Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet canım ya aynen ise gitti rahatladim ama akşam olunca özlerim

Aslında kötü birşey demiyoruz ki sonuçta bizde elimize geçen parayı savurmuyoruz
geleceğimiz ya da ihtiyaç için tutumlu davranıyoruz
Tabi ki Allah başımızdan eksik etmesin
Sevmek bu konunun haricinde ama erkekler daha farklı düşünüyor
ben sürekli borç ödemek istemiyorum
imkanların dahilinde daha lüks olanı istemek de hak
Ama elinde paran olsun
borç ile lüks bana saçma geliyor

Günaydınnnn güzel bayanlar

valla dün giremedim okuyamadım. bugünd e hesap yaptım. yarın telefonumun parasını ödeyeceğiz. elimde faturalar hariç 150 tl kalacak yetermi acaba 10 gün için. bu arada buzluktan kullanırım çok şeyi olmazsa yoksa zor yeter gibi geliyor

vallahi zor canım ben her yıl bir şekilde alıyordum bu yıl olmadı maalesef. geçen yine aradılar ilerleyen aylarda arayın diyorlar sanırım kart harcamama göre bakacaklar on göre iade edecekler.bir şekilde peşine düşmek gerekiyor her yıl ama yanlış yaptığım şey bu kez kesilmeden önce arayıp kartı kapatıyorum dememekti, ondan önce arayınca kapatmamak için ellerinden geleni yapıyorlar

eş konusunda ben kendimi şanslı hissediyorum.
eşimle hiç tartışmadığımız ve tartışmayacağımız konu paradır.
eşim hiç parayı önemsemez. o yüzden de evdeki hesap kitap işlerine karışmaz.
maaşı alır bana getirir kendisine harçlık alır. zaten genelde kredi kartı kullanır. bende borçları ödemeleri birikimleri yaparım.

benim maaşıma hiç güvenmedi hiç ona göre plan yapmadı.
10 aydır sabit maaşı yok ama benim maaşımı da nereye verdim ne yaptım hiç sormadı bile.
ödeme zamanı benim maaşla neleri ödeyeceğimi söylediğimde maaşın kaldın der. ama ben yine ya kredi ya çocuğun kreşi, faturaları öderim.
bu arada birikim de benim hesaptan yapıyorum. ne kadar olduğunu bilmez. bazen acil ihtiyaçta ordan verelim dediğimde o kalsın der dokunmaz.
bazen nakit para lazım olunca benim maaş yattıysa burdan verelim derim kalsın o sende, kredi kartıyla öder.

Yeter bence canım halledersin sen buzluktan falan sebzeler de ucuzladi

kızlar tekrar selam..ben eve alacağım yardımcı araştırması yapıyorum dünden beri.. araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorumsizinle:
1- eltim eskiden bi kadın çağırıyordum yarım gün veya tam gün kendisi karar veriyormuş. şimdi tam gün 100 tl ye gelir dedi. her işi yaptırabilirsin dedi.
2- arkadaşım birini tavsiye etti onlar çağırıyor tam gün 120 tl detaylı temizlik yapıyor
3- temizlik şirketini aradım tam gün 8-17.00 arası 1 kadın gelirse 100 tl 2 kadın gelirse 150 tl imiş..
ben zaten kendi evime geçince düşünüyorum.. bu evde gerek duymuyorum artık. iki kişiyiz ev akşama kadar boş, çocuk da yok öyle çok kirlenmez en azından haftada yarım gün veya 15 günde tam gün beni çok rahatlatır. sizin bu konuda fikirleriniz neler??

Maşallah canım eşine
Benimki de paraya karışmaz da sürekli araba lafı beni sinir ediyo:)

Dağ gibi olan ütüleri bitirdim kızlar şimdi kahve keyfi . Gelin beraber

dün iş çıkışı bim e gittim.. 30 tl harcadım..cebimde 30 tl kaldı..nereye kadar giderse artık.. önümüzdeki ay kızkardeşimin borcuna 1 ay ara verelim dedik.. cebimizde birşeyler kalsın da rahatlayalım dedik.. baya sıkıştık kaç aydır çok şey erteledik.. lazere bile gidemedim bu ay.. önümüzdeki ay lazerim bi kaç parça kıyafet ihtiyacım var... hayırlısı artık..

sabah işe gelmeden dondurucudaki son karnıyarık poşetini çıkardım akşam yapmak için.. son poşet olduğu için içinde iki patlıcan ve iki kızmızı bibr kalmış ( biberin de karnıyarığı çok güzel olduğu için ondan da her poşete iki adet koymuştum:) akşam yaparım.. yanına pilav salata ayran turşu.. menüm belli olunca kafam çok rahat oluyor ya..

Merhaba Hanımlar,
Biz eşimle para pul işlerini ayırdığımızdan beri kafamız rahat. Öncesinde ortak hesap vardı, kim nereye harcamış hepsi göründüğü için, ona bu kadar para verilir mi konulu tartışıyorduk. Şu an ortak ödemeleri paylaşmış vaziyetteyiz. Hesaplarımızda kalan parayı istediğimiz gibi kullanıyoruz, birbirimize karışmıyoruz. Tek şartımız kimseye kefil olmak yok. Mebla çok yüksek değilse borç vermek yine kendi insiyatifimizde. Herkesin zaafları birbirinden farklı. Mesela ben her ay düzenli manikür- pediküre giderim. Haftada bir veya iki föne giderim. Eşime göre gereksiz olan bu harcamalar bana göre zaruri. Eşim de ayakkabıya çok para verir mesela. Onun aldığı bir ayakkabı parasına ben üç tane alırım.
Benim eşim de geçen sene araba modelini yükseltmeye karar verdi. Sen bilirsin, krediyi kendin ödersin dedim, çekildim kenara. Kendi bütçesini kendi yaparak yükseltti. Ben kendimden kısmadım.

eşlerden de konuşulmuş.. bizim gelirimiz havuzda toplanır.. çok giderimiz olduğu için zaten borçlara dağıtırız geri kalanla ayı tamamlama çabası ve illaki bi yerden bi daha borç alma:) sanırım biz kendi evimize geçmeden bu kiradan ve kk dan kurtulmadan rahat edemicez..

Afiyet olsun canım karnıyarık çok severim

Borç olmasa gül gibi geçinicez hepimiz
Tez zamanda bitsin canım evinize geçince rahat olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…