Küçük Düşün Büyük Olsun!

sanırım buzluğu en aktif kullanan sensin aramızda :) çok severim buzluk konusunu.. ben bi kış tektir kullanıyorum zamanla daha aktif kullanacağım inşallah.. dondurucu hep kışa hazırlık diye kafamda canlanır.. ama boş kaldıkça bundan sonra yemeklerden fazla fazla yapıp atarım.. dolabın üst kısmı buzluk olan yeri her mevsim, kışa hazırlık için de dondurucumu doldururum inşallahh...

Merhaba Hanımlar,
Haftasonu yaklaştığı için evdeki ablamız buzluk böreği yaptı, pazar günü misafirlere kahvaltıya çıkaracağım. İlk kez denedik, buradan aldığım tarifle.
Mantı vardı dolapta, daha önce yapıp attığımız. Cumartesi öğle yemeği olarak onu çıkaracağım. Akşam için de mercimek çorbası, mantarlı et sote, pilav, salata, turşu bir de süzme yoğurtlu kabak salatası hazırlayacak abla.
Cumartesi tüm günü ve pazar sabahı böyle kurtarmış bulunuyorum. Kalan öğünler ellerimden öper

Bana öneride bulunabileceğiniz pratik birşeyler var mı? Tavuk tüketmiyoruz onun haricinde her türlü öneriye açığım.

Haftasonu misafirlere pişirilebilecek pratik yemek önerisi canım

fırında beşamel soslu makarna, tas kebabı, ya da sulu köfte ya da izmir köfte islim kebabı bu biraz pratik değil. ya da güveç olabilir. salata çeşiti olarak da mercimek salatasi, yıldız şehriye salatası, kereviz salatası, ayy karnım acıktı vallaaa. şu an aç olduğum için her yemek aklıma geliyor ben de çorba tarifi istiyorum. yeni bişey olsun. evde yemeğim var yanına mercimek salatası, karnabahar yoğurtlu mantı gibi yapacağım. çorbaya karar veremedim.

Siz ikiniz varya ne fenasınız :) dün akşam arkadaşla buluştum kahve içip dert yanıyordum ağlamaklıydım sırayla fotoğraf attınız.. arkadasa da gösterdim kahkaha attık iyiki varsınız be
sağol cnm sende iyiki varsın

belki yardımcı olabilirim, yol gösterebilirim.
sağol cnm hallettim çok şükür devletin evrak işleri işte

Ne demek kanka vur de vuralım öl de ölelim dimi kız eyyay
aynen kanka sen ne dersen o

Çok pis gaza geldim
Ev kredisi ödeme planıma baktım aylık ödediğim faiz miktarı çok yüksek..şuan 750 tl kart borcu 1300 de eksi hesaptayım düz hesap 2bin lirayı Temmuz 2017ye kadar ödeyip, temmuz 2018de Allahtan bişey çıkmazsa ara ödeme yapmaya karar verdim
Evet kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Sizce 27 yaşında ailesiyle yaşayan bi kızın telefon vs gibi faturaları hariç ne kadar cep harçlığı olmalı?
Bunalmayacağım bi rakam önerebilir misiniz?

Çok sağolun atlattık. Darısı seneye gireceklere artık.

sosyalliğine bağlı canım ama ben kendi fikrimi söylim birikim gibi bi amaç olunca harçlık da düşük söylim.. 500 tl bence ideal..

İyi funler kızlar. Hastaneden geliyorum valla çok yorgunum saat saat 10 dan beri Hastanedeyim yarın sabah tekrar ugramam gerekecek tahlil sonuçları için. 200 tl yi hastaneye bırakıp eve öyle geldim. Sağlık konusu sakaya gelmez tabu ama içim acid ya. Ben o paraları biriktirmek için ne kadar çaba harcıyorum ama tak diye 200 tl böyle gidiyor işte ne yapalım sağlık olsun.

@mandaliina canım bence ilk önce aylık sabit ödemelerini bir kağıda yaz mesela kredi + cep telefonu + yol parası vb giderleri. Sonra kendine belirli bir yemek ve gezme parası ayir. Onu da şöyle bulabilirsin eğer kredi kartından harcama yapıyorsanız ekstrelerine bak ve ortalama harcadığın parayi bul. Örnek veriyorum bu 500 tl olsun. Birden bire yarıya indirmek yerine bu ay 350 tl harçlık ayir mesela. Kalanını da birikime at.

