- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.246
- 448
- Konu Sahibi bulunurhintkumasi
-
gitme tabiki allah korusun bebek kırkıyla gelin kırkı tehlikelidir.çocuğu tehlikeye atma.eşin gitsin dönsün onun kardeşi sonuçta.seninde yanında annen fln kalsın yanlızda kalma.
3 gün kalmak zorundamısınız ki kızla konuşup canım ilk bebek korkuyorum tecrubesizlikte var kusura bakma kınana gelemicem diyince kimse sana darılmaz ki yani ne bileyim benim düğünüme gelemese biri ve bu şekilde arayıp mahcup olduğunu söylese kıyamazdım hiç
Canım zaten eskilerin klasik savunması bu, "biz hiç çocuk büyütmedik mi?". Ben de duydum bu lafı ve cevabım "siz kendi çocuklarınızı bildiğiniz gibi büyütmüşsünüz, bırakın da ben de kendi çocuğumu bildiğim gibi büyüteyim" olduBu konuda bana bozulan bozulsun hiç takmam, alem bozulacak diye daha kırkı çıkmamış bebeği yollarda heba edemem. Üstelik benim bebişim 20 aylık oldu, ona rağmen öyle düğün dernek, vs. gitmiyorum, çünkü bebğim 7-8 gibi uyuyor erkenden, onun uyku düzenini bozmamam, sonrazor düzeliyor. Önemli olan kuzumun rahatı, milletin keyfi değil. Sen de hiç takma, doktoru izin vermiyor, mikrop kaparmış de çık işin içinden.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin evladını canım..o an duruma bakarsın ben tabiki gitmemenden yanayım esin de gidebilir o an ki duruma bakarsın artık baktın bebegı kucağına aldıktan sonra gidilecek gibi deil yada herhangi bir durum soz konusu oldu ozaman ben gidemem dersin esine
Kesinlikle gitme.hicbir sey bebeginin sagligindan degerli degil
Hiç plan yapmayın hamileliğimde aynı durum vardı kesin geleceksiniz diye beynimi yedi kv noldu doğumdan sonra ölümcül bi hastalık yakama yapıştı aslında kendi de gidemeyecekti zorla beni o halde bırakıp gitti
Demem o ki hayat bu plana gelmez plansız yaşayamayan ben söylüyorum bunu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence rahat ol canim simdiden kafana takma kesinlikle o anki duruma gore davran
benum oglum cok cok sakin bur bebekti oyuncak bir bebek gibu neden gidulmesin ki ole bir bebekle
ama kizim aksine yarim saatte bur emmek isteyen aaa aaaa diye baguran bir bebekti karsi komsuya bike gecilmicek turdeb
ondan dolayi sakince bekle bebegine gire hareket et derim
O telaşede bebeğiniz hasta ya da başka bir şey olsa, eminim ilk suçlayacakları insan siz olacaksınız.
"İyi anne olaydın da bebeğine bakaydın" gibisinden..
Hiç bir şey sizin ve bebişin sağlığından daha önemli değil..
Eskiden anneler tarlada dogurup islerine devam ederlermis. Hey gidi heyyy.
Bende dogum yaptiktan 2 hafta sonra kaynimin dugunu oldu gitmedim. Oglum dogardogmaz zaten sezaryanim kaynanam hemen basladi oglan bizi seviyo dugune gelcek demeye. Hemen babam araya girdi kiz daha amaliyatli 5 saatlik yolu cekemez sakin zorlamayin dedi kaynanamlarda sustu kaldi. Esimi tek yolladim bende annemde kaldim. Zaten doktor kendi soyledi biz boyle kucuk bebeklere yol onermiyoruz enfeksiyon oldurucu olabilir bagisiklik sistemleri daha guclu degil dedi.
