- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
canim muhtemelen polikistik over rahatsizligin var. bu durumda her ay düzenli yumurtlama olmadigi icin hamile kalma ihtimali azaliyor ama şans işi kimi bu rahatsizliga ragmen hemen hamile kaliveriyor kimi senelerce ugrasiyor. kimisi de klomen kullanarak kolayca hamile kaliyor. fsh degerine bakildi mi? eğer 10 dan yüksek ciktiysa hic korunma derim çünkü yumurtalik rezervinin azaldigina isaret ama ama fsh degerin küçükse ve kendini hazir hissetmiyorsan bi kac ay daha erteleyebilirsin cocuk işini ama fazla erteleme derim.merhaba hanımlar..
Bugün doktora gittim genel bi muayene için önceden bildiğim gibi yumurtalık kistlerim var..
Doktor çok olmasa da kistlerin var dedi ilk evlendiğimde yine gitmiştim 4 ay sonra beni gördü kilo almışsın ilk önce zayıfla ve korunmayı bırak çünkü sorun olabilir ilerisinde hamilelik için dedi..
Kafam allak bullak oldu ben atanmaya uğraşıyorum henüz..
Üstelik daha 4 aylık evliyim böyle düşünmemiştim hiç evliliğimin tadını çıkarırım demiştim atanırım paramı kazanırım demiştim..
Ama bi yandan da korktum ya olmassa bebegım diye böyle seyler yaşayan oldu mu paylaşıp fikir almak istedim sizden ..
Amh ınız kaç buna bakmalı rezerv de belki sorun olmuşturmerhaba hanımlar..
Bugün doktora gittim genel bi muayene için önceden bildiğim gibi yumurtalık kistlerim var..
Doktor çok olmasa da kistlerin var dedi ilk evlendiğimde yine gitmiştim 4 ay sonra beni gördü kilo almışsın ilk önce zayıfla ve korunmayı bırak çünkü sorun olabilir ilerisinde hamilelik için dedi..
Kafam allak bullak oldu ben atanmaya uğraşıyorum henüz..
Üstelik daha 4 aylık evliyim böyle düşünmemiştim hiç evliliğimin tadını çıkarırım demiştim atanırım paramı kazanırım demiştim..
Ama bi yandan da korktum ya olmassa bebegım diye böyle seyler yaşayan oldu mu paylaşıp fikir almak istedim sizden ..
Hormon testi yapılacak fsh değeri orda çıkar mı bu ayrı bi test mi gerektirir ?canim muhtemelen polikistik over rahatsizligin var. bu durumda her ay düzenli yumurtlama olmadigi icin hamile kalma ihtimali azaliyor ama şans işi kimi bu rahatsizliga ragmen hemen hamile kaliveriyor kimi senelerce ugrasiyor. kimisi de klomen kullanarak kolayca hamile kaliyor. fsh degerine bakildi mi? eğer 10 dan yüksek ciktiysa hic korunma derim çünkü yumurtalik rezervinin azaldigina isaret ama ama fsh degerin küçükse ve kendini hazir hissetmiyorsan bi kac ay daha erteleyebilirsin cocuk işini ama fazla erteleme derim.
bir de endokrine gidip şeker ve insulin direncine baktirmani tavsiye ederim. insulin direncin varsa doktordan glifor tarzi bi ilac iste hem kilo vermeni kolaylastirir hem de yumurtlama olayını düzene sokar.
Hormon testi yapıcak bu dediğiniz orda çıkar mı ayrı ni test mi gerektirir.Amh ınız kaç buna bakmalı rezerv de belki sorun olmuştur
Yani bilemiyorum ama dr unu dinlesen iyi edersin çünkü infilite ile uğraşan biri olarak söylüyorum
Hayaller ve gerçekler malesef;(
Sizinde adetiniz düzensiz miydi kilo ve kıllanma probleminiz var mıydı ?bende de var o yumurtalık kistlerinden. 3 yıl korundu eşim. sonrasında çocuk oldu hemen. kistler çocuk yapmayı zorlastırabilir. ama doktor biraz dengesiz geldi bana. diyelim hemen hamile kaldın ne olacak?
Lh fsh bakacaktırHormon testi yapıcak bu dediğiniz orda çıkar mı ayrı ni test mi gerektirir.
Hiçbir doktor hastasına çocuğun olmaz ya da olur diyemez mutlaka başka bir doktora görün çok enteresan geldi banaEvet onu dediğinde bende ne alaka dedim içten içe ama başka duygusal şeyler yaşadığım için takılmadım açıkcası .
Lh fsh bakacaktır pröklatin bakacaklardırHormon testi yapıcak bu dediğiniz orda çıkar mı ayrı ni test mi gerektirir.
Aynısını arkadaşıma demişti.rutin kontrol amaçlı gittiğinde.kızı şimdi 7-8 aylık.insan korkuyor olmazsa diye.ne demem gerektiğini bilemedim23 yaşındayım henüz ..
Hayır öyle bişey demedi sorun olabilir bu tür hastalarda o yüzden sen bi taneyi yapmaya çalış hemen dedi .
Canım çocuğun olmaz demedi zaten kadınHiçbir doktor hastasına çocuğun olmaz ya da olur diyemez mutlaka başka bir doktora görün çok enteresan geldi bana
Aynısını arkadaşıma demişti.rutin kontrol amaçlı gittiğinde.kızı şimdi 7-8 aylık.insan korkuyor olmazsa diye.ne demem gerektiğini bilemedim
Evet uzun bi cihaz sokuyor. Ucuna jel sürüyor. Eğer kendini kasmazsan acısız birşeyBirde afedersiniz kızlar bişey danısıcam..
Ben bugün gittiğimde bekarken hep ultrasonla üstten baktıkları için hazırlıksız gittim..
Doktor alttan bakmak istedi neyse sonra üstten kontrol etti..
Vajinal muayenede oraya bi cihaz mı sokucak..
Hiç bilmiyorum da acıtıyor mu öyle de bakarsa bi daha ki gittiğimde ?
Zaten eşim korunuyor ben bildiğim için kistlerimi evlenmeden kulaktan dolma aman ilaç kullanma vs demişlerdi ..
Zaten bi iki kere içtim o ilaçlar bana yaramıyor migrenim var iki gün bas agrısından öldüm bıraktım ..
Doktorun dediği bi taneyi hemen yap bi ispat et kendini diyor çünkü sorunda olabilirmiş sonra korunursun diyor .
Ama işte hayat şartlar duygusal bi şok geçiriyorum hazır mıyım diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?