Kres hakkinda dusunceleriniz.

Her çocuğun yapısı,öğrenme ve algılama yaşı,zekası,kavraması farklıdır.Huy olarak her çocuk ebeveynden de birşey çeker.Her kreşte farklıdır.Herkesin yaşam şartları ve hayatın gerektirdiği şeyler de farklıdır.

O yüzden ben bir takım kalıplaşmış fikirlere karşıyım.Şu yaşta verirsen şu olur,şu olmaz,şöyle etkilenir,böyle olur....Çalışan ve bebekken vermek zorunda olanlar,bakıcı tutmak zorunda olanlar ne yapsın.Ya da onların çocukları daha mı az kavrıyor.Daha mı problemli.

Olayın geneline baktığında kreş olumlu,avrupa da zorunluluk haline gelmiş bir eğitim sistemi.Çocuğa eksi katmaz artı sağlar.Nihayetinde o çocuğun annesi yine sensin.Sevgiyi,eğitimi,kuralları yaşam biçimini,inandığı,inancağı şeyleri yine senden alacak.Yarım gün diyorsun.2 yaş gayet uygun.

Son düzenleme:

merhaba bence 2 yasında ki bi çocuğun o kadar uzun süre kreşe gönderilmesi yanlış eğer çalışmiyorsan. eğer illa göndermek istiyorsan oyun grubuna yolla 2 saatliğine... tuvalet eğitimiylede evdeki kadar ilgilenilmiyor ben daha önce kreşte çalıştım. bezini çıkarıyolar çocuk çişi geldimi altına yapıyo .tam söyleyemiyo çocuklarda. öğretmen de bireysel olarak ne kadar ilgilenebilirki ara ara soruyolar ancak birkaç kişiyle gidilirse tuvalete oturtuyolar. bence sen evde başla onlar okulda devam etsin.

10 kişilik sınıf iyiden öte mükemmel bişey. Öğretmen her biriyle ayrı ayrı ilgilenebilir demek bu. Kreşin ismi nedir? Bilindik zincir okullardan mı acaba? Gidin görüşün siz de . Ortamı görün uzaktan izleyin çocukları. Ücret ödemeden önce bi kaç gün denek istediğinizi söyleyin. UFaklık uyum sağlarsa devam edersiniz.

Şu klasik çocuğuna yapışık Türk anneleri de ilginç gerçekten. Şöyle bir bakın etrafınıza bakalım, sürekli anneyle evde, yaşıtlarıyla neredeyse hiç görüşmeyen, enerjisini atamayan, televizyon bağımlısı ve de hiperaktif çocuklarla dolu ortalık. Çocuklar enerjilerini atamıyor, yaramazlık diz boyu, evin içinde tutamıyorsunuz çocukları, ordan oraya atlıyorlar adeta,evde olan anneler ne kadar kaliteli zaman geçiriyor acaba çocuklarıyla bunu da sormak lazım. Ev işleri, komşuyla kahve-çay, aç çocuğa televizyonu çizgi film izlesin. Bırakın çocukların bağımlılığını, artık anne-babalar bile çocuk kanallarını takip eder oldu.

Ayrıca, çalışan ve daha 6-7 aylıkken bakıcıya-yada aile büyüklerinden birine teslim edilen çocuklar sorunlu mu oluyor? Sevgisiz mi büyüyor? Aksine, son zamanlarda çevremde net bir şekilde gördüğüm tek şey çalışan anne-babaların kaybettikleri zamanı değerlendirmek adına çocukları ile daha kaliteli zaman geçirdikleri.

Bence eşinizin anlattığı gibi kaliteli bir kreş ise verebilirsiniz. Yaşıtlarıyla olması, onu mutlu edecektir; bencil değil paylaşımcı bir çocuk olacaktır; yaşına göre oyunlar oynayacak enerjisini atacaktır; emin olun ileride insanlarla iletişiminin ne kadar güzel olduğunu gördükçe bu kararı verdiğiniz için mutlu olacaksınız.

