- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
Geçmiş olsun Canım..Selamlar kızlar,
bi kaç gündür okuyorum ama yazamadım bi türlü.
kolumda ufak bi beze vardı onu aldırmıştım 3 dikişin bu kadar sıkıntı yaratacağını düşünemedim. tam eklem yeri olunca zorluk çektim bayağı gerek işyerinde gerek evde. neyse dün akşam aldırdım rahatım bugün.
bu arada biraz hazıra dayandık tabi yemekte, kolumu kullanamayınca azcık fazla harcama oldu olsun sağlık olsun.
şimdi bi geçmişi okuyup geliyorum.
bence de iyi olur.. böylece bi köşede ayda bi çeyrek parası hatta alır almaz çeyrek olarak hesaplar alırım. yoksa benim kötü bi huyum var çok borç veriyorum sağa sola şuan mesela 3 farklı yere borç verdim eminim çok da ihtiyaçları yoktu bi yere 100 tl, bi yere 250 tl ve diğer yere de 50 dolar :) toparlasam hepsini altına bağlayacam daha iyi.Güne katılmak çok iyi oluyor
Ekstra bir maaş geliyormuş gibi oluyor biz de yapıyoruz ayın 5 ile 15 inde 100-100.
Böylece ayda iki kişinin sırası geçmiş oluyor. Iyiki katılmışım 21 kişiyiz.
Iki ay önce gün param ile iki tane ata altın aldım.
Bende hep sorgularım acaba gereksiz alışveriş yaptığım için bereketi kalmıyomu diye..Evet cnm böyle çok örnek var gerçekten
Az maaşla az gelirle insanlar çok şey yapabiliyor
Yeter ki isteyelim paramız bereketli olsun
Boşa harcadıkca paranın bereketi gidiyo belki de
Kıymetini bilip kenarda tutmak en guzel
Bende şu evdeki malzemeyi değerlendirme işini hiç beceremiyorum yaaa.Evet cnm benim ananemin evinin önünde tarlası var o gün tarlaya bakar hangi sebze varsa toplar o gün yetişen onu getirir pişirir
Ne varsa o
Bayılıyorum ananeme
Bizim öyle bi imkanımız yok paraları harcıyoruz
Ama bazen düşünüyorum evde malzemeler var başka bişey pişiresim geliyo ciki başka alıyorum aslında yanlış yapıyorum heralde
Ahh canım. bende kendime ait olmayan bi borcu sırf annem duyupta üzülmesin diye üstlendim.. Tabi bunu öderken çok zorlandım açıldım da artık sona geldim sayılır.Benim esim kardeslerinden kazik yedi borc odedi ama hic kendi batigi borcu degildi.
Parayi nasil kullanmasini bilir.
Bendende sakınmaz.
Nereye ne harcadin harcandi nereye gidiyor bu paralar ya falan diye sorsam tek tek odemeleri anlatir bana.
Yazar kalem kalem
Izah eder.
Sunu suraya verdim
Su kredi parasi su arabanin icir ziviri vs.
Kendi luxu sadece sigarasi.
Bizden bagimsiz harcamaz (ailesi hala somurmeye calissada ara ara)
Tek basima gidim gezim yada sormadan bisi alim demez.
Giysi vs bile alsa beraber gidiyoruz.
Beraber seciyoruz yada ben alirim ona.
Ailesi somurmese istediklerimin fazlasi olmustu
Esimde soyledi bunu 2 ev daha almistim dedi.
Gecmisi dusunup cok uzuldum ben.
Artik bunuda yasamam lazimmis diyorum
Belki bu zamanlari yasamam icin o zamanlari yasamam lazimmis.
Üzulmemde lazimmis
Aglamamda lazimmis demek diyorum
Kazik da lazimmis.
Herkesin boyle anlari yokmu?
@anderes in babasinin yasadigi gibi mesela
Herkesin yoluna tas koyani bir engeli bir sinavi var.
Amin inşallah.Çok sağol canım Hepimizin maaşı bereketli olur inşallah.