Kesinlikle gitme umarim esinde zorlamaz ben bebegim 5 aylikti tatile bille gitmedim hasta olur diye daha 40 cikmamis bebegi olsem goturmem..ne dusunurseler dusunsunler dogunca anlarsin kimse ondan kiymetli olmuycak benim ilk bebegim 33 gunluktu bayram geldi esime dedimki sabah kimse olmadan annenleri ziyaret edip donucez ben kalabaliga sokmam dedim kayinvalidemin evi cok kalabalik olur sabah 7 de gitim 15 dakika durdum geldim soylendiler hicte umrumda degil ustelik abisi felan hep ayni apartmanda oturuyor onlara gitmedim kaldiki sen dugune nasil goturursun nasil kiyarsin kucicuk bebege..
Bence arkadasım kesinlikle kafanı yorma zaten yenidoğan bebiş kırkına kadar zor günler geçiyor uykusuzluk gaz sancıları üstüne . Birde o bebiş sürekli meme ister 10 DK 15 DK da bir nerelerde emzircen birde lohusasın daha ne işin var millet içinde . Gitme bence bebiş doğunca eşin de görecektir minnacık yavrusunu oraya göndermez merak etme .
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kesinlikle gitmeyin şimdiden tavrınızı koyun zaten doğduktan sonra anlayacaksınızki o kadar küçük bir bebekle ne yola çıkılabilir nede eviniz olmayan kalabalık bir ortamda küçücük bebekle uğraşılır.. Imkansız..
Gidebilme ihtimalini hiç düşünmeyin bence, çünkü o dönemler bebeğin bakımının en zor olduğu dönemler, hem gaz sancıları hem sürekli emmek istemesi , uyku problemleri vs.. Bırakın düğünü evden bakkala gidemiyor insan
sanırım o kadar kucuk bebegımle dugune gıtmezdım
o ortamda buluur fakat dugun salonuna gıtmezdım dıye dusunuyorum
Annemlerın benden oncekı bebekı yda ablam dıyeyım kalbı delık dogmus amlyt olmus amlyt cok basarılı gecmıs fakat amlyttan 2 hafta snra amcamın dugunu oluyr ve orda enfksyn kapıyr artı bırde usutuyr malesef kı ölmuşannem hala onun pişmanlıgında. Kendımden ornak vereyım dugun tarıhım hersey bellı ıdı daha snra ablamın hamıle oldgnu ogrendık ben ve eşim ortak karar vererek dugunumuzu erteledık martta olcak dugun agustosta oldu. Olmayack bırsey degıl bunlr senınde o dugunde olmanı ısteyenler bunu pekte guzel ayarlayabılırdı ve ben olsam asla ama asla gıtmezdım o dugune helede 3 saat yol asla gıtmem
eşin bu duruma ne diyor? senden yana mı yoksa o da "gidelim ne olacak" mı diyor?
her kosulda yolu kaldırırsınız , abiyede bulursun orada istersen düğün salonuna da sokarsın ( senden yeteri kadar süt emdiği sürece mikrop vs kapmaz kolay kolay burakmazsın hiç ) amaaa gelgelim tavra!!! ben sırf o kaynananya inat gitmezdim sen daha lohusa olacaksın ne işin var oralarda seni niye düşünmez hiç sanki keyfinden yardım edemeyeceksin bu ne tavır böyle hamile kadına laf sokmalar falan.. gitmezdim bebgimle evimde kalırsım mis gibi
Kızlar Rabbim herkese nasip etsin yakında bebişim olacak inşallah.
Bebeğim daha bi aylık olmadan küçük kaynımın düğünü olacak, bizim olduğumuz şehre 3 saatlik uzaklıktalar, 2 3 gün falan kalınacak.
Daha şimdiden sezeryan mı normal mi olacak, sağlık durumu nasıl olur falan onları bilemiyorum tabi. :18:
O kadarcık bebekle yolculuk, lohusalık durumu, düğün evi kalabalığı, enfeksiyon tehlikesi ıvır zıvır bir sürü sorun var kafamda, ilk bebeğin tecrübesizliği de tabi. Kesinlikle düğün salonuna götürmem ama bi sürü akraba eve doluşacak, bi telaşe, biliyorsunuz işte..
Bi de elbise sorunu var tabi, doğumdan sonra kaç kiloda kalacağımı bilemediğim için kına, düğün elbisesi bakamam. Doğumdan sonra da o kadar sürede abiye bakmaya gidebileceğimi hiç sanmıyorum.
