Kötü bir anne miyim

Ben de cok aktivite yaptirmak icin cok hesap takip ederdim. Soyle ki nasil oluyorsa instagramdaki cocuklar benim cocugumdan cok daha ileri seyler yapbiliyorlardi. Yani cocugunuz buyudukce daha rahat gozlemleyebilexeksiniz o aktiviteleri anneler kendilerine yapiyorlar :) cocuk onu yapabilecek kapasitede olmuyor (hepsi icin demiyorum tabi)
Vaktiniz oldukca ne yapabiliyorsaniz yaparsiniz. Takilmayin oyle milletin paylasiarina :)

Sanki ben yazmışım bu mesajı ya. Benim eşim de 9 da geliyor akşam. Ben çocuğun yemeğini hazırlayabilmek için tv açıyorum valla. Yoksa kucağimdan inmiyor. Bir 5-10 dk bakıyor yoksa akıl sağlığım gidecek. Onun dışindaki surede surekli ellerinden tutup yürutmemi istiyor. Daha uzun uyuması icin siz de yaninda yatabilirsiniz. 30 dk ya bir bir ayılıyorlar pışş pışş tı azıcık sirt ovslamaydi tekrar uykuya dönüyor benimki. Blackout perde de tavsiye ederim.imza: Bugun ikinci uykuyu 2 saat 45 dk uyutmus anne.

Ay aman foto koymak icin hazırlanıp, bakımlı full makyaj dünya nerde. Sac bas darmaduman gezdim aylarca. Surekli aktivite yaptiracam diye kafa patlatmak sağlıklı mi, Baskı kurmak bu da bir nevi. Arada oynuyorum, arada kendi halinde takılıyor. Kendisinin de biseyler kesfmesine izin vermek gerek.

Instagramda bugun denk geldigim sey her seyin ne kadar yalan olduğunu bir kez daha yüzüme carpti resmen. Duymussunuzdur, 2 aylik evli bir kadin evinde asılı halde bulundu, alesi kızımız "bana bir sey olursa kocamdan bilin" diyordu, cinayetten şüpheleniyoruz, dedi. Daha iki aylik evli ve bu sözü soyleyecek kadar siddet ve zulum görmüş, düşünürseniz 1 gun bile rahat yuzu gormemistir muhtemelen 2 ay icinde dersiniz. O kadinin instagram hesabina denk geldim, hesaba bakacak olsam derdim ki, dunyanin en buyuk aşkını yasiyorlar, bu kadin kocasinin prensesi, mutsuz olmalarina imkan yok. Tahmin edeceğiniz türde paylasimlar ve evlendiginin basindan sonuna kesintisiz. Resmen bu kadin evde dayak yerken, canım kocam diger yarım falan filan diye reels falan cekiyormus. O derece yalan ve yanıltıcı bir mecra. Hic bakmayın. Bir seyler öğreneyim, ornek alayim diye bile o cok bilmis, yalanci, iki yuzlu hesaplara bakmayin. Hepsi cok yüzsüz gercekten

Benim de oğlum 9 bucuk aylik. Calışıyorum, oğluma annemle kaynanam birlikte bakıyor. Gun icin ne yapıyorlar pek bilmiyorum.
Ben eve gelince biraz arabacığı ile.gezdiriyorum.. abisi okuldan gelince birlikte halida zaman geçiriyorlar..
Ilk oglumda cok sey yapardim, simdi cok yorgun hissediyorum ve pek de birsey yapamıyorum..

Haklısınız konuşmak yeterli bana da kitap okumak anlamsız gelirdi hep halen de öyle.
Büyük resimli kitaplara baktirilabilir işte Möö, Mee vs denilerek.
Aklıma da şu karikatür geldi koymazsam olmaz ama.

Benim çocukla aynı aylarda çocuğu olan takip ettiğim bir bayan vardı. O ara eşim pandemide işi nedeniyle 1 ay eve gelmedi . Her neyse takip ettiğim bayan da eşi de evden esnek çalışıyor ,ama bayağı esnek. Sürekli pamuk şekeri tadindalar. Eşi sürekli yardımcı . Her hafta sonu başka şehirdeler , o ara bende anneligimi sorguladım . Bak nasilda mutlu ,nasıl enerjik diye...

Sonra dedim kendime kızım sende de o imkanlar olsa sende mutlu ve enerjik olurdun. Kafanı dagitabilecegin bir aktiviten yok. Yanında yardım edebilecek kimse yok. Banyoya bile 5 dakika giriyorsun. O andan itibaren takip etmeyi bıraktım .

