- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Arkadaslar 24 aylik bir cocugun krese gonderilmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Esim kresle konusmus 24 aylik oldugunda getirin demis tuvalet egitiminide burda ogretiyoruz siz hic baslamayin biz ogretiriz demis. Ben kararsiz kaldim sizce gondermeli mi yoksa erken mi?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benden cok esim arastirmis bana anlatinca dusunelim biraz dedm ama o kadar iyi anlatmislar ki inanmis daha iyi olacagina. Acikcasi nasil bir ortam hic bilmiyorum 10 kisilik siniflarmis iyi mi sizce hic bir bilgim yok kres konusunda. Biraz bilgilendirir misinz
Ben de sizin gibi dusunuyordum ama esimi ikna etmisler geldi krese yazdiralim diye daha iyi olacagini soylemisler aktiflesecegini konusmayi sokecegini tuvalet egitimini dogru sekilde vereceklerini vb. Seyler soylemisler. Bnde kararsiz kaldim zaten calismak istiyordum acikcasi birazda bu etken kararsizligimda. Sizde kres ogretmeni misinz
Şu klasik çocuğuna yapışık Türk anneleri de ilginç gerçekten. Şöyle bir bakın etrafınıza bakalım, sürekli anneyle evde, yaşıtlarıyla neredeyse hiç görüşmeyen, enerjisini atamayan, televizyon bağımlısı ve de hiperaktif çocuklarla dolu ortalık. Çocuklar enerjilerini atamıyor, yaramazlık diz boyu, evin içinde tutamıyorsunuz çocukları, ordan oraya atlıyorlar adeta,evde olan anneler ne kadar kaliteli zaman geçiriyor acaba çocuklarıyla bunu da sormak lazım. Ev işleri, komşuyla kahve-çay, aç çocuğa televizyonu çizgi film izlesin. Bırakın çocukların bağımlılığını, artık anne-babalar bile çocuk kanallarını takip eder oldu.
Ayrıca, çalışan ve daha 6-7 aylıkken bakıcıya-yada aile büyüklerinden birine teslim edilen çocuklar sorunlu mu oluyor? Sevgisiz mi büyüyor? Aksine, son zamanlarda çevremde net bir şekilde gördüğüm tek şey çalışan anne-babaların kaybettikleri zamanı değerlendirmek adına çocukları ile daha kaliteli zaman geçirdikleri.
Bence eşinizin anlattığı gibi kaliteli bir kreş ise verebilirsiniz. Yaşıtlarıyla olması, onu mutlu edecektir; bencil değil paylaşımcı bir çocuk olacaktır; yaşına göre oyunlar oynayacak enerjisini atacaktır; emin olun ileride insanlarla iletişiminin ne kadar güzel olduğunu gördükçe bu kararı verdiğiniz için mutlu olacaksınız.
çok doğru yazmışsın aynen katılıyorum
Teşekkür ederim canım.
Kasım annelerinde yazıyorum yazıyorum görmüyorsun, burada görüyorsunBugün beni kimse sallamadı Topikte
aaaaaaa orada da yazdım bildirimlerine iyi bak
10 kişilik sınıf iyiden öte mükemmel bişey. Öğretmen her biriyle ayrı ayrı ilgilenebilir demek bu. Kreşin ismi nedir? Bilindik zincir okullardan mı acaba? Gidin görüşün siz de . Ortamı görün uzaktan izleyin çocukları. Ücret ödemeden önce bi kaç gün denek istediğinizi söyleyin. UFaklık uyum sağlarsa devam edersiniz.
Arkadaslar 24 aylik bir cocugun krese gonderilmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Esim kresle konusmus 24 aylik oldugunda getirin demis tuvalet egitiminide burda ogretiyoruz siz hic baslamayin biz ogretiriz demis. Ben kararsiz kaldim sizce gondermeli mi yoksa erken mi?
Ben de cok üzülmustum. Kucuk yasta cocugum krese gifiyor diye.inanin tuvalete ben baslamamistim.ogretmeni dedi ki bana bezi kreste hep kuru cisini biliyorbaslayalim dedi ve 2 gun sonra oglumun tuvalet egitimi tamamdi.ilk on gun cok agladi.sonralari kendi uyandi mutlu gorunuyordu gitmek icin.ve orda cok seyler ogrendi.daha paylasimci olmayi falan.iyi ki de bakici bulamamisim dedim sonunda.bence kucuk cocuklar icin krestenonce ordaji ogretmen coj onemli.ona dikkat edin.benim oglum cok rahat anlatirdi olanlari pek olumsuzluk yasamadim.Biraz bilgi verir misiniz nasil oldugu hakkinda siz tecrübelisiniz neler yapiyorlar orda. Olursa sert bir davranista cocuk soyleyebiliyormu
Bana bildirim gelmiyormuş meğer, kızlar yazmış hep ama, tesadüfen gördüm.Neden ki acaba?
kesinlikle canım..en azından 3 veya 4 yaş da olabilir
07-13 arası diyorsun nasıl kıyacaksın uykusundan 6,5 da uyandırıp giydirip götüreceksin kreşee. ev sıcaklığı anne sıcaklığı olur mu ne kadar iyi kreş olursa olsun. 2 yıldır evdeymişsiniz 1 yıl daha kalın derim naçizane..
Cocugun sosyalleşme anneden ayrılma yaşı 3 tür. Eğer calismiyorsaniz kesinlikle erken yaşta kresi tavsiye etmem. Çalışıyorsanız ve mecbursaniz verdiğiniz kese göre bu sorunun cevabı değişir. Ama ben bir okul öncesi öğretmeni ve bu işleri bilen biri olarak çocuğum olduğunda son tercih krese veririm. Eğer güvendiğim bir bakıcı bulamazsam ve kreş çok güvendiğim bir okul öncesi kurumuysa dusunebilirim.
merhaba bence 2 yasında ki bi çocuğun o kadar uzun süre kreşe gönderilmesi yanlış eğer çalışmiyorsan. eğer illa göndermek istiyorsan oyun grubuna yolla 2 saatliğine... tuvalet eğitimiylede evdeki kadar ilgilenilmiyor ben daha önce kreşte çalıştım. bezini çıkarıyolar çocuk çişi geldimi altına yapıyo .tam söyleyemiyo çocuklarda. öğretmen de bireysel olarak ne kadar ilgilenebilirki ara ara soruyolar ancak birkaç kişiyle gidilirse tuvalete oturtuyolar. bence sen evde başla onlar okulda devam etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?