Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben normalde iftar yemeği davetleri çok sever ve de çağırırdım herkes i.
Geçen sene bu vakitlerde hemen ramazan önü iş değiştirdim. Kimseyi çağıranadım vardiyalı olduğu m için.
Ve biraz da denedim. Çağırmasam beni de çağırmadı lar.ve eminim bu sene ben davet etsem. Gene davet edilirşm.
İşte bunu sevmiyorum.
Yani benim çsğırdıkşsrım beni çağırmak zorunda depil ki.bu iftar değil akşam dsvetleri bana göre.
Eşime dedim bu sene kimseyi almayacağım diye.zaten dedi senin çağırdıklsrın fakşr değil.
Fakir olması lazım.
Bende yskınlsrımda fakir bir aile var.
Kadına yardımcı olmak isterim.
Ams eşi uyuşturucu bağımlısı
Para değil de erzak mı vermek daha iyi olur acaba?

Bol bol ayetel kursi oku. Ve korkunun üstüne git
okuyorum.
Bol bol ayetel kursi oku. Ve korkunun üstüne git
evet okuyorum.. ama kulağım kapıda eşim gelse artık diye.. arkadaşların konuştuğu günün akşamı asıl çok korkmaya başlamıştım, hatta akşamında eşimin maçı vardı gitti tabi ona demedim korkuyorum diye, o gelene kadar mutfaktan su almaya gitmedim.. kendime çok kızdım saçmalıyorsun kendine geldiye, ama elimde değildi.. ha şimdi daha iyiyim ilk günlere göre de yine de ara ara içim sıkılıyor.. halbuki tek başıma kalırdım, temizlik yapardım, kitap okurdum, örgü örerdim gayette yalnızlık tercihimdi.. bakalım tam anlamıyla geçsin isterim.

ben ramazan da kalabalık sofraları severim
tek yemek yiyeceğine git tabi kayınvalidene
mesafeli davranmak demek, gitmemek değil sonuçta

sahura da ben yumurta kahvaltılık yerim en besleyici ve doyurucu bence

Gündüz de sıkıntı yaşıyor musun yoksa sadece gece mi?

Ne güzel, ne ince düşünmüş sebep olmuşsun canım. sevabı sanada yazılır inşallah.

Oooo böylece eksiye girmeden altının oldu.bereketli olsun inşallah.

Bizim şirket geçen yıl iftar yemeği yaptı. Katılan hiç kimse oruçlu değildi

Benim de etrafımda akrabalarım da dahil öyle insan çok
oruç tutmaz ama her akşam davetlerde
hoş kimsenin ibadeti beni ilgilendirmez
Ama absürd bir durum sanki
Bana da hep tuhaf gelmiştir. İşyerimiz bizimde verir yemek tutmadığını bildiğim için bazılarının yadırgarım bende. Hatta kendi tutamadığı günler mecburi giderim o yemek boğazıma dizilir. oysa bütün gün aç duruyorum yani.

Hakikaten valla şaşırdım ben de, bu kadar mı denk gelir. Benim akraba burayı okuyup bana çeyrek mi gönderdi acaba

Canım ince düşünmüş bi kaç gün gidersin napıcan.

bu akşam ilk sahurumuzu yapıyoruz allah kısmet ederse (gerçi ben bi kaç gün tutamam daha ama) eşim için sahur hazırlayacam. sizde neler var sahurda ben kahvaltılık falan koyacam da başka ne hazırlasam acaba.
Bu gece ilk gece diye biraz daha özenerek geçer bizim yarın da kızımı kaldırıcam nasipse onun için özel hazırlanırım. bu gece dolapta böreklerim var onlarda yaparım. yarında kremalı patates yapmayı düşünüyorum kızım çok sever. gerçi lsi yüksek acıktırır diye korkuyorum ama birde yumurta yaparım yanına, bide ayran. misss...

Biz de eşimle kaçtık ya Bolu'ya birkaç gün. Kızı da kayınvalideme bırakmıştık. Nasıl iyi geldi bize de.

zor tabi, zor olmaz mı.... hamilelikti, doğumdu bir şekilde geçiyor da, asıl iş ondan sonra başlıyor... doğru dürüst yetiştirmek çok zor.... ama zor olan güzeldir, ben severim zoru... :)

çok güzel düşünmüşsün canım, vermenin tam zamanı!

verelim, karşılığını kat kat fazlasıyla alacağımıza inanarak verelim.....
verdikçe çoğalacağına inanarak verelim....
bu Ramazan ayında da, alan değil de, veren el olduğumuz için, şükrederek verelim...
ömrümüzün sonuna kadar, veren el olmak için, verelim...
verdiklerine teşekkür etmek için, verelim...
verdiklerimizin bizim olmadığının, bizim sadece aracı olduğumuzu bilerek, verelim.....
verelim, yüzlerdeki tebessümün, bizim ruhumuzda açtıracağı güller için , verelim...
o paha biçilemez huzuru yaşamak, kendini sahipsiz sanan, ümidini kesmek üzere olan yüreklere, sahipsiz olmadıklarını, Allah'ın onlar için, bizi vesile kıldığına inanmaları için, verelim....
herkesin verebilecek bir şeyleri olduğunu bilerek, az çok demeden, bir gülümseme dahi olsa, esirgemeden, bahanesiz verelim...
sebepsiz nasiplenmek için, sebepsiz verelim...

Duygular ımı yazmışsın Amin.
Telefondan uzun yazamıyorum ben
Hernekadar istesem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…