Kredi kartını çok kullanıyorum ben. Taksit yaptırmıyorum ancak para çekmeye üşendiğim için günlük harcamaları oradan çektiriyorum. İpin ucu kaçıyor bazen. Bu ay bir deneyeyim bakalım olacak mı?
Sadece kendi çocuğum için harcamayı sevmiyorum. Umarım isteyen herkese nasip olur burs vermek.
Darısı başıma inşallah en çok istediğim şey taksitsiz borçsuz bi yaşam.Kızlar bende kk kullanmayı bırakıp tüm borçlarımızı kapatmıştım çok iyi oldu nakit harcamaya geçiş. Sadece tatil rezervasyonu yaparsak kullanırım demiştim öyle de yaptım
Onun için içim rahat
Yaşasın nakit para harcama :)
Ayyyy ne mutlu sana nasıl sevimiştir. nasıl bi sevaba girdin kimbilir.Ayy ben de yorgun geldim aranıza
Yakınımda kuzenimin evi var öğrenci evi onlara gidip yemek yaptım sınav zamanı diye etraflarını topladım biraz
Eve geldim şimdi kendi mutfağımi topladım kettelı falan cifledim yemek yapcam birazdan taze fasulyeyi
Yarın da dışarda olcam bugün hallediyorum evdeki işleri
Çamaşır yikiycam tim ama baktım makına tam dolmuyor yarına bıraktım iyice dolsun
Hiç yapmadım evde pide ama çok istiyorum. kızım çok sever sık sık alıyorum. bi dünya para.Kızlar ben menü mü oluşturdum
Kaşarlı sucuklu pide
Patates yemeği
Salata
Bir çeşit de meze yapıveririm yoğurtlu tamam.
Pide hamurunu yoğurdum
Kabarana kadar da dinlenir im
Açar içini hazırlar
İfyara 1 saat kala da pişirmeye atarım fırına
Ek olarak pilav veya çorba yapsam kalır biliyorum. Yarına tazecik yaparım
Canım acayip bulgur pilavı çekiyor dumanı üstünde mis kokulu.
Kapı caldi tam eşimin gelme saati
Koşarak kapıyı açtım
Bi baktım karşımda davuluyla davulcu
Merhaba ben ramazan davulcunuz dedi
Hayatimin şokunu yasadim
Suratımı gorcektiniz
ddd
canım aslında kilo 35 ti ama zam gelmis.40 tl olmuş. Sizin oralarda ne kadar ??kavurmanın kilosunu da 65 e almış.
Iftara geleydin bıyır diyip istek parca caldiraydin ya
Ya her gece ne yapıcam bilmiyorum bende ama kahvaltı kahvaltı bıkkınlık gelmeye başladı artık. değişik bişeyler arıyorum.. bu gece patatesli lavaş tarifi denemek istiyorum bakalım.Aiyy sofradan kalktik bulasiklari hallettim
Oglum banyo yapti derken babam geldi kahve icmeye
Kahve yaptim simdi gitti.
Uzandim direk.
Gece sigara boregi kizarticam sardim hazirladim.
Kasaba gitmeme yine gerek kalmadi annem kiymayla geldi var falan dedim ama 5 paket getirdi yine.
Kadinin bogazindan gecmiyor vicdanini yidigim.
Esime kaynanan sana nelerle bakiyo bah hele dedim
Düşündüm de
Bankayı kapatalı 4 ay oldu.
Keşke her ay 1 grm altın alsaydım keşke
4 gram olurdu.
Kaynıma borcumuz var diye para olarak biriktirmeye çalışıyoruz.
Ama her ay 1 gr biz i yormaz ya
Hatta 31 çeken aylarda 2 tane alsam iyi olur diyorum
Bu yeni kararım bana hayırlı olsun.
Eşim telefon tamir etti ordan gelecek 135 tl
Evde kokulu taştan sipariş yapıyor saksı çiçek magnet bebe süsü
Ordan gelecek 42. 5 tl
Hepsine el koyacağım
Bunlar ek iş az çok pazar paramı karşılıyor çok bişey olmasa da
Canım bence neyi istiyosa ona gönder..Bu arada kızlar yaz tatili geldi çattı
Oglumu özel yüzme kursuna yazırayım diyorum çok istiyor
Birde judo ya yazdırmak istiyorum ama
Onu istemiyorum diyor
Belkide bilmediğinden.
