en büyük sabır sebebim eşim.
beni hiç kv ile karşı karşıya getirmedi.
ki biz hiç kv ile tartışmadık. ben hala siz diye hitap ederim. (6,5 yıllık evliyim ve uzun zaman birlikte yaşadık)
hep düşündüğüm şey biz kv ile ilgili kavga edip küs kalırken onun dünya umrunda olmadan hayatına gayet güzel devam etmesiydi.
bende başkası içi neden eşimle aramı bozup küs kalarak çocuğuma stresimi hissettireyim ki diyebilmem oldu.
evet çalışan kadın olmak zor, çalışan anne olmak daha zor.
allah hepimizin gönlüne göre versin. kolaylıklar versin.
aynı durum eşimin ailesinde de vardı..eşimi arayıp gelecez dediler başta ama eşim ben zelalke ile görüşeyim işi yoksa bi program yapmamışsa haber vereyim size dedi.. sonrakilerde de aradıklarında anne evde değilim siz zelalke yi arayın onunla haberleşin uygunsa zaten söyler size dedi hep.. o sebeble habersiz ve ya son an kararları da ortadan kaldırmış olduk..Valla bana da çok ters geliyor ama öyleler. Hatta geçen akşam işimiz var, eşimle iş çıkışı gidiyoruz. Bi kuzeni aradı. Ankara'da işi varmış, gelmiş, biz de kalacakmış. Haber verdiği saat akşam 19:00. Kusura bakmasın, zamanında haber verseydi, bir yerde işimiz var dönemeyiz de dedim. Söyledi ama içi gitti eşimin. Bi de diyoki ayıp oldu. Asıl bize yapılan ayıp, en azından bir gün önce arayıp haber vermesi gerekir otel mi bizim ev diye çemkirdim, birşey diyemedi.
canım hoş geldin aramıza hepimiz birşeylerden kısarak ve ekonomik şeyleri bularak birikim yapıyoruz. 3-5 ne atarsan her ay kendine hedef koy. ve o paraya asla dokunma ayrıca sana tavsiyem eşin biriktirdiğini bilmesin.insanın başına herşey gelebiliyor. bir bayan olarak garantici olmak lazım. bozuklukları bile biriktirebilirsin damlaya damlaya göl olur sözüne inanıyorum. kesinlikle oluyor
Merhaba Hanımlar,
Haftasonu yine yatılı misafirimiz varmış. Şimdi haberim olduÜstelik haftaya 1 mayıs tatili haftasonu ile birleştiği için 3 gün de yine yatılı misafir gelecekmiş
Haftasonu 23 Nisan için bizim şirketin düzenlediği müze gezisi ve atölye çalışması vardı. Kızımla ona gidecektik, yalan oldu.
tabi gelebilirsin.. kumbaran da hayırlı olsun.. kendinden bahset istersenn.. evli bekar vs..Merhaba bende gelebilir miyim aranıza bugünden itibaren başladım kumbaraya para atmaya birikim yapmaya
tabi gelebilirsin.. kumbaran da hayırlı olsun.. kendinden bahset istersenn.. evli bekar vs..
ne güzel daha evlenmeden birikim bilincine sahip olman seni bir sıfır öne geçirir.. az çok demeden ne atabilirsen köşeye artık..Teşekkür ederim bahsedeyim tabiki bekarım 25 yaşındayım şimdilik ev kızıyım
Çok doğru damlaya damlaya göl olur birikim yapmayı kumbaraya para atmayı seviyorum sizlerle daha da motive olabilmek adına üye olup aranıza katılmaya karar verdimne güzel daha evlenmeden birikim bilincine sahip olman seni bir sıfır öne geçirir.. az çok demeden ne atabilirsen köşeye artık..
YAZDIKLARINI OKUDUM.. eminim çok zor olmuştur.. ben de kendimden bahsetmek istiyorum henüz çocuğum yok iki ay sonra falan düşünüyorum Allah kısmet eder inşallah.. kayınvalidem eltimin üçüzlerine bakmış.. eltimin üçüzlere bakması çok zor zaten sağolsun kayınvalidem yardımcı olmuş üçüzler şuan 6,5 yaşında.. okula başladılar hala da ara ara babaanneleri bakar işeri olunca.. üstüne eltim bi çocuk daha yaptı ona da bi yıl bakmış kv.. baya yorulmuşlar görümcelerimle tabi kolay değil üçüz+ 1.. ama her biraraya geldiğimizde kv dile getiriyor sağolsun yapmış etmiş ama acayip minnet ediyor.. sürekli ben baktım ben büyüttüm bana çok düşkünler diyor.. şimdi uzun zaman oldu artık bakma durumunu geçti.. eltim okul öncesi öğretmeni küçüğü 3 yaşında yanında götürüyor, büyükler okula başladılar zatenn..
