- 25 Ağustos 2015
- 1.088
- 1.806
- 133
mistik çay ZAYIFLATIYOR mu. Allah ne muradın varsa versin zayıflamam lazımBende diyet sitelerinde okudum bayadir aklimdaydi bulamiyordum
Realde 4.5tl idi risk aldim denicem yaw dedim giden 4.5tl olsun annem icer begenmezsem dedim ama yoook vermem kimseye :)
Bes bizim devam ediyor 2019 da 10 senemiz dolacak.
Bakalim ne kazandiriyor napiyor
bende dün oyun hamuru aldım 10 tl 16.25 toplamda harcamam olducikolatasoslukek ne diyeyim zor bir dönem geçirmişsin
Ama üstesinden gelmişsin çok şükür
elecda inanmıyorummmmmm
sana sabır gönderiyorum ve umarım keyifli geçer bu sefer
öğlen yemek yedim 13 tl
market 14 tl (oğlana oyun hamuru seti aldım 10 tl)
akşama harcama olmaz umarım
YAZDIKLARINI OKUDUM.. eminim çok zor olmuştur.. ben de kendimden bahsetmek istiyorum henüz çocuğum yok iki ay sonra falan düşünüyorum Allah kısmet eder inşallah.. kayınvalidem eltimin üçüzlerine bakmış.. eltimin üçüzlere bakması çok zor zaten sağolsun kayınvalidem yardımcı olmuş üçüzler şuan 6,5 yaşında.. okula başladılar hala da ara ara babaanneleri bakar işeri olunca.. üstüne eltim bi çocuk daha yaptı ona da bi yıl bakmış kv.. baya yorulmuşlar görümcelerimle tabi kolay değil üçüz+ 1.. ama her biraraya geldiğimizde kv dile getiriyor sağolsun yapmış etmiş ama acayip minnet ediyor.. sürekli ben baktım ben büyüttüm bana çok düşkünler diyor.. şimdi uzun zaman oldu artık bakma durumunu geçti.. eltim okul öncesi öğretmeni küçüğü 3 yaşında yanında götürüyor, büyükler okula başladılar zatenn..ben 3 aylık bebeğimi bırakıp işe başlamıştım.
kv baktı.
önceleri her sabah geldi, akşam gitti. (yakın oturuyoruz minibüs yolu üzerinde ikimizin de evi. 5 dk sürmüyor ) ama çoğunlukla sabah eşim annesini alıp bize getirirdi.
sonra ben sabah bırakıp akşam aldım boyle 6-7 ay sürdü.
sonra görümce ve kaynım yurtdışına okul ve iş için gitti. çocukların arkasından yasını çekerdi ayılıp, bayılır tansiyonu çıkardı. kp rahmetli olduğu için kv evde yalnız kalmamam dedi 1 sene bizde kaldı.
o zaman bende çok sorun yaşadım. ondan önce birşeyime karışmazdı allah var.
sonra ben hep eşime şikayet etmek durumunda kalıyodum. sonra bizim eşimle aramız bozuluyordu.
bizimle yaşadığı zaman bile sadece çocukla ilgilenirdi. yemek bile nadir yapardı.
1 sene de böyle geçti.
sonra kızı geldi tekrar evlerine geçtiler ben sabah bırakıp akşam alıyordum. bazen çocuğun durumuna göre ondan sonra oğlu
geldi. ben gelemem çocuğu getirin dedi. (bu arada kızı 32, oğlu 27 yaşında)
oğlu şehir dışına gitti iş için 1 ay arkasından yasını çekerdi. biletini alıp oğlunun yanına gçnderirdik ne zaman döneceği belli olmazdı. bende arabayla 20-25 dk lık yola kendi annemlere sabah götürür akşam alırdım.
birgün bankada işi olurdu, bir gün maaşını çekmeye giderdi derken ben artık çocuğu nereye bırakıcam diye stres yaşamaya başladım. sonra baharda çocuğu kreşe vericem demeye başladım.
ben bakarım falan demeye devam etti ama ben kararlıydım kreşe vermeye.
sonra eşimi de kreşe ikna ettim. en azından parasını veriyorum aradığımda ulaşabilirim yeri gelir hesap sorabilirim dedim.
kızı bu sabah kime bırakıcam diye düşünmem dedim ve kızım 2 yaş 3 aylıktı kreşe başladığında.