Yani çok sıkmadan olur bence bu şekilde.her ay köşeye 100 tl bile atsan ekran yılda 1200 tl eder zaten ama sen daha fazla atabilirsin inanıyorum sana ben

sosyalliğine bağlı canım ama ben kendi fikrimi söylim birikim gibi bi amaç olunca harçlık da düşük söylim.. 500 tl bence ideal..
ne sosyalim ne asosyal :) ortada biryerlerdeyim..
istanbul ankara gibi büyük ve pahalı şehirlerde de değilim.. maximum 400 düşünmüştüm ben ama ilk ay olmazsa biraz daha yüksek ayırayım teşekkür ederim :)

çok geçmiş olsun kötü bişey yok ya ?
sağlığın olsun da paranın pulun değeri yok... sağlık olmayınca insanın gözü hiçbirşey görmüyor.. Rabbim bu günümüzü aratmasın
tablomu yaptım canım
Gelir 3400
Gider 2500
giderlerin içinde faturalar, sabit ödemeler hepsi var.. hatta atıyorum 80 küsür gelen faturayı 100 diye hesapladım süpriz olmasın diye..
dışarda çok yemiyorum ama canım istediğinde de kısmak istemem, bi haftasonu kahve keyfim var, arada sinema fln.. sence ne kadar ayırmalıyım harçlık?

Canım söyle diyeyim her hafta sinemaya gitsen bile bilet diyelim ki 10 tl yemek vb şeyler ile diyelim ki bir sinema arti yemek 40 tl ile çıktın oradan. Bunu haftaya 1 yapsan ayda 160 tl eder. Tabi ki her hafta gitmeyebilirsin ama parası köşede olur. Bence başlangıç için haftalik 125 tl harçlık iyidir. Aylık 500 tl yani. İlk ay bu şekilde dene. Aylık 500 tl yi ayir onu da haftalik olarak ayir kendine hafta da 125 tl ile Geçinmeye çalış. Diyelim ki o hafta dışarı çok çıkmadın ve 75 tl arttı. Onu da hemen birikime atabilirsin. Bir sonraki hafta 125 in tamamını harcayabilirsin belki ama önceki haftadan artan para yine kar olur. Ben bu şekilde yapıyorum artık.
Öğrenciyim çalışıyorum ve tüm masraflarımı kendim karşılıyorum. Ailemle yaşadığım için kira vb giderlerim yok ama sabit harcamalarım var. Maaşım yatınca sabit giderleri yatiriyorum elime kalan paranın bir kısmını birikime atıyorum biraz da harçlık yapıyorum. Bu şekilde iyi para biriktirdim.

Canım çok şükür iyi gibiyim. Yani ortada bir hastalık yok ama sudan sebepler ile kilo alıyorum diyebilirim. Çok fazla kilo aldım artık gerçekten vermek istiyorum. Ben de ilk önce kadın doğuma oradan dahiliye ye gittim tahliller falan yapıldı yarın sonuçları alacağım.
Mayıs ayında da içime Sinen bir diyetisyen den randevu aldım. Diyete başlayacağım inşallah onun için bütün gün Hastanedeydim birşey çıkmaz diye umuyorum

Kızlar yazdıklarınızı çok okuyamadım
Yarın kv.ler geliyo
temizlik yapmamız lazım eşimle
Ayrıca bugün çok kötü geçti
İnsanların arkasından kuyu kazan iş çevirenlerin Allaha havale ediyorum Allah'ından bulsunlar...
Ayrıca bugün Dr. Çok moralimi bozdu yine ameliyat olmam gerekiyormus sabahtan beri kafamda bu düşünce ağlamaktan harap oldum
Basım çatlıyor ağrıdan
Bir saat sonra arkadaşımın eşi ameliyat oldu onu ziyaret edip eve gelip evi temizlicez bu kadar kötü bir günün ardından nasıl yapıcam bilmiyorum
Dualarınızı bekliyorum...

benim de var, diyette olduğum için tatlı yapmak istemiyorum,tarif alabilirmiyim.bir kez sakaryada dinlenme tesislerinde içmiştim. güzeldi tadı
Pardon ancak girebildim bugün şimdi gördüm mesajınızı.

Çok farklı tarifleri var ama ben kendime göre en basit yöntemle yapıyorum.

200-250 gram kadar bal kabağı
1 havuç 1 patates (diyetteyseniz patatesi koymasanız da olur)
eğer evde varsa bir su bardağı tavuk ya da et suyu
4 su bardağı sıcak su (kıvamına bakarsanız gerekirse bir su bardağı daha ekleyebilirsiniz)
Zeytinyağı ve istediğiniz baharatlar

Bütün malzemeleri koyup zeytinyağında şöyle 5-6 dk kavurun sonra suyu ve etsuyunu bi de baharatları ekleyip havuçlar pişip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirip bi taşım daha kaynatıp alabilirsiniz.

Sütle, krema ile yapılan tarifler de var da bu daha sağlıklı ve hafif geldiği için ben böyle yapıyorum.

canım bozma moralini vardır bi hayır elbet
başka doktora da mı gıtsen acaba
o insanlardan etrafımızda var maalesef hepimizin onları takma
sağlık konusu da düzelir inşallah bı an önce üzülme hayırlısını hayırlı zamanda dile

benim şahsi 200 civarı oluyor tabi dışarda yemek yeyince falan ben ödemiyorum kocişe ödettiriyorum yani sana da 400 en fazla yeter bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…