kv şimdide bana baskı yapıyor çocuk yap da bakayım..sağolsun istiyor ve biliyorum da bakar.. ama çok fazla minnetle geçer ben eltim gibi sabırlı değilim.. o bi nevi mecbur hissediyordu özel durumdu onunki ama ben nasıl yaparım bilemiyorum.. sürekli fikir değiştiriyor kv.. hadi yapın getirin bana sabahları iş çıkışına kadar.. bakarım diyor.. sonraki gün çocuk olsa ben gelir sizinle kalırım bakarım diyor.. bu durumda benim kafam gidip geliyor.. aynı şehirdeyiz ondan önce bakıcı ayarlasam sorun olacak.. e bakıcı da onun gibi iyi bakar mı acaba.. hadi kv baktı ilgilendi ben onun o laflarını çekmek zorunda mı kalayımm..
benimki de daha embriyosu bile ortada olmayan bi çocuk bakma planı... ne bilim ben de sizinle paylaşmak istedim.. illaki tecrubeli arkadaşlar fikirlerini paylaşacaktır..sevgiler..
Sağol canım. Bakalım iki haftasonum da rezerve edildi. Mayıs ayında hakkımda hayırlısı
Benim kızıma doğduğundan beri bakıcı bakıyor. Çevremde çocuğunu Anne veya kayınvalidesine baktıran arkadaşlarımı gözlemlediğimde gördüklerim genel olarak şu şekilde;
1.Bir kere senin dediklerini sallamıyorlar. Kendi bildiğini okuyorlar, sen ama doğrusu şöylemiş bir kitapta okudum vs. dersen sizi de biz büyüttük, kötü mü yetiştiniz, sen ne anlarsın vs. gibi konuşmalara maruz kalıyorsun.
2. Çocuğunu disipline etmeye kalktığında veya hayır dediğinde müdahale edip, seni veya eşini çocuğun önünde azarlıyorlar. Bir de senin hayır dediğin şeye izin veriyorlar. Çocuğun gözünde otoriten falan kalmıyor.
3. Emeğinin karşılığını ödemediğin için, çeşitli konularda bunu önüne getirip taviz vermen isteniyor. Minnet duygusu üzerinden psikolojik baskı yani.
4. Çocuğa baktıkları için çocuk konusundaki her türlü karara karışma ve söz söylene hakkını kendilerinde görüyorlar.
5. Bizim anne- kayınvalide nesli, çocuklar arasında sürekli bir kıyaslama yapıyorlar. Bunu da genelde çocuğun yanında yapıyorlar. Bütün pedegoji kitapları bu durumun çocuğa çok zarar verdiğinden bahsediyor ama kendilerine anlatmak mümkün değil. Israr edersen de genelde küserler.
Bunlar benim gözlemlerim. Bu yüzden hamileliğimin başında hem annemle hem kayınvalidemle, çocuğumu bakıcı ile büyüteceğim, kendilerinin artık dinlenme vakti geldiği için onlara yük olmayacağım konusunda kesin bir dille konuşma yaptım.
Valla bana da çok ters geliyor ama öyleler. Hatta geçen akşam işimiz var, eşimle iş çıkışı gidiyoruz. Bi kuzeni aradı. Ankara'da işi varmış, gelmiş, biz de kalacakmış. Haber verdiği saat akşam 19:00. Kusura bakmasın, zamanında haber verseydi, bir yerde işimiz var dönemeyiz de dedim. Söyledi ama içi gitti eşimin. Bi de diyoki ayıp oldu. Asıl bize yapılan ayıp, en azından bir gün önce arayıp haber vermesi gerekir otel mi bizim ev diye çemkirdim, birşey diyemedi.[/QU
o ayıp olmasın lafı her erkektemi var yaaavv. ama çok şükür bize habersiz gelinmiyor. artık çoğunlukla biz çağırıyoruz öyle geliyor gelenler. o da benim koyduğum mesafeden sanırım
Hoşbulduk, sıcaklığın için teşekkürler :)
Zaten birikim yolunu seçmemdeki en büyük etken eşimdir. Zor bi insan ve dediğim gibi güvenmiyorum ona. O yüzden gizli saklı birikim yapmak istiyorum. Arkadaşım annesiyle babasına veriyormuş, ben de öyle yapayım diyorum. Benim zaten en kötü tarafım elimin altındaki paraya hemen dokunmam. Bir de arabanın masrafı çok oluyor. Artık kuruş kuruş, zorlaya zorlaya biriktirmeye çalışacağım. Anneme bu niyetimden bahsettim, desteklediğini söyledi. Hatta "sen her ay elinde kalanı ver, üstünü tamamlayıp çeyrek altın yaparım sana" dedi.
Başka yol da bulamıyorum kendime. Şu an sadece 2 tane BES'im var; biri 3 yıllık, diğeri de yeni başladı. İnşaallah biriktirmeye çalışacağım.
HosgeldinizTeşekkür ederim bahsedeyim tabiki bekarım 25 yaşındayım şimdilik ev kızıyım
Hoşbuldum sağolunHosgeldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?