Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hepimiz yazıyoruz canım bizlerde kendimizden birşeyler buluyoruz.
Tebrik ediyorum sizi. Eşinizle ne güzel elele verip başarıyorsun.

Selam kızlar
hawar geçmiş olsun ve pes diyorum evde koltuk yok her hafta misafir ağırladığımı düşünemiyorum

Bizde şehir dışına çıkacağız eşimin arkadaşlarında bile kalmak istemedim bir otelde rahatça kalırım bu devirde herkes çalışıyor kimseye yük olmak istemiyorum

Peki sende mutsuzluk eksiklik olmuyor mu yada vardı şimdi geçti mi?
Bence bu mutsuzluk (almaya bağlı) hissiyatı insanın yaşamındaki belli eksikliklerden kaynaklı oluyor.
Bir yerde bir boşluk varsa alarak, tüketerek onu gidermeye çalışıyoruz...
Ben hiç sanmıyorum bir kıyafet alıp bir hafta sonra karşısına geçip 'iyi ki almışım resmen benim için yaratılmış bu elbise' diye hiçbir kimsenin söylediğini...

Biz toplum olarak buna itildik. Sürekli almaya, ihtiyacımız olmayanı da almaya, sürekli tüketmeye...

Küçücük çocukken başlıyor artık bu süreç. Gelirler arasında uçurumlar var ve herkes yüksek standartlarda yaşamak istiyor... Geliri iyi olan yaşıyor fakat olmayan da yaşamaya cabalayarak borçlar, krediler içinde yüzüyor...

Çok üzülüyorum...

Böyle bir zamanda yaşıyoruz üç aylık bir oğlum var ve çok tedirginim....

Bizim geçen yila kadar durumumuz çok iyiydi , şu an sıkıntı çekiyoruz ve birikimden yiyoruz... Bin şükür...
Hani şu 'herseyden kisarim boğazdan asla kısmam' mottosu var ya.... Öyle bir kısıyorsun ki... Gelirine göre gider... Her ay çeyrek , gram yaptığım , gezip tozdugum zamanlara selam olsun....
Geçici bir süreç ama bazen ruhen daraltiyor beni... Bu bilinçte olmama rağmen şu an bir açlık var bende de. İşe girer girmez ona buna saldiracagimin farkındayım . Umarım daha faydalı şeylere harcarım, sokak hayvanlarına mama gibi, ihtiyaç sahiplerine yardım gibi. Böyle gideririm su anki eksikliğimi...

Demem o ki ; Almanın sonu yok. Gelirine göre yaşam standartlarin belirleniyor. Ne kadar gelirse o kadar da gidiyor.

Birikim de denge işi bence... Hem hayatını yaşamalı insan hem birikim yapmalı...
Hem yardım Edip paylaşmalı....

İnsan ne kadar doyuma ulaşırsa o kadar azalıyor bu alma isteği....

Çok karmaşık yazdım, ben de karmasıgim...
Siz de bir tuhaflık yok. Ama almamaya alisabilirsiniz....

Sürekli okuyorum sizleri kızlar, hepinizin tasarruf ve birikimlerini alkışlıyorum...

Kumbara candır bu arada... Buyuk birikimler yapamiyorsaniz kumbara yapın... Ben çok ekmeğini yedim kumbaranin...

Hepinize sevgiler....

Yazınızı begendim.haklısınız şimdiki cocuklar çok doyumsuz çünkü herseyleri çok fazla olduğu için.ama ben de küçükken çok aşırı kisdigimizdan bu hale geldiğimi düşünüyorum.bunu aileler çok iyi ayarlaması lazım ne verip gözünü asiri doyuracak ne az verip ac gözlü yapacak .iste bunu biraz dengelemek zor oluyor.

ne kadar da doğru tespitler..

Kucak dolusu sevgiler
Kaleminden gerçekleri görmek, duymak farkına varmak.

Senin uzun ve akici yazilarini okumayi cok seviyorum.

Afiyet olsun M maviduvar1 bu topikte en çok merak ettiğim insanlardan birisin
Çok teşekkür ederim...
Neden merak ediyorsun beni... şimdi de ben merak ettim.
Hafta sonu şehir dışına çıkacağız. Bir aksilik olmazda pazar döneceğiz ve Ramazan boyunca oturacağız oturduğumuz yerde...

