- 18 Kasım 2014
- 4.953
- 6.449
- 358
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Konu sahibine de demiştim bakıcı sorunu yoksa göndermeyin diye. Sizde hem bakıcı sorunu hemde özel bir durum mevcut.çok doğru diyorsunuz bu şekilde en uygunu sağolun
benim küçük kızım 2,5 yaşında ve işitme engelli
bu zamana kadar hep bakıcıları oldu (5 tane-hep kendi istekleri ile ayrıldılar, biraz daha fazla ücret veren oldu mu gittiler ne yazık ki)
ama ne yazık ki kızımın eğitimine eğilmedi hiçbiri aksine açılmaması gerektiği halde sürekli tv karşısında oturttular kızımı
ve kızım yaşına ve büyük kızımın o yaşlarına göre epey geride
özel eğitim hocası da aynı fikirde bu arada sadece benim endişem değil yani :)
büyük kızım da işitme engelli ama onun bakıcısa çok çok iyiydi Allah bi kere razı olsun ve 2,5 yaşında epey derdini anlatabiliyordu ama doktoru daha iyi olacağına inandığı için kreşe verdirmişti
büyük kızımdan tecrübe edindiğim üzere kreşin çok faydasını gördük ama küçük kızım hiç bir isteğini dile getiremiyor bu onun kreşte zorlanmasına yol açar mı, kendini kötü hisseder mi sizce
Vars da zorunlu değil okul inisiyatifinde. Normal müdredatlarında yok.devlet okullarında da var. Fiziksel imkanı iyi olan okullarda daha fazla hatta (Bina bakımından diyorum.) Tabiki yaygın değil ama var.
Evet, dedim ya fiziki imkan yeterliyse her okulun müdürü bunu değerlendirmek ister. Devlet okullarınında tercih edilebilirliğini arttırmak istekleri var çünkü. :) Müfredattan ziyade kulüp sınıfı diye açılırlar zaten bu tür etkilnikler.Vars da zorunlu değil okul inisiyatifinde. Normal müdredatlarında yok.
Neden bu kadar erken verdiniz? Faydası veya gözlemlediğiniz olumsuz bir duruma neden oldu mu? Aktarabilir misiniz tecrübeleriniziCalismiyorum, büyük oğlumu 2 yaşını doldurduğu gün kreşe verdim. Küçük de 2 yaşını doldurunca gider.
Evet kulüp sınıfını duydum hatta tam gün olup da 2 3 gibi bitiren okullarda çocuklar 5 e kadar okula kalıyormuş öyle olunca. Çalışan aileler için tercih sebebi oluyor tabi bu durum.Evet, dedim ya fiziki imkan yeterliyse her okulun müdürü bunu değerlendirmek ister. Devlet okullarınında tercih edilebilirliğini arttırmak istekleri var çünkü. :) Müfredattan ziyade kulüp sınıfı diye açılırlar zaten bu tür etkilnikler.
aksine gayet açıklayıcı oldu çok teşekkür ederimKonu sahibine de demiştim bakıcı sorunu yoksa göndermeyin diye. Sizde hem bakıcı sorunu hemde özel bir durum mevcut.
Özel durumlu çocuklarda sosyal ortamlar çok önemli. Özel- devlet farketmeksizin sınıf mevcudu 10-15 kişiyi geçmeyen bir okul bulabilirseniz gönderin muhakkak. Çocukların tepkisi öğretmenin onlara durumu nasıl yansıttığıyla çok alakalı. Öğretmen aşırı korumacı yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır, öğretmen çok afedersiniz eksikliği olan bir çocuk gibi yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır. Öğretmen her çocuğa yaklaştığı gibi yaklaşır, diğer çocuklardan gelen tepkileri (ilk aşamada arkadaşlarını duyamadığı için ya da kelimeleri yetmediği için iletişim problemi yaşayabilir, bu da çocukların minik tepkilerine sebep olabilir) öğretmen olumlu-ılımlı yönetirse çocukların merhametli yönleri ile çok güzel yerlere gelir.
