Küçük Düşün Büyük Olsun!

neyin vardı canım, geçmiş olsun

Amin canim amin Allaha havale et
İnsAllah sagligin icinde hayirlisi olsun carcabuk atlat.
Bazi seylerde nekadar aglasakda uzulsekde gidisati degistiremiyoruz olacak olan yine oluyor.

elecda yemek tarzimi sordun yoksa pasta borek tarzimi
Yemek istersen firin yemekleri misafirlik
Patlican kabak patates kofte hepsini yuvarlak yap kizart
Sirayla pespese borcama diz uzerine sos yap (salca domates biber) firinda 20dk daha pissin.
Yanina pilav patates puresi al mis gibi bir tabak
Corbada yaparsin.

Islim kebabi yapabilirsin
Izmir kofte olur.
Firin posetinde orman kebabi yapabilirsin

Hamur iside pratik tart kalibinda kek yapiyorum orta kismina cikolatalasi sos koyuyorum uzerine meyve dilimlenir yada 1 top dondurmayla sunum yapilabilir

Islak kek yapilabilir
Browni kurabiye yapilabilir

Annem un helvasi istedi ona un helvasi yaptim.
Evimi topladim sonra
Karsi komsu abla aradi musaitsen sana gelicem dedi (hasta oluyorum ablaya aramadan gelmez epeydirdegorusememistik) gell tabii dedim.

Onunla bi mistik cay ictik ilk defa icirdim onada kiz sutlu cay mi olurmus dedi ic ic hele dedim :)
Sevdi galiba icti (deniyorum herkesde)

Dunden yemegim var

Disari cikmadim para harcanmadi.
7.5tl birakmis esim o da kenarda kalsin.

Dün esime cilek al dedim 10tl lik cilek almis yarisini attim curuk ya
Yoldan almis cabuk cabuk kendi bile yiyemedi at bunlari dedi.

Ya esim anlasin ne ne kadar gorsun alsin istiyorum ama sonrada pisman oluyorum curuk muruk topluyo geliyo ucuzcuda diildir ama dikkat etmez.

Ben sectirmedikleri markette bile bir yolunu bulup seciyorum cilegi genelde manav alisverisi yaptigim bir market var ordaki abi kendi seciyo bana sagolsun kotusunu ben koysam o aliyo o derece ilgilenir.

Babamlar hep ordan alisveriyo herseyi tanidik yani.

Pisman oldum gitti 10tl.

merhaba hanımlaar
işten çıkıp pazara gittim gelince de yarım saat zumba yaptım arkasından yemek yapma faslı
pazarda 10 tl harcadım bugün arkadaşımla yemek yedim 16 tl de oraya gitti
gümüş bir yüzük beğendim 50tl tam alıyordum gerçekten ihtiyacım var mı diye sordun kendime ve almadım kendimi tebrik ediyorum
yemekte de patatesli bezelye yemeği pilav ve cacık var
toplam harcamam 26 tl
of hayat koşturmacayla geçiyor

k a h v e ben sana ailenle yaşadığın
Için aylık 250 yeter diyecektim
Ama en az ben söylemişim sanırım
Bence yeter az harca birikim yap

İnşallah bişey çıkmaz da biran önce sağlıklı bi şekilde istediğin kiloya düşersin
Bu arada yaşın kaç merak ettim?
Haftada bi sinema benim için çok fazla ayda bir yada 2 kez giderim. Onda da hep aynı arkadaşla giderim ikimizin de bi alana bi bedava kampanyası var birbirimize veririz. Yani ayda bi sinema parası çıkar cebimden. Haftasonları kahve keyfim var o da cumartesi ve pazar yol+kahve parası 30 liraya patlar bana.. Yinede nolur nolmaz diye bu ay 500 ayırayım ilk ay zaten diğerleri hakkında da fikir verir :) çok teşekkür ederim

k a h v e ben sana ailenle yaşadığın
Için aylık 250 yeter diyecektim
Ama en az ben söylemişim sanırım
Bence yeter az harca birikim yap
Bende 300 taş çatlasın 400 yeter diyordum ama herkes 500 diyince ben mi abartıyorum dedim. Kendimi çok sıkmak istemiyorum bidaha bu yaşa gelmicem zaten ev araba kredisi ödüyorum bu yaşta. Ama neden bu kadar çok faiz ödeyeyim demeye başladım. Bide haftasonu 250 liraya ayakkabı aldım dün 220liraya tekrar alacaktım ki tuttum kendimi.. hedefim olmayınca israf etmeye başladım.. mayıs ayı boyunca haftalık 100 lira alayım cüzdanıma haziranda ona göre değişikliğe giderim artık :)

