Ben aranıza yeni katıldım 1.5 haftada 80 tl biriktirdim. Eşim bütün paramı alıyırsun diyor isyanlarda. Henüz altın almaya yetecek param yok. Hesap açtırıcam altın hesabı oraya yatırıcam kısmetseGünaydın. Herkese mutlu bir pazar günü diliyorum.zeytinyagi en sağlıklı yağ.alıştığınızda vazgeçemeyeceksiniz.sizleri devamlı okuyorum ve çok şey öğrendim.şunu da farkettim aylık birikimler yazıldığında daha şevk verici oluyor.benim mart ayı birikimim 2 tane yarım altın. Sizler nasıl geçirdiniz mart ayını? Herkesin birikimi bereketli ,hayırlı olsun...
İnşallah canım :)Allah razı olsun canım hiç mütevazi olmayacağım izinliyim nasıl olsa gezmek için yer arıyorum bekle geleceğim inşallah.
Canım dün arkadaşlar yemekten sonra bize geldi geceye doğru kahve yaptım benim acayip uykumu kaçırıyorHayırdır canım niye uyuyamıyorsun.
1.5 haftada 80 çok iyiBen aranıza yeni katıldım 1.5 haftada 80 tl biriktirdim. Eşim bütün paramı alıyırsun diyor isyanlarda. Henüz altın almaya yetecek param yok. Hesap açtırıcam altın hesabı oraya yatırıcam kısmetse
dimi çok etkilemez bencede bir çay keyfim var yani etkilemesin :)Bence çok etkilemez sonuçta yazın ısınma yok sırf ocaktan ne kadar düşük geliyo sanmıyorum en fazla 10 lira etkiler bence
yok cnm benim ikinci çocuğa verilen para bu.ah soba üstünde çayın suyun hep hazır ne iyi oluyordu bir de ekmek kızartmak misparan bereketli olsun bu 3. çocuğa verilen doğum parası mı ?
çay bizde de aynı ben çok tüketiyorum
kışın iyi sonba var üstünde kaynayıp duruyor ama bir haftadır soba yakmıyoruz
bundan sonra tüp daha hızlı biter
şükür sevindim canım sağolasın :)joeyfun çözüldü çok şükür. Decathlonu aradım. Çok ilgilendiler. Sorun çıkarmadan iade ettiler
Opluşun güle güle giysin inşallah
amin canım buzluk çok faydalı ciddenHem paradan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz ki bu en güzeli. Buzlukta hazır birseyler olunca kendimi güvende hissediyorum. Misafire hazırım yani . 10 kisilik bir grubu bile agırlıyabilirim :)
Annelerin hakkı ödenmez diye boşuna demiyorlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin.
ah gurbetlikKızlar annem gitti
Alışmıştım bir haftadır
Cok zor oluyordu böyle gurbette olmak ya
Allah'ım yakınlaştırır inşallah bizi
simit mi en bi sevdiğim afiyet olsun cnmGünaydın kızlar
Evin 4-5 sokak ilerisine bir simit fırını acilmis ustelik odun ateşinde pişiriyorlarmış. Bugün ki tek harcamam simit icin olur
Günaydın. Herkese mutlu bir pazar günü diliyorum.zeytinyagi en sağlıklı yağ.alıştığınızda vazgeçemeyeceksiniz.sizleri devamlı okuyorum ve çok şey öğrendim.şunu da farkettim aylık birikimler yazıldığında daha şevk verici oluyor.benim mart ayı birikimim 2 tane yarım altın. Sizler nasıl geçirdiniz mart ayını? Herkesin birikimi bereketli ,hayırlı olsun...
