kızlar biz şimdi kredi çekerek bir ev almayı düşünüyoruz.ama 1 sene sonra satıcaz.böyle yapabilir miyiz?eşim biraz önce olmaz dedi.sattığımızda atıyorum 200 bine satacaksak,satacağımız kişi bize 200 bin vermez dedi.kredi borcu olduğundan farklı oluyormuş.böyle birşey yapmış olan var mı?netten biraz baktım da bir şey de anlamadım.banka işlerini anlamıyorum.bu konuda yardımcı olur musunuz?
bence olur tabi satarsan aldığın parayla kredi borcunu ödersin olur biter.
biz bir ilçede oturuyoruz ve gelecek yaz şehir merkezine taşınıcaz.şimdi ise bir arsamız var satılacak.sattığımızda elimize geçen parayı bekletmek istemiyorum.üzerine kredi çekerek ev almayı düşündüm ama tayinizimiz çıktığında şehir merkezinde hangi okula çıkacağı belli değil.bir ev alırız sonra bu evi satıp tayinimiz çıkan okula yakın bir ev alırız diye düşünmüştüm.Ipotekli olur eviniz. Satarsiniz parayi bankaya oder evin ipotegini kaldirirsiniz. Sonra da tapuyu devredersiniz sattiginiz kisiye. Biraz uzun is yani. Bir sene sonra satacaksaniz neden ev aliyorsunuz. Anlayamadim. Il degisikligi mi olacak kar amacli mi aliyorsunuz merak ettim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sanırım bir ev almaya kalkarsam iyice zarar edicez.arsayı satınca elimizde parayı bekletmek de istememiştimevinizi ipotekli olarak satabilirsiniz ama alcak olan kisi ipotegi kabul ederek alir yani borc yeni alan kisiye gecmis olur. bankaya olan borcunuz kadar eksik para oder alici size ya da alici size guvenirse onden parayi verir bankaya gidip ipotegi kaldirip satisi yaparsiniz ama bu devirde bu biraz zor cunku saticinin kacma ihtimali yuksek oldugu icin kimse bu sekilde yapmaz
akliniza tapu ile ilgili birsey takilirsa cevaplamaya calisirim
işte o zaman da zarara giriyorum sanırım.ben satıp o parayla başka bir ev almayı planlamıştım.krediyi kapayınca paranın bir kısmı gitmiş oluyor.krediyi sattığım kişiye aktaramıyorum yani.of karışık işlermiş bunlar
detaylı bilmesem de zarar edileceğini biliyorum. ev bankaya ipotekli olduğu için, sattıktan sonra bankaya geri ödeme yapılacak, faiz var. zarar etmemek için, evi değerinden yüksek bir fiyata satmak gerekir.
öyle olmaz ki o zaman herkesin Bi kaç tane evi olurdu.hemde alan kişi o zaman kendi adına kredi çekmek ister.Ama bu evin satışından elde ettiğin karın üzerine kredi çekip yeni Bi ev alırsın.sonra onu uygun fiyata satıp böyle böyle borçsuz Bi ev alacak kadar kar edebilirsin.
öyle olmaz ki o zaman herkesin Bi kaç tane evi olurdu.hemde alan kişi o zaman kendi adına kredi çekmek ister.Ama bu evin satışından elde ettiğin karın üzerine kredi çekip yeni Bi ev alırsın.sonra onu uygun fiyata satıp böyle böyle borçsuz Bi ev alacak kadar kar edebilirsin.
ev için verilen mortgage kredisinde öyle çok zarar ettirecek Bi faiz yok,zaten baya düştü ramazandan beri ve sahada düşeceği söyleniyor.evde zarar etmezsiniz en kötü ihtimal bunu kiraya verip tayininizin çıktığı okula yakın bir yerde kiralarsınız.
inan kafam karıştı ya anlamıyorum sanırım bu işleri:26:
aslında bankaya gidip detaylı konuşmak lazım belki de.kirayı düşünmüyoruz canım ya.hem kiraya vermek stresli iş hem de kiracı olmak
Borç bitene kadar evin sahibi bankadır. Ama evi satmanıza engel yoktur. Bunun için ya kalan borcu ödemeniz yasa alıcıyla anlaşıp evin tutarından kredi borcu kadar kısmının alıcı tarafından bankaya ödendikten sonra kalan kısmını alırsınız. Yani her durumda Borcu siz ödersiniz.
Ayni fiyata satarsnz aliciyla anlasip alici ipotegi üstüne alir o zamana kdr odediğiniz krediyi size verir yani kredi cektnz 100 bn oldu bi size faizle 150 bin 1 yilda salliyorm 20 bin odediniz tam o sirada satmak istednz adam ipotegi ustune alir size odediniz 20 bini verir
Yazmayi unutmuşum bu durum adamin nakiti yoksa nakiti varsa eger toptan kapaticagnz icin borcu ana parayi odeyip faiz duser ve banka erken kapama cezasini alir
5-6 yil satis Ofisinde calistm
teşekkürler arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?