2 senedir de gayet iyi kreşte.
geçen kıs 5 ay kadar tekrar kv ile yaşadım. şimdi 2-3 aydır kendi evinde ama yine 1 ay gelir kalır (kızı evlendı, oğlu da yurtdışında çalışmaya devam ediyor, işten çıktı ama hala yurtdışına gidip geliyor hem sevgilisi orda hemde o ülkede iş bakıyor) böylece ben ömür boyu kv ile yaşamak zorunda kalacağım için artık bazı şeyleri görmüyorum, duymuyorum, kafama takmıyorum ve artık ilk sene bizde kaldığı gibi sorun yaşamıyorum.
bu arada kv bende kaldığı halde benim kızım kreşe gidiyor. hatta kv de kurslara gidiyor haftanın 2-3 günü.
yani şuan 2 çocuk okutuyoruz.
Sağol canım. Gönderdiğin sabıra epey ihtiyacım olacak. Yahu niye bu ülkede bir tane adamı alınca, yanında minimum 40 kişiyi de hediye ediyorlarcikolatasoslukek ne diyeyim zor bir dönem geçirmişsin
elecda inanmıyorummmmmm
öğlen yemek yedim 13 tl
Sağol canım. Bakalım iki haftasonum da rezerve edildi. Mayıs ayında hakkımda hayırlısıcikolatasoslukek cnm zorseyler yaşamışsın ama üstünden gelmişsin Allah sabrını daim etsin
elecda senin misafir yatagı alman iyi olmadı hıc boş kalmıyor ev sana da kolay gelsin
kızlar sun 30 bugun 40 tl market harcamam oldu
cikolatasoslukek ne diyeyim zor bir dönem geçirmişsin
elecda inanmıyorummmmmm
öğlen yemek yedim 13 tl
YAZDIKLARINI OKUDUM.. eminim çok zor olmuştur.. ben de kendimden bahsetmek istiyorum henüz çocuğum yok iki ay sonra falan düşünüyorum Allah kısmet eder inşallah.. kayınvalidem eltimin üçüzlerine bakmış.. eltimin üçüzlere bakması çok zor zaten sağolsun kayınvalidem yardımcı olmuş üçüzler şuan 6,5 yaşında.. okula başladılar hala da ara ara babaanneleri bakar işeri olunca.. üstüne eltim bi çocuk daha yaptı ona da bi yıl bakmış kv.. baya yorulmuşlar görümcelerimle tabi kolay değil üçüz+ 1.. ama her biraraya geldiğimizde kv dile getiriyor sağolsun yapmış etmiş ama acayip minnet ediyor.. sürekli ben baktım ben büyüttüm bana çok düşkünler diyor.. şimdi uzun zaman oldu artık bakma durumunu geçti.. eltim okul öncesi öğretmeni küçüğü 3 yaşında yanında götürüyor, büyükler okula başladılar zatenn..
kv şimdide bana baskı yapıyor çocuk yap da bakayım..sağolsun istiyor ve biliyorum da bakar.. ama çok fazla minnetle geçer ben eltim gibi sabırlı değilim.. o bi nevi mecbur hissediyordu özel durumdu onunki ama ben nasıl yaparım bilemiyorum.. sürekli fikir değiştiriyor kv.. hadi yapın getirin bana sabahları iş çıkışına kadar.. bakarım diyor.. sonraki gün çocuk olsa ben gelir sizinle kalırım bakarım diyor.. bu durumda benim kafam gidip geliyor.. aynı şehirdeyiz ondan önce bakıcı ayarlasam sorun olacak.. e bakıcı da onun gibi iyi bakar mı acaba.. hadi kv baktı ilgilendi ben onun o laflarını çekmek zorunda mı kalayımm..