Birikimin hayırlı olsun
Benim bir çeyrek ve 500 lira
Bu ay inşallah ben de yarım alirim
Günaydın kızlar
Benim mart ayı birikimim
4.5 gram altın
150 Euro
100 dolar
Allah bereket versin inşallah
Mart ayı birikimim 14gram altın oldu
Bundan sonraki aylar bu Kdr cok alamam ama olsun almaya devam inşallah
Bugun bizde markete gidecez kahvaltılık alınacak Bi kac sey
Tavuk fln alacam
Bnde yemek listesi yapacam bugun
Bu haftayı harcamasız kapatmalıyım mutfak için
Bu hafta doktor eczane harcaması olacak zaten onun dışında harcama yapma niyetim yok aksilik çıkmaz inşallah
bereketli olsun kızlar benimde 20 euro ve 100 tl birikimim daha nicelerine inşallah.mutlu pazarlarınız olsun biz evdeyiz eşim çalışıyor alınacaklar var bakalım ne tutacak gelirken alıcak eşimBen aranıza yeni katıldım 1.5 haftada 80 tl biriktirdim. Eşim bütün paramı alıyırsun diyor isyanlarda. Henüz altın almaya yetecek param yok. Hesap açtırıcam altın hesabı oraya yatırıcam kısmetse
Kısmen haklı aslında eşin. Yıllar içerisinde çok emek vererek belli bir standarda ulaştırmışsın şartlarını bazen şımartmalıyız kendimizi. Biz kadınlar çok ince düşünüyoruz. Eşim maddi durumumuzu toparladığımızda da ince hesaplar yapacağımdan fazla tedbirli davranacağımdan endişe duyduğunu söyledi birkaç kez.Az önce yemeği yedik. Eşime dedim ki "avm ye mi gitsek, ama para harcayacağım diye korkuyorum"
Amanınnnnn o da ne. Eşim açtı ağzını yumdu gözünü. "Yıllarca eşek gibi çalıştın, hala çalışıyorsun, dünyanın parasını kazanıyorsun, sen manyak mısın, sen niye böyle birşey oldun, şu 3 günlük hayatta neden istediğini almıyorsun, içinde birşey kalmasın, istediğini al " diye söylendi söylendi...
Öylece masada kalıverdim....
Sen çok güzel kalplisin. Yaşamında sanki o eksende gidiyor. Bolluk içinde olun hep :)amin....
zaman mı değişti, insanlar mı bilemem, ama eskiye göre bir şeylerin değiştiği kesin, günümüz şartlarına bakınca... :)
faizin her türlüsüne ben de karşıyım, zamanında krediyle ev aldık, en kısa sürede kapattık ve bir daha ne olursa olsun krediye bulaşmama konusunda anlaştık eşimle ve bulaşmadık da şükür...
Rabbim bir şekilde krediye bulaşanlara da, bir an önce borcu bitirip, kurtulmayı nasip etsin...
geçmişe baktığımda, ilk evlendiğimizde bizim de ev, araba yoktu... eşim, yeni ofis açmış bir avukat, bense bir kaç yıl önce ofis açmış bir mali müşavir... :) ama bizim şansımız ailelerimizdi, evlenirken bize bir kuruş borç bırakmadan, her iki taraf da elinden geleni yaptı.... düğündür, eşyadır, takıdır her şeyi fazlasıyla yaptılar, Allah razı olsun...eee borçsuz evlenince de, ev, araba vs. almak kolay oldu bizim için.... zamanla her şey oluyor, Rabbim sağlık ve huzur versin yeter ki....
tr_lelli arabanız hayırlı olsun... Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin, ödeme kolaylığı versin....
Çok etkilendim. Tebrik ederim sizi. Allah in izniyle hemencecik toparlanırsınız ins. O kapılarını hiç kapatmaz merak etme. Benzer bir süreç icerisindeyiz önümüzü göremiyorum ama beni dirayetli tutan da bu inancım. Sevgiler :)Biz evlenirkende hiç bişiyimiz yoktu 2 yıl nişanlı kaldık herşeyi borçsuz kendimiz yaptık.ailelerin durumu yoktu eşim 1 bilezşk takabilmişti
Borç yapma eşyaları peşin al takı istemem dedim.
Düğünümüzü yaparken kağıt kalem hesap yapıyorduk.