7.5 yaşında.
2si birden ağır gelirmi sizce?
Birde karne güzel gelirse kumbarandaki parayla bisiklet alırız dedik
Ama eşim koyacak yer yok neden söz verdin diye almak istemiyor.
Daire de nereye koyarız diyor.
Bense verilen sözler tutulmalı
Tutarlı olmalıyız görüşündeyim
bizde dün yaptık hatta bitmedi kalanları kaba doldurdum sabah hayvanlara çıkardım çöpün yanına.Günaydın kızlar
Çalışanlara kolaylıklar
Ben kursa gitcem bugün
Akşama yemeğim var benim de rahatım
Yemekleri bitirme günü yapcaz bu akşam
Amin canım cümlemizin.Günaydın Hanımlar,
Hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar olsun
Bu mübarek gün ve ayda herşey gönlünüzce olsun.
akşam menüleriniz belli mi kızlar..
sağol canım Allah razı olsun.Geçmiş olsun Canım..
İnşallah canım yaaa...Tatil iyi oldu da extra cek odemesi sikinti.
Aslinda cek odemesi de babamin borcu ama isin icine girince babami kurtaralim derken borc bize kaldi. Neyse saglik olsun genciz calisir oderiz. Kenardaki altini kendi evimin kredisini kapatmak icin biriktirmistim onu kullanicam galiba hatta yetmeyecek uzerini tamamlamasi icin babama soyleyecegim.
Insalllah pazartesiye kadar cozum buluruz.
Gecmis olsunSelamlar kızlar,
kolumda ufak bi beze vardı onu aldırmıştım 3 dikişin bu kadar sıkıntı yaratacağını düşünemedim. tam eklem yeri olunca zorluk çektim bayağı gerek işyerinde gerek evde. neyse dün akşam aldırdım rahatım bugün.
bu arada biraz hazıra dayandık tabi yemekte, kolumu kullanamayınca azcık fazla harcama oldu olsun sağlık olsun.
Geçmiş olsun canımSelamlar kızlar,
Gün çok iyi oluyor mecbur ödüyoruz ve birikmiş oluyor,biimde ayda 250 tl lik 10 kişi güzel para 10 aydakızlar biz arkadaşlarla gün yapmayı planlıyoruz.. şuanda 3 kişi tamamız. bi arkadaştan haber bekliyoruz. 4 olacaz. az kişi olalım da sıkılmayalım dedik. devam etmek istersek yine aynı kişiler döndürürüz tekrar dedik. ayda 250 tl, maksat bi çeyrek alınsın dedik. benden çıktı fikir, bi arkadaşım gebe kaç ay sonra ücretsiz izine ayrılacak onun için de ufak birikim demek. bakalım 4. arkadaşımızda bi dönse bize netleştirecez de :)
Canım o işi yaptım ben şuan çok yapan olduğu için biraz sıkıntılı,sayfam vardı benimde,daha çok görümcem elden sattı sipariş aldım paspas sepet yaptım.Bebeğim olunca bıraktım ama evet örmesi çok zevkli ve güzel şeyler çıkıyor ortaya.Kazadığımla da gr altın dolar ve euro almıştım :)Kızlar örgü sepet furyası var şuan biliyosunuz.
bende kendime bir iki tane yapayım diye başladım hem çok zevkli hem kolay. instagramda bunu yapıp satan bir dünya insan var hepside sipariş sipariş yetişemiyolar bile. doğal olarak kafamda deli sorular var...
bi sayfa açmayı düşünüyorum bi kaç model yapayım koyayım diyorum. ama sipariş üstüne satmak para alışverişi korkuyorum açıkçası.. ne dersiniz.
Sıcak bir geldi pir geldi,bahar havası iyiydi yaaSelammm
Allahimmm ne sicak ne sicak bunaltici.
