kredi borçlarım...evlilik..kim haklı

tutumu cok yanlıs benım esımın bır kurusu yoktu, kına-dugun aılem karsıladı, nıkah masrafları-davetıye-seker-gelınlık-damatlık ve balayını kredı kartından taksıt yaptırıp kendımız odedık... genelde de ben kendı maasımdan odedım.. ama hıc lafı sozu gecmedı, olsa yapardı herseyı bılıyorum..
sımdı ev alma dusuncemız var mesela pesınat aılemden ustu bızden , kredı cekersek ceken ben olacagım borcbenım ustume olacak , evde aynı sekılde esımde evı gecındırcek ama bız bunların lafını yapmıyoruz senın paran benım param yok.. olmamalı da..
hem 70.000 herseye yeter , ılla lukse kacmanıza gerek yokkı..
sonucta calısıyorsunuz evlenınce eve katkınız olacak..

o da neydi yaa parama mı çökeceksin.
daha evlenmeden başlamış senin paran benim param.
sevmedimm olmaz.

Borcun olmasaydı hiç...Borcu unut. Ailenin maddi durumu da kötü olsaydı, yani evlenirken hiç bir katkın olmayacak olsaydı (sadece aylık maaşın), senle evlenmeyecek miydi bu adam? Evlenmeyecekti demek ki diye düşünüyorum ben...

Öyle bir insan değildi yani değil hesabı kitabı bilen bir insan dikkatli harcar ama kısmaz,illa eşim çalışsın diyen birisi değil diye biliyorım benden önceki kız arkadaşının ailesi bayağa yoksulmuş kız eczacı kalfalığı yapıp geçindiriyormuş aileyi falan ona rağmen evlilik düşünmüş ama başka sebeplerden olmamış

daha şimdiden para lafını ediyorsa evlenince herşeyin hesabını yapar.. yüzüne vurur sürekli..
ben böyle bişey duysam buz gibi soğurdum..
evlenince hayatını birleştiriyosun borçları neden ayıracaksın ki.. insan sevdiğine destek olur birlikte çalışır öderiz der..
demekki paraya daha çok önem veriyor..
bence bu adamla evlenmeyi bir kez daha düşün, hatta bence düşünme..
çok itici bir karekter..

O nasil uslup ya, benim paraya mi cokeceksin ne demek? Asla evlenme bu adamla,sen calisan kadinsin borcun varsa kendin oduyorsun bu adami ilgilendirmez henuz evli bile degilsiniz,begenmiyorsa isine gelmiyorsa evlenmesin seninle

en sevmediğim muhabbettir para...daha şimdiden böyleyse ilerideki para harcama zamanlarını düşünemiyorum..

Boyle adamla evlenilir mi ya evlenmeyi dusunen iki insan arasinda gecebilecek bir konusla olamaz bu, yada devir ve insalar cok degismis hersey para ile olculur olmus bana mi oyle geliyor acaba ?
Adama bak hem esimin eksigi olmasin diye biriktirdim diye palavra atiyor hemde parama mi cokeceksin diyor. Tamamen para ile kafayi bozmus birisi siz boyle birisiyle omur gecirmek isterseniz buyurun evlenin.
Ac gozlulugu cirkinlesmesi yetmemis gibi kredi cekeyim maasimdan oderim demenize bile kizmis cunku siz evlendikten sonra sizin maasinizida kendi mali olarak goruyor. Tabiki sizde calisiyorsunuz, hayat musterek sizde masraflara ortak olacaksiniz ama su tavir cidden cok cirkin yani, insan evlenecegi kadina bunu der mi ? Madem kendisi sozum ona evlenmek icin biriktirdigi parasina kiyamiyor, sizinde kredi cekip masrafa ortak olmanizi istemiyor beklesin o zaman 2-3 sene daha borcunuz bitince evlenirsiniz.

Bu devirde bu kafada adamı çok aradın mı canım?

Sen onun paraya çökecekmişsin ha? Terbiyesiz. Evlenmeyelim o zaman borç bitene kadar yok sana evlilik de gitsin az daha biriktirsin.

yolunacak tavuk arıyo.
çok kabaca, nedemek üstüne çökeceksin..
önerisi neymiş beyefendinin, eleştiriyosa bi çözüm yolu da bulsun madem beğenmiyo senin önerini

Bildiği borcunuz ne kadar .Bilmedigi ne kadar .
Bu kadar israr etmeyin .ben evlenemem borcum cok beni taşıyabilecek adam ariyorum deyin.
Araba almasını istiyordum ben onun birikmişinin bir kısmıyla birazını da kredi çekerek öderim diye düşünmüş o da aslında senin alman gerekiyordu üç senedir çalışıyorsun aailenin yanındasın masrafın yok benden beklşyorsun dedi şaştım kaldım bir de kardeşin de çalışıyor ortak bir araba alamadınız dedi onun maaşına da karıştı nolcak bu adamla bilmiyorum

yolunacak tavuk arıyo.
çok kabaca, nedemek üstüne çökeceksin..
önerisi neymiş beyefendinin, eleştiriyosa bi çözüm yolu da bulsun madem beğenmiyo senin önerini
Önerisi bence aklındaki yani memleketine gidip kira vermeden ailesinin üst katında yaşamak

Bir evlilige basta karsilikli maddi cikar icin girilmez yani adam sanki cok ortakli sirket kuruyorda ana sermayeye kim % kac hisse degerinde katki yapacak onu tartisiyorsunuz ?
O adamla omur gecmez paraya pula kafayi takmis birisi, bir muddet sonra insana bikkinlik veriri tiksinti gelir yani. Kendinize uygun goruyorsaniz sorun yok ama eger 1-2 seneye kalmaz girtlak girtlaga gelecekseniz hic girmeyin bu ise. Ben olsam tahammul bile edemezdim adam evlenmiyor sanki gayrimenkul yatirimi yapiyor. kac yillik calistiginiz maasda kardesinizin kazandigi oparaya kadar herseyin hesabini sorma hakkini buluyor kendine birde sevgilisiniz henuz. Adam varya hayatiniza kabus gibi coker evlenince her kurusun hesabini sorar maasinizin kontrolunu eline alir. alamzsada birbirinizi yer bitirirsiniz. Belliki sizde ters geliyor konusmalari. Yani 1. kendinize bu sekilde konusturmayin o kim oluyorda size kendi emeginizle kazandiginiz paranin hesabini soruyor ???
Anneniz mi babaniz mi ? Hatta iyiliginizi dusundugunde bile sormuyor yani ac gozlulugunden soruyor ? Ne hakla ?
Bu adam boyle deva ederse elbet birgun patlayip senide paranida diyip elinize geceni basina gecirirsiniz ama insallah cok ileri gitmemis olursunuz iliskinizde.

Bir de diyorki ben para konularını konuşmayı sevmiyorum diyen kızlardan nefret ediyorum diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…