Küçücük bebekle düğün ?

annemi yanıma çağırır eşimi gönderirdim sonuçta kardeşi ama ben kaç günlük bebeğimi alıp gitmezdim..

gitme tabiki allah korusun bebek kırkıyla gelin kırkı tehlikelidir.çocuğu tehlikeye atma.eşin gitsin dönsün onun kardeşi sonuçta.seninde yanında annen fln kalsın yanlızda kalma.

Annem gelecek inşallah yanıma. Onların kınası biraz farklı oluyor canım, erkek tarafından da bayan erkek herkes gidiyor yani dolayısıyla eşimin de orda bulunması gerekiyor abi olarak. Benim düğünümde teyzemin kızının tam 40 zamanıydı, aynı şehirde olmamıza rağmen gelemedi. Ben çok doğal karşılamıştım. Bana kalsa ben karşımdaki bişey demeden sen sakın gelme derim.

Ay canım benim o lafları edebilmem için 40 fırın ekmek yemem gerekiyor galiba

Kesinlikle gitme.hicbir sey bebeginin sagligindan degerli degil

Biraz daha önce veya sonra olsaydı ne olurdu sanki, haklısınız kızlar...

Canım benim çok geçmiş olsun inşallah şifana kavuşmuşsundur. Benim de doğum nasıl olacak, bebeğin durumu vs daha belli değil ama şimdiden ona göre kendimi hazırlamak istedim. İnşallah her şey yolunda gider.

Bebeğin durup durmaması değil de hasta olup olmamasından korkuyorum daha çok. Ben eziyet çekeyim bişey olmaz da yeter ki bebeğim bişey olmasın..

Ona bişey olursa kendimi asla affetmem

Eskiden anneler tarlada dogurup islerine devam ederlermis. Hey gidi heyyy.

Keşke bebeklerimiz o zamanki bebekler gibi, biz de annelerimiz kadar dayanıklı olsak ama maalesef en ufak şeyden hasta olur çağa geldik. Buna göre düşünüp önlemimizi almak zorundayız.

sanırım o kadar kucuk bebegımle dugune gıtmezdım
o ortamda buluur fakat dugun salonuna gıtmezdım dıye dusunuyorum

Ay kızlar bişey olmaz ben gittim diyenleri duyunca bi cesaretlenmiştim ama sanırım yine korkmaya başladım söylediklerinizden sonra. Ona bişey olursa naparım ben, kendimi asla affetmem.

Zaten bütün ömür başıma laf söylenmeyecek olsa bu kadar laf sokmaya şükür ya Rabbi diyecem

Eltim ,görümcemin düğününe gelmişti. Gelmesede anlayışla karşılardık ama gelince sevindik.Bebişide sevdik bol bol kendisinede yardımcı olduk.Bişeycikde olmadı..Tatile bile gidenler var..Bu doğum sonrası durumunuza da bağlı biraz .Ben aylarca ayağa kalkamamıştım. Ama o rahat bir doğum yaptı..Gençtide sorun olmadı..Onun içinde değişiklik oldu..

kalabalıkta herkes bebeği görmek ister, kimisi eline almak ister, kimisi kaşla göz arasında öpüverir Biliyosun milletcek bayılırız bebek sevmeye

ay sen bırak düğünü bize gel yaa benim de sevesim geldi, sen öle küçücük müçücük deyince

Son düzenleme:
Bence şimdiden bu kadar düşünüp kendinize dert etmeyin, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah. Ama benim de aklıma takıldı, kendi kız kardeşinizin yada erkek kardeşinizin düğünü olsaydı da, böyle mi düşünecektiniz?

Ben olsam giderdim, hiçte birşey olmaz Allah'ın izniyle. Sözüm meclisten dışarı da, evhamlı ve çok korumacı anneler yüzünden maalesef şimdiki çocuklar hep alerjik. İlla birşeye alerjleri var, hemen hasta oluyorlar, bağışıklık sıfır neredeyse. Gerek yok bu kadar evhamlı olmaya, biraz rahat olun, tabi ki tedbirinizi alın, 1 aylık bebeği önüne gelenin öpmesine vs izin vermeyin, ama çokta evhamlı olmak iyi bir şey değil.Ayrıca lohusalık mı kaldı artık ya, var mı öyle hala 40 gün hasta gibi yatan bayanlar. Sezeryanla bile 1 hafta da ayağa kalkıyorsun artık.