Bu söyledikleriniz doğru..
Fakat 2 yaş çocuğunun anne ile olması daha doğrudur.(tabii çalışma zorunluluğunuz yoksa.)
Kreş dışardan bakınca çok mantıklı geliyor fakat çocuklar çok sık hastalanıyor.
Sınıftan bir çocuk hastalansa hemen hepsi kapıyor mikrobu.
3 yaş kreş için daha uygun bir yaş..

bende 1 yaşında verdim kreşe, tuvalet eğitimi ,konuşma, herşey süper.3 yaşından sonra gelen öğrencilerde kreşe adaptasyon sorunu oluyor bizzat şahit oldum .çocuk bırakılırken anne ve babadan ayrılmak istemiyor yani alışması daha zor oluyor.kişi sayısıda azmış eğer maddi durumun sebebiyle başlayacaksan işe, kreşe ver derim .ama kreşide çok iyi ararştırmalısın.şuan ikinci çocuğumda olsa tereddüt etmeden veririm.anneanne ,babaanne,bakıcı yanında ne öğrenebilir.burdaki ön yargılara da asla katılmıyorum çocuk sevginizle büyüsün vs .çalışan annelerin çocuğu neyle büyüyor? çocuk evde ama ilgilenemiyorsan hangi sevgiyi veriyorsun ki ben bu tür çok anne gördüm, çalışıp akşam işten geldiğinde kaliteli geçirdiğin 1 saat bile çocuğa yetiyor.bu konuda vicdan yapmana gerek yok yani.

Son düzenleme:

çok doğru yazmışsın aynen katılıyorum

ben doğru bir karar oldugunu dusunuyorum benımde 27 aylık bır oglum var allah nasıp ederse eylul ekım gıbı bende vermeyı planlıyorum anneannesı bakıyor yasıtlarıyla paylasımları egıtımı kavraması acısından cok dogru bır ortam oldugunu dusunuyorum sosyallık guzel yarım gun vermeyı planlıyorum
anne sevgııs elbet onemlı ama yasıtlarıylakı zaman gecırmesı oynaması kavramasıda hayatının bır cok alanında kucuk yasta katkıda bulunacak

Ismini sordum esime hatirlamiyor yerini tarif etti bize yakin. Servis varmis ogrenir ogrenmez isminide yazarim size.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim ikizlerim 6 aylık başladı ve sanırım verdiğim en doğru karardı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Biraz bilgi verir misiniz nasil oldugu hakkinda siz tecrübelisiniz neler yapiyorlar orda. Olursa sert bir davranista cocuk soyleyebiliyormu

Ben de cok üzülmustum. Kucuk yasta cocugum krese gifiyor diye.inanin tuvalete ben baslamamistim.ogretmeni dedi ki bana bezi kreste hep kuru cisini biliyorbaslayalim dedi ve 2 gun sonra oglumun tuvalet egitimi tamamdi.ilk on gun cok agladi.sonralari kendi uyandi mutlu gorunuyordu gitmek icin.ve orda cok seyler ogrendi.daha paylasimci olmayi falan.iyi ki de bakici bulamamisim dedim sonunda.bence kucuk cocuklar icin krestenonce ordaji ogretmen coj onemli.ona dikkat edin.benim oglum cok rahat anlatirdi olanlari pek olumsuzluk yasamadim.

Dogru kiyamam ama daha iyi oluyor diyenlerde cok bilemiyorum ki

Benm kres dusunme amacim kendi yasitlariyla zaman gecirmesi aktiflesmesi mutlu olmasi icin calismiyorum calismayi dusunuyorum ama bir yil daha bekleyebilirim ben sadece cocugum icin iyi olani isteyen bir anneyim. Herseyden once cocugum onemli. Hangisi daha iyi bilemedigim icin kararsizim

Bilmiyorum kres nasil ama 10kisilik sinif bir ogretmen 1de yardimci varmis cok ilgiliyiz demis esime ama hakli olabilirsinz dedgim gibi kres konusu hic aklimda yoktu hic arastirip bilgi sahibi olmak aklima gelmedi bu yuzden

3 yaş ve sonrası için kreş daha uygun bence. Çalışmıyorsan çocuğuna kendin bakmanı öneririm. Eğer ki çalışıyorsan bakıcı tutmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…