kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

hadi ben ödün verdim diyelim ama velakin 3 yaşında anlamıyor hergün kendinin doğum günü olsun istiyor. yani şunu düşünemiyor. benim doğum günüm dündü bugün de arkadaşımın. seneye yine ben de üfleyeceğim. bu olsa sorun yok. o yüzden bazı kreşler okul başında bu etkinlikleri uygun bulmuyorlar. her kreş okul böyle olsa çocuklarda hayal kırıklığı olmayacak.

mesela benim kizim eylul dogumluu, arkaadslari nisan mayis, onlarin once oluyor dogum gunleri tabi, ve biz o 2 ay boyunca niye geç dogdum erken domadim fln tartismasi yapiyoruz
tartisma derken otuurp uzuluyor bende anlatmaya açlisiyorum uzulmemesi için baya bi ugrasuiyorum yani
bu sene 9 yasonda anlamistir insalalh sirasinin bekledigini :)))

sinif ta kaç çocuk varki, her gun e dogum gunu dusmesu biraz zor deilmi:)
arkaadslari seker vs dagutiyor benimkiler sevinirdi dogum gunu olunca seker aldi diye :)))

bana biri makale oku demişti o da okur bu yorumu umarım.
Ya cnm bosver yaa, herkesin yorumunu okumadim ben ama pedagoglarin bile hepsi ayni dili konusmuyorken, ahkam keserek kirici yorum yapmanin bir anlami yok
Cok kaale alma
Sen bir cok annenin gunumuzde karsilasabilecegi pedagojik acidan sorun yaratabilecek bir olaya parmqk basmissin
Bende kresimi dogum
Gunu kutlamayan kres olarak tercih etmeyi dusunuyrm
Yanlis uygulamalar gibi geliyor bana bunlar
Ki bununla ilgili dedigim gibi bilinc altimda okudugum
Ya da dinledigim seyler var
Animsayamadim

evet sorun büyük olduğu için kreşin pedegogu bile yalancı doğum günü yapın dedi. bazıları da abartma demiş.

Anladıgım kadarıyla çocuğunuz arkadasları ile doğum günü kutlamamıs daha önce.
Siz evde surekli yapıyorum bir daha istiyor diye yapmak istemiyorsunuz. Ama evde yapilan doğum günu partisi olmuyor ki. Arkadaşları yok. Onlarla hediyelesip eğlenemiyor. Kuru kuru mum üflediği icin yetmiyor cocuğa. Ve sürekli sizden doğum gununu kutlamanizi isteyerek kreşteki gibi bir gun hayal ediyor.
Bu noktada işin gereksizliğinden daha çok cocugunuzun hiç gerceklestiremedigi bir arzusu ön planda olmali.
Sorumsuzluk egoistlik aşılama daha farklı bir şey. Çocuğunuzun bir istegini gerceklestirmek değil her istegini gerceklestirmek kötüdür. Siz şuan bizim zamanimizda bunlar mı vardı ne gerek var ya diyen eski kafalı insanlar gibi oluyorsunuz.
Bir pasta ve kıyafet alın. O gun hediye yiyecek icecekten daha cok eğlenmek ön planda olsun. Bol bol da fotoğraf çektirin. Hevesi geçer. Fazla abartmaniza gerek yok. Emin olun cocuklar eğlenirken pipetin üstündeki kucuk boyuttaki kahramana bakmiyorlar. Onlar aileler arası gosterisler. Siz ona ortak olmak istemiyorsaniz ayrintıya girmezsiniz olur biter.

Çocuğumun ilk doğum gününü evim içinde 60 kişi ile kutlayarak ne kadar büyük bir salaklık yaptığımı doğum gününün 2. saatinde anladım :)

çocuğumun ilk doğum günü de evde kestik sanırım. benim oğlum dişli bir bebekti bana günümü gösteriyordu. bırakın 60 kişiyi 5 kişi bile ağırlayamazdım uykusu gelince uyumalı, mama vakti gelince mama yemeli, emecekse illa emmeli falan.

ya hep tekrar gibi oluyor ama amacı sadece mum üflemek her mumu üflesin. ne pasta derdinde oluyor ne hediye.

Siz şatafat sevmeyebilirsiniz şahsen ben de hiç sevmem ama belli ki özenmiş yapın gitsin. İlerde muhtemelen o da istemez zaten. Ama adı üstünde çocuk şu an onun için bu çok önemli.

sinif ta kaç çocuk varki, her gun e dogum gunu dusmesu biraz zor deilmi:)
arkaadslari seker vs dagutiyor benimkiler sevinirdi dogum gunu olunca seker aldi diye :)))

yok hergüne değil hafta de bir gün oluyor. bir de buçuk olunca da kutluyorlar. çünkü içerleyenler oluyor.

ya hep tekrar gibi oluyor ama amacı sadece mum üflemek her mumu üflesin. ne pasta derdinde oluyor ne hediye.

O zaman her mumun üflenmeyeceğini öğretmek lazım işte

Sizin doğum günlerinizi kutlayın evde mesela Baba'ya sürpriz parti hazırlayın ikiniz mum üflemek Baba'ya özel olsun işte uzun süre sürpriz diye organize edin

Ona da ikide bir pasta alıp mum dikmeyin

Yavaş yavaş mumun doğum gününde olan ve az olan bir şey olduğunu öğrensin

Yukarıda da yazdım arkadaşım yemek yesin diye topkek e bile mum dikerdi gördüğü her mumu üflemek ister evdeki şamdanı bile

Hiç öyle bir şey yapmadım mesela benimki mumu ben de üfleyim demez hiç

Hatta annemin pastası vardı oğlum üç yaşında değildi daha gel birlikte üfleyelim dedi de zor ikna etti çünkü o anneanneye alınmıştı ikimiz almıştık

Siz de yavaşta başkasına ait olanı her mumun üflenmeyeceğini vs anlatın anlamaz demeyin anlar birincide anlamasa da 10. Da anlar

Bende okullardaki doğum günlerinden çok rahatsızım.
Çok gereksiz. Herkesin kendi ailesiyle kutlaması gerekiyor.

Kimisi mum üflemeyi ve doğum günü kutlamayı uygun bulmaz ve yapmaz, kimisi fazlasıyla özenir.
2 3 yaşındaki çocuklara bir kutlama yapılacaksa ortak kutlamalar olmalı.

Ama işte artık böyle devam edecek bu durumlar galiba. Uyduruktan bir sürü parti çıkarıldı ve hatta parti malzemeleri evleri bile açıldı.

Sizde madem kutlayacaksiniz bırakın oğlumuza özel olsun. Içindeki hevesi gitsin.

Cocugunuz arkadasları arasında mum uflemek istiyor. Siz de bunu anlamiyorsunuz. Cocugunuzu anlamiyorsunuz.

hiç öyle bir derdi yok. yani bakın ben yapacağım önümüzdeki günlerde ama değişmeyecek sonuç çocuğumu bildiğim için diyorum. zaten toplum olarak bu çocuklara empoze edildiği için böyle sananlar var yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…