- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Tebrik ederim gercekten. 20bine nasil hallettiniz? Burdada okuyunca hep sasiriyorum boyle meblaglarine demek benim paraya mı çökeceksinseviyesiz!
parayı falan boşver bu adamı gerçekten tanıdığına emin misin!
evlendiğimizde eşim 2 aydır işe başlamıştı , birikmiş tek kuruşu yoktu. benim altımda borçsuz arabam ve eşimin 2 kat fazlası aldığım maaş vardı. ne ailesi yardım etti ne kendisinin elinde vardı. ailem beyaz eşyaları aldı, ben de altınlarımın hepsini verdim borçsuz olalım diye. eşimden ve ailesinden hiçbir harcama olmadı anlayacağın ama asla bu kadar kırıcı laflar çıkmadı ağzımızdan. çok seviyesiz davranmış sevgilin
70 binle ne yapacaksa! 20bin kredi çektik herşey dahil, gelinlik damatlık, mobilyalar,balayı, davetiye, fotoğraf, araba süslemesi, kuaför vs... hadi o ayki maaşlarla düğünde takılan parayı da koyayım en fazla 30 bin olsun. 70 binle ne düğünü yapacakmış adam
bix 10binle evlendikTebrik ederim gercekten. 20bine nasil hallettiniz? Burdada okuyunca hep sasiriyorum boyle meblaglari
o zaman bende klasik bir cevap vereceğim 'sevgi karın doyurmaz'. daha evlenmeden maddi konularda ağız büken erkekten koca olmaz. benim eşimin de hiç borcu yoktu, benim borcum vardı, hala var. birlikte ödüyoruz. iki taraftan da hiçbir şey almadık ailelerden. herşeyimiz dört dörtlük evlenmedik, eksikleri zamanla tamamlıyoruz. asla bir kez olsun lafını etmedi sağolsun. hala ben ondan çok harcarım; bazen vicdan yaparım benim borçlarım yüzünden sıkıntıdayız bari ben yeni birşeyler almayayım diye. kızar bana, istediğin birşeyde gözün kalırsa hakkımı helal etmem, ne istiyorsan al der. yani böyle erkekler de var. emin olun sonrasında canınız çok yanar. evlenmeden önce başka biriyle görüşmüştüm, aynı tarif ettiğiniz tipte maddi konuları rahat konuşan biriydi. araba almıştım kredi çekip 10 bine. bu kadar az mebla için kredi çekmen çok aptalca olmuş bilmem ne dedi. yatırımım olmadığını öğrenince daha ilk haftadan anlaşıldı maddi konularda evlenirsek paranın idaresine benim el atmam gerekecek sen becerememişsin bunca yıldır dedi. yüzüne tükürüp kalktım gittim. bunca yıl okudum, çalıştım; paramı istediğim gibi harcayamayacaksam ne diye çalışıyorum ki? borç benim, zevk benim kime ne? iyi ki o şahısa yol vermişim.
Sanada masallah arkadasim. Benim sadece balayi 11bin tuttubix 10binle evlendik
15 bin kadar varAileniz çeyizine yardım edebilirse sıkıntı yapmayın siz de kendi borçlarınızı ödersiniz.
Borcunuz çok mu ki bu kadar sıkıntı ediyorsunuz.
arkadaşlar benim üç senedir birlikte olduğum biri var ve artık evlenmek istiyor benim kafam karışık yaşanacak yer konusu, aile yapılarının farklı olması vb hadi bunlar aşılır diyelim benim biraz borcum var ve sevgilim bir kısmını biliyor bana sürekli batktsaın diyip kırıyor.gecen gün evlilikten konuşurken şöyle bir teklif yaptım ailem benim borcumu ödesin üzerine düşeni öyle yapsın ben borçsuz şekilde tüm maaşımla yapacağımız harcmalara ortak olayım ama bu fkir hiç hoşuna gitmedi kendisinin evlilik için biriktirdiği 70 bin tl si var ve ben eşimin eksiği olmsın diye biriktirdim der hep, benim paraya mı çökeceksin diyor çok sinirim bozuldu. ben kredi çekerim 30 bin sen de 30 koy diyorum maaşın krediye mi gidecek diyor sizce ne yapmalı daha doğrusu bu tavrı nedir böyle
Benim de bi sürü hayalim vardı yurtdışı balayı gelinlik iyi olsun yüzük falan hepsine de ok demişti ama bu borç konusunda böyle yapıyor işte tavrı da bu .sanırım ailem borcumu ödesin başka hiçbişey ödemesin herşeyi kendimiz yapalım dememe bozuldu ama ben düğünden de vazgeçmiştim sendeki para yeter dedim ben de kendime düşeni kredi çekerim sen ne dersen dedimSanada masallah arkadasim. Benim sadece balayi 11bin tuttu
Dediği de şu ben senden hiçbişeyimi saklamadım olan paramı biliyosun seninse borcun var para idaresi bilmiypsun soru işaretleri var aklomda evlilik konusunda aslında benim olması gerekirken bakarmısınız o diyor bunuarkadaşım evlendiğiniz zaman sen ondan bir sebeple para istediğinde paramı yiyorsun da der bu adam.. madem 70bin tl.si var dünyanın işi yapılır o parayla.. üstüne para da kalır ayrıca düğünde gelecek altınlar var.. neyin hesabını yapıyor ben anlamadım..
