Nasil yoktu siklarda milli kalkınma partisi değil mi onun cevabi data da öyle yaziyo ama ...
Milli kalkinma 1945 demokrat parti 1946 .. Çok partili hayata gecis döneminin ilk siyasi partisi kalkinma partisi arkadaşlar ... Ben böyle biliyorum aslında eminim de ama herkes demokrat parti diye şüpheye düştüm simdi..
Merhaba, çünkü kitap Çankaya değil Zeytin Dağı olacak:)
Tarihte iki şık arasında kalıp salladığım 2-3 soru var tutturmuşum demek ki ilk akla geleni işaretlemek işe yaradı ben de.
Tarihte en sinir olduğum durum inkılap tarihine, kurtuluş savaşı, cepheler, devrimler boşa zaman harcamışım. Onun yerine matematik çalışsaymışım daha iyi olurmuş.
En azından atlattık, ama iptal olmasını isterim yalan söylemeyeyim. Yarın girecek arkadaşlara da başarılar...
Milli kalkınma partisi kuruluş temmuz 1945.
2. Dünya savası bitiş ağustos 1945
2. Dünya davasndan sonra diyordu sanırım bu sebeple 1946 demokrat parti
Duygularıma tercüman olmuşsun
sözele yüklendim ben de matematiğim zaten kötü diye
özellikle de tarihe çok çalıştım ama sonuç...
İptal olmalı bence de ama sanmıyorum hem yerine yeni bir sınav yapsalar daha iyi olacak mı ki ?
bakın kızlar biri paylaşmış bunu tarih cevapları
1.Şehname'de adı geçen Alper tunga yani Afrasyab BOŞ
2.Hindistana yayılan Gazneliler. GAZNELİ
3.Uygurlarla ilgili soruyu tam olarak hatırlayamadık BUDİZM
4.Padişahın sürgün yetkisi 1909 değişikliğiyle kaldırıldı ISLAHAT FERMANI
5.Yeşilköy Antlaşmasında olmayan karadenizdeki gemilerle ilgili olan cevap SÜLFÜR GAZ
6.18.yüzyılda olmayan Tarhuncu Ahmet Paşa HUMBARACI
7.Gaziyanı Rum demek sınırlardaki g.müslimlerin kuruluş ve yukselme döneminde fetihlere katılması BOŞ
8.Seyfiye sınıfından olmayan kazasker KAPIKULU
9.Yıldırım bayazidli soru kadı burhanettin BOŞ
10. Mecelleyle alakalı soruda cevap gayrimüslimlerle ilgili seçenek İSLAMİ HUKUK KURALLARININ DÜZENLENMESİ
11.Tanzimatın ilanında etkili olmayan cevap şeriatı kaldırmak ŞERİAT
12.Balkanlardaki hizmet birimi Voynuk VOYNUK
13.Misakımilliyi tanıyan ilk avrupalı Rusya RUSYA
14.Kurtuluş Savaşaının limanı İnebolu SAMSUN
15.Atatürk döneminde sanırım zonguldak ankara arası demiryolu yok ZONGULDAK-ANKARA
16.Demokrat Parti 1946 DEMOKRAT PARTİ
17.İstiklal harbimiz Kazım Karabekir, ayrıca birkaç gün önce Kazım Karabekirin sorulacağını söylemiştir. İSMET İNÖNÜ
18.Prof.Malche İstanbul Üniversitesi TÜRK TARİH KURUMU
19.Mübadeleyle ilgili soru Gökçeada Rumları Batı Trakya Türkleri mübadele dışında tutulacak GGÖKÇEADA VE TRAKYA
20.Bağdat Paktının diğer adı Cento BAĞDAT
21.Halkevleri HALKEVİ
22.Brest Ltowsk ile kapanan Kafkas cephesi KAFKAS
23.31 Mart vakasında trablusgarp mağlubiyeti etkili değil HATIRLAMIYORUM
24.Falih Rıfkı Çankaya BOŞ
25.TÜRKSOY veya karadeniz ekonomik işbirliği BOŞ
26.İnternet sanırım ilk kez ODTÜ ODTÜ
27Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu ALİ YUSUF((
bir de kış koridoru seçilmesinin nedenlerindendir diye bi soru vardı onu da kış süresinin uzunluğu ve göllerin donması yaptım kim 1 milyon ister yarışmasında çıkan 1-2 soru vardı ama şaşırmadım bekliyorudum böyle bi şey iki şık arasında kalıp da doğrudan vazgeçip yanlışı işaretlediğim sorular var sanırım iyi bir puan gelmeyecek hayırlısı olsun...
bi cevap beni çok şaşırttı ve sevindirdi inanmayabilirsiniz belki ama, beni sınava 2 saatlik yola annem arabasıyla götürdü giderken arka koltukta uyudum rüyamda genel kültür 15. sorunun cevabının c olduğunu gördüm güvvenip c yi işaretledim o da ankara-zonguldak şıkkına denk geliyor eğer doğruysa şükürler olsun Rabbime bir soru bir sorudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?