Canım biz evlenirken herşeyimizi kendimiz yapmıştık, epey borcumuz vardı o dönem. Ben yine de 2 haftada bir kadın aldım. Faturalar gibi zorunlu bir kalem olarak yer aldı bizim bütçemizde.
Benim annem öğretmendi ve her işini kendi yapan, titiz ve sürekli kendinden fedakarlık eden bir kadındı. Çok yıprattı kendini. Pek kıymeti de bilinmedi aslında. O yüzden sanırım, sıkışık durumlarda da ben genelde ortak harcamalardan tasarruf yoluna giderim.
canım tr_lelli den istemişsin ama bende sana pratik bir kurabiye tarifi vereyimya ne kadar kolaymış gibi anlatıyorsun :) ben yapsam elime yüzüme bulaştırırım gibi geliyor. aslında ben güzel ve pratik bir kurabiye tarifi arıyorum var mı sende?
Ben de aynen öyleyim. Ne zaman alsam düşüyor. Almıyorum artıyor. Anlamadım gittiM maviduvar1 beni takip et döviz ve altın konusunda ben aliyorsam sakin alma ama ben almiyorsam ne yap et al çünkü bu seyir hep benim tersime işliyor
Ben de aynen öyleyim. Ne zaman alsam düşüyor. Almıyorum artıyor. Anlamadım gittiM maviduvar1 beni takip et döviz ve altın konusunda ben aliyorsam sakin alma ama ben almiyorsam ne yap et al çünkü bu seyir hep benim tersime işliyor
Canim gercekden basit yarim saatini almiyorya ne kadar kolaymış gibi anlatıyorsun :) ben yapsam elime yüzüme bulaştırırım gibi geliyor. aslında ben güzel ve pratik bir kurabiye tarifi arıyorum var mı sende?
Ben ev aldım kredi faizleri düştüM maviduvar1 beni takip et döviz ve altın konusunda ben aliyorsam sakin alma ama ben almiyorsam ne yap et al çünkü bu seyir hep benim tersime işliyor
3-2-1poğaçası var nette isterseniz bir bakın ben dolabada koydum çok pratik maşallahya ne kadar kolaymış gibi anlatıyorsun :) ben yapsam elime yüzüme bulaştırırım gibi geliyor. aslında ben güzel ve pratik bir kurabiye tarifi arıyorum var mı sende?
Sagolasın canım. Un kurabiyesi de çok severim.aslında çok mantıklı davranmışsın canım
ben hiç kadın almadım bu güne kadar başlarda eşim yardım ediyordu
son 1-2 yıldır oda yapmıyor ve ev işi sanki görevim gibi oldu
ama maddiyat çok iyi olmayınca yapıyorum mecburen
canım tr_lelli den istemişsin ama bende sana pratik bir kurabiye tarifi vereyim
1 bardak sıvı yağ
3 bardak un
1 paket krem şanti (toz hali ile )
1 çay bardağı pudra şekeri
hepsini karıştır
ceviz büyüklüğünde yuvala 175 drece fırında üstü hafifi kızarana kadar 15 dk falan pişir
soğuyunca biraz pudra şekeri dök afiyet olsun
3 malzemeli kurabiye diye geçiyor bak istersen netten
un kurabiyesi gibi oluyor
Ooo ne güzel hem tatlı hem tuzlu olabiliyor süper. Teşekkürler canım.Canim gercekden basit yarim saatini almiyor
Tum malzemeleri masaya diz al kabida onune pıt pıt ekle yogur.
Tepside mayalanacak ama hemen yapip tepsiye dizip 2 saat mayalandiriyoruz okadar.
Kurabiye tatlimi istiyorsun tuzlumu?
Bu tarifin malzemeleri tutar hep seker yerine tuz koyup vanilyayi cikarirsi.
Yarim paketden biraz az margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagindan biraz az seker (tuzlu yaparsan 2 cay kasigi tuz aticaksin seker yerine) sekeri azaltabilirsin istegine gore
1yumurta
1 corba kasigi yogurt
Kabartma tozu
Vanilya
Aldigi kadar un (ele yapismasin yeter)
Sekerli yaparsan icine findik,ceviz, kuru uzum,portakal kabugu, hashas,cokadamla vs istedigini koyabilirsin.
Yuvarayip yumurta akina sonra hindistan cevizi yada findiga batirabilirsin
Yine yuvarlayip arasina kus lokumu koyup pisirebilirsin.
Pisirip uzerine cikolata eritip dokebilirsin.
Istedigin gibi yap.
Bizde en cok findikli portakalli ve uzumlusu yenir.
ev kredisi kısmına bende dahilim bide biz altın düşükken faizler yuksekken ev aldık durum daha vahimBen ev aldım kredi faizleri düştü
Araba aldım sigorta ücretleri düştü
İkisini de geri alamadım
Para konusunda ağzımı açamıyorum artık
çöpe atmıştıra çok guldum eyyayBugun benden sıfır harcama
Dün eşime roka dere otu fln al demiştim
Gitmiş ölmüş solmuş kötü mü kötü almış niye aldın dedim istedin diyo adamlar kesin eşim çıkınca kalanını çöpe atmıştır ona para verilir mi ya sırf almak için
Çok kızdım valla
Teşekkürler ona da bir bakalım.3-2-1poğaçası var nette isterseniz bir bakın ben dolabada koydum çok pratik maşallah
Bnm ki de şimdi waxı bitmiş tee n zmndan alıp başka marka kullanmadığı waxı vardı attım tabi ben neden atmışım bnm her şeyim lazımmış onunki çöpe gidiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?