Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben de çok hatırlıyorum küçükken oyuncak isteyip alınmadığıni
İçimde kaldi mi kaldı belki ama çok da önemli değil öyle bi anı oldu sadece
Belki herşey alsalardı şimdi bişey isteyip olmadığında bu kadar kolay kabul etmezdim
İnsan istekleri olmayınca olgunlaşiyo
Ama tabi küçük çocuk insan ne istese alası geliyodur imkanı olunca
Benim çocuğum yok ama tahmin edebiliyorum

gulfemhatun ben atlamisim canım ne kursuna gidiyorsun
Merhabalar kızlar
Eve geldim
Evde tonlarca iş var
Yazlıkları çıkarma kişlikleri koyma
Evi silip supurme
Toz alma balkonları yıkama
Dünden patates oturma var yanına neler yapabilirim acaba
Yani yemek yapılacak
Camlar silinecek
Off hicbjsey yapmak istemiyorum
Sihirli bı degnegim olsaydı keske

Selam kızlar böyle ce deyip kayboluyorum gibi, bende hiç hoşnut değilim hep bi yerlerden yakalamaya çalışıyorum sizi ama işyeri yoğunluğu yetmezmiş gibi evde aynı. iki akşamdır aniden misafir geliyo dün akşam da kaynım ve nişanlısı yemeğe geliyoruz dediler Allahtan hazırlığım vardı eve gidince bi çorba yaptım sağolsun oda salataları yaptı oturduk yedik ama benim 12 kilo bezelyenin 6 kilosu yani annem için aldığım duruyo temizlenecek. 2 makine çamaşır dürülecek vallah hiç bişeye yetişemediğim yetmediği gibi harcamalarda maşallah... hayırlısı bakalım bu ay çeyrek yerine gram alıcam sanırım. Bayramın 2.günü bi ağva turuna katılalım diyoruz. 300 tur parası e orda da harcanır hayırlısı artık çok uzun zamandır benim işim dolayısıyla bişey yapamadık iyi olacak inşallah.

Birde hep bana gereksiz masraf gibi gelen eve temizlikçi almakla ilgili sorunum var kızlar.
Yazın çalışma saatlerimiz uzun olduğu için aşırı yıpranıyorum ama nedense elimden gelen bişey için eve kadın almak bana hep extra masraf gibi gelirdi. 2 kere aldım istediğim gibi miydi? hayır ama hiçte fena olmadı oda ayrı.. En azından bi kaç gün dinlendim. Eşim ev işlerinde çok yardımcı değildir ama derli topludur onun dağınıklığını toplamak zorunda bırakmaz beni.
Şimdi birinin tavsiyesiyle bi abla varmış. yarım gün 60 tam gün 120 demiş. Acaba 15 ten 15 e yarım yarım mı alsam yoksa ayda 1 mi.
15 ten 15 e olsun istiyorum aslında en azından bi hafta rahat olurum günlük işleri yaparım yeter. ayda bi olunca daha zor. Ayda 1 cam silmiyorum yani kendimde 1,5 2 ayda bi kere anca. Ama çok tecrübeli değilim bu konuda yarım gün olunca neler yapılır bilmiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var.

Canım içimizdeki ses hep diyo daaa
Amerikan mutfak bende zor olur diye düşünüyorum. Her daim toplu olacak olmazsa insanın gözüne batar birde bi misafir aldığında falan zor olur bence.

İyi akşamlar kızlar
Biz dışarda yedik bugün
Yeni geldik eve bugün cok güzel bi gün geçirdim allah seneye de huzurla kutlamayı nasip etsin
Hepinizi opuyorum

Canım nice mutlu yaşlar diliyorum...
tr_lelli canım rabbim gönlüne göre versin bir an önce feraha kavuşsun işiniz inşallah.

15ten 15e alırsan birisinde cam doldurursunuz diğer gelişinde evi temizlettirirsin
Diğer 15te kapı sildirirsin sonrakinde yine evi temizlettirirsin
D derya10-_-
sağol canım
ben daha önceki aldığım iki kadınıda tavsiye ile aldım yapılacakları siz bilirisiniz zaten dedim biri banyo tuvalete vaktim kalmadı dedi- ki dolap içi falan yoktu işin içinde,
öbürü de dolap içine girmem dedi bende gardrop mutfak dolabı falan anladım yani ne bilim, ne vitrinlere ellemiş ne çocuğun çalışma masası yüzeysel geçmiş ki iki kişi birlikte çalışıp bölüşüyolar parayı..
yani normalde de böyle mi vitrinler falan ellenmezmi bilmiyorum ki (vitrinleri bi atsam kurtulucam da)
Bide evde olmadığıma başlarında kimse de olmuyo ondan mı ki diyorum..
Ama yine de iyi oldu benim için sanki kendime kalsa yapamı bilicen zamanınmı kalıyo deyip razı oluyorum.

