Kredi mi Altın borcu mu ?

Kızlar merhaba
Konudan haberdar etmek istedim.
Benim ailemin de baskısıyla altın olayından vazgeçti yoksa ciddi sorunlar çıkacağını anladı bence. Detaylara boğmuyorum ama kısa zamanda çok şeyler oldu. Altından vazgeçtim bankalara bakıp uygun kredi arayacağım dedi ama henüz bir gelişme yok. Yalan söylemesinden de korkmuyor değilim. Bekleyip görelim .

Neden ikna edici bir yontem yazalim,esiniz bu ulkede yasamiyor mu? Bakin bir kriz aninda kredi faizleri abartili yukselmedi tam tersi yapilandirma , oteleme gibi secenekler sunuldu altinda x2 den islem gordu goruyor yani bu kadar acik tablolara altinla borclanam diyen adam ladese yurur.

Yada siz bana bi 5,000 yollayin ben onla altin alayim.Altin TC piyasalarinda gormedigi dususu gorur sizde rahat rahat evi alirsiniz:halay:
Bende de var bi cenabetlik ne zaman altın alsam düşer ne zaman satsam altın fiyatları uçar gider yalnız değilmişim :KK70:

Iyi en azindan vazgecmis nasil olsa faizler dustu ustelik 1 sene geri odemesiz daha sonra da ne odediginizi bilirsiniz bu sure zarfinda illaki maasiniz da zamlanir ilerde tekrardan yapilandirirsiniz biseyler olur illaki

Bende de var bi cenabetlik ne zaman altın alsam düşer ne zaman satsam altın fiyatları uçar gider yalnız değilmişim :KK70:
Bende seyde var mesela ucuz bir butik magaza falan kesfedeyim yada krem kozmetik falan farketmez 6 aya adamlar alip yuruyor,fiyatlar ucuyor :p
Bir kendime hayrim yok :KK70:

Kızlar merhabalar
BiZim bir ev alma niyetimiz var elimizdeki birikim haricinde 110 bin TL ye ihtiyacımız var. Eşimin annesi 10 sene altın borçlanıp oturdukları evlerini almışlar aylık 2 3 tane olarak ödemişler. Eşim bizde öyle yapalım diyor hatta 185 tane altın alabilecek kadar kişilerle konuşmuş anlaşmışlar. Ancak ben Kredi çekilmesini aylık borcumuzu bilerek ödeme yapma tarafındayım . Çünkü altın 6 ayda yaklaşık 2 katı arttı koronanın da etkisiyle. Borcum ödesekte hep artışta olacak hiç bitmeyecek bi karanlık gibi. Bankanın faizi var evet ama en azından ödedikçe azalarak bitecek. Ben altın kazanmıyorum ki altın borçlanayım TL kazanıyorsan TL borçlan diyorum . Yine 2 katına çıkarsa evi satsan da ödeyemezsin diyorum . O bankaya ödeyeceği faizden hesaplama yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz ve eğer benimle aynı düşüncedeyseniz ikna edici yönlerini yazarsanız onları da söylerim belki biri kalanını değişmesinde etkili olur .
Düşünmeye bile gerek yok tabi ki kredi. Kredi çekip altın alanlar var 😂 kredi sabit kalacakken altın sürekli artacak ... eşiniz de ilginçmiş doğrusu

altın borç alınmaz. Halam zamanında 10 sene önce falan annemden 10 tane cumhuriyet borç aldı. 3 4 sene sonra ödedi. Hala laf eder. kaç katını ödedim size diye.

Valla canlar
Son olarak kredi de çekmedi elindeki para ve benim bir kaç küçük altınım geri kalanını da babası borç verdi . ( he şüpheliyim bu zamana kadar onlarda para yoktu nerden çıktı acaba ? ) bugün tapudayız hatta. Hakkımızda hayırlısı artık .

Valla canlar
Son olarak kredi de çekmedi elindeki para ve benim bir kaç küçük altınım geri kalanını da babası borç verdi . ( he şüpheliyim bu zamana kadar onlarda para yoktu nerden çıktı acaba ? ) bugün tapudayız hatta. Hakkımızda hayırlısı artık .
Babasından aldığı borcu altın olarak ödemeye başlamaz umarım.

Valla canlar

Babaya borcu hangi vadelerde ve kaç tl olarak ödeyeceksiniz? Ya da tl olarak mı ödeyeceksiniz?
Bunları konuşmuşsunuzdur inşallah

Benim bildiğim 60 bin biz çıkardık geri kalanı babası getirdi
Biz de aydan aya geri ödeyeceğiz
En azından bana söylenen bu

Back
X