kredi borçlarım...evlilik..kim haklı

Bazen nefsimize yenilip herseyin en iyisini, en gosterislisini, en pahalisini en en en enini istiyoruz, ihtiraslarimiz bizi ele geciriyor. Bende evlenirken hirs ugruna yapilan gereksiz harcamalari ve bunun sonucunda borc icinde evlilige adim atanlari anlamiyorum. Esya dedigin nedir ki hepsi kul yapimi 1-2 tasinmada hepsi mahvoluyor yada 3-5 sene sonra modasi gecti diye sevilmiyor. Insanlar evlilik ev duzme olayini govde gosterisi olarak goruyorlar.
Gecenlerde bir konu vardi, birisi annesinde sikayet ediyordu yeni evliymis durumu olmayinca su meshur dugun albumlerini bastiracak para bulamamis kv ve annesine herkes kendi albumunun parasini versin demis. Yani gereksiz hirslarin sonucu yasanilan garip durumlar husran olan iliskiler... Ne gerek var yani dimi. Ne demisler ayagini yorganina gore uzat, ona buna caka satacaklar diye evlendikten sonra neden borc altina girmeyi goze aliyorlar anlamis degilim. Hani zengin olursun herseyin en pahalisina verecek paran olur o zaman yap yani kim karisir sana, oteki turlu bana mantiksiz geliyor.

Canim sonra agliyacagina simdi agla hemen ayril o adamdan arkadasim 9 senedir ne cekiyor sana karsi simdiden para hesabi yapan adamdan kacacaksin arkadasimin esi muhendis 10.000 e yakin maas aliyor iki evi arabasi falan var kiz 2. Unisini okurken evlendiler. Sana sadece 1_2 ornek vereyim simdi kalk bana gel desem arkadasima iki otobuse binecek parasi yoktur muhtemelen varsada ne yaptin diye sorulur, kiz hamileyken kiyafetlere sigamaz olunca aldigi hamileligi kafasina kakip durdu, kayinvalide ben hic koca parasi yemedim sen koca paradi yiyosun diyor, kpss kitaplarini annesinin verdigi altini bozdurarak aldi, bazen dersaneye gelecek parasi olmuyor bir gun gelmesi gerekti ve 1 otobusluk parasi varmis biniyor ikinci otobus icin babasini ariyor cuzdanimi evde unutmusum baba para getirebilir misin bana diye. Isler yolunda gitmediginde hayatin ne olur onu dusun bir istersen.

ooo para muhabbetı ısın ıcıne gırdımı bı cacık olmaz
acık acık endısenı soylemıssın altından kalkarız ıkımız bırlıkte demek yerıne paramamı çökeceksın demıs
o para sende olsa evlenmek ıstesen adam borcum var dese hıc dusunmeden paylasırdın ama

bence bu adamla ılgılı endısende haklısın

Ayda 1500 TL ödeyerek borcunuzu çok rahat kapatabilirisiniz.
He diyeceksiniz ki 650 tl bana yeter mi? Eğer borcu bitirmek istiyorsanız yetmesi gerekecek.
Önümüz kış. Yaz kadar gezip tozma vs olmuyor. Eğer ailenizde sizden para beklemiyorsa rahat yeter.
Ama dediğim gibi 650 tl ile geçinirim diyorsanız kolay yoksa biraz zorlar.

bu para konusunu okuyunca şu aklıma geldi.
geçen ay şehir dışına kv delere gittik eşim evde yoktu.
eşimin annanesi 3 yaşındaki oğluma 50 TL para verdi.
çocuk bana doğru yönelirken parayı getirmek için kv hemen atladı, arabaya takılı poşete koydurdu, gelince babana verirsin dedi.
çok ilginç geldi ve bozuldum. durup durup aklıma geliyor.
bana verseydi ne olacaktı acaba anlamadım.

ne aramaya biriktirmiş beyefendi parayı düğün yapıp ev kurmak için bi zahmet harcasın...

zaten bu devirde adamların çoğunun kafası böyle.
biz çalışan kadınlar eğitimli köle gibi olduk.
işe git, eve gel, yemek düşün, yemek yap, evi topla.
erkek olsam daha rahat olurmuşum.
Valla ne biliyim ben pek rastlamadım da çevremde, şanslıyım demekki :) Bu kadarı da fazla biraz ama baksana utanmasa kıza düğünü falan yaptırıcak parası olsa yani !