Canim benim bebegini ilk seneler en cok ihtiyac duydugu senin sevgin ve ilgi göstermen. Kuvvetli baglanti kurabilsen ne mutlu. Instagramda gösterilen proje cocuklarina bakma. Emin ol, onlarda daha samimi ortamlardan hoslaniyordur aslinda. Saglikla büyüt bebegini

Bu aman su zeka karti aman bu kitap olayı cidden pazar olmaya başladı . İnsanlara kendilerini yetersiz hissettirip para kazanma.yolu. Aziz Sancar zeka kartları ile mi büyüdü

Zaten anlamıyorum ben kızlarla ilgilenirken elime telefon alamıyorum, bunlar hem ilgilenip hem video çekiyorlar.
Yaa çocuklarda fotojenik . Ben hoşuma giden bir hareketleri olduğunda aman videoya alayım hatıra olur diyorum. Onda bile gözlerine far tutulmus tavşan gibi kalıyorlar. Takdir ediyorum çocuklar kameralar karşısında çok dogal

Tam videoya alacakken olayın büyüsü bozuluyor değil mi mesela yüzme dersine gidiyor tam video alıp büyüklere atayım diyorum, güzel güzel yüzerken saçmalıyor

O instamomlara takılmayın .İzlediğimiz diziler gibi kurgu hep .Reklam peşinde hepsi .O videoyu çekmek için kaç dakika hazırlık yapıyorlar .Her an ellerinde telefon .Çocukları ile en güzel anında bile hep bir çekim telaşı .Beğenmeyip beğenmeyip kaç kere çekiyorlar kimbilir o videoları .O cocuklar ne kadar bunaliyordur .Sonra videoları ekle ,reklamını yap,beğenilere bak,yorumlara cevap ver yatana kadar .Ben sağlıklı bulmuyorum .

Yaptığınız etkinlikler 9 aylık bir bebeğe yeter de artar bile .Anneliginizi sorgulayacaginiz bir durum yok.

Yaa siz onlara ne bakıyorsunuz hepsi yalan
Hadi diyelim yaptırıyorlar gösterdiklerini ama sizin yaptığınız işleri yapmıyorlar bu defa da temizlik yemek vs yapan var

Bebekleriniz ve çocuklarınız ile bol bol oyun oynayın. Bu çok önemli. Hem bağınızı hem çocuğumuzun duygusal bilişsel dil ve gelişim alanlarını desteklemiş olursunuz. İnternette yaşlara göre oyunlar var. Çocuklar en çok oyun yolu ile öğrenir ve eğlenir

Bu gözler o insta momlardan biri canım cicimli video çekerken gülüp videoyu yükledikten sonra nasıl sinir krizi geçirdiğini gördü.
O yüzden asla inanmayın o instagrama işin arka planı sinir krizleri ve psikolojik bozukluk

O bir bebek. Hem de sadece 9 aylık bir bebek. Siz de onun öğretmeni değilsiniz. Kurban olayım bu aktivite saçmalıklarına bu kadar takılmayın. Sürekli aktivite, sürekli yeni materyaller... Çocukları o kadar çok uyarana boğuyorlar ki. Üstelik anlam katamadığı hiçbir eylem insana katkı sağlamaz. Bunlar düzenli olarak size yapılsa emin olun yorulursunuz artık. Dışarıda gezdirmeniz şu an ona daha fazla katkı sağlıyordur eminim. Bebeğinizin sizden ihtiyaç duydugu sevgiyi, güveni verin yeter.

Benimde basima soyle bi olay gelmisdi sosyal medyada cok aktif bir arkadasim esiyle inanilmaz kavga etmisdi kiyamet koptu
Esi bizde kaldi sakinlesmek icin kadin eve gitti aradan 1 2 saat gecti kadin foto atmis
2 kahve yapmis can esimle keyifteyiz kosa kosa balkona gittim adam baca gibi tutturuyor dertden

Bu etkinlik batağına ben de düştüm sizin gibi. Çocuk uyuyor ben nesne devamlılığı kutusu yapıyorum, Allah sizi inandırsın 5 dk bakmıyor. Kilitli poşetler içine simler, boncuklar hazırlıyorum olmuyor. Oyun hamuru hazırlıyorum ilgilenmiyor. Çeşit çeşit aktiviteler, duyusal oyunlar…. Takmıyor çocuk. Milletin bebeleri cin gibi etkinlik peşinde, bunda dikkat eksikliği var kesin dedim. O cin gibi bebekler benim kızdan 5 ay sonra yürüdü, mama-baba derken benimki telegrafik konuşmaya geçti. Anladım ki foto-video çek; like avla yapılıyor. Bebişinizle yaptığınız aktiviteler gayet yeterli. Biraz da kreşe, okul dönemine kalsın etkinlikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…