kredi çektik...

sen bakma burada yazılanlara, bu ütopik hayallerle hayatın gerçekleri aynı olmuyor.
Yarın öbürgün eşinin erkek kardeşi evlenirken eltine ya da varsa görümcene bir yaparlar sonra ömür boyu sindiremezsin.
O arsa da bir anda! satılıverir.
Senin çalışıyor olmana ve ailenin de bir sürü şey yapacağına güveniyorlar bence.

Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?

Konu aslında şununla ilgili. Biz yeni atıldık aileler yardım etsin diye beklerseniz sonra altınınızı da almaya kalkarlar, laf de edebilirler sonu gelmez yani. Parayı veren düdüğü çalar misali. İlla biri kredi çekecekse annem babam çekene kadar evlenecek kişinin çekmesi daha mantıklı geliyor bana. Size anne babanıza çektirmek geliyordur. Herkesin hayat görüşü farklı tabi ki.
Ayrıca kayınvalide hanım nişanda ki altınların üstüne otururken hiç problem yok değil mi ?
Bu bambaşka bir konu. İyi ki nişanda altınlarınızı almışlar diyen olmadı henüz okuduğum kadarıyla. Nişanda altınları aldılar o zaman düğünü de onlar yapsın gibi bir mantık yazarken bile çok tuhaf geliyor bana valla. Yanlış denklem gibi.

hiç anlamadım zaten gerçekten
sonuçta anne babalarımız da anne babalarının yardımıyla evlenmedi mi?
benim dedem babama ev bırakmış babam da bana ev verdi, böyle böyle olur bu işler ki zaten.

Bende katılmıyorum.Herşeyi baştan söyleyip durumumuz yok deseydiler böyle olmazdı.Ben yaparım diye ortaya çıkan onlar.

Doğru yaptın altınlarını niye alıp veresin kendi borcunu kendin kapat, mimmet borcun olmasın kimseye.

Doğru olanı yapmışsınız, en azından kendi hesabınızı bilirsiniz.

Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.

Valla kayınvalide biraz uyanık gibi, hani sanki yapabilse bunları da size ödetecekmiş gibi.

Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Sizin hayatınız sizin seçimleriniz size ait. Herkesin hayatı sizinle aynı dinamiğe sahip olmak zorunda değil herkes bir örnek giyip bir örnek yaşasın o zaman size göre.

Herkesin kv kp ve imkanları farklı.ister 24 yaşında evlenirler ister 34 bir çocuğu dünyaya getiriyorsanız eğitim evlilik hepsini düşünmek asgari de olsa hazırlık yapmak zorundasınız. Boşuna demiyoruz herkes imkanı ölçüsünde çocuk yapsın diye

Size katılıyorum bir anne babanın görevi nasıl her zaman yanındaysa o günde yanında olmalı.Ben yaparım herşeyi diyip hava atıp sonra aa elimde hiçbir şey yok diyip kenara çekilmemeli...

hiç anlamadım zaten gerçekten
sonuçta anne babalarımız da anne babalarının yardımıyla evlenmedi mi?
benim dedem babama ev bırakmış babam da bana ev verdi, böyle böyle olur bu işler ki zaten.
Yoo calisarak alinir
Herkese babadan dededen ev kalmiyor,oyle bir zorunluluk yok ki. Bence herkes kendi adina konusmali. Benim babam da Annem de babasiz buyumus. Geride kalan ebeveynlerine bakmislar yillarca ,degil onlardan ev beklemek,kendileri yardim etmis.

Düğün altınlarını kaptırma sakın! Senin çalıştığını ailenin de sana yapacağını bildikleri için üstünüze yıkmışlar. Gram iyi niyet yok. Aç gözünü!
Bu arada nişanlın arabayı yakın zamanda aldıysa düğünüm var önce onu halledeyim demediyse o da sıkıntılı bence. Biz evlenip önümüzü görmeyi bekliyoruz araba için. Benimki de araba falan dedi bir ara. Ben önce evlilik masrafları aradan çıksın dedim. Yok öyle paşalar rahat etsin biz çalışıp kendimizi paralayalım.

Bakın ailenin ben düğün yaptım altınlar benim deme hakkı zaten yok. Ama gidin paranız varsa evlenin paranız yoksa oturun demek çok yanlış. Kaldı ki kızın ailesi zaten kendine düşeni yapmış. Oğlan tarafı daha nişandaki altınların bile üstüne oturmuş. Bu kayınvalidenin nesi savunuluyor ben onu anlamadım

"Krediyi biz çekelim, takıları alalım, üstüne de para alalım" demeleri hoş değil. Krediyi kendiniz çekerek iyi yapmışsınız.
En başından olması gereken de buydu bence. Kimsenin sözüne, parasına, malına güvenerek iş yapılmaz.
Aileler yardım etmek zorunda da değiller. Evlenmeye karar verebilen iki insan eşyalarını da kendileri alabilmeli.

Evet istemeye geldiler herşeyi yapar yardım ederiz dediler bana, beklemedim ama başta demeseydiniz. Sonra yapamıyoruz dedi kv okey bir duydum ki eltime ev almış arabasını çekmişler onların borcunu ödüyorlar. Kendimi kötü hissettim sadece beklemiyorum yine ama ayıp yaptıkları.

Yok ben herkes benim gibi yapsin diyemem. Ama benim gibi yapmayip da veryansin edene de kendimi ornek gosteririm elbette. Yoksa secim diye bir sey var. Evet herkes kendi boyuna gore isler yapsa,kendi imkanlariyla yola ciksa sorun olmayacak zaten. Cocugumun sadece sagligi ve egitimi icin hazirlik yapiyorum ben. Onun disindakileri kendisi yapacak. Kendisi yapsin ki 50 yasina gelene kadar sirtini bana dayamasin,anam anam diye para sormasin benden cok itici. Burada okuyup guluyoruz 50 yasina gelip de hala bir dikili agaci olmayan ama anadan babadan yardim bekleyenleri. Hos degil.

valla nişandaki altını alan kv için ben buraya pek iyi bir şey yazamam.
arsası-evi olan adam da fakir değildir.
evde klimamız hiç olmadı mesela, buna rağmen birine takılan nişan takısına göz dikmedi ailem şükür.
bir de altın takmaya "çalışçaklarmış"
örf ve adet yeni gelmedi bu topraklara, o kadar düğün düğün diye tutturan kv bi iki bilezik kenara atıverseymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…