kolaylastirir hem de yumurtlama olayını düzene sokar.

Amh ınız kaç buna bakmalı rezerv de belki sorun olmuştur
Yani bilemiyorum ama dr unu dinlesen iyi edersin çünkü infilite ile uğraşan biri olarak söylüyorum
Hayaller ve gerçekler malesef;(

Hormon testi yapılacak fsh değeri orda çıkar mı bu ayrı bi test mi gerektirir ?
İnsülin direncine de gidip hemen baktırıcam kilo vermede zorlanıyorum cok çabuk alıyorum maalesef

Amh ınız kaç buna bakmalı rezerv de belki sorun olmuştur
Yani bilemiyorum ama dr unu dinlesen iyi edersin çünkü infilite ile uğraşan biri olarak söylüyorum
Hayaller ve gerçekler malesef;(
Hormon testi yapıcak bu dediğiniz orda çıkar mı ayrı ni test mi gerektirir.

bende de var o yumurtalık kistlerinden. 3 yıl korundu eşim. sonrasında çocuk oldu hemen. kistler çocuk yapmayı zorlastırabilir. ama doktor biraz dengesiz geldi bana. diyelim hemen hamile kaldın ne olacak?
Sizinde adetiniz düzensiz miydi kilo ve kıllanma probleminiz var mıydı ?
Ne güzel zorlanmamışsınız hiç Allah bana da nasip eder korunmayı bıraktığımda insallah

Evet onu dediğinde bende ne alaka dedim içten içe ama başka duygusal şeyler yaşadığım için takılmadım açıkcası .
Hiçbir doktor hastasına çocuğun olmaz ya da olur diyemez mutlaka başka bir doktora görün çok enteresan geldi bana

23 yaşındayım henüz ..
Hayır öyle bişey demedi sorun olabilir bu tür hastalarda o yüzden sen bi taneyi yapmaya çalış hemen dedi .
Aynısını arkadaşıma demişti.rutin kontrol amaçlı gittiğinde.kızı şimdi 7-8 aylık.insan korkuyor olmazsa diye.ne demem gerektiğini bilemedim

Hiçbir doktor hastasına çocuğun olmaz ya da olur diyemez mutlaka başka bir doktora görün çok enteresan geldi bana
Canım çocuğun olmaz demedi zaten kadın
Sadece korunmayı bırak sorun olabilir hiç degılse bi tane için başla dedi

Birde afedersiniz kızlar bişey danısıcam..
Ben bugün gittiğimde bekarken hep ultrasonla üstten baktıkları için hazırlıksız gittim..
Doktor alttan bakmak istedi neyse sonra üstten kontrol etti..
Vajinal muayenede oraya bi cihaz mı sokucak..
Hiç bilmiyorum da acıtıyor mu öyle de bakarsa bi daha ki gittiğimde ?

Pko bende de vardı. 2 sene korunmasız ilişkiden sonra oldu bebeğim. Dr bence hemen olmaz bebrk diye korunma demiştir. Çünkü normal insanlar senede 11 defa yumurtluyo ise biz 5 6 defa yumurtluyoruz. Ama bak tam tersi de olabilir hemen de hamile kalabilirsin az ihtimal de olsa. Allah büyük vardr bir hayır. Ben korunma derim. Çünkü çocuk yapmaya karar verince o süreç çok yıpratıcı

Evet uzun bi cihaz sokuyor. Ucuna jel sürüyor. Eğer kendini kasmazsan acısız birşey

Kayıtlara geçen her 5 kişiden 1 i kayıtlara geçmeyen var çok kişide var bu problem

İspat et falan ne ya kime ispat edecekmişsiniz ne alaka? Doktor biraz abuk biri herhalde, başka bir doktora daha görünün bence hem de kafanızdaki soru işaretlerine cevap olur. Doktorun tavrı bir garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…