Okudum CanımM maviduvar1 livanelinin kitabını okuduktan sonra görüşlerini yazar mısın bende merak ediyorum :)
kızlar günaydın , geçen hafta oğlumun botoks olduğunu yazmıştım , geçmiş olsun dilekleri ile neyi var diye soran arkadaşlar olmuş , kısa bi bilgi geçmek istedim
oğlum premature olarak dünyaya geldi , 45 gün küvez de kaldı beyin kanaması geçirdi ve hidrosefali ( halk dilinde beyinde sıvı toplanması ) hastası ,şant ( toplanan sıvının beyin omurilik arasında dolaşım yapmasını sağlayan plastik pompa ) takıldığı zaman 26 günlüktü kuzum , şimdi üç yaşında yeni yeni oturmaya başladık , yürümek için daha yolumuz uzun ama imkamsız değil inşallah . bizim bacak kaslarımızda gerginlik vardı bu da kasılmasına sebep oluyordu , botoks o yüzden yapıldı , gergin damarlara kas gevşetici iğne vuruldu . şimdilik faydasını gördük ama etkisi 6 ay devam ediyor , gerek görülürse tekrar yine yapılacak , yoğun eğitim programımız var ,bireysel eğitim ve fizik tedavi alıyor , ( fizik hocası haftada bir saat ücretli de geliyor eve ) rehabilitasyon merkezi dışında evde de sürekli ders çalışılıyor , şükür ilerleme var , afacan , inatçı , dik başlı , her şeye rağmen pes etmeyen , güçlü sürekli mutlu ve gülen bir oğlum var , ben oğlumu doğumdan 30 gün kucağıma aldım , çalışıyorum ve emanet ettiğim kişi de en bizim kadar duruma hakim ,,, ( herkes çocuğun yanında olmak ister evet ama maliyetli bir süreç bizimkisi herşeyi özelde takip ediliyor ,,, devlette randevu almak hele ki mr eeg çekimi için kaç ay sonrasına veriliyor hastane fobisi var , beyaz önlük dahi giymezler hocaları , amacımız oğlumun yaşam kalitesini ne kadar artırabilirsek mutlu bir çocuk yapabilirsek ne mutlu bize )
hayatımıza girdiği andan itibaren bize çok şey öğreten oğlum , ilk zamanlar umutsuz konuşan doktorlara gelişimi ile kapak yapan oğlum :)
biz herşeyin üstesinden geleceğiz sadece sabır ve zaman ,,, eşim ve ben , hiç olumsuz düşünmedik , ona hep birey gibi yaklaştık , kendinin yapabildiği seylerde yardım etmedik , kimseden sakınmadık , yaşadıklarımızı dahi anlatıp anlatıp durmuyoruz bile , herşeyi taburcu olduğumuz gün hastanede bıraktık , biz sadece başka ne yapabiliriz derdindeyiz , yazın havuz terapisine vereceğim , dil ve konuşma terapisti de gittik yaşı biraz küçük dedi , oyun ablası da bakıyorum bir yandan , zeka olarak net birşey demiyorlar , sonuçta en yüksek evre de kanama geçirdi , elbet bi hasar bırakır ama beynin nereseinde ne ne zaman ortaya çıkar bilmiyoruz , ama zeki hafızası aşırı güçlü bir çocuk , ben gördüğümü bilirim , hocaları kısa süre görüyor bizim kadar hakim değiller sonuçta ,,
hiç bir zaman içimize kapanmadık , sosyal bir çocuk olması için uğraştık , hiç birşey yokmuş gibi davranıyoruz , çevremde de moral bozacak kimse yok şükür , komşularım bile bizim gibi davranıyorlar ,
rutin kontrolleri devam ediyor , sonuçta şantlı olan nice insan var , normal yaşantılarına devam eden ,,,
o bizim kıymetlimiz herşeyimiz Rabbimin emaneti , şükürler olsun ki böyle bir evlada sahibiz , bu çocuklar ilgi sevgi ile gelişir ,
rabbim herkeze şifa versin , tedavi süreci için moral için maddi manevi destek versin biz bu 3 yılda neler , ne aileler gördük ...
canım ben çöp poşeti olarak kullanıyorumİyi aksanlar izler bişey sorucam market poşetlerini biriktiriyo musunuz
Ben biriktiriyorum ama koca bi dağ oldu bunları aticam ya
Siz napiyosunuz
O zaman bende alayım okuyayım en kısa sürede :)Okudum Canım
Ve çok beğendim. Mardin'de geçen bir olayı anlatıyor. Ezidiler, işıd, mülteci kamplarını konu ediyor. Okunası bir kitap...