daha evlenmeden üçün beyin hesabını yapan adam evlenince sana ne kadar sağlıklı bi hayat sunabilir bilemiyorum..
Sende haklisin guzelim. Insaniz hayaller kuruyoruz. Sana dusen nisan ve yatak odasi mutfaktir. Yani hepsinide erkekten beklememek lazim. Oda diger seyleri yapmali bana gore.Benim de bi sürü hayalim vardı yurtdışı balayı gelinlik iyi olsun yüzük falan hepsine de ok demişti ama bu borç konusunda böyle yapıyor işte tavrı da bu .sanırım ailem borcumu ödesin başka hiçbişey ödemesin herşeyi kendimiz yapalım dememe bozuldu ama ben düğünden de vazgeçmiştim sendeki para yeter dedim ben de kendime düşeni kredi çekerim sen ne dersen dedim
15 bin kadar var
2150 civarıFazla değilmiş ama gelirinize de bağlı tabi.
Açılmadan ödemeye bakın evlenince para lazım oluyor...
tatlım nereye gittin balayına?Sanada masallah arkadasim. Benim sadece balayi 11bin tuttu
Dogru bildin canim :) 6gun maldivler 3gun dubaitatlım nereye gittin balayına?
içimden maldıvler gectı ama:)...
2150 civarı
Canım önemli olan huzur mutluluk olduğunu bildiğin sürece meblağ düşüyor. Beyaz eşyalarımı 4 parçası 3 bine aldım vestelin en uygunlarından seçtim. Mobilyaları sadece yatak odası yemek takımı ve oturma odası aldım. Misafire ayrı oda almadım ilk başta. Onların da toplamı 8.5 tuttu rapsodi Mobilya dan. Fotoğraf çekimi 750ye de yapan vardı 400 é de ben 400 olanı istedim. Gelinlik kiraladım 1000 tlye satın almadım kına kıyafetini de gelinliğin yanında verilenden aldım ayrıca para vermedim. Gelinlik kadar gösterişli olanları da vardı ama ücretsiz olanı tercih ettim. Gelin ayakkabım 45 TL idi. Kuaför de 250 liraya yapan da vardı 150 ye de. Tabiki 150 olana gittim gelenlerle birlikte 400 tuttu. Balayını tatil sepetinden 5 yıldızlı otel ve 1000 liraya yaptık.Tebrik ederim gercekten. 20bine nasil hallettiniz? Burdada okuyunca hep sasiriyorum boyle meblaglari
Gule gule oturun evinizde. MutluluklarCanım önemli olan huzur mutluluk olduğunu bildiğin sürece meblağ düşüyor. Beyaz eşyalarımı 4 parçası 3 bine aldım vestelin en uygunlarından seçtim. Mobilyaları sadece yatak odası yemek takımı ve oturma odası aldım. Misafire ayrı oda almadım ilk başta. Onların da toplamı 8.5 tuttu rapsodi Mobilya dan. Fotoğraf çekimi 750ye de yapan vardı 400 é de ben 400 olanı istedim. Gelinlik kiraladım satın almadım kına kıyafetini de gelinliğin yanında verilenden aldım ayrıca para vermedim. Gelinlik kadar gösterişli olanları da vardı ama ücretsiz olanı tercih ettim. Gelin ayakkabım 45 TL idi. Kuaför de 250 liraya yapan da vardı 150 ye de. Tabiki 150 olana gittim gelenlerle birlikte 400 tuttu. Balayını tatil sepetinden 5 yıldızlı otel ve 1000 liraya yaptık.
Perdelerimi pazardan yaptırdım Zebra Perde bütün evin perdesi 1000 tl o tuttu. Halılarda 1000 tl tuttu İşte o da yine en uygunlarından. Yemek takımı Güral porselenin setleri migrosa geliyor 50 lira gibi bişeydi. Ivır zıvır o tarz şeyleri öyle tamamladım hep.
Yani hiçbişeyde zora sokmayınca gayet yeterli oluyor 20-30 bin. Eksik olanı eksik bıraktım zamanla zamanla alıyoruz şimdi eksikleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?