Kötü bir anne miyim

Benim bebeğim şuan 11 aylık
Sabit durmuyor ki hangi aktiviteyi yapacağım acaba?
Sürekli emekleme kalkıp kalkıp düşme derdinde.
Oyun masası aldım peşinde sürekli dolanıyor.
Yemek yerken zorla sabitliyorum masaya.
Çoğu zaman döken saca pesindeyim.
Eline kitap verince yırtıyor zaten.
Ben de elime alsam elimden çekiyor.
Kitap okumayi nasıl başardılar o kadınlar bilemedim.
Ben yastık savaşıni başardım sadece.
Yastığı deviriyorum o kaldırıyor ve çok eğleniyor.
Bir de timsah oyuncak var ağzını açıp kapayinca aşırı mutlu oluyor
Kimse de anneligimi sorgulayamaz.
Hoş umruma da olmaz.
Annelik sürekli oyun oynamak da değil bu da kadına işkence.
Çocuğu tek basina oynatmasina izin vereceksin .
Surekli tepesinde yapışık ikiz gibi.
O zaman çocuk yakasından düşmüyor annenin.
Arkadaşım öyle mesela çocuğu kreşe de gitmek istemiyor.
Ne olacak böyle?
Hep çocuğun peşinde.
Sen çocuğa güvenli alan sağla az tek başına oynamasina izin ver.

9 aylık bebekten bahsediyoruz
İlgisini birşey ile en fazla 5 dk çekebilirsiniz
Emmekliyorsa şuan evi karıştırıp, keşfetmek onun için en büyük eğlence.
Mutfakta yemek yaparken izin verin çekmece, dolap boşaltsın. Tencere tava kaşık verin pat pat ses çıkarsın. Kendine zarar verecek birşeyler koymayın onun açabileceği yerlere. Oldu bitti. Dünyanın en pahalı oyuncağını alsanız, ondan daha büyük eğlence olmaz ona.
Sizi anliyorum ama, benim zamanında instagram daha yeni yeni yayılıyordu, oy….cu anne çok modaydı ozamanlar. Öncelleri çok severek takip ettim, kitabını aldım birşeyler öğrendim ama sonra kadın psikolojimi bozdu. Bana kendimi yetersiz, kötü anne hissetirdi. Bende takibi bıraktım
İlk çocuk olunca insan istiyor hep über anne olayım, ikincide bir gülme geliyor

Sabahtan akşama ,şunun markasını çok sormuşsunuz(soran yok!)linkini bırakıyorum tıklayın diyerek yattığınız yerden para kazanan bir asalak değilseniz bence o hayatlara özenmeyin.
Kendi ailenize odaklanın ve instamomları takip etmeyi bırakın. Bakın bezi bırakmış eşşek kadar çocuğa bez bağlayıp post paylaşan anne gördüm ben instagramda. Çok iyi bez şu bu diyerek.
Asla normal bir hayat değil size gösterilen.
Eminim iyi ve normal bir annesiniz siz,anormal olan onlar.
Boşverin üzmeyin kendinizi.

ya akıl var mantık var dıyorum sosyal medyada gordugunuz kadarını yasıyorlar zaten yada o gordugunuzu yapıyorlar onuda resmedıyorlar sız paylasmıyorsunuz onlar paylasıyor sızın zeka kartı gosterdıgınız sure kadardır onlarında etkınlıgı

cesıtlı oyun bulamıyorum dıyorsanız da cocugunuzun yasını yazıp bu yasa gore oyun etkınlık onerılerı yazın cıkıyor cesıtlı seyler pinperestdede goggleda da
oyun oynamak cocukları gelıstırıyor bırde bebek 9 aylık ya daha taklıt oyunu ıc ıce gecen kaplar ılerı gerı yapılan araba tarzı oyunlar ve bosaltma doldurma oyunu yapılır ancak

Ben Damy izledikce icime afkanlar basıyordu:)
Takibi bıraktım sonra
Gecen baktım kesfette görüp , 2 yasına gelecek cocuga hala aynı etkinlikleri yapıyor.
,Bence o is takipci kasmak icin.
Yani cocuk icin faydalı değilse,kumdan adam cıkartmanın sadece cocugu oyaladgını düsünüyorm bi yerden sonra.

ama mesela kahvaltı yaptırıyorum yemek yiyor kitap okuyoruz zeka kartları gösteriyorum dışarda dolaştırıyorum bu kadar

Daha ne olacaktı el kadar bebeğe?
Ben de anneyim ve bu yetersizlik hissini iyi bilirim. Emin olun tüm bunlar yetiyor bebeğinize..
Instagram saçmalığına bakıp annelik değerlendirilir mi? Saçmalamayın lütfen..
Daha eğitimli uzman pedagogları falan takip edin. O sırf takipçi kasmak için uğraşan her yaşa aynı etkinliği gösteren kişileri takip etmeyin

Bu aralar arkadaş ortamlarında en çok konuştuğumuz konu. İnstagramda ki hayatların çoğu göstermelik. Mesela sizde zeka kartları ile oynarken bir reels çekseniz gören ay ne güzel aktiviteler yapıyorlar der. Kendinizi asla yetersiz hissetmeyin kaldı ki o kişiler bundan para kazanıyor sürekli aktif olmak sayfasını canlı tutmak zorunda. Geçen gün soru cevap yaptı biri bebekle kendim ilgileniyorum ama evde yardımcı var dedi. Hem o kadar aktivite yapıp çocuğu sürekli farklı farklı giydirip reels çekip , aktivite yapıp , ev işi yapıp o kadar mutlu görünmeye imkan var mı ?