Aslında katılmak isterim ama düğün tarihi benim doğum tarihimin bilinmesinden sonra konuldu, daha müsait zamanlar da vardı benim rahatça katılabileceğim ama tercih etmediler, bana göre ayarlayacak halleri yok tabi ki dedim, saygı duydum. Bi de kv yakınıyo onların akrabaları benim düğünümde bana moralmen çok destek olmuşlar, sen doğumdan dolayı bi işe yaramayacaksın gibi... mecbursunuz geleceksiniz tavrı takınıyo ona sinir oluyorum. Ama eminim kendi kızı aynı durumda olsaydı kesinlikle göndermezdi.
Uzun oldu kızlar ama napayım bilemedim, tecrübeli anneler bi el atıverin nolur
Ben de onu diyorum anne nasıl olacak, daha kırkı çıkmadan çocuk enfeksiyon kapar birinden falan diye ama 'Biz hiç çocuk büyütmedik mi, senin çocuğunsa benim torunum' tarzı bi cevap alıyorum.
Eltim ,görümcemin düğününe gelmişti. Gelmesede anlayışla karşılardık ama gelince sevindik.Bebişide sevdik bol bol kendisinede yardımcı olduk.Bişeycikde olmadı..Tatile bile gidenler var..Bu doğum sonrası durumunuza da bağlı biraz .Ben aylarca ayağa kalkamamıştım. Ama o rahat bir doğum yaptı..Gençtide sorun olmadı..Onun içinde değişiklik oldu..
kalabalıkta herkes bebeği görmek ister, kimisi eline almak ister, kimisi kaşla göz arasında öpüverirBiliyosun milletcek bayılırız bebek sevmeye
ay sen bırak düğünü bize gel yaa benim de sevesim geldi, sen öle küçücük müçücük deyince
Bence şimdiden bu kadar düşünüp kendinize dert etmeyin, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah. Ama benim de aklıma takıldı, kendi kız kardeşinizin yada erkek kardeşinizin düğünü olsaydı da, böyle mi düşünecektiniz?
Ben olsam giderdim, hiçte birşey olmaz Allah'ın izniyle. Sözüm meclisten dışarı da, evhamlı ve çok korumacı anneler yüzünden maalesef şimdiki çocuklar hep alerjik. İlla birşeye alerjleri var, hemen hasta oluyorlar, bağışıklık sıfır neredeyse. Gerek yok bu kadar evhamlı olmaya, biraz rahat olun, tabi ki tedbirinizi alın, 1 aylık bebeği önüne gelenin öpmesine vs izin vermeyin, ama çokta evhamlı olmak iyi bir şey değil.Ayrıca lohusalık mı kaldı artık ya, var mı öyle hala 40 gün hasta gibi yatan bayanlar. Sezeryanla bile 1 hafta da ayağa kalkıyorsun artık.
Boşuna kendinizi strese sokuyorsunuz ve evham yapıyorsunuz.
bnm de 2 aylık bebeğim var sana öncelikle sağlıklı bir doğum diliyorum bizim de cenazemiz vardı cenazeden önce hasta ağırlaştı diye apar topar eşimi aradılar telefonla çağırdılar eşim gitti döndü bir hafta sonra da vefat haberi geldi cenazeye gitti kimse senin küçük bebeğin var oğlum tercih senin demeyip alel acele arayıp çağırıyorlar kimse seni ve bebeğini düşünmüyor ben hasta görmeye de cenazeye de gitmedim beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem yarın birgün çocuk hasta olsa bişey olsa kimse demez sen taa oralardan kalkıp geldin çocuk hasta oldu düşüncesizlik ettik demez de aksine zorda bırakırlar insanı
kayınvalıdenız cıdden sızlere bukadar söz gecırebılıyor mu ya sen nıye kayınvalıde uzerıne oynuyorsun kı sen eşinin üzerine oyna trubunlerde işin ne senın onu kandırdın mı bıttı bu iş onunda çocugu doldur gıtsın beynını adamın ki gidilmez
Oldu deseydin eskiden 40 gün evden çıkılmiyordu..lohusa kadına selam bile gönderilmez gibi bir çok şey vardı. .kendi kucaklamis çıkmış mi yani.