Ben daha öğrenci eşim yeni mezun.evlenirken delimisinşz dediler 2 güne ayrılırsınız
Eşim 800 tl maaş alıyordu 500 tl si ile altın alırdık ki eşyaları peşin alalım.
800 tl ile geçinilirmi
Evlendik şansıma işim oldu 2 yılda ev aldık araba aldık.
Herkes nasıl ettiniz ne yediniz ne içtiniz derlerdi.
Şimdş zor bir sınavdan geçiyotuz Rabbim yine kapılarını açar inş.
Bugün patates oturtma nohutlu pilav salata yapıcam.
Birazdan da markete kahvaltılık almaya gitcem
Kızlar bu mevsimde ne reçeli olur
Portakal acı oluyır beveremiyorum
Elmadan tarçınlı marmelat yaptım
Hazır gıda almıyoruz kahvaltı ya yumutta zeytin peynir yağ.
Kıymadan sucuk yaptım teçel bulamıom başka
Ben seni çok takdir ediyorum. Her anlamda. Ama en çok evlatlığını. Sevgiler kocaman :)Bundaki en büyük artım kışa girerken yaptığım stoklar. Deterjan, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, salça, sıvı yağ, şeker gibi yüksek fiyatlı ürünleri kışa girerken stokluyorum. Önümüzdeki kışa girene gider birşey almıyorum.
Yine kışa girerken, konserve domatesler hazırlıyoruz, turşumuzu yapıyoruz. Buzluğu çok aktif kullanıyorum. Yazdan közlenmiş patlıcan biberleri, yaptığım kızartmaları, yani yaz sebzelerinden sevdiğimiz ne varsa kışı geçirecek kadar stokluyorum.Karnı yarık vs, hazırlayıp koyuyorum.
Evde zaten 2 kişiyiz. Çok et tüketen bir aile değiliz. Kestiğimiz kurbandan 3 kg kadar bir eti eve ayırıp kalanını dağıtıyoruz. Misafir gelmedikçe et alma ihtiyacı hissetmiyoruz. Ama kıymayı çok tüketiyoruz. kışa girerken 4kg kdar kıyma alıp küçük küçük paketleyip buzluğa attık yemeklerde yine onu kullanıyoruz. 1 kilo kıymadan köfte yapıp atıyorum.
Yine 3- 4 tane tavuk alıp haşlıyorum. Pilav için ayrı çorba için ayrı didikleyip buzluğa atıyorum. Onun dışında tavuk falan pişireceksem aylık alışverişimde alıyorum.
Stoğum biterse beni zorlamadan 1 - 2 parça bir şey yerine koyuyorum. Kek, pasta, börek, kurabiye gibi şeyleri dışarıdan almıyorum. Boş zamanımda evde yapıp yine buzluğuma atıyorum. Bir misafirliğe gidersemde yine onlardan götürüyorum. Salam, sucuk, sosis vs gibi şeyleri misafir gelmeyecekse asla almıyoruz.
Ne yazıkki memleketten gelen hiçbir şeyimiz yok cnm
Bu arada kışa girerken yaptığım stok için harcadığım miktar taş çatlasın 600 - 650 TL arası tutar.
Ben iyi biriktiremedim diye üzülürken moral oldun bana.1.5 haftada 80 çok iyi
Allah daim etsin
Alışverişe gidiyomusun bu hafta
Biliyorum canım en zor anımızda yanımızda olan Rabbim yine dar zamanımızda olacak. Rabbimden vaşka kimsemiz yok. Ailem emekli ama kardeşim sebebi ile çok zor günler geçiriyorlar. Kayınvaldem tek başına kimsemiz yok sıkışsak borç isteyecek. Manevi sonuna kadar yanımızdalar ama bunu bilmek yetiyor bize.Kısmen haklı aslında eşin. Yıllar içerisinde çok emek vererek belli bir standarda ulaştırmışsın şartlarını bazen şımartmalıyız kendimizi. Biz kadınlar çok ince düşünüyoruz. Eşim maddi durumumuzu toparladığımızda da ince hesaplar yapacağımdan fazla tedbirli davranacağımdan endişe duyduğunu söyledi birkaç kez.
