9 aylık bebekten bahsediyoruzMerhaba 9 aylık bebeğim var.yaşadığım yerde kimsem yok eşim 8 gibi işten geliyor.oğlum gündüz maalesef çok az uyuyor toplasanız yarım saat anca mesela.sorum şu instagramda bakıyorum ya herkes neler neler yaptırıyorlar çocuklarına.tabi ki ben de yaptırıyorum oğluma.ama mesela kahvaltı yaptırıyorum yemek yiyor kitap okuyoruz zeka kartları gösteriyorum dışarda dolaştırıyorum bu kadar yani öyle değişik aktiviteler yaptıramıyorum .ne yalan söyleyim vaktim yok zaten heryer batıyor akşama kadar .bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum bu aylarda bebeği olanlar nasıl yapıyorlar acaba iyice kafama taktım bu konuyu
Ben Damy izledikce icime afkanlar basıyordu:)Merhaba 9 aylık bebeğim var.yaşadığım yerde kimsem yok eşim 8 gibi işten geliyor.oğlum gündüz maalesef çok az uyuyor toplasanız yarım saat anca mesela.sorum şu instagramda bakıyorum ya herkes neler neler yaptırıyorlar çocuklarına.tabi ki ben de yaptırıyorum oğluma.ama mesela kahvaltı yaptırıyorum yemek yiyor kitap okuyoruz zeka kartları gösteriyorum dışarda dolaştırıyorum bu kadar yani öyle değişik aktiviteler yaptıramıyorum .ne yalan söyleyim vaktim yok zaten heryer batıyor akşama kadar .bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum bu aylarda bebeği olanlar nasıl yapıyorlar acaba iyice kafama taktım bu konuyu
ama mesela kahvaltı yaptırıyorum yemek yiyor kitap okuyoruz zeka kartları gösteriyorum dışarda dolaştırıyorum bu kadar
Valla 2 gündür yaşadığım bunalımdan çıkardınız beni :)Amaaaan bende zamanında kendimi yetersiz buluyordum herşeye bir kulp buluyorlar, kendilerini kusursuz gösteriyorlar. 9 aylık bebeğe ne zeka kartı allasen? Vakit buldukça oturur gösterirsin o ayrı ama hergün hergün bambaşka şeyler yapabilmen için yardımcın olması lazım. Zaten doyurup uyutmak yarım gününü alıyor insanın. Ben iki yaşına kadar tv falan izletmedim sürekli konuşup oynadık. Şuan 2.5 yaşında belki linç yicem ama çocuğuma tv izletmeye başlayınca çocuğum hevese gelip konuştu öncesinde konuşmuyordu ordan birçok şey öğrendi. Ne bileyim mükemmel görünerek aslında birçok insanın anksiyete olmasına sebep oluyorlar. Çocuk büyütmek öyle iki montessoriyle olmuyor kaldı ki hepsi reklam ürünü para alıyorlar yani onlardan
Benimde basima soyle bi olay gelmisdi sosyal medyada cok aktif bir arkadasim esiyle inanilmaz kavga etmisdi kiyamet koptu
Esi bizde kaldi sakinlesmek icin kadin eve gitti aradan 1 2 saat gecti kadin foto atmis
2 kahve yapmis can esimle keyifteyiz kosa kosa balkona gittim adam baca gibi tutturuyor dertden
ya bu yoruma çok güldümYaa çocuklarda fotojenik . Ben hoşuma giden bir hareketleri olduğunda aman videoya alayım hatıra olur diyorum. Onda bile gözlerine far tutulmus tavşan gibi kalıyorlar.Takdir ediyorum çocuklar kameralar karşısında çok dogal
Berkayın hanımın postu olay olmustu:)Bu aralar arkadaş ortamlarında en çok konuştuğumuz konu. İnstagramda ki hayatların çoğu göstermelik. Mesela sizde zeka kartları ile oynarken bir reels çekseniz gören ay ne güzel aktiviteler yapıyorlar der. Kendinizi asla yetersiz hissetmeyin kaldı ki o kişiler bundan para kazanıyor sürekli aktif olmak sayfasını canlı tutmak zorunda. Geçen gün soru cevap yaptı biri bebekle kendim ilgileniyorum ama evde yardımcı var dedi. Hem o kadar aktivite yapıp çocuğu sürekli farklı farklı giydirip reels çekip , aktivite yapıp , ev işi yapıp o kadar mutlu görünmeye imkan var mı ?
Birini tahmin ediyorum ama emin de olamadım şimdi. İsminin baş harfi nedir acaba? :)ben bekarlık yıllarımda böyle ünlü olan bir kadınla tanışmıştım. 3 çocuğu var, 3 katlı evi var, kitap yazıyor, seminerler veriyor. evlilik nasıl yürütülür, çocuk nasıl bakılır, akademik çalışma nasıl yapılır anlatıyor. biz de 3 bekar ağzımız açık dinliyoruz.
idolümüz olmuş durumda her hafta dibindeyiz kadının.
muhteşem düzenin "beceriklilik"le ilgili olduğunu sanıp kendimi çok yetersiz hissetmiştim. o zaman hem işe gidip hem master yapıp hem de yemek yapmak bile bana zorgelirken kadın neler yapıyor bee diye diye beceriksiz bulmuştum kendimi.
sonra samimiyet ilerledi ve bizi o muhteşem evine davet etti.
2 yatılı yardımcı vardı evde, günlük temizlik ve mutfaktan sorumlularmış. haftada bir dip köşe temizliğe biri geliyormuş (yardımcının yardımcısı var yani). 2 kişi de günlük çocuklara bakmaya geliyor. biri giyim kuşam yemekleriyle bakımlarıyla ilgileniyor. biri etkinlik yaptırıyordu. kadın yatma saatinde üçüne bir kitap okuyormuş, bir de her akşam yemekte mutlaka ailesiyle yermiş (pişirmiyor bakın yiyor).
o ziyarete dek bir kere bile evindeki yardımcıların adı geçmedi. hepsini kendi yapmış gibi anlatırdı. hatta kadının tüm evi takip etmesi gereğinin üzerinde dururdu. takip etmenin yardımcılara yapılacaklar listesi vermek olduğunu bize dememişti.
Birini tahmin ediyorum ama emin de olamadım şimdi. İsminin baş harfi nedir acaba? :)
Siz yetersiz anne değilsiniz instagramdaki çoğu anneler görgüsüzlükten başka bir şey değil. Herkesin bütçesi farklıdır sizin neye yetiyorsa onu yapın en değerli anne siz olursunuz en önemlisi şefkat verin bebeğinize gerisi hikaye .ve dua edin ki iyi li o İnstagram annelerinden değilsiniz onlar o kamerayı kapatınca çocuklarıyla ilgilenebiliyor mı internetten zaman kalıyorlar mı bir düşününMerhaba 9 aylık bebeğim var.yaşadığım yerde kimsem yok eşim 8 gibi işten geliyor.oğlum gündüz maalesef çok az uyuyor toplasanız yarım saat anca mesela.sorum şu instagramda bakıyorum ya herkes neler neler yaptırıyorlar çocuklarına.tabi ki ben de yaptırıyorum oğluma.ama mesela kahvaltı yaptırıyorum yemek yiyor kitap okuyoruz zeka kartları gösteriyorum dışarda dolaştırıyorum bu kadar yani öyle değişik aktiviteler yaptıramıyorum .ne yalan söyleyim vaktim yok zaten heryer batıyor akşama kadar .bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum bu aylarda bebeği olanlar nasıl yapıyorlar acaba iyice kafama taktım bu konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?