Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım bişey sorucam sana ev almak brnim gözüme ı kadar zor brsey gibi geliyo ki
Çok umutsuz düşündüğüm bi konu.
Nasıl yapadildiniz öbür evi alırken
İnşallah bi tane daha olur
Evler çok pahalı ne biliyim peşinatı bile birikırmak zor
Senin esin de böyle birikim meraklısı mi
Anlatir misin bize de umut olsun

Benim ilk birikimim Kumbarama attığım 20 tl idi.
Şu an ise aylık 700 kadar ayırıyorum

Teşekkür ederim
Tasarrufa 10 tl ile başlarsın böyle Canım zamanla alışkanlık oluyor zaten.
Özlem denizmenin videolarını izliyorum çok faydalı oldu bana.
Ben eşimin bu konuda düzelmesini çokbekledim yok olmadı değişmedi.
Bizde Maaşları ayırdık evin ihtiyaçları ile faturaları o ödüyor
Krediyi ben.
Kredi son iki ay kaldı, toplam 1.000 tl.
O da biter inş.
Ben dikkatli oldukça alışkanlık oldu bende tasarruf ve birikim.

Ve 4 ayda biriktirmişsin tebrik ederim valla
Azmin sonu zafer

evet kilo alınca benim de motivasyonum çok düştü, kıyafet almak içimden gelmiyor, hiçbirşeyi kendime yakıştıramıyorum kilo da veremiyorum. ev araba derdine de iyice saldık kendimizi.
kilolardan kurtulmamız gerek insan rahatlıyor kendine geliyor o zaman sanki. giydiklerini yakıştırıyor kendine. benim çok kilo vermem gerekecek ama dert etmiyorum kafamda fikri sabitleştirdim. bebişlerim gelsinler sağlıkla hele bir inşallah ondan sonra başlayacağım.

iyi biriktirmişsin devamı katlanarak gelsin inşallah.

biz de kirayı biriktiriyoruz ama ben ücretsiz izine çıkınca biriktiremeyiz artık ya da üç beş atarız kenara. tr_lelli gibi yaptık biz de, ekstra ev almak mantıklı.

eşim elektrik şirketinde çalıştığı için alyans takmıyor.. ikimizin de alyansı yeşil altın belki çok para etmez ama ikisini de bozdurup kendime güzel bi alyans almak istiyorum.. eşime arada haftasonları ya düğün dernekte takmalık gümüş bi tane alayım diyorum.. alyans modeli olarak şöyle buğulu birşey bakıyorum. bulsam ne mutlu bana..

Canim biz o evi 40bine almistik
Esimin birikimi vardi 1 yilda kredi odemistik
Suan alsak evler cok ucuk uygun bisi aliriz yada guvenilir toprakdan (bazi semtlerde toprakdan 140-150ye var)
Oyle aliriz
Esim hayal kuruyo ya

Son düzenleme:
Canim biz o evi 40bine almistim
Esimin birikimi vardi 1 yilda kredi odemistik
Suan alsak evler cok ucuk uygun bisi aliriz yada guvenilir toprakdan (bazi semtlerde toprakdan 140-150ye var)
Oyle aliriz
Esim hayal kuruyo ya
canım İstanbul da nerde var 140-150 bine hic bilmiyorum ben
Ve 4 ayda biriktirmişsin tebrik ederim valla
Azmin sonu zafer

iyi biriktirmişsin devamı katlanarak gelsin inşallah.
sağolun kızlar.ben tek basıma olsam ogretmen maasiyla bu kadar biriktiremem eşim sağolsun onun sayesinde oluyor. Baslarda boşver harcayalim diyen marketlerde fiyatlara bakmadan birşeyler alan adam gitti artik dikkat ediyor herşeye.yine de harcamaları olur belki yine gider herşeyi migrostan alır gelir ama dizginliyorum ben yapıyorum genelde alışverişi yada şuradan al buradan al diyorum. Bide dediğim gibi harçlığını ayırır gerisini bana verir gerçi ev kredisinden birşey kalmıyor ama yinede Allah bin bereket versin hepimizin hanelerine.

tr_lelli canım hic netten tabak çanak almaşık bilmiyorum
Netten spor ayakkabı alan var mi memnun musunuz?
Ben kafayı iyice bozdum
Ben aldım cnn memnunum gayet trendyoldsn almıştım sanırım

Eşimde aynı öyle o kadardan nolcak sacmalama ayy nasol zengin olduk bak şimdi diye dalga gecer bir de