Boşuna kendinizi strese sokuyorsunuz ve evham yapıyorsunuz.

bnm de 2 aylık bebeğim var sana öncelikle sağlıklı bir doğum diliyorum bizim de cenazemiz vardı cenazeden önce hasta ağırlaştı diye apar topar eşimi aradılar telefonla çağırdılar eşim gitti döndü bir hafta sonra da vefat haberi geldi cenazeye gitti kimse senin küçük bebeğin var oğlum tercih senin demeyip alel acele arayıp çağırıyorlar kimse seni ve bebeğini düşünmüyor ben hasta görmeye de cenazeye de gitmedim beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem yarın birgün çocuk hasta olsa bişey olsa kimse demez sen taa oralardan kalkıp geldin çocuk hasta oldu düşüncesizlik ettik demez de aksine zorda bırakırlar insanı

kayınvalıdenız cıdden sızlere bukadar söz gecırebılıyor mu ya sen nıye kayınvalıde uzerıne oynuyorsun kı sen eşinin üzerine oyna trubunlerde işin ne senın onu kandırdın mı bıttı bu iş onunda çocugu doldur gıtsın beynını adamın ki gidilmez

Ben de onu diyorum anne nasıl olacak, daha kırkı çıkmadan çocuk enfeksiyon kapar birinden falan diye ama 'Biz hiç çocuk büyütmedik mi, senin çocuğunsa benim torunum' tarzı bi cevap alıyorum.

Oldu deseydin eskiden 40 gün evden çıkılmiyordu..lohusa kadına selam bile gönderilmez gibi bir çok şey vardı. .kendi kucaklamis çıkmış mi yani.

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

İnşallah bizim de öyle olur :)

Ay sev teyzesi, ben de bütün bebekleri çok severim ama çok küçükse yaklaşmam bişey olur diye, herkes öyle yapsa korkum kalmayacak :)

Kendi kardeşim olsaydı muhtemelen tarihi değiştirtirdim. Benim düğünüme de düğün salonundan 10 dk uzaklıkta oturan teyze kızım gelmemişti bebek bir buçuk aylıkken. Ben normal karşılamıştım, hatta ben gelme demiştim. Bilmiyorum belki de her şey çok kolay olur, ben şu anki korkularımdan dolayı bu konuyu açtım. Normalde de öyle çocuğunu sevdirmeyen öptürmeyen bi anne olmayı düşünmüyorum ama bu 40 lık bebekler hassas olur hastalıklara karşı düşüncesinden dolayı sakınıyorum. İnşallah dediğiniz gibi öyle sıkıntılı bi süreç olmadan çabucak atlatırız bu dönemi.

Şimdi küçücük çocukları avm e bile çıkarıyorlar. Lohusa olacaksın tabii ki ama orada da sana iş buyuran olmaz hem neden düğün için gidip 2-3 gün kalacaksınız anlamadım ne yapacaksınız orada. Hadi kına gecesi bir gece önce olsa kızın orada olur o zaten ona gitmezsiniz. Kaynın başka şehirde mi oturacak düğün ya kaynananın olduğu yerde ya kaynının oturacağı yerde yapılır düğüne gidersiniz zaten düğünler saat 8 de başlıyor 11.30-12.00 gibi bitiyor. Sonuçta eltisiniz. Arabanız varsa özellikle 3 saat gidilebilir mola verilerek filan bebeğiniz sürekli uyur zaten. Döner gelirsiniz kalmadan. Siz bilirsiniz tabii ama düğünün tarihini kızında erkeğinde durumuna göre almışlardır sizi düşünememeleri normal. Gitmem diyorsanız gitmeyin ama eşiniz mutlaka gitmeli kardeşi ne de olsa size kim bakacak evde.

Zaten gidersem normal bişey olacak onlar için, yani zor şartlarda geldi bak diye bi izlenim olmayacak onlar için. Gelmezsem eksik bişey yapmış olacam

Ay valla kızlar hamilelik stresi herhalde, her lafa takar oldum. Ne bileyim mantıklı düşünemiyorum bu aralar sanırım.

Kına onalrda farklı oluyor canım, kız erkek tarafının da bayanları erkekleri hepsi geliyor kınaya. Dolayısıyla eşim de abisi olarak orda olmak zorunda. Kına düğün arasında 1 gün var, düğün bittikten sonra gece eşim araba kullanamıyor geç saatte, ben de bebekle kullanamam zaten. Gidip dönme şansımız yok o yüzden (

Doğumdan sonra şartlarının ne olacağını şu andan kestiremezsin.Bebek rahatsız olur,sen rahatsız olursun,halsiz olursun ....yani bunları şimdiden düşünmek doğru olmaz.Dediğin gibi kimse de senin müsaitlik durumuna göre düğün tarihi seçemez.Kızın da bir aile akraba çevresi var.Herkesin müsaitlik durumuna göre tarih alınmaz.Kayınvalidenin ne dediği ne düşündüğü de önemli değil.Senin düğününde sana destek olunmuştur.Sen şartların doğrultusunda hareket edersin.Düğüne gidemezsin,başka zaman destek olursun.Allah korusun cenazen veya ağır hastan olsa,ne yapacaksın koştur koştur düğüne mi gideceksin.Aman onlar bana destek olmuştu diye.30 günlük bebekle gitmen doğru değil.Bebeğin sağlığı ve rahatlığı,kaynananın ne dediğinden daha önemli olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…