Birikimimizi yazdım ama harcamayı yazmadım aslında oğlumla dondurma almıştık 2 tl ye oğlumun beslenme sorunu var akşam bişey yemedi bu saatte lahmacun istedi kıyamadım 17 tl de ona verdim dolmuşa da 3 tl verdim 22 tl ile günü bitirdim bugün bayanın biri oğlumun yaşını sordu 3 dedim çok küçük kalmış ah vah tüh deyip durdu sinirden öldüm ama mübarek günler kimseyi kırmayım dedim sustum 4 ameliyat oldu oğlum doğuştan omurilik ve bağırsak rahatsızlığımız var millet ben bakamıyorum sanıyor sanırım bilmiyor ki ne badireler atlattı benim kuzum daha da devam ediyor bi ömür devam edecek yiyecek ayrımı yapıyor üstüne az yiyor neler yapıyorum ama yemiyor bıktım artık insanların akrabaların vs. laflarından.

Cok gecmis olsun Allah Şafi adiyla sifa versin insAllah
Malesef bizim milletimiz bu konularda cok acimasiz.
Hic basimiza gelir mi? Demiyorlar
Yargılamayi seven bir milletiz.
Ayrica merakli.
İnanin bazen bu tarz insanlari terslemek en dogru olan direk sanane diceksin kalicaklar oyle.
Hani vitamim surubuyla desteklesiniz tabi bunyesi kaldirirmi ona yararmi doktora sorarak

Teşekkür ederim amin olsun dualarınıza inşallah tüm hastalara diyelim.Vitamin şurupları da var ilaçtan bıktı sürekli kullandığı üç ilacı yiyecek ve içeceklerine koyuyorum vitaminleri de öyle yapıyorum ona rağmen böyle.3 yaşında 13 kilo 90 cm. Gastro takibi de var .Dr bile kızıp duruyor yemiyor diyorum dr a bile anlatamıyorum.

Benim oglum kucukken daha cilizdi yani kilosu yerindeydi ama pek yemiyordu vitamin surup aldim bir kac defa aralikli bitirdik istahi baya acildi o ara sonra hic daha ciliz olmadi suan artik fazla bile kilosu var
O vitaminin ozamanlar (3_4yaslarinda) baya etkili oldugunu gozlenlemistim.

Yapmaya çalıştığım birikimleri de oğlum için yapıyorum.Özellikle son bir senedir bayağı dikkat ediyorum.Kendim için bişey almamaya çalışıyorum.Ama oğlumun boğazından kıyafetinden mutluluğundan mutfaktan vs. kısmıyorum.

Balık yağı, çinko, kan ilacı vs. Kullanıyor ama yok yani ancak bu kadar. Ah keşke iyi olsa neler yaparım ama

Merhaba kızlar
Papatya Kokulu Hayaller çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin inşallah. Biz millet olarak çok seviyoruz yargılamayı ve akıl vermeyi.

Bugün 4 tl ye tost yedim. O kadar. Başka harcamam Yok.
Dolar düştükçe sinir oluyorum. Geçen hafta cuma 3.64 den almıştım. Azıcık daha sabretseymişim olacakmış.
Hesabımda bir miktar para var. Yarın belki altın alırım. Acaba haftaya durumu ne olur ki

Amin inşallah sağolun.Bende bugün altın aldım ama bazı internet sayfalarında düşecek daha diyor.Ben uzun vade aldığım için çok takmıyorum kafama alıyorum.Oğlum 5-6 yaşına gelene kadar bozmam o zaman lazım olacak dedi dr para o yüzden sıkıyorum kendimi alabildiğim kadar alacağım uzun vade düşünüyorsanız alabilirsiniz tabi bereketli olsun inşallah

Altinda dususte bakalim nekadar gerilicek
Para yok ancak takip ediyorum inis cikisları ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…