Bu hafta israrla bitmek bilmiyor pufss.
Arkadasimdaydim tum gun aksam 18.30 gibi eve geldim.
Bugun is yapmiyorum tembellik yapiyorum :)
Esimde kinaya gitti netten dizi izlicim anne dizisini izleyemedi bu hafta onu izlerim bi de bitki cayi yaparim kendime
Bugun kendime mola verdim.

Bugun hic para harcamadim.

Merhaba hanımlar
bugün happy centerda yeni indirimler başladı kozmetik,şampuan,diş macunları vs %50 %40 arası

oraya 27 tl ödedim
kendime anneler günü indiriminde deodorant stoklamıştım zaten
bu indirimden de eşime deodorant ve diş macunu stokladım
uygun buldum mu alıp atıyorum tabi önce fiyatı şişirip sonra indirim kandırmacası varsa hemen uzaklaşıyorum oradan
pazarda sadece 1.5 tl harcadım patates ve dereotu aldım başka ihtiyacım yoktu

yemek menüm tarhana çorbası, salata ve fellah köfte

harcayarak içindeki bazı eksiklikleri iç sıkıntılarını ve stresini atabileceğine inanıyor bence insan
anlık olarak rahatlıyor ama yarım saat sonra yine eskiye dönüyorsun
birşey alacağın zaman ne olursa olsun elbise de olsa , çikolata da olsa benim buna gerçekten ihtiyacım var mı? diye kendine sor lütfen
çoğunlukla ihtiyacın olmadığını göreceksin
uzun zamandır ihtiyaç dışında hiçbirşey almıyorum kıyafet kozmetik hiç almıyorum eve yiyecek abur cubur alırken bile düşünüyorum dolapta bekleyecekse öylesine alıyorsam bırakıyorum

artık herşey çok pahalılandı ülkenin ekonomisi iyi değil gelirler arasında fark çok fazla
zengin çok zengin fakir çok fakir ortası kalmadı
marketteki ürünlerin her gün fiyatı artıyor
tüket tüket nereye kadar The Black arkadaşıma katılıyorum toplum olarak buna itildik bir şekilde beynimize yerleştirildi al tüket, kredi çek al ne olacak ödersin, sen buna değersin reklamlar vs

ben gelirin en az 1/4 ünün birikime ayrılması taraftarıyım eğer mümkünse tabi zorunlu ödemeler varsa onlar bitince biriktirilir ama hiç birikim yapmadan sürekli gereksiz alışverişle para harcamak doğru değil yarın öbür gün ne olacağımız belli değil kenarda en azından birkaç ay seni götürecek para olmalı

hawar ay esya yok demissiniz gelip naocakalarki
Boyle anlayissiz insanlari ben anlayamiyorum

bende anlamıyorum canım
onlara göre burası onların evi istdikleri zaman gelirler sormaya bile gerek yok

aynen öyle canım görev gibi üstüme yapıştı
önceleri daha çok sıkıntı yapıyordum kaynımın oğlu her şeyi yemiyor sucuksuz kahvaltı yapmıyor
falan filan benim kızlarımda onun yüzünden alıştı sucuğa ben normalde eve almıyordum sadece onlar gelince alıyorum
baktım geçende kızım sucuk istiyor, annem sağlıklı değil falan diyorum ama abi yiyor diyor
şimdi biraz daha saldım yemek yapıyorum yerse yesin yemezse kendi bilir babası ona pişirsin modundayım son 2-3 aydır
ama çocuk gelip benden istiyor

hawar
kendileri gelmeyi istemiş canım
zorluk çeksinler bakalım
sandalye üstünde oturt.

aynen şu anda yoldalar gece burada olurlar
4 biziz 3 kişide onlar gelecek
4 sandalye var artık sandalye kapmaca oynarız
kanepede yatıyorlardı gelince kanepeler yok iki yer yatağım var 3 kişiler artık baba oğul beraber yatsın

ben misafirden şikayetçi değilim ama bu yıllarca olunca bıktım galiba bide en çok kızdığım şey kendi öz babası evine gelsin istemiyor ben ona hizmet edemem diyor toplanıp bana geliyorlar
ben sanki mecburum onlara hizmet etmeye yemek yapmaya
bide bazen hafta sonu arkadaşlar gelecek oluyor çaya kahveye arıyorlar kaynım var diyorum biz başka zaman gelelim diyorlar eviniz küçük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…