Annem bisiler bakcakti onunla disari ciktim
Kavun,izgaralik tavuk,kayisi,kivircik ve biber aldim
35tl gibi bir para harcadim.
Bugun hic is yapasim yok
Mutfagimi topladim
Dunden duran amasirlari katladim.
Saat 7 de oglumun gitar kursu var ama yarim saat erken alicam.
Iftara denk geliyor
Okul hala kapanmadigimdan saati cocuklarin okul saatinr gore ayarli.
Haftaya degisiriz dendi.
Zaten temmuzda agustosda yollamicam tatil o bu derken para yanacak gidemeyecek.
sağol canımmmGecmis olsun
Geçmiş olsun canım
Gün çok iyi oluyor mecbur ödüyoruz ve birikmiş oluyor,biimde ayda 250 tl lik 10 kişi güzel para 10 ayda
Canım o işi yaptım ben şuan çok yapan olduğu için biraz sıkıntılı,sayfam vardı benimde,daha çok görümcem elden sattı sipariş aldım paspas sepet yaptım.Bebeğim olunca bıraktım ama evet örmesi çok zevkli ve güzel şeyler çıkıyor ortaya.Kazadığımla da gr altın dolar ve euro almıştım :)
Sıcak bir geldi pir geldi,bahar havası iyiydi yaa
Para evet peşin oluyor kapıda ödeme şeklinde hiç yapmadım ama o farkı kargolar alıyor diye biliyorum.Çok fazla da yapmadım zaten hamileydim aynen kendime yapayım dedim sonra arkadaşlara yaptım hediye,sonra işte bi sayfa açtım pek sipariş almaya zamanım kalmadı görümcem hemşire hastane de hemşirelere çok yaptım.Kargo gibi ekstra ödeme olmayınca daha rahat satılıyor.Öyle çevren varsa rahat yapabilirsin.Hatta geçen yine soran vardı hastaneden ama zamanım yok ve çok yoruluyorum zaten hemen yapamayabilirim diye almadım siparişi.sağol canımmm
Ayyy benimde amacım o açıkçası o bana gram altınmış dolarmış extra olsun yokmuş gibi dursun. Benim asıl kafamı kırcalayan parayı peşin mi alıyosun? yarısını mı başta alıyosun? teslimatta extra kapıda ödeme ücreti tuhaf geliyo.
Canım çok geçmiş olsun.Selamlar kızlar,
Elektrik ve su faturaları çok sorunlu canım bizde. Su faturası otomatik ödeme kabul etmiyor. Ama internetten ödeme sistemi var onu kullanabiliyoruz.çok geçmiş olsun canım,faturaları internet bankacılığı ile yatırıyoruz biz
Akşam menüsü
Mercimek çorbası
Metaz
Salata
Kadayıf tatlısı
Atlamış ım canım sanada çok geçmiş olsun.Elektrik ve su faturaları çok sorunlu canım bizde. Su faturası otomatik ödeme kabul etmiyor. Ama internetten ödeme sistemi var onu kullanabiliyoruz.
Fakat elektrik ne otomatik ödeme oluyor nede kartla ödemeBankalara da yatıılmıyor. Ya PTT'ye ya da elektrik idaresine gitmen gerekiyor.
Toplanmali gunleride sevmiyorum ben boyle cingene gibi 20tl gunleride sevmiyorum.Derya10 çok geçmiş olsun canım.
Joeyfun hayırlı olsun tatiliniz ne iyi olmus.
İnşaallah sıkıntınızı tez zamanda giderebilirsiniz.
Kızlar bende çok istedim güvenilir kişilerle gün.
İşyerinde konusu oldu hatta 250 dedi biri kimse kabul etmedi 100 e girecektik 4 kişi ancak toplandık kaldı öyle.
Arkadaş grubum var hepsi ev hanımı.
Gün yapıyor lar. 100 tl dedim kimse kabul etmedi sen çalışıyor sun biz değil diye 25 ten girdiler bende girmedim bana saçma geldi gşt gel yol parasına değmez.
Zaten hepsine gidemiyorum bari değsin dimi
Gün e girmek bende istiyorum cidden 100 150 den girsem iyi olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?