Kızın ailesi var ki yapmış. Olmayan parayı nasıl oldurup yardım yapacak insanlar? Gençler evlenirken oldurulamayan para anne babalar için çocukları evlenmeye kalkar kalkmaz nasıl oldurulacak diyorum ben de. Son kez açıklayacağım bakın kayınvalide konusunu. Sadece kayınvalide değil de kimden yardım beklerseniz bu işler böyle. Birinden maddi yardım beklerseniz sonrasında altınınızı isteyebilirler veya kendi istediklerini aldırabilirler bütçemiz bu diye. Bunlarla muhatap olmaktansa kendim almayı tercih ederim. Hem altınım ben de kalır hem istediğimi almış olurum. Tabi anne babalar evlendirsin, her istediğimizi yapsın, üstüne altınlar da bizde kalsın olsa ne ala. Kim istemez ki? Ama yoksa da yoktur. Çözüme odaklanmak lazım.Bakın ailenin ben düğün yaptım altınlar benim deme hakkı zaten yok. Ama gidin paranız varsa evlenin paranız yoksa oturun demek çok yanlış. Kaldı ki kızın ailesi zaten kendine düşeni yapmış. Oğlan tarafı daha nişandaki altınların bile üstüne oturmuş. Bu kayınvalidenin nesi savunuluyor ben onu anlamadım
5 parmak isi degil oÇünkü 5 parmağın 5 ı de bir değil
Ekleme yapmıştım ama gormediniz sanırım, benim annemde böyledir herseyini yapar ama karşıdan bir ima geldiğinde kaldırır verir5 parmak isi degil o
Secim isi. Neyi secerseniz oyle de yasarsiniz.
Evimi kendim alirsam,esyami kendim alirsam kimse bana ver altinini diyemez
Evet istemeye geldiler herşeyi yapar yardım ederiz dediler bana, beklemedim ama başta demeseydiniz. Sonra yapamıyoruz dedi kv okey bir duydum ki eltime ev almış arabasını çekmişler onların borcunu ödüyorlar. Kendimi kötü hissettim sadece beklemiyorum yine ama ayıp yaptıkları.
Konudaki kaynanaya uzuldum ben. Bir arsasi varmis onu da satamayinca simdi laf yiyecek burda hepimizden. Keske nisandaki altinlari almasaymis tek hatasi o.Ekleme yapmıştım ama gormediniz sanırım, benim annemde böyledir herseyini yapar ama karşıdan bir ima geldiğinde kaldırır verir
Ben zaten para biriktirip üstüme düşenin fazlasını yaptım o nişanlımla kendi aralarındaki mesele.Ya arkadaşlar konuşuyorsunuz da genç iki tane insan hayata yeni atılmış. Hangi ara düğün masrafı için para biriktirecekler. Gelen giden kendi başınızın çaresine bakın yazıyor. Sanki o ana baba vakti zamanında kendi ana babasının parası ile evlenip onların mallarını kullanmadı. Günümüzde iş bulmak zaten zor ne ara bu çocuklar düğün parası biriktirsin İnsaf biraz
Ayrıca kayınvalide hanım nişanda ki altınların üstüne otururken hiç problem yok değil mi ?
Bunu da nişanlısının sorun etmesi gerek. Senaryoyu bi de şöyle okuyun. Nişanlınız anne babanız abinize ev alıyor veya yardım ediyor ama size evlenirken yardım edemiyor diye sorun ediyor. Konuda en birbirine maddi sorumlulukları olmayan kayınaile ve gelin aslında. Genel olarak beklentisiz olmak en iyisi. Sonra yaptın yapmadın diye sorun çıkıyor işte.bak gördün mü,
başka sorum yok hakim bey
şunu şöyle büyük yaz "duydum ki eltime ev almış arabasını çekmişler onların borcunu ödüyorlar."
sizin yaşadığınızın aynısını yaşıyorum suan tıpatıp aynısı ve insan buna kızıyor yapamıcam deseydin o zaman.E kızın ailesi enayi mi o zaman? Aileden mal mülk beklenitisi değil ki bu. Aileler yuva kurulurken yardım etmeli bence. Edemeyecek durumdalarsa da bak bizim paramız yok desinler ona göre plan program yapılır, bütçe belirlenir.
Misal benim kp düğün diye tutturdu istemedim. Güzel bir yerde nikaha karar verdik. Ki ben nikah dairesine razıydım. Neyse düğüne 3 ay kaldı nişanlıma sen ödersin oranın parasını deyip çekildi kenara. E o zaman yapamam deseydin ben zaten istemedim ki. Niye çocuğun üstüne yıkıyorsun? Biz planımızı ona göre yaptık ona göre bütçe ayırdık. Bir tık daha ucuz eşya bakardım ozaman sıkıntıya girmezdik.