benimki de daha embriyosu bile ortada olmayan bi çocuk bakma planı... ne bilim ben de sizinle paylaşmak istedim.. illaki tecrubeli arkadaşlar fikirlerini paylaşacaktır..sevgiler..
cikolatasoslukek cnm zorseyler yaşamışsın ama üstünden gelmişsin Allah sabrını daim etsin
elecda senin misafir yatagı alman iyi olmadı hıc boş kalmıyor ev sana da kolay gelsin
kızlar sun 30 bugun 40 tl market harcamam oldu
Benim kızıma doğduğundan beri bakıcı bakıyor. Çevremde çocuğunu Anne veya kayınvalidesine baktıran arkadaşlarımı gözlemlediğimde gördüklerim genel olarak şu şekilde;YAZDIKLARINI OKUDUM.. eminim çok zor olmuştur.. ben de kendimden bahsetmek istiyorum henüz çocuğum yok iki ay sonra falan düşünüyorum Allah kısmet eder inşallah.. kayınvalidem eltimin üçüzlerine bakmış.. eltimin üçüzlere bakması çok zor zaten sağolsun kayınvalidem yardımcı olmuş üçüzler şuan 6,5 yaşında.. okula başladılar hala da ara ara babaanneleri bakar işeri olunca.. üstüne eltim bi çocuk daha yaptı ona da bi yıl bakmış kv.. baya yorulmuşlar görümcelerimle tabi kolay değil üçüz+ 1.. ama her biraraya geldiğimizde kv dile getiriyor sağolsun yapmış etmiş ama acayip minnet ediyor.. sürekli ben baktım ben büyüttüm bana çok düşkünler diyor.. şimdi uzun zaman oldu artık bakma durumunu geçti.. eltim okul öncesi öğretmeni küçüğü 3 yaşında yanında götürüyor, büyükler okula başladılar zatenn..
kv şimdide bana baskı yapıyor çocuk yap da bakayım..sağolsun istiyor ve biliyorum da bakar.. ama çok fazla minnetle geçer ben eltim gibi sabırlı değilim.. o bi nevi mecbur hissediyordu özel durumdu onunki ama ben nasıl yaparım bilemiyorum.. sürekli fikir değiştiriyor kv.. hadi yapın getirin bana sabahları iş çıkışına kadar.. bakarım diyor.. sonraki gün çocuk olsa ben gelir sizinle kalırım bakarım diyor.. bu durumda benim kafam gidip geliyor.. aynı şehirdeyiz ondan önce bakıcı ayarlasam sorun olacak.. e bakıcı da onun gibi iyi bakar mı acaba.. hadi kv baktı ilgilendi ben onun o laflarını çekmek zorunda mı kalayımm..
benimki de daha embriyosu bile ortada olmayan bi çocuk bakma planı... ne bilim ben de sizinle paylaşmak istedim.. illaki tecrubeli arkadaşlar fikirlerini paylaşacaktır..sevgiler..
Sağol canım. Bakalım iki haftasonum da rezerve edildi. Mayıs ayında hakkımda hayırlısı
Benim kızıma doğduğundan beri bakıcı bakıyor. Çevremde çocuğunu Anne veya kayınvalidesine baktıran arkadaşlarımı gözlemlediğimde gördüklerim genel olarak şu şekilde;
1.Bir kere senin dediklerini sallamıyorlar. Kendi bildiğini okuyorlar, sen ama doğrusu şöylemiş bir kitapta okudum vs. dersen sizi de biz büyüttük, kötü mü yetiştiniz, sen ne anlarsın vs. gibi konuşmalara maruz kalıyorsun.
2. Çocuğunu disipline etmeye kalktığında veya hayır dediğinde müdahale edip, seni veya eşini çocuğun önünde azarlıyorlar. Bir de senin hayır dediğin şeye izin veriyorlar. Çocuğun gözünde otoriten falan kalmıyor.
