kredi borçlarım...evlilik..kim haklı

Yok canım hiç öyle değil emin ol. Biz de üç yıldır beraberdik hiç evlilik lafı geçmezdi birden gaza geldik hızlıca evlendik. Ben o zaman da işsizdim hala işsizim. Bu bir sene kpssyi dene olursa ne güzel olmazsa da ne yapalım bir yol bulunur dedi. Şu an benim geçmişten kalan ufak bir borcumu kapıyoruz ondan biraz sıkıntılı maddi durumumuz bir gün olsun gık demedi üç ay sonra borç bitince rahatız tatile gidelim diyor mesela maaşıma çöktün borcunla demiyor.
Hayat müşterek yarın ne olacağı belli değil. Belki seneye benim işim olacak o çalışmayacak ben basıp gidecek miyim? Çalışmayı çok istiyorum iş bulacağım da inşallah ama bulamazsam da arkamda biliyorum. Bu güveni vermeyen a damla da hayat paylaşılmaz.

Hemen ama hemen ardına bakmadan kaç bu adamdan.
PArayı bu kadar gündeme getiren hem de bu şekilde kendini ifade eden bir insanla bir de aynı çatı altında olduğunu düşün.
İyi günde kötü günde birlikte olacak kapasite yok bu adamda.

Senin borcun kendin ödeyeceksin. Onun parasını istemiyorsun, borcu devralmasını istemiyorsun üstüne bir de düğün vs için kredi çekerim diyorsun ancak adam sana paramın üzerine mi çökeceksin diyor.

Paragöz bir insanla karşı karşıyasın şimdiden bu kafadaysa evlendikten sonra en ufak bir borcunda neler der bilmiyorum.

Ve sana şunun güvenini veremez; diyelim ki evlendiniz senin borcun var ödüyorsun ama işinden çıkarıldın işsiz kaldın senin borcunu lafını etmeden ödeyecek mi bu adam ? Ya da aksi bir şey oldu para konusunda sana yardımcı olacak mı?
İyi günlere eyvallah ama kötü günde bırakıp kaçar bu seni.

şimdiden senin paran benim param muhabbeti varsa bence hiç başlamadan nokta koyun. Evlilikyte sen ben olmaz BİZ olur. Kimin elinde varsa o harcama yapar. Mesela benim maaşım eşiminkinden önce yatar. Kredi borcumuzu, ev kiramızı öderim. geri kalanını da eşimin maaşı yatıncaya kadar ortak harcıyoruz. sonra da onun maaşını kullanıyoruz. Onun maaşıyla kredi kartı borçlarımızı, faturalarımızı ödüyoruz. Kalan olursa da birikim yapmaya çalışıyoruz. Birikim de benim kontrolümde :) Böyle olmalı diye düşünüyorum.

bence arkadaşın çok patavatsız ve çirkin karakterli.
çökeceksin ne ya.. bei biri dolandırsa diyemem. değil ki sevgiliye sevdiğine söylemek! çok çirkin çok..

ben nişanlanmadan önce 20 bin kredi çekmiştim aileme. sonra nişan oldu. dedim ki borcum var bitireyim öyle evlenelim. hayır dedi. ödenir gider bişey olmaz. evlendik sonra eşim kapattı o borcu.. sen ben mi var arada. sevgili olsak tabi olmazdı ama evliliğe girişiyorsunuz her şey ortak olmalı. en azından nezaketen ses etmemeliydi.

bir de harcamalarınız hep gerekli yerlere olmuş.. bu adamdan hayır gelmez gibi duruyor. ileride yediğin ekmeği sayar, maaş kartına çöker !

benim biraz borcum var ve sevgilim bir kısmını biliyor
YANLIŞ

ben eşimin eksiği olmasın diye biriktirdim, benim paraya mı çökeceksin
YANLIŞ

ben kredi çekerim 30 bin sen de 30 koy diyorum maaşın krediye mi gidecek diyor
YANLIŞ

1. yanlış; dürüst değilsiniz.Bir kısmını biliyor diyorsunuz, adama bariz yalan söylüyorsunuz.Olmadı.