Bir de ekonomik durum malumunuz. İki genç insan ne ara ev kuracak parayı biriktirsin. Bizim şansımız iyi maaşlarımız var biriktirdik ama herkes aynı koşullarda değil ki.
Teşekkür ederim sizinle aynı şeyi düşünüyorum.sen bakma burada yazılanlara, bu ütopik hayallerle hayatın gerçekleri aynı olmuyor.
Yarın öbürgün eşinin erkek kardeşi evlenirken eltine ya da varsa görümcene bir yaparlar sonra ömür boyu sindiremezsin.
O arsa da bir anda! satılıverir.
Senin çalışıyor olmana ve ailenin de bir sürü şey yapacağına güveniyorlar bence.
Bencede tek hatası o, sanki herkes düğün yapmak zorunda düğünsüz evlensinlerKonudaki kaynanaya uzuldum ben. Bir arsasi varmis onu da satamayinca simdi laf yiyecek burda hepimizden. Keske nisandaki altinlari almasaymis tek hatasi o.
like alsın diye öyle yazıyorlarben şok oldum, demek ki KK üyeleri evlenirken karşı taraftan asla bir şey beklemiyor, ne güzel. Hatta KV KPler takı bile takmıyorlar, bu normal sayılıyor herhalde.
Ben çok iyi niyetli görmedim, bir kere nişandaki takıları almaları saçma sapan bir durum zaten.
Hem nişandaki takılanları alayım hem de bana güvenerek mi evlendiniz kendiniz yapın
bu ne ikircikli düşünce yapısı.
Ben pek bir şey yapamam siz size takılanlarla idare edin dese yine neyse.
İkisi çok farklı şeyler. O zaman çocuğunuza nişanda takılan takıları da alamayacaksınız velev ki nişanı kız tarafı yapmışken.Yok ben herkes benim gibi yapsin diyemem. Ama benim gibi yapmayip da veryansin edene de kendimi ornek gosteririm elbette. Yoksa secim diye bir sey var. Evet herkes kendi boyuna gore isler yapsa,kendi imkanlariyla yola ciksa sorun olmayacak zaten. Cocugumun sadece sagligi ve egitimi icin hazirlik yapiyorum ben. Onun disindakileri kendisi yapacak. Kendisi yapsin ki 50 yasina gelene kadar sirtini bana dayamasin,anam anam diye para sormasin benden cok itici. Burada okuyup guluyoruz 50 yasina gelip de hala bir dikili agaci olmayan ama anadan babadan yardim bekleyenleri. Hos degil.
Ellerinde meslekleri olan iki yetişkin insan evlenirken bir arsaya nasıl güveniyorsa kayınvalide de ona güvenmiştir gayet normal.
İçiniz neden buz gibi anlamadım? Siz nasıl hiç bir birikiminiz olmadan yani kendinizin halledebileceği bir düzen oluşturmadan bu yola çıktınız?
ben ana baba parasıyla evlenmiyorum köpek gibi çalışıyorum!Durumu olmayıp benim karşıma çıkıp illede düğün olsun şöyle yaparız böyle yaparız denmeyecekti o zaman tekrar söylüyorum nişanlımla ailesi arasındaki mevzu ben üstüme düşeni yaptım..Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Hic vallaBencede tek hatası o, sanki herkes düğün yapmak zorunda düğünsüz evlensinler
Kadın zaten nişanda takılan takıları almış. Nişanı kız tarafı yaptığı halde. Hala neyini savunuyorsunuz böyle bir kayınvalidenin onu anlamadım ben...Kızın ailesi var ki yapmış. Olmayan parayı nasıl oldurup yardım yapacak insanlar? Gençler evlenirken oldurulamayan para anne babalar için çocukları evlenmeye kalkar kalkmaz nasıl oldurulacak diyorum ben de. Son kez açıklayacağım bakın kayınvalide konusunu. Sadece kayınvalide değil de kimden yardım beklerseniz bu işler böyle. Birinden maddi yardım beklerseniz sonrasında altınınızı isteyebilirler veya kendi istediklerini aldırabilirler bütçemiz bu diye. Bunlarla muhatap olmaktansa kendim almayı tercih ederim. Hem altınım ben de kalır hem istediğimi almış olurum. Tabi anne babalar evlendirsin, her istediğimizi yapsın, üstüne altınlar da bizde kalsın olsa ne ala. Kim istemez ki? Ama yoksa da yoktur. Çözüme odaklanmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?