Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim evde fenalarda
Kac gundur disarlardayim bi bakamadim
Cam tül kapi silmem lazim baslamam lazim artik.
Ayrica nickini animsadim sanki ama sohbetimizi unuttum suan
Saol canim

Benim esimde trabzonlu
Ver köy ekmegi
Tereyagli yemekler kuymak lahana yisin :)
Pek sever.

Bende tazefasulye var izgarada tavuk kofte yapicam.
Bende tembelim bugun

Sağolun arkadaşlar ama pek bisi aldığım yok şu sıralar zaten ama sizden öğrenecek çok şeyim vardır eminim sağlık huzur olsun gerisi boş ama birikim olsun istiyor insan :)

Aiy bende birikim yapamiyorum bu aralar hatta topige ayrkiriyim bile harciyorum.
Ihtiyaclarimi halletmem gerek mecburi yani

Ben pazarda n aldığım taze patates ii kabuklu doğradım kızarttım baharatlı
Biber kızartıyorum
Çay domates peynir kendimize
Babamız geç gelecek yemek yemez
Yarın için de kurufasulye pilav yapıcam tamamdır
Biraz keyif yapayım ev süpürüp banyo yıkıycam
Camları m çok kırlı silesim var ama
Regl vurup kendini hatırlatıyor
Otur oturduğun yerde kız diyorum
Vazgeçiyorum

Merhaba kızlar
Biraz alışveriş yaptım. 5 parçaya 230 tl ödedim. İçime de sindi aldıklarım.
@tr_lelli benim oğlum 3 yıldır telefon kullanıyor. Erken miydi bilmiyorum ama ihtiyaç oluyordu.
Oğlunun Doğum günü kutlu olsun.

Ben oğlumu özel okula göndermedim. Küçük bir şehirde yaşıyorum. 3 adet okul var burada.
Maddi olarak pekala da gönderirdim. Ama oğlumun farklı dünyaları da görmesini, herkesim oradaki çocuklar gibi para içinde yüzmediğini bilmesini, öğretmenler gününde en güzel hediyemin bir çiçek olduğunu ( burada veliler toplanıp altın set alıyorlar) bilmesini vs istedim.
Çocuklara dünyayı bu kadar cafcaflı göstermeye gerek Yok. Üniversitede özele yollarım. En azından bi meslek sahibi olacağını bilirim. Özel okula yıllarca para yatırsam da üniversiteyi kazanacağının garantisi Yok.
Burada özel okula çocuk yollamak iyi anne baba olmakla eşdeğer sayılıyor. Onlar daha karizmatik sanki. . Arkamdan çok konuşuluyor. Tek çocuğunu göndermiyor diye.
Büyük şehirde olsaydım, önümde çok seçenek olsaydı, gerçekten iyi eğitim verdiklerine inansaydım belki farklı düşünürdüm.

Okuyan heruerde okur mantığında bir anneyim.devlet okullarının da iyi olanını tabıkı araştırıyorum şimdiden.
Özel okul her daim iyidir msntığı bana hep saçma gelmiştir.

Kesinlikle okuyan cocuk heryerde okur mantigindayim bende.
Oglumun sinifi 38 kisilik
Sinif 1.bi kiz
Erkekler icinde 1. Benim oglum.
Odevlerini yapar
Sinavi varsa ben soylemem bile o alarm kurar ben uyurken kalkar calisir.
Disiplinli bu anlamda.

Bazen ozele gondersemiydim dedim okuldaki bazi ogretmenler yuzunden ama senede 20-30bini odeyemezdim.

Sonradan ozel okula donen bir dershane var semtimde senelik 8bin tl.
Orayada ben guvenemedim yarin obur gun paravan sirket gibi kaybolursa kapatirsa nolcak cocuk dedik.

Simdilik dersleri iyi masallah.
Lısede ne olur teog ne olur bilemem.
Hakkimizda hayirlisi olsun.