Eğer vitrine falan girerse yetişmez diye öyle demiştir ama sen bugünkü işin bu dersen yani sadece dolap içi yada sadece cam silme diye öyle anlaşabilirsin. Yada sen detaylari sonra kendin yapacaksın onlar üstten yapacak maalesef kendi istediğiniz gibi bulmak zor

Doğru söylüyosun ne yapılsa kardır diye bakmaya devam..

DERYA10
Canım yapılcaklari sakın gelen kişiye bırakma
Hatta liste oluştur
Gerekirse üstünde konuşursunuz
Bence bu lux değil gereksiz harcama hiç değil sen her sabah evini bırakıp ise gidiyosun zaten ailen için fedakarlıklar yapiyosun hem iş hem ev insana ağır geliyo şimdi anlamasan da 5 yıl sonra daha yorgun hissedersin
Esin de calisiyo sonucta ama o cam silmiyor mesela senin üstünde daha çok yük var hiç aksatma bence 15 güne bir tam gün çağır ütüleri birikmisse yaptir nevresimleri ni değiştirt dip köşe silinsin balkonun yıkasın eve gelince nasıl sevinceksin gör bak

Beth18 tezhip yapıyorum cnm yeni başladım ben de

Saol cnm iyi dilegin icin.

Ben calisiyor olsam 15 gunde 1 defa alirdim suan baya dagiliyor ev calisiyor olsam hic dusunemiyorum bile.
Ipin ucu kacardi kesin.

Bir geldiginde camlari silip mutfak dolaplarini kapilari falan silmesini isterdim.
Diger geldiginde kanepa arkalari halilari falan kaldirip yerleri,banyo wc falan isterdim.

Bunu bunu yap bugun dedim.

Yani her 15 de ne yapacagini soylerdim.

Bende gunluk islerimi yapardim cama dolap iclerine va bulasmadan.
Toz alip yemek utumu yapip ortaligi duzenlerdim.
En azindan o kafama takilan yerler halolmus olurdu ben ugrasmadan.

Kizlar ilac yazdirdim ayakda atlatirim dedim salmadim kendimi ama sabahdan beri cok fenayim.
Gozumden alevler cikiyor sanki esimde senin atesin var dedi sabah.
Gozlerimi acamiyorum.
Sen gel yazin grip ol.

Yarinda iftara gidicez iyilesmem lazim acil.

Aile hekimine gittim Ilac verdi ecz. Gittim muayine parasi o bu derken 32tl tuttu dedi.

Te allam nasil ssk bu yemin ederim ben bisi anlamadim.

Kartdan cektirdim.

Sonra hemen ecz yaninda penyeci var halim yok ama bi sorim dedim fiyat alim.
Pareo tarzi mini bir elbise resmi gosterdim.
Kesinlikle ugrastircak hic bisi yok.
Az kalip cikarmayi falan bilsem ben dikicem o derece.

100tl dikerim demezmi.
Penyide 60tl
Teyze kendini Nur yerlitas saniyor sanirim.
Kufur etti resmen.
Tamam ok kib bye dedim arkama bakmadan kactim.

Bu millet kafayi yemis yeminle.
Para para diye bi hal olmuslar.

100 lira miii cidden kafayı yemiş
Geçmiş olsun yaz gribi de çok zordur

100 lira miii cidden kafayı yemiş
Geçmiş olsun yaz gribi de çok zordur
Bende sasirdim
Askili mini bir elbise 100tl dikerim diyor birde.
Kumasi benden fiyatini soyledim diyor
Ona gidecek kumas 5tl be.
Sali pazarina dokuyorlar 5-10tl koca koca kumaslar.

Anlasam az biraz valla ben dikicem.
Senede 3-5defa giyecegim seylere bukadar paralar vermek istemiyorum.
Baska ihtiyacimi hallederim onunla.

Saol cnm yarina hafifler umarim grip.

Canım içimizdeki ses hep diyo daaa
Amerikan mutfak bende zor olur diye düşünüyorum. Her daim toplu olacak olmazsa insanın gözüne batar birde bi misafir aldığında falan zor olur bence.

Bence mutfak daha çok toplu kalır böylece
kızım gözümün önünde olur
gezindiğim yerleri toplarım.

mutfak ayrı oldugunda misafir gelse de mutlaka o da giriyor.

Ama yemek piştiğinde sorun olur benim için

kanki eilenin ablası diker belki ona sorsana

Ayyy düşünmek bile güzel. O kadar zor ki yetişmek..yorgunluğa gelince belki 2 aydır dinlendiğimi hatırlamıyorum.
Sağol canım fikirlerin için.

Sağol canım valla çok takıldım bu konuya ama karar verdim alıcam..
sende tam gün diyosun sanırım?

oyyy yaz gribide çok zor geçmiş olsun canım..
sgk konusunu benimde kafam almıyo önceden ilaç parası öder çıkardık şimdi muayene. o zaman niye prim ödüyoruz...
Nur Yerlitaş a koptum valla kuzum bi paça kıvırmaya 10 lira isteyenler varken dencek pek bişey yok..

Kız al bi parça kumaş hoşuna giden, yokmu çevrede makinesi olan kol falan açmadan dik bi pareo kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…