Valla 2 gündür yaşadığım bunalımdan çıkardınız beni :)

Degisik aktivitelerden kasit ne?
Bence gayet ilgili bir annesiniz.

Yalniz uyku bana az geldi. Bence instamomlari bosverin, cocugunuz icin biraz daha iyi olmak istiyorsaniz uyku duzeni ile ilgili arastirma yapin. Uyku duzeni kazandirmak icin en son aralik 9 12 ay araligi diyor bir cok uzman. Bu donemi boyle degerlendirin hem kendinize de bos vakit kalir

Huzurla saglikla buyutun.

hayaller instagramda yaşanıyor

ya bu yoruma çok güldüm

Berkayın hanımın postu olay olmustu:)
2 cocuktan vakit bulup cilt bakımı yapıyorm demis:)
Muftaga su almaya girmediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam

ben bekarlık yıllarımda böyle ünlü olan bir kadınla tanışmıştım. 3 çocuğu var, 3 katlı evi var, kitap yazıyor, seminerler veriyor. evlilik nasıl yürütülür, çocuk nasıl bakılır, akademik çalışma nasıl yapılır anlatıyor. biz de 3 bekar ağzımız açık dinliyoruz.
idolümüz olmuş durumda her hafta dibindeyiz kadının.
muhteşem düzenin "beceriklilik"le ilgili olduğunu sanıp kendimi çok yetersiz hissetmiştim. o zaman hem işe gidip hem master yapıp hem de yemek yapmak bile bana zorgelirken kadın neler yapıyor bee diye diye beceriksiz bulmuştum kendimi.

sonra samimiyet ilerledi ve bizi o muhteşem evine davet etti.
2 yatılı yardımcı vardı evde, günlük temizlik ve mutfaktan sorumlularmış. haftada bir dip köşe temizliğe biri geliyormuş (yardımcının yardımcısı var yani). 2 kişi de günlük çocuklara bakmaya geliyor. biri giyim kuşam yemekleriyle bakımlarıyla ilgileniyor. biri etkinlik yaptırıyordu. kadın yatma saatinde üçüne bir kitap okuyormuş, bir de her akşam yemekte mutlaka ailesiyle yermiş (pişirmiyor bakın yiyor).
o ziyarete dek bir kere bile evindeki yardımcıların adı geçmedi. hepsini kendi yapmış gibi anlatırdı. hatta kadının tüm evi takip etmesi gereğinin üzerinde dururdu. takip etmenin yardımcılara yapılacaklar listesi vermek olduğunu bize dememişti.

Birini tahmin ediyorum ama emin de olamadım şimdi. İsminin baş harfi nedir acaba? :)

Yaaaa sen şimdi 9 aylık bebeğine nasıl kitap okumayı öğretemezsin hem de ingilişçe
Kartları soracaksın bu ne annecim?
Elephant owwwooow woowww.
Bu ne annecim ?
Rabbit oooooo alkış.
Benim çocuğum 2 yaşında pastırmalı börek yiyor diye övünen anneler var skdls
Şaka bir yana anneliğinle gurur duy gayet de başarılısın.
O bebek senin bebeğin senden başkası iyi yetiştiremez.
İnstamom larda boş insanlar.
Evlerinde kaç tane hizmetçisi, bakıcısı var.

Öyle imkanım olsa bende 5 sene de 5 çocuk yaparım

Birini tahmin ediyorum ama emin de olamadım şimdi. İsminin baş harfi nedir acaba? :)

İnstagram ünlüsü değildi o zaman instagram bu kadar ünlü değildi çünkü. şimdiyi bilmiyorum ama, yayın ve akademi camiasında popüler biri

Çoğunun yardımcısı var evde yemek temizlik vs ilgilenmiyorlar... Kamera arkasını bilemezsin o yüzden kendini yıpratma.. Onlar sadece instagram annesi ve bebeğinin sırtından para kazanmaya calısan zavallı lar..

Siz yetersiz anne değilsiniz instagramdaki çoğu anneler görgüsüzlükten başka bir şey değil. Herkesin bütçesi farklıdır sizin neye yetiyorsa onu yapın en değerli anne siz olursunuz en önemlisi şefkat verin bebeğinize gerisi hikaye .ve dua edin ki iyi li o İnstagram annelerinden değilsiniz onlar o kamerayı kapatınca çocuklarıyla ilgilenebiliyor mı internetten zaman kalıyorlar mı bir düşünün

Evet abartma hep ordakiler ya,sadece foto çekmek için bile yapıyormuş gibi gozukenler de vardır,bu arada ben de sosyal medya kullanmıyorum,ama KK batağına daldım.BDV baya vaktimi alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…