Aynen katılıyorum en büyük ihtimalle üniversitede yollarsin anne değilim ama bende böyle düşünüyorum ki devlet okullarida özelden farkı kalmadı nerdeyse tabi herkesin kendi tercihi

Okuyan heruerde okur mantığında bir anneyim.devlet okullarının da iyi olanını tabıkı araştırıyorum şimdiden.
Özel okul her daim iyidir msntığı bana hep saçma gelmiştir.
Oğlum 6. Sınıfa gidiyor. Ders çalışmayı hiç sevmiyor. Ancak dersleri çok iyi. Özel okulda olsaydı da ders çalışmayı sevmeyecekti

Ben çocuğumun parayla okuyup kendilerini diğer çocuklardan üstün görme psikolojine girmesini istemedim. Oğlumun gittiği devlet okulu şehrin 2. En başarılı okulu. Öğretmenleri gayet ilgili ve iyi.
Ama burası gibi küçük şehirlerde sırf koleje göndermek için her yıl kredi çekenler var.
Şimdiden çocuğum lc den giymiyor diyen arkadaşım var. Bu çocukları ileri de neler bekliyor Diye düşünmeden edemiyorum

Yazik ya çocuklara üzülüyorum en çok

Benim yavrum (kardeşim) devlet te okudu.hep okul birincisi oldu. Zar zor ortaokulda son sene dershane ye gitti.
Hafta sonu hep çalıştı.yaz tatil lerinde hep çalıştı.markette poşet yapar ders notları poşetin altı daydı
Universite sınavında 2 yeri kazandı biri tıp diğeri matematik bölüm ü.
Hemde Kocaeli Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi
İnsanın içinde olsun.
Şimdi 4 senelik doktor
Maşallah yavrum a

Güle güle iyi günlerde kullanın.

Maşallah gerçekten başarısı daim olsun

Ozel okulda okutma taraftari olmadim bende. Hatta simdiden ilkokulda okuyacagi devlet okulunu buldum.
Ozel lisede ogretmen olan arkadasim sinav sorularini verdiklerini hatta onu vile yapamadiklari icin sinavda cevaplarin tahtaya yazildigindan bahsetti.
Her ozelde okuyan doktor olmadigi gibi her devlette okuyan da issiz gucsuz olmuyor.

Bu biraz cocuklada alakali. Ozel okul sadece okul ucretiyle bitmiyor ki. Oyle olsa illa bulup gonderilir ama yaz tatilleri , etkinlikleri, kilik kiyafeti ona gore olacak

Valla lcw sevmiyorum
Oğluma da h%m ve mackays diye bir marka var fiyatı makul ve çok da kaliteli. Bulursam onlardan almayı tercih ediyorum.
Yani aslında hoşuma gşden herşeyi alıyor um cocuguma.çok fazla aşırı kıyafet i yok tur. Ama kaliteli olmasına bakıyprum malı pamuklu.
Pazsrolur dükkan olur hiç farketmez.
Marka takıntım yok.

Merhaba kızlar bizim cöşemecinin işi çıkmış bu akşam kaldı yarın akşam gelecek

Saol canım

Bu durumu yaşayan çok insan var
devlet okuluna gönderip yarım gün bakıcı bulabilir belki
Ben belki dil için düşünürdüm özel okulu ama Onu da şimdi çok iyi kurslar var öylede halledilebilir belki
O kadar paraya çocuğuma ev alırım biriktirip üniversite parasını yada sonrası iş kursun

Küçük bir şehirde yaşasaydım, kesinlikle devlete verirdim ben de. İnsanlar birbirini tanıyor ve daha güvenli oluyor küçük şehirler. Ankara'da durum sıkıntılı. Hem işyerleri okullar birbirine uzak. Çocuğunu alıp bırama şansın yok gün içinde hem de devlet okullarında ciddi bir güvenlik problemi söz konusu.

Canım arkadaşın kızı şu an devletin ansokulunda. Yarım gün de bakıcı geliyor. Kadına 1300 TL para veriyor. Onu vereceğime kredi öderim diye düşündü. Kadın ev işi de yapmıyor bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…