Biraz karışık oldu sanki ama yine aklınıza takılanı sorarsınız. :)
Ya o kendilerinden buyuk cantalariBenim ikiz yeğenlerim 2 yaşından beri özel kreşe gidiyorlar. İlk kreşleri bez değiştiriyordu. Şimdiki kreşleri bezden çıkma şartı aradı. Yatılı yabancıları vardı. Tüm gün tabletle oynatıyordu. Kardeşim gelişimleri için kreşe vermeye karar verdi. İnanılmaz ilerleme kaydettiler. Çocuklar sosyalleşmeyi seviyor. Okullarını, arkadaşlarını seviyorlar.
Yaa Cook tatlı cimcimelerBenim ikiz yeğenlerim 2 yaşından beri özel kreşe gidiyorlar. İlk kreşleri bez değiştiriyordu. Şimdiki kreşleri bezden çıkma şartı aradı. Yatılı yabancıları vardı. Tüm gün tabletle oynatıyordu. Kardeşim gelişimleri için kreşe vermeye karar verdi. İnanılmaz ilerleme kaydettiler. Çocuklar sosyalleşmeyi seviyor. Okullarını, arkadaşlarını seviyorlar.
Sırf bu sebeplerden bakıcı konusunda mesafeliydim,genelde aynı şeylerden yakınıyor bakıcıyla ilerleyen arkadaşlarım.benimki henüz 2,5 yaşında ama tükendim gerçekten, lütfen sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama 2 senedir bakıcılardan çektiğimi kimseden çekmedim resmen
neyi yapmasını söylediysem yapmıyorlar neyi yapma desem yapıyorlar, uyarınca trip atıyorlar
yaa en basiti tv yok dedim açılmayacak gün içinde dedim, dedik eşimle beraber, çünkü kızlarımın ikisi de işitme engelli ve küçük kızım konnuşma anlamında çok geri şu anda ve görüştüğümüz özel eğitim hocaları kesinlikle yasaklADI TV'yi
ama yok akşam eve geliyorum ki her 2 tv de açık
bilgisayar açık
büyük kızıma soruyorum zaman zaman, sürekli tv izliyorlarmış
devlet almıyormuş bezli olduğu zamanbenimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?
Özeller alabiliyor ama devlet okulu almaz,sanmıyorum. Her özel okulda kabul etmiyor ki zaten bence sizin vermeniz daha uygun olur tuvalet eğitiminin temelini en azından,okulda destekleyici olur süreçte size.benimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?
Evde çok sikiliyordu, apartmanda ya da çevrede ne aile ne de arkadaşı vardı. Sosyalleşmesi için verdim iyi ki verdim çok memnundum. Evde yemek seçen çocuk orda yiyordu, inanmayinca video attılar çok şaşırdım yediğine. Arkadaşlarıyla oynamayı öğrendi, konuşmayı orda öğrendi. Çok iyi kurumsal bir kreşe verdim 1 öğretmen Türkçe diğeri İngilizce konusuyordu. Ben çok faydasını gördümNeden bu kadar erken verdiniz? Faydası veya gözlemlediğiniz olumsuz bir duruma neden oldu mu? Aktarabilir misiniz tecrübelerinizi
daha neler neler bi bilsenizSırf bu sebeplerden bakıcı konusunda mesafeliydim,genelde aynı şeylerden yakınıyor bakıcıyla ilerleyen arkadaşlarım.
Ki sizin durumunuz daha da farklı,olmasa dahi istenmiyorsa tv açılması istenmiyor yani neden uyulmuyor ben anlamadım. İşi,mesleği bu onun. Kimse işinde keyfi davranmıyorken,bakıcıların bu rahatlığı da beni benden aliyor. Ayrica cekinmiyor da gözünüze sokuyor resmen. Havalar güzel alsa 1-2 saat parka indirse ne olur yani. Sizi de anlıyorum canınızi emanet ettiğiniz için temkinli davranıyorsunuz belli ki ama kurallara uyması gerekir. Hayrına bakmıyor ki.
Kolaylıklar dilerim,iyi ,vicdanlı bir öğretmen bulursanız düşünün derim kreşi. Kızımın öğretmeni çok çok iyiydi,çok severiz ,kurumdan her daim memnun kalmasakta öğretmeni için, okul değiştirirken öğretmeni ,kızımda onunla devam etsin diye bizde geçmiştik aynı okula ki bu okulu tercih etmezdim normalde belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?