Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslında benim eşim de o kadar savruk olmasa bende daha dikkatli olabilirdim.
Çünkü evlendik borç falan var tamam ben bişey almıyorum borç var diye kasıyorum kendimi, eşimse tam tersi elektronik eşyalar araba vs.. Bir sürü yeni masraf.
Bende bu durumu farkettiğimde kendime kızdım bende harcayacağım dedim
O gün bu gün eşim hiç değişmedi
Bense elimizde avcumuzda hiçbir birikimimiz olmadığı için üzüldüm
Maaşları ayırdık ve ben bu şekilde bir yılda 8,500 tllik birikim yaptım bir taraftan kredi ve kk borçlarımızı da ödüyorum.
İkinci yıl hedefim de 12.500
Maaşım asgari ücretten.
Eşime yedirmem artık paramı çok savruk ve ben çocuklarım için birikim yapıyorum

Kizlar bisi sorucam n11den tabak almistim kirik gelen parcayi resimledim yenisini yolladilar
Marfoniden alsam kirik gelse kabul ediyolarmi?
Risk almak istemiyorum
Alan var mi?

paketi kargonun yanında aç canım, kırık çıkarsa tutanak tuttur kargoya. o zaman kesinlikle değişim yaparlar.

Merhaba kızlar
Bugün biraz altın ve döviz almayı planlıyordum. Ama çok artmış
Aranızda sanırım en süslü benim. Çeşit çeşit ayakkabı çanta takım var. Ama hepsini de kullanıyorum. Eskiyenleri ya da modası geçenleri veriyorum. Geçen 15 parça kıyafet verdim. Daha da verebilirim
Bugün markete ve Pazar'a gideceğim.
Yarın da dışarı çıkacağım. Güneş gözlüğü almak istiyorum. Makyaj malzemesi almam lazım. Rimelim bitti.
Yves rocher a gidip bakım kremleri alacağım. Artık daha kaliteli şeyler kullanmak istiyorum

açıkçası biz de paraları ayırdık, herkes kendi harcıyor biriktiriyor. ben onun hesabı takip ediyorum. o hiç biriktiremedi. ben bayağı biriktirdim.şimdi de evi değiştirince tv yi değiştirecekmiş. ben de buzdolabını değiştireceğim. fi tarihinden kalma buzdolabım. güzel bir fırınım yok. gerçekten hep içimde uhde birlikte hesap yapsak, birlikte biriktirsek. yıllar önce nişanlıyken aldığım elektirk süpürgesi çok gözüne battı. ama gitti ne gereksiz şeylere para harcadı sayısı belli değil. elinden gelse 50m2 evde oturacak gidip Mercedes arabaya binecek herkes kendi için birikim yapsın kızlar.biz kadınların her zaman kenarda parası olması lazım. geçmişte annemin yaptığı fedakarlığı ve sonra babamın yaptığı nankörlüğü gördüm bana örnek oldu. o sebeple kim ne derse desen kenarda para olması gerektiğini düşünüyorum

tr_lelli canım hic netten tabak çanak almaşık bilmiyorum
Netten spor ayakkabı alan var mi memnun musunuz?
Ben kafayı iyice bozdum

canım biz o isi cozduk eşim kendine ayırıyor biraz harçlık geri kalan parasını hooppp bana gönderiyor ben değerlendiriyorum :)

Bu arada günaydın diyemedim kızlar
günaydınlaaaarrr
ben de dün eşimin teyzesinde yemek yedim. eve geçerken de az bişey turşu aldım, bir de yumuşatıcı indirimi gördüm 2 tane kaptım hemen. evde de pilav ve çorbam var akşama yanına da bişeyler yaparım.
bugün 60 lira da telefon faturası ödeyeceğim

canım biz o isi cozduk eşim kendine ayırıyor biraz harçlık geri kalan parasını hooppp bana gönderiyor ben değerlendiriyorum :)

biz de birara onu yaptık bana 2 kredi kartını verdi. sonra bir baktım yeniden kart çıkarmış. eksi hesaptan kullanmış. ben de al kendin takip et dedim. bıraktım takip etmeyi. o konuda artık emin oldum hiç dikkat etmez ederse şaşırtır beni

vallaaaa aynen aynennn, yeni tatil yeni kıyafet. ev alınca yine sıkışacağız ne yapacağız bilmem çok kafam karışık, şurada bir kaç aydır rahatız. yeniden 4-5 yıl borç hiçmi bitmeyecek
Canim o ferahlikdan borca girince ister istemez insan sıkiliyo
Ama alinan malda bir yatirim bizim yani.