3. Emeğinin karşılığını ödemediğin için, çeşitli konularda bunu önüne getirip taviz vermen isteniyor. Minnet duygusu üzerinden psikolojik baskı yani.
4. Çocuğa baktıkları için çocuk konusundaki her türlü karara karışma ve söz söylene hakkını kendilerinde görüyorlar.
5. Bizim anne- kayınvalide nesli, çocuklar arasında sürekli bir kıyaslama yapıyorlar. Bunu da genelde çocuğun yanında yapıyorlar. Bütün pedegoji kitapları bu durumun çocuğa çok zarar verdiğinden bahsediyor ama kendilerine anlatmak mümkün değil. Israr edersen de genelde küserler.
Bunlar benim gözlemlerim. Bu yüzden hamileliğimin başında hem annemle hem kayınvalidemle, çocuğumu bakıcı ile büyüteceğim, kendilerinin artık dinlenme vakti geldiği için onlara yük olmayacağım konusunda kesin bir dille konuşma yaptım.
Amin canim metabolizma hizlandiriyor diyet yapanlar iciyor hazimsizliga falan iyi geliyormusmistik çay ZAYIFLATIYOR mu. Allah ne muradın varsa versin zayıflamam lazım
Canım bu gelenler hep eşimin tarafı. Zaten beni arayıp müsait misiniz diyen yok. Eşimi arayıp haftasonu geliyoruz, haberiniz olsun diyorlar genelde. Eşim de programımız olsa da buyrun gelin diyor ve biz kendi programımızı iptal etmek zorunda kalıyoruz.gelenleri kabul ettikçe gelmeye devam ediyor bu insanlar.
aslında bazen de kendi programınız olduğunu söylerseniz bu kadar rahat geliyoruz diyemezler
Kv. senin hayır dediğini yapmıyorsa bu baya iyi birşey. Genelde herkes bu konuda sıkıntı yaşıyor. Bakıcının da dezavantajları var tabiki ama yine de aynı kararı verirdim sanırım. Ben de evliliğin başından beri mesafeliyim ve bence bu yüzden aramız iyi. Ama çocuk işin içine girseydi epey yıpranırdık diye tahmin ediyorum.en güzelini yapmışsın ne mutlu.
allahtan bizimki benim kv de benim hayır dediğim şeyi yapmadı. (tabi ben sadece akşamları müdahil oldum)
şimdi kızım anne-babasının neye izin verip neye vermediğini idrak edebilir yaşa geldi.
bu yüzden kv de yapmak istese bile benim kız hayır annem istemiyor diyebiliyor. bunun sebebi de kv ile aramızdaki mesafeden kaynaklanıyor. kv biraz çekinir benden, pasif biraz. benim yok dediğim birşeyi yapmaz.
kolay gelsin kanka
Canım bu gelenler hep eşimin tarafı. Zaten beni arayıp müsait misiniz diyen yok. Eşimi arayıp haftasonu geliyoruz, haberiniz olsun diyorlar genelde. Eşim de programımız olsa da buyrun gelin diyor ve biz kendi programımızı iptal etmek zorunda kalıyoruz.
Valla bana da çok ters geliyor ama öyleler. Hatta geçen akşam işimiz var, eşimle iş çıkışı gidiyoruz. Bi kuzeni aradı. Ankara'da işi varmış, gelmiş, biz de kalacakmış. Haber verdiği saat akşam 19:00. Kusura bakmasın, zamanında haber verseydi, bir yerde işimiz var dönemeyiz de dedim. Söyledi ama içi gitti eşimin. Bi de diyoki ayıp oldu. Asıl bize yapılan ayıp, en azından bir gün önce arayıp haber vermesi gerekir otel mi bizim ev diye çemkirdim, birşey diyemedi.Bende bu işi hiç anlamam eğer eve gelinecek ise kadına haber verilmeli
o evin işinden yemeğinden herşeyinden kadın sorumlu ve kadın biliyor
Erkekler mi hizmet ediyor yemek hazırlıyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?