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Şimdi küçücük çocukları avm e bile çıkarıyorlar. Lohusa olacaksın tabii ki ama orada da sana iş buyuran olmaz hem neden düğün için gidip 2-3 gün kalacaksınız anlamadım ne yapacaksınız orada. Hadi kına gecesi bir gece önce olsa kızın orada olur o zaten ona gitmezsiniz. Kaynın başka şehirde mi oturacak düğün ya kaynananın olduğu yerde ya kaynının oturacağı yerde yapılır düğüne gidersiniz zaten düğünler saat 8 de başlıyor 11.30-12.00 gibi bitiyor. Sonuçta eltisiniz. Arabanız varsa özellikle 3 saat gidilebilir mola verilerek filan bebeğiniz sürekli uyur zaten. Döner gelirsiniz kalmadan. Siz bilirsiniz tabii ama düğünün tarihini kızında erkeğinde durumuna göre almışlardır sizi düşünememeleri normal. Gitmem diyorsanız gitmeyin ama eşiniz mutlaka gitmeli kardeşi ne de olsa size kim bakacak evde.
Doğumdan sonra şartlarının ne olacağını şu andan kestiremezsin.Bebek rahatsız olur,sen rahatsız olursun,halsiz olursun ....yani bunları şimdiden düşünmek doğru olmaz.Dediğin gibi kimse de senin müsaitlik durumuna göre düğün tarihi seçemez.Kızın da bir aile akraba çevresi var.Herkesin müsaitlik durumuna göre tarih alınmaz.Kayınvalidenin ne dediği ne düşündüğü de önemli değil.Senin düğününde sana destek olunmuştur.Sen şartların doğrultusunda hareket edersin.Düğüne gidemezsin,başka zaman destek olursun.Allah korusun cenazen veya ağır hastan olsa,ne yapacaksın koştur koştur düğüne mi gideceksin.Aman onlar bana destek olmuştu diye.30 günlük bebekle gitmen doğru değil.Bebeğin sağlığı ve rahatlığı,kaynananın ne dediğinden daha önemli olmalı.Kızlar Rabbim herkese nasip etsin yakında bebişim olacak inşallah.
Bebeğim daha bi aylık olmadan küçük kaynımın düğünü olacak, bizim olduğumuz şehre 3 saatlik uzaklıktalar, 2 3 gün falan kalınacak.
Daha şimdiden sezeryan mı normal mi olacak, sağlık durumu nasıl olur falan onları bilemiyorum tabi. :18:
O kadarcık bebekle yolculuk, lohusalık durumu, düğün evi kalabalığı, enfeksiyon tehlikesi ıvır zıvır bir sürü sorun var kafamda, ilk bebeğin tecrübesizliği de tabi. Kesinlikle düğün salonuna götürmem ama bi sürü akraba eve doluşacak, bi telaşe, biliyorsunuz işte..
Bi de elbise sorunu var tabi, doğumdan sonra kaç kiloda kalacağımı bilemediğim için kına, düğün elbisesi bakamam. Doğumdan sonra da o kadar sürede abiye bakmaya gidebileceğimi hiç sanmıyorum.
Aslında katılmak isterim ama düğün tarihi benim doğum tarihimin bilinmesinden sonra konuldu, daha müsait zamanlar da vardı benim rahatça katılabileceğim ama tercih etmediler, bana göre ayarlayacak halleri yok tabi ki dedim, saygı duydum. Bi de kv yakınıyo onların akrabaları benim düğünümde bana moralmen çok destek olmuşlar, sen doğumdan dolayı bi işe yaramayacaksın gibi... mecbursunuz geleceksiniz tavrı takınıyo ona sinir oluyorum. Ama eminim kendi kızı aynı durumda olsaydı kesinlikle göndermezdi.
Uzun oldu kızlar ama napayım bilemedim, tecrübeli anneler bi el atıverin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?