Kpss'ye girerken yanımıza almayacaklarımız

visneesuyu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
476
15
118
herkese merhaba,

başlıkta da yazdığım gibi; c.tesi sınav var ve yanımıza su hariç hiç bir şey alamıyoruz.
Çanta, saat, cüzdan, cep tel, takı... tamam almayalım.
ama, evimizin anahtarını da mı almayalım?
dolmuş ve metro kullanacağız, bozuk para (hadi bozuk parayı da çöpe atalım, yanımızda bulunmasın) ve akbil olmadan nasıl gidelim.
ya da arabası olanlar, her şeyi arabada bıraktılar diyelim, anahtarı da mı yanlarına almayacaklar.

valla bilemedim nasıl olacak.

sizler ne yapacaksınız???

Ben temmuz ayında girdim sınava, evde kimse olmadığı için anahtarımı almam
gerekiyordu yanıma mutlaka. Ama kabul etmediler. Okulun yakınında küçük
bir kırtasiye görmüştüm, amcadan rica ettim sınav sonuna kadar oraya
bırakabilmek için ama istemedi. Sonra ufak bir bakkal vardı, oradaki bayana
verdim. Hala dua ediyorum ona, anahtarımı ve çıkarmayı unuttuğum küpelerimi
emanet olarak aldı sağolsun. Sınav çıkışı almaya gittiğimde küçücük ve hiçbir
değeri olmadığını vurguladığım küpelerimi peçeteye sarıp anahtarıma bantlamıştı...

Aynı durumu yaşamamak için komşunuza falan bırakın anahtarınızı... Bir de
tel saç tokalarını bile çıkarttırdılar aramada... MacGyver sanıyorlar sanırım bizi,
tel tokadan uydu alıcısı yaparız diye düşünüyorlar muhtemelen

ben anahtarımı posta kutusuna koydum.
önüne de bankadan gelen bir zarf vardı onu koydum.
geriside dua etmek evimin başına birşey gelmesin diye.
bazı okullarda emanet oluyor 2-3 lira karşılığında.
inşallah onlardan birine denk gelirsin.

cvp verdiğin için çok teşekkür ederim,
tamam bunlar önlem ama, biraz abartılmış.

yani hepsini anlamaya çalışıyorum ama,
bu sınava girenler küçük çocuk değilki, anne babalarıyla gitsinler.
anahtarlık getirmeyin tamam ama, koca insanlar anahtarsız nasıl olacak.

sen güzel çözüm üretmişsin,
sitede oturuyoruz, 1 tane komşum yok desem inanır mısın.

hımm posta kutusu ve dua da bir fikirmiş(zorda kalmak ne çözümler ürettiriyor dimi:))
ama, maalesef bizim blokta tek bir posta kutusu var.

En iyisi yanında bir tanıdıkla gitmek.Eğer yanında biri yoksa evin anahtarını bir yere gömebilirsin.Öyle yapan birini duymuştum.Bu arada demirli toka falan da takma.Sanki kopya çekenler sınav sırasında çekiyorlarmış gibi eziyet ediyorlar milllete.

hafta sonu sözlümle bende giricez sınava o cumartesi ben pazar ben cumartesi onda ne varsa alıcam pazarda o benden alıcak..ama yalnız gidicekler için büyük sıkıntı malesef allah hepimize kolaylık versin :18::18::18:

Sınava ilaki biri ile gidecek değiliz bu yaştan sonra
ama biz sınava girenler dışında halimizi anlayan yok...
Zaten kopya öyle çekilmiyor bu sınavlarda, birileri soruları
önceden servis ediyor ya da gözetmenler cevapları
söylüyor. Kendi sorumsuzluklarını bize yüklüyorlar işte.

Tabi olmayabilir hiç komşun ama birine rica edebilirsen iyi olur
ya da dairenin ünüdeki paspasın altına, bir ayakkabı içine falan
koyabilirsin anahtarı. Biri sana apartman kapısı açar, sen de
öyle girebilirsin.Ama ben posta kutusunu güvenliği olmayan
yerlerde pek makul bulmadım. Direkt daire numarası da söylemiş
oluruz.

ben daha önce 2 kere girdim kpss ye hemde koca çantamla. içinde anahtarlardan tutda cüzdana peçetelere vs. herşey vardı. sadece çantamı kontrol ettiler girdim öylece. bu anlattıklarınızı ilk defa duyuyorum :44:

çantayla mümkün değil sokmuyorlar
alyans dısında hic bir takı da kabul etmiyorlar.
kagıt para ve istanbul kart alabilirsiniz ben girerken otobusle gelen ogrencileirn pasolarına bir sey dememislerdi
ama akbile bir sey derler mi bilmem

kocaman adam olmanıza ragmen cocuk gibi yanınızda biri olması gerekiyor
ben üds ye girerken esim goturup getirmek zorunda kalmıstı
önceden en azından araba anahtarına bir sey demiyorlardı
özellikle istanbulda bazen evinizden cok uzak yerlere de atayabiliyorlar sınav yerini
Allah kolaylık versin giren herkese
ve de başarılar diliyorum

benim gibi kimliğinizi unutmayın da!!! valla bi de oturdum okulun önünde millete içten içten gülüyodum,, aaa tedariksiz gelmiş, aa küpe takmış, aaa metal tokası var diye, sıra bana gelip de işte giriş belgesi dediğimde hani kimlik dediler, NEYYYY dedim kaldım:) tabii bi koşturmaca, eşim kimliği getirdi ama ben sınava geç ve yorgun ve stresli girdim, bi de form doldur vs... fıssss çıktım sonra:)
yani zor bi durumdu kızlar, kimliğinizi alın da yanınıza...

Daha önceki sınavlarda görev almış, bu sınavda da görevli olan bir eğitimci olarak bilgi vereyim.Kesinlikle su dışında hiçbirşey almıyoruz.Hatta şişenin etrafındaki ambalajı da söktürüyoruz.Salon başkanı, gözcü,bina sorumlusu olan bizler için de durum aynı.Araba anahtarıi yüzük,küpe...herşey bize de yasak.Yanınızda nüfus cüzdanınız olsun mutlaka.Sizler yapmıyorsunuz diye herkesi kendiniz gibi düşünmeyin lütfen.Bizlerin sınav sırasında birşey yemesi,içmesi bile yasak.Çünkü bir okulda bina görevlisine ilaçlı çay içirilerek,kopya çekildiği bilgisi var.Küpe, hızma kameraları görseniz çok şaşırırsınız.

gömmeyi tavsiye etmem. bizim bi tanıdık küpesiyle künyesini gömmüş, dönüşte yokkkkk

ben yakınımla gittim sınava o yüzden problem olmadı su üzerindeki ambalajı da söktüm sade giyindim ne görevliyi ne kendimi uğraştırdım.bi abla vardı yine sınava giren 10 lirası varmış yanında eve gitmek için almış onu da benim yakınıma verdi sınav sonu onu bekledik verip çıktık.ama herkes iyi niyetli olmayabilir.beraber gidebileceğiniz bi arkadaşınız varsa rica edin sizinle gelsin.

Başımızdaki büyükbaşlar zaten memurluk için gerekli boşluğun %90 ının kendi afedersiniz ama iti köpeği ile doldurduğu için geriye kalan kısımda adaletsizlik(!)istemedikleri için önlem alıyorlar. haklılar ama ya kopya çekersek , tel tokanın altından işler çevirirsek noolcak. Ben sadece Allah belalarını versin diyorum. Hakkımı yinen bütün hayvanlara.....

nüfus cüzdanı
giriş belgesi
ambalajsız su
üstünde metal eşya olmayan alt üst takım

bu şekil gidilecek
para,anahtar,toka bunlar bilemiyorum ne olur,ben götürmüştüm 2010 bu şekil emanet vardı o zaman emanete bırakmıştım(ne yapayım hiç yoktan iyidir)

cvplar için teşekkürler.

emanet alınmayacağını belirtmişler, öyle bir şansımız da yok.

yani anlaşılan tek başımıza bu sınava gitmemiz mümkün değil,
yanımızda anahtarımıza, paramıza sahip çıkacak birini götürmek zorundayız.
bakalım kimden rica edeceğiz.

hepimize kolay gelsin.

arkadaş eski yıllardan bahsetmiş herhalde.

ben de yıllar önce girmiştim, cep tel yasaktı diye hatırlıyorum, hatta onu da emanet alıyorlardı.

ama, çantayla sınava girmek yasak mıydı hatırlamıyorum.

ben son yapılan lisansa girdim. elektronik aletler saatler falan yok tabiki
hiiçbir yere emanete bırakamıyorsunuz..
büyük şehirlerde tokayı bile almadıkları oluyormuş sıkıntı çıkarıyorlarmış
ama küçük şehirlerde o kadar sıkıntı olmuyor.. yine de metal tokalara dikkat derim canınız sıkılmasın
su alın yanınıza
para konusunda emin değilim ya kağıt ya bozuk para alınmıyrdu dikkat derim..
son kpssde bişeyler çıktı davasına sıkabilirler onu bilemem ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…