2. yanlış; kendisi yemeyip içmeyip biriktirmiş olabilir, sizden birikim talep etme hakkı yok, biriktirmeseymiş, veya maddi açıdan daha rahat birini bulsaymış. Düz paragöz hödük.

3. yanlış; maaşın krediye mi gidecek ne demek, şimdiden maaşınızla yapışmış planları var haberiniz olsun. Onun kafasında sizin maaşınızın nereye gideceği belli bence.

"Ama seviyiruuummmm" diyorsanız bu 1 doğru olabilir (onun sizi sevdiğini zaten düşünmüyorum) ancak 3 yanlış 1 doğruyu götürür.

Bu kafa ile ömür geçmez. Lütfen akıllı olun. Beyin bedava.

Ona borçlarınızı anlatmayarak hata etmişsiniz. Bence anlatın. Eğer kabul edip de evlenirse ya da ayrılırsa bırakın kendi kararı olsun. Siz ısrarcı olmayın. .
Ama şu var siz bir bayan olarak çalışıp da evi geçindirme mecburiyetinde değilsiniz, evin geçimini o sağlamakla yükümlü, güvenmiyorsa evlenmeyecek. Sizin maaşınızın da hesabını erkek haliyle yapması yanlış. Erkek bir adım önde olmalı bu durumda. Size kullandığı kelimeler çok çirkin. Ne demek çökmek falan. O zaman evlenmesin kendi kendine yaşasın erkek olarak maddi imkanlarını tabii ki karısı ve çocukları için kullanacak. Ki siz de zaten çalışıyorsunuz, belki bir süre borç ödeyeceksiniz ama çalışıyorsunuz yani.
Sizin tek suçunuz borçlarınızı söylememiş olmanız. evlendikten sonra öğrenirse çok daha büyük sıkıntı yaşarsınız söyleyeyim. Kötü bir imaj çizersiniz ve size güveni sarsılır. Borç ödense de bu güven problemi aranızda olur
Bu arada borçlarınızın sebebi ne? Bu kısım önemli.

Sanada masallah arkadasim. Benim sadece balayi 11bin tuttu

Balayı 11 bin mi tuttu? O zaman bu hesaplara girmenize hiç gerek yok ki...
Bizim beyaz eşya hariç salon takımı+yemek odası+yatak odası 12 bin tuttu ki bazı şeyleri almadık.
Nereye gittiniz ne yaptınız acep?
Maddi durumunuz çok iyi olmalı.

çok nahoş konuşmuş. erkek arkadaşım bana o kadar şakalar yapar takılır ama bu şekilde maddiyat veya farklı bir hususta derdim varsa şaka adı altında bile konuşmaz. ciddi bir konu ben olsam aşırı kırılırdım onun siz demeden size destek olması lazım diye düşünüyorum her konuda

Iyi allaha sukur. Ya gercekten bilmedigimden sordum bende. 10bine 20bine nasil oluyo diye. Ama olabiliyomus. Gule gule kullanin

Daha ne denilebilir ki bu yorumun ustune ...

Evlenmeden bu kadar denge hesabi yapan birinden uzak dur ..borclarini ode..onu da yol ver gitsin..

Daha ne denilebilir ki bu yorumun ustune ...

Teşekkür ederim, aslında arkadaşa söylenebilecek çok şey var ama ne yazık ki istediği kadarını alıp, kendine göre yontup onları kullanacak.
Başlık "adam bana neler dedi, bu işin yürümesi zor" gibisinden değil, "kim haklı" diye soruyor. Biz "o haklı" desek, "ha iyi tamam o zaman o haklıymış" deyip oturacak yediği hakaretlerin üzerine. Sokma akıl 7 adım gidermiş, bizimkisi "ya tutarsa" deyip göle maya çalmak

Aranizda simdiden senlik benlik var. Boyle biriyle evlenmemelisin bak soyliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…