Sen çok güzel kalplisin. Yaşamında sanki o eksende gidiyor. Bolluk içinde olun hep :)
Çok etkilendim. Tebrik ederim sizi. Allah in izniyle hemencecik toparlanırsınız ins. O kapılarını hiç kapatmaz merak etme. Benzer bir süreç icerisindeyiz önümüzü göremiyorum ama beni dirayetli tutan da bu inancım. Sevgiler :)
Ben seni çok takdir ediyorum. Her anlamda. Ama en çok evlatlığını. Sevgiler kocaman :)
tr_lelli güzel günlerde kullanın arabanızın. Kazasız belasız inşallah.
Kızlar ben birikim yapamıyorum. Bütün param bebeğimin bezine gidiyor. Çıldırıciim.
Kendimizi unuttuk. Şimdi ona güneş kremi, mama termosu, mama, bez ve kanguru alacağız inşallah. Kanguru ya sadece bakacağım önümüzdeki ay sonu almayı planlıyorum. Bebeğim resmen ğöğsüme yapışık yaşıyor çünkü.
Buzluğu dolu olanlara da çok imreniyorum. Ben o kadar hamarat olamadım hiç. Fırsat bulursam bu yaz yapacağım birşeyler.
Hepinize sevgiler. Hanenizden mutluluk ve huzur eksik olmasın. :)
Kolay gelsin cok canimTemizliği yaptık
Yatak odasının perdesi yıkandı asıldı
Nevresim yıkadım
4 parça ütü var onları ütüleyecem
Akşama ne yemek yapsam derdindeyim Bi taraftan da
Bugun ders calışmaya başlıyorum artık az kaldı sınavlara
Markete gidip sonra yemek yeyip sonra banyo yapıp sonra ders calışma planım var
Günlük plan yapacam brzdan ders için
Ben de öyleyim tatlım 10 yıllık kıyafetlerim var güzel al giyersin uzun zamanBen iyi biriktiremedim diye üzülürken moral oldun bana.
Alışverişe gidicem canım hemde bu hafta fena masraflıyım pazara gidip meyve ve salatalık malz. Alıcam.
Bugünde börek yapmak için yufka yumurta ayran aldım annemi yemeğe davet ettim yoksa almayacaktım.
Eşim yeni işe başlıcak kısmet olursa
Son kez dışarı çıkarız dedi ben istemiyorum ama eşim durmuyor. Bugün günü birlik bir yere yemeğr gidelim dedi yolu masrafı hesapladım 80 tutuyor. Dedim olmaz yufka al evde ıspanak var börek yapayım 10 tl lik masrafla günü kurtardım. Pazar oldumu illa bir yere gitmek istiyor aşılıyorun para biriktircem ben diye.
Birde bugün börülce aldım haftaiçi yemeklik 5 tl. 3 e böleim haşlayıp.
Karabiber açık aldım çok pahallı 2 tl tuttu.
Abur cubur yememek için tuzlu fıstık 4 tl oğlanın kaju ve badem aşkı vuruyor bizi kaju aldım qvuç kadar şey 5 tl.
Bu hafta 20 tl lik masrafım var yani.
Bu pazarı kurtardım diğer pazar kaçarı yok
Birde cuma pazara gidicem kıyafet almaya. Yazlık birşeyler bakıcam oğluma. Hemen küçülüyor.
Geçen yıl büyük aldığım şeyler dar oldu. Birkaç şort kurtardık üst yok az büyük alıcam seneyede giysin kendimede pantolon alıcam. Yeni aldım aslında ama 6 yıl olmuştu kotlarım çok eskidi. Şimdi değişmelik 2 tane daha almam lazım.çok uzun süredir almıyordum. Aldıklarımısa 5 6 yıl giyerim sizde öylemisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?