Ben de bu topikleri takip ettikten sonra tasarrufa önem verdim.Aslında daha fazla biriktirebilirim de kardeşim üniversite okuyor.Sürekli para gidiyor. Seneye bitecek inş okulu.İşe de girerse çok iyi olacak kıyamıyorum ben de sürekli para yolluyorum.Bu yıl kısmetse evlilik düşüncem var paraya daha çok ihtiyaç var.Hayırlısı

Hepimizin Parası bereketli olsun
gulfemhatun senin eşin gibi düşünen o kadar çok insan var ki etrafımda
Kendi ailemden olan bile var
3 kuruşun hesabıyla mı zengin olacağız diyen
Evet miktarlar küçük olabilir ama
umursamayınca ya da hesaplamayınca da hiç birikmiyor

ilk zamanlar market alışverişini aylık yapalım diye büyük marketlere gidiyordum
Bir baktım bazı ürünlerde 1 lira 2 lira bile farklar var
çok kullandığım markası aynı ürüne fazla para vermek bana artık enayilik gibi geliyor
Kolay kazanmıyoruz ki niye bile bile pahalısını alayım
Artık bim a101 şok gibi marketleri takip ediyorum
fiyatları diğer marketlere göre daha uygun ürünleri de güzel

Özlem Denizmen den öğrenmiştim bende aylık 3 lira bile kar etsek yıllığa vurunca 36 lira eder
Hatta bir arkadaşım ile hesap yapmıştık
10 yıldır çalışıyor her ay kenara 100 lira koysaydım senede 1200 lira
10 sene de 12000 lira ederdi
onun da 10000 lira ihtiyacı vardı ve alacağı kimsesi olmadığı için de kredi çekmek zorunda kalmıştı

Teşekkürler kızlar :) ben gene de ona aldırmıyorum biriktireceğimi çalışıyorum zaten ama umutsuzluğa kapılıyodum iyi geldi yazdıklarınız :))

Gidip kirayı yatırdım bugun bi tane kredi kartımiz vardı artık çok kullanmıyoruz taksit vardi sadece eskiden alinan esyalardan onun borcunu bitirip kapattım . Avm ye gittim hiçbişey almadan geldim oyle dolandım english home da pike takımları falan ındırımde ydi ama çok bakmadim

Azar azar biriktircez bakalım ben kendime bi kumbara yapicam ama kumbara almak istemiyorum bi kavanozun kapağına kesik atıp yapıyım :) sadece kağıt para biriktircem 5 10 artık ne olursa

Kızlar naptim biliyor musunuz gecen sene şubatta dolar almıştım 186dolar param ona yetmişti
550 TL tutmuştu
Simdi dolar yükseldi satım dedim 690 TL olmuş bir senede 140 TL kar çok iyi değil mi
Aslında alıp unutmak lazımda ben yapamiyorum al_SAT daha heyecanlı

Marketten markete de çok farkediyor
Bende bim,a101 ve bazen de şoktan alışveriş yapıyorum
Hatta mutfakta listem var biri ihtiyaç listesi biri azalanlar listesi.
Alışverişe de liste ile gitmek çok farkettiriyor her gördüğümü almıyorum
Çiçrklere karşı zaafım var ona da aylık 20,50 gibi bir miktar ayırıyorum
Bazen almıyorum da.
Zaaflarımız için de bütçemize yer açmalıymışız ö.denizmen öyle diyor.

tr_lelli canım hic netten tabak çanak almaşık bilmiyorum
Netten spor ayakkabı alan var mi memnun musunuz?
Ben kafayı iyice bozdum

Trendyoldan spor ayakkabı almıştı eşim n11 dende aldı sıkıntı çıkmadı.

Kızlar altın almak karlı olrmu bu dönemde
Biraz birşkmişimiz var onum yarısı ile alsam mı acaba kar edermiyim zarar mı olur.

Benim para ile alamam altın yetişmez
Ama eşimi ikna edebilirim.

Bugün pazara gittim çok güzel şeyler varfı içim gitti ama kendime birşey almadım oğlana bir pijama altı 2 kısa kollu 1 uzun kollu ve 2 zıbınla çorap aldım.
2.5 tl 5 tl hepsi şaştım gitmediğime pişman oldum. Ben tanesine 25 tl veriyorum
Gündelik giydiririm yazlık yerde çabuk kirleniyor 2 tanefr normal giymeye lcw den alıcam

Canim biz eskihisarda bulduk (and yakasi) toprakdandi hemde denize 10 dk
Alsakmi almasakmi dedik
40.000tl cikariyoduk 100bin kredi
Ama bi guvenemedik alan 2ye katladi parayi ev suan 250bin ve daha fazla belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…