- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
tamamda senin çcougun sirasi gelince de seninki yapilacak
her çocuga senede bir kere dogum gunu yapiliyor zaten
arkadaslarina yapilinca illaki ister bunun onune geçemezsiniz, bi 9-10 Yasina kdr bunu unutun bebnce :)
hatta 18 mi desek :)
çevreden gordugu için bu istegi her sene olucak
hatta arkadaslari eve davet edeerse oinuda isteycek
bu heves onun içinde kalcagina siz biarz ödün evrin bence bu konuda
senede bir kere olan bisey sonuçta
sinif ta kaç çocuk varki, her gun e dogum gunu dusmesu biraz zor deilmi:)hadi ben ödün verdim diyelim ama velakin 3 yaşında anlamıyor hergün kendinin doğum günü olsun istiyor. yani şunu düşünemiyor. benim doğum günüm dündü bugün de arkadaşımın. seneye yine ben de üfleyeceğim. bu olsa sorun yok. o yüzden bazı kreşler okul başında bu etkinlikleri uygun bulmuyorlar. her kreş okul böyle olsa çocuklarda hayal kırıklığı olmayacak.
Ya cnm bosver yaa, herkesin yorumunu okumadim ben ama pedagoglarin bile hepsi ayni dili konusmuyorken, ahkam keserek kirici yorum yapmanin bir anlami yokbana biri makale oku demişti o da okur bu yorumu umarım.
Cnm sorun cok mantikli ve guzel bence
Pedagog gorusu alabilirsin
Nette ulasabildiklerine yaz derim
Aslinda kresin kutlamamasi lazim diye dusunuyrm
Bnmde aklima gelen, onun dogum gunune daha zaman oldugunu izah edip, gunu geldiginde onunda dogum gununu arkadaslari ile kutlayabolecegini, aile olarakda onun sevecegi seyler yaparak
Eglenceli bir gun gecirecegini anlatman uygun olur diye dusunurm
Seneyede bence o krese verme
bu seneyi atlatin seneye anlar diye duusnuyorum insallah
Ay yerimm yaaDoğumgünü kutlaması çok mu abartı oluyor acaba, ya da doğumgünü çocuğu göklere mi çıkarılıyor?
Oğlumun hiç böyle problemi olmadı, aksine çok severdi o günleri, pasta yiyecek ya o ona yeterdi.
Çocuğumun ilk doğum gününü evim içinde 60 kişi ile kutlayarak ne kadar büyük bir salaklık yaptığımı doğum gününün 2. saatinde anladım :)
Cnm ya yalanci dogum gunu yapma fikri bana cok uygun gelmedievet sorun büyük olduğu için kreşin pedegogu bile yalancı doğum günü yapın dedi. bazıları da abartma demiş.
Anladıgım kadarıyla çocuğunuz arkadasları ile doğum günü kutlamamıs daha önce.
Siz evde surekli yapıyorum bir daha istiyor diye yapmak istemiyorsunuz. Ama evde yapilan doğum günu partisi olmuyor ki. Arkadaşları yok. Onlarla hediyelesip eğlenemiyor. Kuru kuru mum üflediği icin yetmiyor cocuğa. Ve sürekli sizden doğum gununu kutlamanizi isteyerek kreşteki gibi bir gun hayal ediyor.
Bu noktada işin gereksizliğinden daha çok cocugunuzun hiç gerceklestiremedigi bir arzusu ön planda olmali.
Sorumsuzluk egoistlik aşılama daha farklı bir şey. Çocuğunuzun bir istegini gerceklestirmek değil her istegini gerceklestirmek kötüdür. Siz şuan bizim zamanimizda bunlar mı vardı ne gerek var ya diyen eski kafalı insanlar gibi oluyorsunuz.
Bir pasta ve kıyafet alın. O gun hediye yiyecek icecekten daha cok eğlenmek ön planda olsun. Bol bol da fotoğraf çektirin. Hevesi geçer. Fazla abartmaniza gerek yok. Emin olun cocuklar eğlenirken pipetin üstündeki kucuk boyuttaki kahramana bakmiyorlar. Onlar aileler arası gosterisler. Siz ona ortak olmak istemiyorsaniz ayrintıya girmezsiniz olur biter.
Cnm ya yalanci dogum gunu yapma fikri bana cok uygun gelmedi
Goruslerine cok sevdigim adem gunes hocaya yazabilir misin? Bakalim o ne der
Siz şatafat sevmeyebilirsiniz şahsen ben de hiç sevmem ama belli ki özenmiş yapın gitsin. İlerde muhtemelen o da istemez zaten. Ama adı üstünde çocuk şu an onun için bu çok önemli.yani bizim zamanımızda yapılmazdı bunlar. çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. o yüzden bana da saçma geliyor. ne bileyim bütün çocuklar mutsuz olup bir tanesinin o gün kendisini özel hissetmesi gereksiz geliyor. yaş aldıkça bu normalleşirde bu yaşlarda anlatmak zor gibi. neyse bazı haftalar yollamam bazı haftalarda idare ederiz artık.
sinif ta kaç çocuk varki, her gun e dogum gunu dusmesu biraz zor deilmi:)
arkaadslari seker vs dagutiyor benimkiler sevinirdi dogum gunu olunca seker aldi diye :)))
Anladıgım kadarıyla çocuğunuz arkadasları ile doğum günü kutlamamıs daha önce.
Siz evde surekli yapıyorum bir daha istiyor diye yapmak istemiyorsunuz. Ama evde yapilan doğum günu partisi olmuyor ki. Arkadaşları yok. Onlarla hediyelesip eğlenemiyor. Kuru kuru mum üflediği icin yetmiyor cocuğa. Ve sürekli sizden doğum gununu kutlamanizi isteyerek kreşteki gibi bir gun hayal ediyor.
Bu noktada işin gereksizliğinden daha çok cocugunuzun hiç gerceklestiremedigi bir arzusu ön planda olmali.
Sorumsuzluk egoistlik aşılama daha farklı bir şey. Çocuğunuzun bir istegini gerceklestirmek değil her istegini gerceklestirmek kötüdür. Siz şuan bizim zamanimizda bunlar mı vardı ne gerek var ya diyen eski kafalı insanlar gibi oluyorsunuz.
Bir pasta ve kıyafet alın. O gun hediye yiyecek icecekten daha cok eğlenmek ön planda olsun. Bol bol da fotoğraf çektirin. Hevesi geçer. Fazla abartmaniza gerek yok. Emin olun cocuklar eğlenirken pipetin üstündeki kucuk boyuttaki kahramana bakmiyorlar. Onlar aileler arası gosterisler. Siz ona ortak olmak istemiyorsaniz ayrintıya girmezsiniz olur biter.
Cocugunuz arkadasları arasında mum uflemek istiyor. Siz de bunu anlamiyorsunuz. Cocugunuzu anlamiyorsunuz.ya hep tekrar gibi oluyor ama amacı sadece mum üflemekher mumu üflesin. ne pasta derdinde oluyor ne hediye.
ya hep tekrar gibi oluyor ama amacı sadece mum üflemekher mumu üflesin. ne pasta derdinde oluyor ne hediye.
Cocugunuz arkadasları arasında mum uflemek istiyor. Siz de bunu anlamiyorsunuz. Cocugunuzu anlamiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?