Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hic de hayalperest degilsin
Sirayla hersey olur

Günü sıfır harcamayla kapadım. Kumbarama da 15 TL ve 20 euro attım. Toplam da 350 eurom falan oldu sanırım. Bir ara onları bozup hesaba yatırayım demiştim ama vazgeçtim. Hesabım vadesiz orada TL olarak duracağına euro olarak dursun. Zaten uzun vade düşünüyorum değeri artar belki deyip vazgeçtim.

Tabiki hosgeldin. Kumbarani kap gel

Teşekkür ederim :)
Son sayfalarda herkes hedeflerinden bahsetmiş, ben de bahsedeyim ufak bir giriş olsun:)

1 ay önce çalışmaya başladım. İlk maaşımdan 500 tl ayırabildim kenara. Kredi kartına çok yüklenmiştim son zamanlarda.
Hedefim evlilik birikimi
Haziranı final belirledim kendime, haziran maaşımla birlikte 10.000 liram olsun istiyorum.
Bunun yanında bozuk para kumbarasını da en yakın zamanda temin edeceğim.

Açılmayan alan arkadaşlardan marka tavsiyesi alabilirim aslında :))

Bu arada okuyunca kıskandımmı ne. Kaç kışım geçti ne kayınvalide,ne anne yapmıyo bana kışlık falan. Yarın sırayla arıyorum ikisinide..

Kizlar memelekete gitmeden once konserve yapmistim 3 tanesi cope gitti insallah daha da cikmaz aralarindan bi tanesi de patlamis cok uzuldum ya

Bu arada okuyunca kıskandımmı ne. Kaç kışım geçti ne kayınvalide,ne anne yapmıyo bana kışlık falan. Yarın sırayla arıyorum ikisinide..
Banada kimseden bisi yok gelen.
Kendi kendime bisiler yapiyorum iste kafama göre.
Köyde evim falan olmus olsa bende köyden yapip getircem taze taze mis gibi.
Memleketim ekmegi bile burnumda tütüyo.
Burda ne yedigimiz belli degil.
Ahh mecburiyetler ah.

Maşallah kuzuya tr_lelli
benim oğlanın paralarına da Euro alacağız. Hatta kendi alsın diye onu da götüreceğim döviz bürosuna
Sagol canım.
Öğrensinler tabiki
Agaç yaşken eğilir.
Benim annemde babamda tutumlu degildir
Sallasan kenarda bisiyleri yoktur
Kardesimde ayni öyle
Ben daha cok babanne anneanne yetistirmesi biseyim.

Ben ilkokula giderkende kumbaram vardi öylede devam etti.

Bende hep aşılamaya calistim.
Suan bir seye ihtiyacin yok hepsini karsilayabiliyoruz ama özel ihtiyaclarin olacak diye hep konustum.
Halada konusurum.
Bazen ama ben bisi almicam ki diyo
İlerde almak istersin bak paranda hazir olur
Yada bizim yazliga yardim edersin olmaz mi? Diyorum.

Esime çok sinirliyim ek hesabimi bosaltip ona vermemi istiyor kira odeyecekmis.. bende bosaltamam abinden borç iste dedim . Zamanında bir sürü kredi çekip abisine ev yaptırmış. Adam dugunumuzde bir ceyrek bile takmadi . Üstüne gitti onun 8 yaşındaki yigenine tablet aldı. Durumları da gayet iyi gözünü esime dikmis mal adam ya. Benimkinin de burnu surtulsun borç batagindayim dese bir kuruş vermicem

Ahh canim ben hep esime senin vicdanini köpekler yesin diyorum.
Benim esimde kardeslerine cok para yedirdi.
Birini ev sahibi etti
Birinin borclarini ödedi
Benden gizli sakli hala veriyomu bilmiyorum Allah a havale.
Ama ben ögrensem nasil bir savas cikar evde farkinda.
Cok katıyim bu konuda

Artik cocugumum 1kurus rızkını yedirtmem kimseye.

Millet hazir yemeye alismis.
Bizim gibi enayiler oldukca semer vuran cok oluyo.

Bende evvel zamaninda elimdekini avucumdakini verdim hee geri yaptimi yapti hakkini yiyemem.
Ama artik vermem.
Bir ev alinir,arsa alinir bir yatirim yapariz amenna seve seve.
Ama yok şu borcum var, yok bu borcum var
İstemez esim istesede vermem.

Misal altinlarim
Yazlikalirsak,ev alisak bozdururum yoksa oglumun onlar diyorum
Egitimi icin.

Benim canim cok yandi bu kardes sömurulerinden, enayi yerine konmakdan, kullanılmakdan.

Direk tirnaklarimi cikariyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…