- 4 Şubat 2019
- 4.207
- 9.012
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
Başınız sağolsun allah sabır versin. Bence sevdikleri adam öldü diye üzülmüyorlar, ben şimdi ne yapacağım tek başıma diye üzülüyorlar öncelikle. Annemin bana sorduğu ilk soru buydu:şimdi ne yapacağız kaldık sipsivri dedi. Kelimesi kelimesine hatırlıyorum bütün saçma laflarını.O kadar tanıdık geldi ki yazdıklarınız.ben de yakın zamanda babamı kayb etti.başınız sağ olsun bu arada.ama benimki üvey anne.öz annemi küçükken kaybettim.o da hep sızlanır durur.acısında değil hep böyleydi.onun isteklerini yapmaktan acımı yaşayamadım ben.sanki bir tek o üzülmüş gibi davrandı.senin eşinse benim canımdı o.ama anlamıyor.her işini başkalarına yaptırır alışmış çünkü.her şeyi babam yapardı.market alışverişini bile yapamaz o derece.ne alacağını bilmez.kombiyi çalıştırmayı o kadar öğrettim yok yine kuzenimin eşini çağırır.her gün arar konuşuruz.her hafta yanına gideriz yine sen sık aramıyorsun abin hep arar oluyor.abim başka ülkede bu arada.her işini ben yaparım yine yaranamam.
Ben de dertliyim işte.bu arada hayırsız evlat değilsiniz büyükler biraz olgun olsa çözülecek şeyler.
Benimki daha babam son nefesini verirken demiş beni kime emanet ediyorsun diye.ama hayattayken hep senin bana hayrın yok derdi.o lafını unutamıyorumBaşınız sağolsun allah sabır versin. Bence sevdikleri adam öldü diye üzülmüyorlar, ben şimdi ne yapacağım tek başıma diye üzülüyorlar öncelikle. Annemin bana sorduğu ilk soru buydu:şimdi ne yapacağız kaldık sipsivri dedi. Kelimesi kelimesine hatırlıyorum bütün saçma laflarını.
Sudan çıkmış balığa döndüler sorun orada.
Allah yardımcınız olsun madem herkes aynı ilçede yaşıyor enyakınlarınıza emanet edin yapıcak başka birşey yok yolunuz açık olsunÖncelikle sizin de başınız sağolsun.
Alamam. Yurtdışında ülke ülke gezeceğim. Belki Somali belki Irak. Belki vize vs sorun olacak.
Annem de istemez. Doğduğundan beri oturduğu ilçeden dışarı çıkmadı. Çıkmaz.
Onun isteği ben işi bırakayım, memlekete döneyim. Eşim de gelsin beraber yaşayalım. Çünkü bütün sülale böyle yaptı. Herkesin evi işi eşi aynı memlekette. Benden de böyle bekliyor. Dışa kapalı bir topluluk.
Bir de yukarıda anlattığım bazı sebeplerden yanıma almak istemem. Bekarken bile annem yüzünden eve uğramak istemezdim 7 sene ayrı yaşadım. Evliyken yönetilebilir olmaz. Ha elden ayaktan düşer orası ayrı konu mecburen.
Aynen aynen... Ben de babamın vefatından 1 hafta önce falan otururken anne bak babam kendine dikkat etmiyor bu aralar sen biraz yediğini içtiğini frenle dediğimde amaan ben çok baktım ona kendime bakıcam artık dedi, benden sağlam dedi. Babam gitti 1 hafta sonra.Benimki daha babam son nefesini verirken demiş beni kime emanet ediyorsun diye.ama hayattayken hep senin bana hayrın yok derdi.o lafını unutamıyorum.sebebiyse son zamanlarda babamın işleri kötüydü.off o kadar çok şey var ki.
AnammmSağolun güzel dilekleriniz için. Annemin kardeşi, akrabaları, babamın tarafı hep aynı mahalledeler. Hep yakınlar işlerine de koştururlar zaten. Ama annem kardeşiyle de yengemlerle de geçinemez aslen. Yine de herkes babamı çok sever sayardı. A dese koşuyorlar sağolsunlar.
Annemi yanıma almam zor. Ülke ülke gezeceğim. Somali de olabilir Irak da. Bazı yerlerde vize sorun olacak falan.
Alabilecek olsam bile çok elzem olmadığı müddetçe almam. Sebebi de evliliğime zarar vereceğini düşünüyorum.
Ben de 1 hafta kaldı. Şöyle şeyler yaşadıkb eşim telefonla konuşuyor başka bir odada, annem yanıma geliyor biriyle konuşuyor o diyor. Hafiye gibi. Ben işteyim eşim ve annem evde. Eve gelince annem, eşimle annesinin(kv) o gün telefonda konuştuklarını anlatıyor bana. Eşime senin annen şöyle baban böyle falan diyor dilinin kemiği yok hiç. Adam cevap vermiyor tabi ama nereye kadar vermeyecek. Verince ne yapacağım hangisine kızarım?
Mesela bir yere götürüyor eşim annemi. Annem, o, atm'den şu kadar para çekti diye beni arıyorçok ayıp bunlar nasıl yanıma alayım
Tek başına başka bir şehirde yaşayan benim aslında. Annem bütün akrabalarımız ile kapı komşusu.Öncelikle başınız sağolsun. Bana kızmayın ama bana biraz gaddarca geldi yazdıklarınız. Bu hayatta hiçbişey yapmadan yaşamış bir kadın için 60 yaşında ev çekip çevirmeyi öğrenmek, tek başına başka bir şehirde yaşamak bence çok zor ve çok korkutucu. 18 yaşında sanayiye arabasını kendi tamire götüren, 12 yaşından beri dışarlarda hayatı olan, 10 senedir de çalışan biri olarak yani dibine kadar kendi başının çaresine bakabilen biriyken böyle düşünüyorum açıkçası. Tek kalma hissi, ailenden herkesin ya ölmüş ya senden bir şekilde uzaklaşarak bir yerlere gitmiş olması ve o yalnızlık hissi çok korkunç geliyor bana. Sizin de haklı olduğunuz noktalar var da yani kadın napsın Atm’den para çekmeyi beceremiyosa, anlamıyosa, korkuyosa? Benim de annem hala internet denen şeyin varlığından bihaber, yarın bigün babama bişey olsa öğrenseydin diyip kenara çekilemem ki.. bence yapmayın böyle, biraz hoşgörü ve sabır gösterin sonra Allah korusun bişey olsa üzülürsünüz...
Sizi çok iyi anlıyorum benimde kayınvalidem anneniz gibi eşim tek çocuk her şeyine eşim koşturuyor nisanliyken neden yapıyorsun aslında iyilik değil kötülük ediyorsun annene memur emeklisi kadın cahil değil gençlere taş çıkarır sağlık konusunda ama yinede her şeyine sen koşuyorsun dediğimde adımız gelin ya bir kere çıkmış dokuza inmez sekize eşim yanlış anladı söylediğimi tepki gösterdi ama şimdi kafasına vuruyor oda hakliymissin diye biz çalışanlar 60 yaşında emekli olacağız hala çalışıyor olacağız 60 yaş ne ki nice nineler biliyorum cevremde 80 yaşında okuma yazma öğrenen camiye gidip kur-an öğrenen eşime dedigimi size de diyeyim iyilik yapmıyorsunuz her şeyine koşarak size birşey olsa nolcak annenize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?