paketi kargonun yanında aç canım, kırık çıkarsa tutanak tuttur kargoya. o zaman kesinlikle değişim yaparlar.
Bekliyorlarmi?
Yani bekleme mecburiyetleri varmi?
Ben bic bekleyin acicam demedimde ondan soruyorum
birakip kaciyolar genelde
tr_lelli canım hic netten tabak çanak almaşık bilmiyorum
Netten spor ayakkabı alan var mi memnun musunuz?
Ben kafayı iyice bozdum
Giysi ayakkabi alamam yani kalip falan farki oluyo
Ama yatak ortusu,tabak canak aliyorum.
N11de ki magazalar kirik parcayi yolluyolar hemen
Trendyoldan da saat aldim memnunum severek kullaniyorum.

Ah bu kocalarr
Bence de her kadın kendi için ayrı birikim yapmalı
Herşeyimizi verdiğimizde daha kıymetli olmuyoruz saf oluyoruz.
Bu yüzden dolayı bencil olunmalı bazen.
Ben bunun örneklerini gördüm
Tabiki evlilik güven ile olur, ama kendimeizi de düşünmeliyiz
Benim gözüm 30 dan itibaren açıldı geç oldu ama napalim.

valla kırılacak şey olduğu için beklemek zorunda onlar uyanık davranıyor, ne yap et beklet hemen aç. yoksa sorumluluk almıyorlar

Esim diyoki arabanin borcu bitsin yazligi almayalim sonrada aliriz zaten her yil tatilimizi fazlasiyla yapiyoruz bir ev daha alip kiraya verelim diyor.

Diger evin kirasi birde yeni evin kirasi kendi kendini odesin unutalim oyle diyor.

Oldu dedim ben omrum boyunca hep skinti cekim zaten borc kredi faiz sirtimdan hic eksik olmasin anasini satim vurun kirbaci.

benim de 30 dan sonra geç açıldı, çok fedakardım ama kimse kıymet bilmedi....gençliğim gitti

Kizlar benim annem bi ara birikim yapmisti bes den para carcur oldu.
Sonra dahada para tutmadi hep harcadi
Babam zaten birikim hic yapmaz yer.
Anneme dedim ki anne harca harca nereye kadar.
2-3kurus bari at ölüm var kalim var.
Evlencek cocugun var
(Kardesimde para tutmaz bekar)
Bari gelin alcaksin takican takiyi al
Begenmezki gelin dedi begenmesin sen al ozaman bozdurulur begendigi alinir yeterki
Olsun dedim.
Bilezik alma altin olarak al dedim.
Sayemde 2 bilezik
1ata 1yarim 3ceyrek yapti
Bir kac aydir.
Bu sabah gelnis diyoki iyiki almisim altin pahalanmis iyiki bana akil verdin diyor.
Bak suan hic yoksa kenarda 4bin tl paran var dedim bende.
Kimden istesen cikarir verir sana? Dedim.
Sene sonuna kadar 7-8bin yaparsin bide altin artar mis gibi kâr bak altin masrafin kalmaz gelin alirken esya alirsiniz odersiniz dedim.
Seviyom bu kadini ya cok söz dinliyo

Tebrik ederim birikimin bereketli olsun. Evet demek istedıgim tam da bu. Onlar biraz böyle tasarruflu olsa belki biz de daha dikkatli olucaz. Ben eşime geçen gün ben telefon tarifesi değiştiricem hiç kullanmıyorum yarısını boşa ödüyorum dedim. Güldü nolcak ya ondan boşver dedi. Yani o düşünüyo ki 10 liradan 20 liradan kissak zengin olmuycak boşu boşuna kendimizi sıkmayalım . Ama öyle değil işte küçük küçük birikcek. İnşallah duzelir ler canım ne diyeyim

Ne güzel annene yol göstermişsin seni dinlemiş
Bekar kardesinin düğününde takar yani
Benim annem ve babam da birikim yapar tutumludurlar ama annem Herşeyi babamın üzerinde olmasını ister.
Bence yanlış,.Dünyanın binbir türlü hali var kadında da olmalı gizli yada meydanda.
Birikim ortak yapılamıyorsa ayrı kişisel de olabilir.
Ye ye nereye kadar.
Şimdi iyiysek hastalık hali de olabilir allah korusun ayrılık var herşey var.
Benim gözüm açıldı artık kızlar kocama zırnık koklatmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…