- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Anneyim zaten size de iyi günler.anne olunca tekrar düşünün. iyi günler.
Yazdıklarınız açıkçası bana mantıklı geldi, ben de doğumgünü kutlaması vs pek sevmem.
Konu sahibi sizce şu an ne yapmalı?
Yani üşenmeyin bu kadar
Elinizden geldiği kadar özenin,
çocuk o daha
arkadaşlarıyla kutlasın,mutluluğunu paylaşsın
kendini özel hissetsin,
hiç üşengeç bir insan değilim konunun özü şu;
benim çocuğum aralık doğumlu. her yıl evimizde mumunu üfler pastasını keseriz.
ocak da kreşe başladı. o günden beri doğum günleri oluyor. gelgelelim çocuk mum üflemek istiyor.
çünkü 3 yaşında ve zaman kavramı yok. seneye d ebenim doğum günüm olacak diyemiyor. ya da evet ben de üflemiştim diyemiyor. işte u yüzden çocuklar buçuklu yaşlarında bile kutlama yapıyorlar.2,5 yaş gibi.
ama baştan kreşler okullar bu tür şeylerin okul dışında olması gerektiğini söylese herkes dilediğince kutlar. kimisi 100 bin harcar kimisi benim gibi bir pasta keser
sende 3,5 da kutla o zaman
bahane üretiyorsun gibi geldi
Aman arkadaşlarıyla kutlamasın.
yok yok uğraşmayın siz.
herkese kopyala yapıştır yapmanıza gerek yok
aynı yorumu defalarca okuyamam
Bir eğitimci olarak derdinizi çok değerli buldum. Olay "ne var, Allah aşkına iki mum uflet" tarzı basit bir şey değil. O kreşleri açanlar eğitimci; doğum günü uygulamalari hoş degil. Bundan güzel tartışma konusu olmaz bana gore. Kaynana konusu açmadığınız için pek tutmamış:)
Benim kızım da 2.5 yaşında kreşe başladı ve maalesef her kreşte olduğu gibi bizimkinde de kutlanıyor. Bu kreşlerin çoğu veli ne derse onu yapıyor. Sorun burda. Herkes yaptığı için biz de yapmak zorunda kaldık senelerce. Ister istemez kıyaslama da oluyor çocuklar arasinda. Bir çocuğu bir günlüğüne de olsa "prens" ya da "prenses" ilan etmek psikolojik acıdan doğru değil. Hem kendisi hem de diğer çocuklar için.
Partide eşitlik sağlamak adına kızıma taç gönderdiğimde kızlar için kağıt taçlar, erkekler için de yine kağıttan maskeler yolluyorum. Yine hepsine dudukler ve balonlar da. Çocuklara hazirlayacaginiz minik hediyeler ve pinyata tarzı ortak eglencelikler partiyi birisini "özel" kılmaktan ziyade, herkesi mutlu etme görevine dönüşecektir. Şimdiden iyi eglenceler.
Veliler pek anlamak istemese de doğum günlerinde sadece doğum günü olan çocuk mutlu oluyor diğerleri icerliyor üzülüyor durgunlasiyor hatta kıskanıyor. Oğlumun gittiği kreste sene başında karar alındı ve sırf çocukların psikolojisi düşünülerek dogumgunu veya başka kutlama yapılmaması kararı alındı bütün veliler gayet memnun.
Bir de şu var: Bilmem ne kostümü giydi diye, çocuğun kendini özel hissetmesi ile mutlu olan anne. Bu gerçekten tehlikeli bir durum. Etrafta yeterince takip takistirmaktan, giyinip süslemenmekten başka hiçbir amacı olmayan kadın var.
Yuzde yuz emin degilim ama sey animsiyorum
Pedagojik acidan bu kutlamalar dogru olmadigi icin artik bazi kresler kutlama yapmiyor diye hatirladim
Cnm sorun cok mantikli ve guzel bencehepsine +++++. gerçekten bütün hislerime tercüman oldunuz.
Anlayan çocuğa yapsınlar choc ama 1 yaşındaki bebeğe konsptli partiyi de abartı buluyorum ben.
En yakın arkadaşım oğlunun birinci yaş gününe abartmıyorum 6000 lira harcadı. 50 kişiye brunch verdi, pastası, özel fotoğrafçısı, konsept düzenlemesi, dış çekimi vs 6000 tuttu.
Ve çocuğun doğum gününde gülerken bir tane fotoğrafı yok . Avazı çıktığı kadar ağladı, annesinin saçını başını yoldu. Yorgunluktan ve uykusuzluktan içi çıktı çocuğun.
İlk doğum günlerini anne babalar kendileri için yapıyor sanırım. İnstagram keşfette neler görüyorum, gözlerim pörtlüyor vallahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?