BES den ben de çıkacağım hemen. 300-350 tl arası kesilecekmiş maaşımdan. Memura sordum. Öyle dedi. Ne zaman iade ederler acaba
Ben de hemen çıkacağım. Bankaya gitmek gerekiyor sanırım değil mi onun için...O zaman bende alayım okuyayım en kısa sürede :)
Bes konusunda dikkat et 2 ay dolmadan çıkmak gerekiyor yoksa çıkamazsın bidaha.. hatta ben ayın 16sında direk çıkıcam böylece 2. Ay kesintisi de yapılmayacak deniliyor.. kesilen tutar ne zaman yatar bilgim olursa onu da yazarım
nette örnek dilekçeler var, kurumuna benzer bi dilekçe vermen yeterli :)Ben de hemen çıkacağım. Bankaya gitmek gerekiyor sanırım değil mi onun için...
nette örnek dilekçeler var, kurumuna benzer bi dilekçe vermen yeterli :)Ben de hemen çıkacağım. Bankaya gitmek gerekiyor sanırım değil mi onun için...
anladım canım içimde hep bir okuma isteği var ama useniyorum bende. Evet gerçekten çok Yoruldum ama Çok çok güzel geçti...evet cnm hukuk ıcın okuyorum
tezsizde oluyor mu bılmıyorum cnm tezli yapmıştım ben
ohh mısafırlerın bereketıyle gelmışler bak cnm atlattın şükür dinlen artık azcık hakettin valla:)
aynen canım sayılarınBeth18 ellerine sağlık canım. Hediyelesmek güzel dir. Biraz dinlen çok yoruldun günlerdir.
Benim evim çok küçük ister istemez öyle oluyo çokfazla tutmasam da ben de biraz istifciyim sanirim:)) yarın biraz ayikliycamAt ferahla valla çok iyi geliyor
Benim annemde de biriktirme huyu var.. parça kumaşlar, poşetler, şişeler neler neler biriktiriyor.. haftasonu küçücük dolabı düzenledim kaç poşet çöp attım.. geldi baktı neleri attığımı anlamadı bile.. bende bişey attığımı söylemedim kızıyor çünkü
Sıkış tepiş evlerden nefret ediyorum boğuluyorum bizim ev de aynen öyleannemi 1 ay tatile yollayıp tüm gereksiz şeyleri atsam mı napsam
Her istifçiye bi atıcı denk gelmiş demekki :)Benim evim çok küçük ister istemez öyle oluyo çokfazla tutmasam da ben de biraz istifciyim sanirim:)) yarın biraz ayikliycam
Her eve bi sen lazım benim de annem senin gibi :)
Tabiki haber veririm gözün bende olsun, sağa sola bakmaanladım canım içimde hep bir okuma isteği var ama useniyorum bende. Evet gerçekten çok Yoruldum ama Çok çok güzel geçti...
aynen canım sayıların
k a h v e ve M maviduvar1 kızlar bes.ten çıkacağınız vakit bana da haber verirseniz sevinirim
Çok teşekkür ederimmmATIN… Ertelemeyin şimdi hemen atın :)
Kulpu kırık fincanları,
Zayıflayınca giyerim’ kotunu,
Son 5 aydır giymediğiniz kıyafetleri,
Arka balkona tıkıştırdığınız, bir gün yüzünü yenilerim pırıl pırıl olur dediğiniz o sandalyeyi,
Dibi kararmış tencereyi,
Taşındığınız hangi evden kaldığı, hangi kapıyı açtığı artık meçhul olan o anahtarları,
Sırf genç ve güzel çıkmışsınız diye yanınızda o hiç sevmediğiniz tiple poz verdiğiniz fotoğrafı,
Çekmecenin dibindeki müzik kasetlerini
ATIN
Ohh bir ferahlayın bakalım. Tamam mı?
Şimdi ihtimalleri atın.
‘Olacaktı, son anda olmadı’ları atın, olmamış işte.
Takılıp kaldığınız o günü,
Düşünüp durduğunuz o lafı.
ATIN
Küstüğünüz için uzun zamandır görmediklerinizin aklınızda kalan son görüntüsünü,
Alındıklarınızın, gücendiklerinizin hiç umurunda olmayan o ‘olayı’
ATIN
O hiç beceremediğiniz yemeğin tarifini,
Kestiğiniz eski gazete küpürünü,
İçinizi kemiren o ukteyi
ATIN
Zamanı gelince yiyeceğiniz soğuk intikam yemeğini de dökün.
Soğuk yemeğin hiç tadı olmaz.
Cevabı olmayan soruları
Kaçırdığınız fırsatları
Atıldığınız işleri
Beceremediğiniz ilişkileri
Kişisel gelişim kitaplarını
ATIN
Arkanızdan konuşanları,
Önünüzü kapayanları,
Alamadığınız terfiyi,
Oturamadığınız evi,
‘Şimdiki aklım olsa’ları
Aldığınız en kötü karneyi,
Hatta en iyi karneyi,
Çalışmayan saatleri,
İşe yaramayan fikirleri,
Kaçan trenleri,
Zamansız yaşlandıran dertleri,
‘O gün’ olanları,
Halının altına süpürdüklerinizi,
Dolabın dibine iteklediklerinizi
ATIN
Bakın, ne güzel güneş çıktı.
Can Yücel
gulfemhatun
Teşekkür ederim canım. Yarın bakayım nettennette örnek dilekçeler var, kurumuna benzer bi dilekçe vermen yeterli :)
Tabi ki haber veririzanladım canım içimde hep bir okuma isteği var ama useniyorum bende. Evet gerçekten çok Yoruldum ama Çok çok güzel geçti...
aynen canım sayıların
k a h v e ve M maviduvar1 kızlar bes.ten çıkacağınız vakit bana da haber verirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?