Valla ne biliyim ben pek rastlamadım da çevremde, şanslıyım demekki :) Bu kadarı da fazla biraz ama baksana utanmasa kıza düğünü falan yaptırıcak parası olsa yani !

a niye, şimdiki erkekler çalışan eş arıyorlar özellikle. eskidenmiş çalışıp evine bakan erkek.
bi de özellikle öğretmen arıyorlar hem evde hem işte rahat rahat çalışsın hanım diye.
bizim bi tanıdık kız turizm mezunu. kv kız iş bulmadan düğün yapmadı valla.
kızları okutmanın yanısıra , alın teriyle kazandıkları parayı yönetmelerini de öğretmek gerek artık.
akbaba çok etrafta

Ayy oyle cok ki artik boyleleri ben ogretmenim okulda kadrolu bekar erkek ogretmenler biriyle iliskisi var diyelim atanirsan evlenebiliriz falan diyorlar kadrolu es arayisindalar yani seviyoruz biraz sıkıntı cekeriz evlenince de calisir atanirsin falan yok. Baska bir arkadasimin sevgilisi kiz kpss yi kazanamadi diye terk etti senden bir sey olmaz dedi resmen kiza ayy ben de boyle hikaye cok valla

Yerinde olsam bu adamla evlenmezdim
70 bin TL'yi eşinin eksiği olmasın diye biriktirmişse, evlenince sen nesi olacaksın ki parasına çökülmüş hissediyor
Pazarlıkla olmaz bu işler, biraz samimiyet gerekir, bu tiple evlilik zor

A valla çalışan insan tercih edilir edilmesine onu anlarım hayat müşterek çünkü bi maaşla geçinmek zor bu devirde..ama yani düğünü de kız yapıcak hali yok.. Araba alamadın falan demeler kıza, onanae kızın arabasından yaa gitsin madem zengin kız bulsun kendine bi tuhafmış bununki de..

terbiseysizlik ne olacak iste, su oglunu evlendirdikten sonra bile hala icine sindirememis kadinlara gicik oluyorum, benim oglum benim malim parasida benim der gibi yapmis resmen kadin

Ayy daha neler

kesinlikle katılıyorum ve bu hırsların peşine düşenlerin sırf evlenmek için evlendiğini düşünüyorum.
eşim nişanlı iken tuttuğumuz evde kalıyordu (fazladan 2 kira ödemesin diye)düğüne 20 gün vardı yanına gittim doğumgünü olduğu için. eşyalarımızdan da sadece beyaz eşyalar gelmiş bir de yatak. bazası falan yok yatağı poşetinin üstüne açmış eşim orda yatıp kalkıyor. perdeler benim bekar evimin perdeleri öyle içerisi görünmesin diye takmış.mutfakta da bir demlik bir tava 6 tane çay bardağı var kahveci bardaklarından ama inan evi görünce mutluluktan nasıl ağladım eşime sarılıp. bizim yuvamız burası, bu eşyalar bizim eşyalarımız, senle birlikte bundan sonra hep birlikte yaşayacağız diye

şimdi eve bişey istediğimde eşim dalga geçer hep o zaman bir demlik bir tavaya mutluluktan ağlamıştın şimdi isteklerin bitmiyor diye eee diyorum o zaman yoktu istemedim şimdi var istiyorum. acil 2 berjer almam lazım eve misafir gelince tesbih taşı gibi diziyorum sırayla köşe takımına olmuyor artık

Bu adam bu tavrıyla ''sana benden koca olmaz'' sinyalleri veriyor.. tabi sen kör aşıklardan değilsen.. Kusura bakmasın da üzerine düşenleri yapmak zorunda. ne o öyle parama mı çökeceksin !! Aile yapısı da farklı demişsin. İlerde bir tartışmanız olsa bu adam seni savunup koruyamaz kesinlikle.. Yanlış kişi. Erkeğin kıza para mevzusunu açtığını da ilk bunda gördüm yanii.

Evlenince ortak bütçeye geçiyorsun yani sevgiliniz bunu anlamamış sanırım. Biz evlilik düşünmezken bile sevgilimle bu kadar para muhabbeti etmezdik kimin parası yoksa öderdi ne borç derdik ne de parama çöktün. O sözü söyleyen adam ileride senin maaşın benim maaşım der yok sana takılan altın bana takılan altın der. Der de der yani. Harcaman da batar ev bütçesine fazla katkıda bulunuyorsa o bile batar...
Bu kadar senin benim demesi hiç hoş değil.
Hadi desin ama bu kadar çirkince demesin yada.
Bilmiyorum çok çirkin bir üslup çökmek falan. Böyle kırıcı bir şekilde evlenmeyi düşünecekse düşünmesin daha iyi bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…